Rondreis Zuid-Afrika: Kaapstad, Tuinroute en Safari

Rondreis Zuid-Afrika

Kaapstad, Wijnlanden, Route 62, Graaff-Reinet,
Mountain Zebra NP, Addo NP, kust, Tuinroute

 • Algemeen
 • Dag-tot-dag
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte aanvragen

Rondreis Zuid-Afrika: Kaapstad, Tuinroute en Safari

20 dagen | Vanaf € 1.385,- per persoon
 

Kaapstad, Wijnlanden, Route 62, Graaff-Reinet, Mountain Zebra NP, Addo NP, kust, Tuinroute

Deze rondreis Zuid-Afrika start en eindigt in Kaapstad en combineert deze bruisende stad met de wereldbekend Tuinroute en het maken van safari's. De schitterende rondreis is een fly drive reis. Ondanks dat u geen grote afstanden hoeft te rijden is de rondreis zeer afwisselend en heeft het uiteen lopende hoogtepunten.

Reisprogramma Rondreis Zuid-Afrika: Kaapstad, Tuinroute & Safari:

De reis begint in Kaapstad, een ontspannen stad met bezienswaardigheden als De Tafelberg, Robben Island, het schiereiland met Kaap de Goede Hoop, Bo-Kaap, V&A Waterfront en nog veel meer. Daarna gaat de rondreis via de befaamde Route 62 naar Oudtshoorn. Vervolgens reist u via de Klein Karoo naar Graaf-Reinet om de Valley of Desoltaion te bewonderen. Safari's worden gemaakt in Mountain Zebra National Park en Addo Elephant Park. De reis wordt vervolg naar de kust, waar heerlijk kan worden genoten van de rustige, lange zandstranden. Activiteiten zijn er volop te ondernemen, maar het is ook een fijne plek om een pas op de plaats te maken en te relaxen. De reis volgt de Tuinroute met hoogtepunten Tsitsikamma National Park, Knysna en Hermanus. De rondreis Zuid-Afrika eindigt in Franschhoek, bekend vanwege de goede wijnen en uitstekende restaurants.

Hoogtepunten Rondreis Zuid-Afrika: Kaapstad, Tuinroute & Safari:

Review van klanten over Rondreis Zuid-Afrika: Kaapstad, Tuinroute & Safari:

Door Siebren Nijdam

In één woord fantastisch...Tsja en dan als afsluiting Kaapstad...een mooie stad (stadswandeling alsmede tocht met kabelbaan naar de Tafelberg) in een prachtige omgeving met mogelijkheden om het schiereiland te verkennen en vervolgens langs de kust naar Hermanus te rijden. En niet te vergeten Robbeneiland te bezoeken...en aldaar excursie te doen o.l.v. ex-/mede gevangenen van Mandela, zeer indrukwekkend.

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1-3: KAAPSTAD

De rondreis door Zuid-Afrika begint in Kaapstad. Op de luchthaven van Kaapstad staat de huurauto klaar. Vervolgens rijdt u naar uw guesthouse dat een uitstekende uitvalsbasis om Kaapstad en omgeving te verkennen. De Tafelberg en Robben Island, waar Nelson Mandela gevangen heeft gezeten, is voor velen een hoogtepunt. Een rondrit over het schiereiland is een absolute aanrader, natuurlijk met een bezoek aan Kaap de Goede Hoop.

Mother City, zoals Kaapstad ook wel wordt genoemd, is prachtig gelegen op een schiereiland. De Tafelberg is, letterlijk en figuurlijk, het hoogtepunt van de Kaapstad. U kunt naar boven wandelen of gebruik maken van het sweefspoor, de kabelbaan. Bij een verblijf in Kaapstad hoort voor velen een bezoek aan Robben Island, waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen zat. Het zal zeker een diepe indruk maken. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn de meest zuidelijk punten van het schiereiland. Voor een autorit over het schiereiland moet u ongeveer een dag uittrekken. Onderweg is het leuk om te stoppen bij de pinguïns op Boulders Beach en de gekleurde standhuisjes van Muizenberg en de Chapman's Peak Drive te rijden. Natuurlijk heeft Kaapstad nog veel meer te bieden, zoals prachtige stranden, de kleurrijke Bo-Kaap, winkels, uitstekende restaurants en gezellige terrasjes. 

