Johannesburg

Johannesburg 

Zuid-Afrika

Bekijk Zuid-Afrika Reizen     Neem contact op

Johannesburg

Johannesburg

Johannesburg is de grootste en een van de meest bruisende steden van Zuid-Afrika. Johannesburg, ook wel Joburg of Jozi genoemd, is het economische hart van het land. U vindt er een mix van traditionele winkels en ultramoderne wolkenkrabbers. Er zijn musea, uitstekende winkels, chique restaurants en hippe uitgaansgelegenheden. Ook zijn er vele mogelijkheden om u te verdiepen in de apartheidgeschiedenis van Zuid-Afrika.

Johannesburg: bezienswaardigheden en tips

Wat te zien en doen in Johannesburg? In deze metropool zijn vele activiteiten te ondernemen. Enkele hoogtepunten zijn:

1. Apartheid Museum

Het Apartheid Museum laat op indringende wijze de apartheid periode in Zuid-Afrika zien. Een multimedia tour neemt u mee langs foto's, teksten en filmmateriaal om zo het ontstaan en de impact van de apartheid toe te lichten. Dit is een indrukwekkende plek, met beelden waar je stil van wordt.

2. Soweto townshiptour

Een museumbezoek is goed te combineren met een Soweto townshiptour om zo kennis te maken met het alledaagse leven in een township. Op de fiets, in de auto of lopend; het kan allemaal. De lokale gids neemt u mee langs hoogtepunten, zoals Vilakazi Street waar Nelson Mandela en Desmon Tutu ooit woonden. En naar het Hector Pieterson Memorial dat genoemd is naar het eerste slachtoffer van de opstand in 1976 tegen het exclusieve gebruik van het Afrikaans in scholen. Tijdens de Soweto-tour wordt gestopt in een shebeen om te genieten van een koud drankje en een lokale lunch. Bent u ook benieuwd wat een echte Kota (township burger) inhoudt?

3. Hippe wijken en markten

Behalve bezienswaardigheden die met de apartheidperiode te maken hebben, zijn er nieuwe ontwikkelingen waarbij verwaarloosde delen van Johannesburg een enorme transformatie ondergaan. Leegstaande panden worden verbouwd en opgepimpt. Veel kunstenaars openen er hun gallerie. Maboneng Precinct is een van de hipste wijken met goede, bijzondere restaurants, met behoud van de relaxte Zuid-Afrikaanse sfeer. Elke zondag is hier Market on Main, een markt waar genieten van lekker regionaal eten en bijzondere lokale design voorop staat. Lekker eten kan ook uitstekend op zaterdag. Dan is The Neighbourgoods Market in Braamfontein the place to be.

Bekijk onze rondreizen met Johannesburg:

of gebruik het filter op de Reizen pagina om de keuze te verfijnen

19 dagen
Vanaf € 2.375,- p.p.
Safari Zuid-AfrikaSafari Zuid-Afrika
14 dagen
Vanaf € 6.095,- p.p.
Safari reis Zuid-Afrika met chauffeurSafari reis Zuid-Afrika met chauffeur
16 dagen
Vanaf € 2.680,- p.p.
Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & BotswanaGroepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & Botswana
10 dagen
Vanaf € 7.675,- p.p.
Luxe fly-in safari Botswana & ZimbabweLuxe fly-in safari Botswana & Zimbabwe

Andere Steden in Zuid-Afrika:

Behalve Johannesburg heeft Zuid-Afrika vele andere prachtige steden zoals:

Neem vrijblijvend contact op