Mountain Zebra National Park

Mountain Zebra National Park

Zuid-Afrika

Bekijk Zuid-Afrika Reizen     Neem contact op

Mountain Zebra National Park

Mountain Zebra National Park

Mountain Zebra National Park ligt op ongeveer 12 kilometer van het plaatsje Cradock in de Oost-Kaap van Zuid-Afrika.

Het park is in 1937 opgericht om de Cape Mountain zebra’s voor uitsterven te behoeden. De Cape Mountain zebra is duidelijk te herkennen aan zijn oranje bles op de kop, de witte buik en het smallere strepenpatroon. Dit strepenpatroon loopt van de buik over de benen door tot aan de hoeven. Het aantal zebra's is in Mountain Zebra National Park sterk toegenomen, maar desalniettemin blijft de Kaapse zebra zeldzaam.

Bekijk onze rondreizen met Mountain Zebra National Park:

Mountain Zebra National Park: Natuur en Wildlife

Mountain Zebra National Park, ook wel Bergkawa Nasionale Park genoemd, is circa 28.500 hectare groot en biedt veel afwisseling met steile hoogten, grote vlaktes en diepe valleien. Door de variatie in landschap biedt het park veel verschillende planten- en diersoorten.

In Mountain Zebra National Park leven niet alleen Kaapse zebra's maar ook ander vele andere diersoorten zoals buffels, zwarte neushoorns, hartebeests, kudu’s, springbokken, gnoes en cheeta's.

Mountain Zebra National Park: Rotstekeningen van de San

De San leefden decennia geleden in schuilplaatsen in de rotsen. Mountain Zebra National Park bood hen geschikte leefomstandigheden. Hun rotstekeningen zijn bewaard gebleven. De rotstekeningen kunnen onder leiding van een gids worden bezocht.

Op de rotstekeningen zijn mensen, bavianen, antilopen en grote katachtigen, waarvan niet helemaal duidelijk welke, te zien. Wat opvalt is dat er geen zebra’s op deze rotstekeningen staan, ondanks de naam van het nationale park: Mountain Zebra. De rotstekeningen zijn wel 300 jaar oud!

De San, ook wel Bushmen genoemd, zijn de oudste bewoners van zuidelijk Afrika. Rotstekeningen zijn kenmerkend voor dit jagersvolk en zijn op veel plekken terug te vinden. Andere bekende locaties met rotstekeningen van de San zijn bijvoorbeeld Tsodilo Hills in Botswana en Twyfelfontein in Namibië.

Bekijk alle Zuid-Afrika Reizen

Mountain Zebra National Park: Activiteiten 

Mountain Zebra National Park leent zich uitstekend voor een self drive, maar er kunnen ook game drives met een ranger worden geboekt. De game drives vinden plaats in de vroege ochtend, middag of avond.

Behalve game drives zijn in Mountain Zebra ook bush walks mogelijk. Onder leiding van een ranger gaat u te voet op zoek naar wildlife.

Ook een cheetah tracking is mogelijk. U gaat met een ranger in een safarivoertuig op zoek naar cheeta’s. Zodra deze opgespoord zijn, wordt de safari te voet vervolgd om dichterbij de cheeta’s te kunnen komen. 

Mountain Zebra National Park: Bereikbaarheid 

Mountain Zebra National Park is goed bereikbaar, het ligt naast. Het nationale park ligt enroute tussen Cradock en Graaff-Reinet. Een combinatie met Addo Elephant Park behoort zeker tot de mogelijkheden.

Bekijk alle Zuid-Afrika Reizen

Andere Wildparken in Zuid-Afrika:

Behalve Addo Elephant Park heeft Zuid-Afrika vele andere prachtige wildparken zoals:

Neem vrijblijvend contact op