DAG 4: ROBERTSON

U rijdt een landschappelijk mooie route naar de accommodatie bij Robertson. U kunt allerlei activiteiten ondernemen van wijnproeverij tot kanovaren, bootcruise of bezoek aan Bontebok National Park.

Robertson Wine Valley ligt in het hart van de Kaapse Wijnlanden in Zuid-Afrika. Door de vruchtbare grond en het mediterrane klimaat worden in de wijnlanden de beste wijnen van Zuid-Afrika geproduceerd. Landschappelijk is deze regio zeer aantrekkelijk met behalve mooie wijngaarden ook indrukwekkende bergen en vruchtbare groene valleien. Kenmerkend voor Roberston Wine Valley zijn de majestueuze Langeberg Mountains en de Breede River. De rivier kan tijdens een bootcruise of een kano- of raftingtocht worden verkend. Het nabijgelegen Bontebok National Park met het mooie fynbos en vele antilopensoorten is een aanrader. Robertson Wine Valley ligt aan het westelijk deel van de wereldbekende Route 62.

DAG 5-6: OUDTSHOORN

Via de bekende Route 62 rijdt u dwars door de Klein Karoo naar Oudtshoorn. Route 62 is niet alleen de langste wijnroute ter wereld, het is met de berpassen, valleien, hoge rotsen en heldere stroompjes ook een van de mooiste routes van Zuid-Afrika. Vanuit Oudtshoorn kunt u een bezoek brengen aan bijvoorbeeld struisvogelboerderij en Cango Caves en de Swartbergpas rijden.

Oudtshoorn is gelegen in de Klein Karoo. Oudtshoorn is de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika. De struisvogels worden voornamelijk gefokt voor de veren, maar ook voor het vlees en de eieren. Er is een aantal struisvogelboerderijen die bezocht kunnen worden. In de Cango Caves zijn grote zalen en mooie druipsteenformaties te bewonderen. De Swartberg Pass is ruim 25 kilometer lang en bestaat uit veel (haarspeld)bochten en prachtige vergezichten. De onverharde Swartbergpas is bijzonder spectaculair en bereikt een hoogte van 1.583 meter.

DAG 7: GRAAFF-REINET

De reis gaat door de Klein Karoo naar Graaf-Reinet. De Valley of Desolation is een absolute must-see. Maar ook het wildreservaat van Camdeboo National Park, Nieu Bethesda en Graaff-Reinet zelf zijn de moeite waard.

Graaff-Reinet wordt het Juweel van de Karoo genoemd. Dat is niet zonder reden want het stadje heeft meer dan 200 nationale monumenten! Het merendeel daarvan bestaat uit particuliere woonhuizen in Kaaps-Hollandse stijl. De Nederduits-gereformeerde kerk is een belangrijk herkenningspunt van Graaff-Reinet. Om Graaff Reinet heen ligt het Camdeboo National Park, dat bestaat uit de Valley of Desolation en het voormalige Karoo Nature Reserve. In de Valley of Desolation torenen zuilen van doloriet, een vulkanisch gesteente, 120 meter boven het landschap uit. Het uitzicht over de stad is adembenemend mooi! Nieu Bethesda is een excentriek kunstenaarsdorpje ten noorden van Graaff-Reinet.

DAG 8: CRADOCK

U rijdt naar Mountain Zebra National Park, een mooi wildpark met veel verschillende diersoorten. Vervolgens reist u verder naar de bijzondere accommodation in nabijgelegen Cradock.

Mountain Zebra National Park ligt op ongeveer 12 kilometer van het plaatsje Cradock. Het park is in 1937 opgericht om de Cape Mountain zebra’s voor uitsterven te behoeden. De Cape Mountain zebra is duidelijk te herkennen aan zijn oranje bles op de kop, het smallere strepenpatroon en de witte buik. Het aantal is in Mountain Zebra National Park sterk toegenomen, maar desalnietttemin blijft de Kaapse zebra zeldzaam. Het park is ook het leefgebeid van onder meer buffels, zwarte neushoorns, hartebeests, kudu’s, springbokken, wildebeests en cheeta's. Het park leent zich uitstekend voor een self drive, maar er kunnen ook game drives met een ranger worden geboekt.

