Oudtshoorn

Oudtshoorn

Zuid-Afrika

Bekijk Zuid-Afrika Reizen     Neem contact op

Oudtshoorn

Oudtshoorn

Oudtshoorn is gelegen in de Klein Karoo in Zuid-Afrika. Deze zonnige streek ligt tussen de bergketens Outeniqua, Langeberg en de indrukwekkende Swartberg Mountains. Oudtshoorn is de grootste stad in deze regio, maar heeft meer de sfeer van een dorp. Veel van de activiteiten zijn dan ook buiten Oudtshoorn te ondernemen.

Struisvogels in Oudtshoorn

Oudtshoorn is de struisvogelhoofdstad van Zuid-Afrika. De struisvogels worden voornamelijk gefokt voor de veren, maar ook voor het vlees en de eieren. Er is een aantal struisvogelboerderijen die bezocht kunnen worden. 

Cango Caves bij Oudtshoorn

Cango Caves liggen ongeveer 20 kilometer ten noorden van Oudtshoorn. In deze kalksteengrotten zijn grote zalen en mooie druipsteenformaties te bewonderen. Er zijn aanwijzingen dat de San de grotten 10.000 jaar geleden al gebruikten om te schuilen. Cango Caves zijn onder leiding van een gids te bezoeken.

Swartbergpas vanuit Oudsthoorn

De Swartberg Pass ligt tussen Oudtshoorn en Prince Albert en Oudtshoorn. De ruim 25 kilometer lange pas bestaat uit veel (haarspeld)bochten en prachtige vergezichten. De onverharde Swartbergpas is bijzonder spectaculair. De pas bereikt een hoogte van 1.583 meter en kan in de Zuid-Afrikaanse winter vanwege sneeuw zijn afgesloten.

Bekijk onze rondreizen met Oudtshoorn:

Andere Steden in Zuid-Afrika:

Behalve Oudtshoorn heeft Zuid-Afrika vele andere prachtige steden zoals:

Neem vrijblijvend contact op