St Lucia en  iSimangaliso

St Lucia & iSimangaliso Wetlands Park

Zuid-Afrika

Bekijk Zuid-Afrika Reizen     Neem contact op

St Lucia in Zuid-Afrika en iSimangaliso Wetland Park

St Lucia Zuid-Afrika en iSimangaliso Wetland Park

St Lucia in Zuid-Afrika is een gemoedelijk plaatsje gelegen in het iSimangaliso Wetland Park aan de warme Indische Oceaan.

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen

In 1999 werd het als eerste park in Zuid-Afrika tot World Heritage Site (Werelderfgoed) verklaard, vanwege de vijf ecosystemen die het bevat. Sindsdien is het gebied steeds verder uitgebreid waardoor het nu 332.000 hectare groot is. Het omvat Lake St. Lucia, Cape Vidal, False Bay, Mkhuze Game Reserve en Lake Sibaya. St Lucia is een fantastische uitvalsbasis voor safari's in Zuid-Afrika, bijvoorbeeld in iSimangaliso Wetland Park en Hluhluwe iMfolozi Park.

Bekijk onze rondreizen met St Lucia Zuid-Afrika en iSimangaliso Wetland Park:

19 dagen
Vanaf € 2.375,- p.p.
Safari Zuid-AfrikaSafari Zuid-Afrika

iSimangaliso Wetland Park

Het iSimangaliso Wetland Park is divers en uniek. Het St Lucia meer is 85 kilometer lang en wordt bevolkt door meer dan duizend nijlpaarden, duizenden krokodillen en meer dan honderd vissoorten. De wereldwijd bedreigde lederschildpad zwemt duizenden zeemijlen om in december hier haar eieren te leggen op de zandstranden. Met meer dan 500 soorten vogels kunnen ook vogelliefhebbers hier hun hart ophalen.

Cape Vidal bij St Lucia, Zuid-Afrika

Cape Vidal heeft het beste van twee werelden. Aan de westzijde grenst het aan het St Lucia meer met een verscheidenheid aan wild, zoals buffels, nijlpaarden, neushoorns, gnoes en vele antilopen. De Indische Oceaan bevindt zich aan de oostzijde. Hier vindt u een kilometerslange, nog ongerepte kustlijn. Het strand is ideaal om te wandelen en te genieten van een spectaculaire zonsondergang.

In de maanden juli tot november komen walvissen voor de kust voor. St Lucia is een uitstekende uitvalsbasis voor een oceaan boottocht om walvissen te spotten en een rivier boottocht om vele nijlpaarden, krokodillen en vogels te zien. Nijlpaarden worden overigens ook regelmatig in de straten van St Lucia gesignaleerd.

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen

Andere Wildparken in Zuid-Afrika:

Behalve St Lucia en iSimangaliso Wetland Park heeft Zuid-Afrika vele andere prachtige wildparken zoals:

Neem vrijblijvend contact op