DAG 9-10: ADDO ELEPHANT PARK

Addo Elephant park is het grootste nationale park in de Oost-Kaap. U verblijft in het nationale park zelf zodat u ook na zonsondergang wildlife kan blijven spotten. 

Addo Elephant Park is een malariavrij national park dat in de jaren 30 van de twintigste eeuw is opgericht om de, in aantal drastisch vermindere, olifant te beschermen. Addo Elephant Park is een big five reservaat. Naast de buffel, leeuw, luipaard, neushoorn en natuurlijk de olifant is Addo het leefgebied van veel meer dieren zoals jackal, bat-eared fox, aardvark, aardwolf, hyena, eland, hartebeest, warthog, kudu, zebra en dung beetle. Eigenlijk wordt gesproken over een Big Seven gebied omdat in het deel bij Colchester in de Indische Oceaan ook walvissen en haaien kunnen worden gespot. In Addo Elephant Park komen veel vogelsoorten voor. Het wildpark leent zich uitstekend voor safari's met de huurauto. Er kunnen game drives onder leiding van een ranger worden geboekt.

DAG 11-12: ST FRANCIS BAY

Heerlijk naar de kust vandaag. Geniet van brede zandstranden en mooie duinen. Er zijn vele activiteiten te ondernemen, maar even een pas op de plaats en lekker relaxen is hier zeker ook een optie.

St Francis Bay ligt aan de Indische Oceaan ten oosten van Jeffrey's Bay in Zuid-Afrika. De kuststrook in de omgeving van St Francis Bay behoort tot de beste surfgebieden ter wereld. Het fijne zandstrand is ideaal voor zonneaanbidders en strandwandelaars. Dit is een schatkamer voor verzamelaars van schelpen. St Francis Bay is een sfeervol en kalm plaatsje gelegen aan de Indische Oceaan. Als u het dorp nadert steken de witte huizen scherp af tegen de azuurblauwe zee. Bij Cape St Francis bevindt zich Seal Point vuurtoren.

OPTIE: De rondreis kan desgewenst op dag 11 of dag 13 op de luchthaven van Port Elizabeth worden beëindigd.

DAG 13-14: TSITSIKAMMA NATIONAL PARK

De reis gaat via de kust westwaarts. De volgende stop heeft weer een heel ander landschap met andere mogelijkheden. Tsitsikamma National Park is een paradijs voor outdoor-liefhebbers. Er is voor elk wat wils: van intensieve en avontuurlijke tot ontspannen en rustige activiteiten.

Tsitsikamma National Park is een van de mooiste natuurparken van Zuid-Afrika. De naam komt van de Khoi-stam en betekent ‘plek met veel water’.Tsitsikamma National Park wordt als het begin of het einde van de Tuinroute beschouwd. Het park heeft een 80 km lange woeste kustlijn die af en toe wordt onderbroken door strand. Het landschap bestaat uit hoge bergen, diepe kloven, watervallen en statige bossen, waardoor het de ultieme bestemming is voor outdoor activiteiten, zoals wandelen, mountainbiken, kanoën en blackwater tubing. Voor degene op zoek naar een adrenalinekick is er de hoogste bungeejump ter wereld! Ook op hoogte, maar minder gevaarlijk, is de canopy-tour door de boomtoppen. Daar waar de Storms River uitmondt in de oceaan is over de kloof een 190 meter lange hangbrugbrug gespannen, ongeveer 125 meter boven de rivier.

DAG 15: KNYSNA

De Tuinroute of Garden Route wordt vervolgd en brengt u bij Knysna, dat gelegen is aan een mooie lagune. Bijzonder leuk is Eten bij Locals. Maak kennis met een lokaal gezin en leer elkaar beter kennen tijdens een gezamenlijke maaltijd.

