Klaserie Private Nature Reserve

Private Nature Reserve

Zuid-Afrika

Bekijk Zuid-Afrika Reizen     Neem contact op

Klaserie Private Nature Reserve

Klaserie Private Nature Reserve

Klaserie Private Nature Reserve is met zo'n 60.000 hectare, een van de grootste privé wildparken in het oosten van Zuid-Afrika. Dit immense gebied staat bekend om de fantastische safari mogelijkheden. Het kans op spotten van de Big Five is groot. Maar daar blijft het niet bij. Ook voor het spotten van bedreigde wild dogs en moeilijk te spotten cheeta's is Klaserie Private Nature Reserve het wildpark bij uitstek.

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen

Klaserie Private Nature Reserve maakt onderdeel uit van Greater Kruger National Park. Dat bestaat niet alleen uit het fameuze Kruger National Park, maar ook uit verschillende privé wildparken. Er staan geen hekken tussen Kruger Park en de privé reservaten waardoor wildlife zich vrij door dit immense gebied kan bewegen. Klaserie Nature Reserve grenst onder andere aan Kruger National Park, Timbavati Game Reserve, Sabie Sands en Manyeleti Game Reserve.

Bekijk onze rondreizen met Klaserie Private Nature Reserve:

dagen
Vanaf € 0,- p.p.

Safari's in Klaserie Private Nature Reserve

Klaserie Private Nature Reserve is een privé wildreservaat. Dit betekent dat self drive safari's niet zijn toegestaan. Alle safari activiteiten worden gemaakt onder leidng van een gids/ranger. Als wij Klaserie wildpark in uw self drive reis door Zuid-Afrika hebben opgenomen, rijdt u naar lodge of tented camp. U parkeert de auto en u gebruikt deze pas weer als u vanuit de accommodatie weer terugrijdt.

In Klaserie Nature Reserve zijn verschillende safari's mogelijk. Game drives zijn safari's die plaatsvinden in een open safarivoertuig onder leiding van een gids. Deze vinden plaats in de vroeg ochtend of in de middag. Soms wordt een middag game drive verlengd na zonsondergang. Eerst wordt een mppoe locatie opgezocht voor een mooie zonsondergang. Geniet van de natuur en bush met een heerlijke sundowner, drankje bij zonsondergang, in de hand. Na zonsondergang wordt de game drive voortgezet. Deze safari na zonsondergang wordt een night drive genoemd. Met een spotlight wordt vooral gezocht naar nachtdieren en actieve roofdieren. 

In Klaserie reservaat is het ook mogelijk om walking safari's of bush walks te maken. Onder leiding van een bewapende ranger gaat te voet op safari. De nadruk ligt dan vooral op klein wild, flora, sporen en ecosystemen. Voor walking safari's en bush walks geldt een minimum leeftijd, meestal 16 jaar.

Wildlife in Klaserie Private Nature Reserve

Klaserie Private Nature Reserve is een bijzonder wildrijk reservaat. Het wildreservaat is het leefgebied van niet alleen de Big 5 (olifant, leeuw, luipaard, neushoorn en nijlpaard). Wild dog en cheeta staan bij menig safariliefhebber hoog op het verlanglijstje en worden regelmatig in Klaserie gespot. Ander wildlife dat u hier kunt spotten is onder andere spotted hyena, gnoe, kudu, giraf, zebra, warthog, waterbuck, aardvark, civet en serval. Ook vogelliefhebbers zullen niet teleurgesteld worden. De bijzondere, met uitsterven bedreigde Southern Ground Hornbill is hier te vinden. Net als Fish Eagle, Secretary Bird, Bateleur en Martial Eagle, de kleurrijke Lilac-breasted Roller en veel meer.

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen

Duurzaam Toerisme en Klaserie Private Nature Reserve

Fair Mundo Travel betekent letterlijk Eerlijke Wereld Reizen. Natuurbehoud, conservation van wildlife en ondersteunen van lokale bevolking zijn voor ons belangrijk aspecten bij het ontwerpen van onze reizen. Hoe wij dat vormgeven leest u op Fair Mundo Travel en Duurzaam Reizen.

Het privé reservaat van Klaserie is een voorvechter van duurzaam toerisme. Er zijn diverse projecten op het gebied van natuurbescherming, behoud van ecosystemen, bescherming van wilde dieren en het bevorderen van een positieve sociale impact.

Andere Wildparken in Zuid-Afrika

Behalve Klaserie Private Nature Reserve heeft Zuid-Afrika vele andere prachtige wildparken zoals:

Neem vrijblijvend contact op