Knysna ligt aan de beroemde Tuinroute is prachtig gelegen aan een lagune. De kliffen van Knysna Heads liggen aan de monding van de lagune. De Knysna Heads vormen een smalle doorgang naar de Indische Oceaan met verradelijke stroming. De oostelijke klif van Knysna Heads biedt spectaculair zicht over de lagune, Knysna en Leisure Isle. De westelijke klif bestaat uit het particuliere natuurreservaat Featherbed. Mooie stranden vindt u bij Buffalo Bay en Brenton on Sea. Knysna staat bekend om de oesters. In juli wordt elk jaar het Knysna Oyster Festival gehouden.

Tip: Eten bij locals is de ideale manier om in contact te komen met de lokale bevolking en lokale gerechten te proeven. Het is mogelijk om samen te eten, maar u kan ook mee gaan om inkopen te doen (meestal naar de lokale markt) of te helpen bij de bereiding van de maaltijd.

DAG 16-17: HERMANUS

Hermanus is de walvishoofdstad van Zuid-Afrika. In de maanden juli-december zijn de walvissen voor de kust. In Hermanus kunnen die soms zelfs vanaf het wandelpad worden gespot. Tijdens en walvis boottocht kunt u de dieren van heel dichtbij zien. Voor een reis buiten het walvisseizoen is de marine-oceaan-boottocht een goed alternatief. Tijdens deze boottocht kunnen onder andere pinguïns, zeerobben, haaien en vele watervogels worden gespot.

Hermanus is een van 's werelds beste plekken om walvissen te spotten. De gigantische walvissen komen in de maanden juli - december zo dicht bij de kust dat u vanaf het wandelpad de enorme staarten vanuit het water ziet spatten.Tijdens en walvis boottocht kunt u de dieren van heel dichtbij zien. Voor een reis buiten het walvisseizoen is de marine-oceaan-boottocht een goed alternatief. Tijdens deze boottocht kunnen onder andere pinguïns, zeerobben, haaien en vele watervogels worden gespot. De witte zandstranden zijn een droom voor elke zonneaanbidder. De nabij gelegen Hemel-en-Aarde Valley staat bekend om de uitstekende wijnen.

DAG 18-19: FRANSCHHOEK

Via een mooie route met berpassen en prachtige vergezichten bereikt u Franschhoek dat midden in de beoremde wijnlanden ligt. Geniet van het gezellig stadje, heerlijke wijnproeverijen en toprestaurants. Geen zin om te rijden? Maak dan gebruik van de klassieke Franschhoek wine tram.

Franschhoek staat naast de goede wijnen ook bekend om de uitstekende restaurants en wordt gezien als de gastronomische hoofdstad van Zuid-Afrika. Franschhoek werd in de 17e eeuw gesticht door de Franse Hugenoten. Er zijn veel verwijzingen naar deze historische oorsprong. Veel wijnlandgoederen hebben Franse namen zoals La Motte, Haute Cabriere en Grande Provence. De meeste wine estates bieden wijnproeverijen of een toer door de wijnkelder. Leuk is de Franschhoek wijntram. Verschillende routes gaan langs verschillende wijnboerderijen. Voordeel is dat u wijn kunt proeven zonder dat u in de auto moet terug rijden. De omgeving van Franschhoek is landschappelijk prachtig en een tocht is zeker aan te bevelen.

DAG 20: KAAPSTAD

U rijdt naar de luchthaven van Kaapstad waar u de huurauto inlevert.

Deze rondreis Zuid-Afrika heeft geen vaste reisdata en kan op elk gewenst moment starten. Bovendien is deze reis geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Vraag Offerte aan

Prijsindicatie vanaf
€ 1.385,- per persoon


Gebaseerd op laagseizoen bij twee samenreizende personen.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdatum, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten van uw reis weten. Neem contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vraag Offerte aan

 • accommodaties, maaltijden, eventuele activiteiten en wegtransfers conform dag-tot-dag beschrijving
 • autohuur met ophaal- en inleveradres de luchthaven van Kaapstad. Wij reserveren een auto in de categorie 2A (Ford Fiësta of gelijkwaardig: 4-deurs, 4 personen, 2 koffers). Vanzelfsprekend kan het autotype aan uw wensen worden aangepast
 • bij de autohuur is inbegrepen:
  • maximale verzekering met geen eigen risico
  • onbeperkt aantal kilometers
  • tweede bestuurder
  • contract fee
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • brandstof voor huurauto
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan