Bijzondere en luxe fly-in safari Botswana en Zimbabwe

Bijzondere en luxe fly-in safari Botswana en Zimbabwe

Mashatu Gamer Reserve, Okavango Delta, Zambezi National Park, Victoria Falls

Vraag Offerte aan     Neem contact op

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Luxe en bijzondere fly-in safari Botswana en Zimbabwe

10 dagen | Vanaf € 7.675,- per persoon
 

Luxe lodge safari Mashatu Game Reserve, Okavango Delta, Zambezi NP en Victoria Falls

Deze fly-in safari heet niet voor niets bijzonder. Deze luxe reis brengt u namelijk naar de best bewaarde geheimen van Botswana en Zimbabwe. Weg van de massa, alleen maar exclusieve pareltjes waar u zich alleen waant in de bush. De safari reis begint in Johannesburg van waaruit uit naar het zuiden van Botswana vliegt.

Reisprogramma Luxe en bijzondere fly-in safari Botswana & Zimbabwe: 

Vraag Offerte aan

Mashatu Game Reserve ligt in Tuli Block en heeft een compleet ander landschap dan de rest van Botswana. Ronde granieten heuvels, ook wel koppies genoemd, wisselen af met bush en met uitgestrekte vlaktes. Safari's zijn hier ongekend: veel wildlife en weinig mensen. Vervolgens vliegt u naar Maun om over te stappen op een vliegtuigje die u diep de Okavango Delta in brengt.

De luxe lodge is gelegen in een van de wildrijkste gebieden van Botswana. Door de privé concessie zijn ook hier weinig andere reizigers, waardoor er alle rust is bij een sighting. Natuurlijk worden ook de waterwegen van de Okavango Delta verkend. De reis eindigt in Zambezi National Park in Zimbabwe, op een prachtige locatie, ver weg van de drukte van Victoria Falls, maar dichtbij genoeg om de watervallen en het plaatsje te bezoeken. Er worden safari's gemaakt in een safarivoertuig maar ook over de Zambezi rivier. Dit laatste kan per boot, te voet of in een kano.

Hoogtepunten Luxe en bijzondere fly-in safari Botswana & Zimbabwe:

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

WAT IS EEN FLY-IN SAFARI?

Een fly-in safari is een fantastische beleving. In een klein vliegtuigje gaat u van de ene lodge of tented camp naar de andere. Een fly-in safari is ideaal als u moeilijk toegankelijke wildparken wilt bezoeken of in korte tijd grote afstanden wilt overbruggen. Doordat de vliegtuigjes niet hoog vliegen is alles op de grond goed te zien. U ziet landschappen veranderen. En met wat geluk kunt u zelfs wildlife spotten, zoals kuddes olifanten, buffels of giraffen. Er wordt gebruik gemaakt van een (kleine) luchthaven of landingsstrip. Na de landing wordt u naar de lodge of het tented camp gebracht en bent u klaar voor de safari activiteiten. Niet zelden maakt u 's ochtends een safari  in het ene reservaat en 's middags in een andere, met een totaal ander landschap en andere diersoorten.

DAG 1-3: MASHATU GAME RESERVE

Vanaf Johannesburg vliegt u naar de kleine airport nabij Mashatu Game Reserve. Hier wordt u opgewacht voor een transfer naar de lodge. Na het ontvangst en het inchecken bent u klaar voor de safari's in dit geweldig mooie landschap.

Mashatu Game Reserve is een 29.000 hectare groot privé reservaat in het beschermde natuurgebied dat bekend staat als Northern Tuli Game Reserve. Het is gelegen in het zuidoostelijk deel van Botswana aan de samenloop van de Limpopo en Sashe rivieren. Het landschap verschilt sterk met de rest van Botswana. De ruige rotsformaties en vele baobab bomen zorgen voor fraaie vergezichten die extra mooi zijn bij zonsondergang. Mashatu Game Reserve staat bekend vanwege de vele olifanten. Ook leeuwen, luipaarden en wilde honden worden hier veel en vaak gezien! Naast ander wildlife en vele vogelsoorten kent het reservaat kent ook eeuwenoude rotstekeningen van de San.

Mashatu Lodge is een exclusieve lodge gelegen in het hart van Mashatu Game Reserve. Door een verhoogde ligging biedt de lodge uitstekend zicht op de waterpoel waar wildlife regelmatig komt drinken. Geniet tussen de safari activiteiten door van een drankje in de bar terwijl u dieren ziet komen en gaan. Of neem een verfrissende duik in het zwembad. De lounge heeft comfortabele stoelen en is de ideale plek om een boek te lezen of te relaxen. Bij helder weer wordt romantisch gedineerd rond het kampvuur van de traditionele boma. De ruime, luxe suites zijn van alle comfort voorzien.Tijdens een game drive en night drive in een open safarivoertuig laat de gids u kennis maken met het game reserve. Een andere manier om het reservaat te verkennen zijn wandelsafari’s, mountainbike safari’s en safari’s te paard. Mashatu Game Reserve heeft twee hides. Voor enthousiaste (amateur) fotografen biedt de lodge vele extra’s te huur.

DAG 4-6: OKAVANGO DELTA

U vliegt naar Maun om vervolgens door te vliegen diep de Okavango Delta in. Zie vanuit de lucht het landschap veranderen. Prachtig om de Okavango Delta met de vele kanaaltjes, brede stromen, grote watervlaktes en vele eilandjes van bovenaf te bewonderen.

De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase. De Okavango Delta is het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Op de eilanden en vlaktes kan wildlife worden gespot zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten. De meest authientiek manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro, een traditionele kano.

Shinde is een kleinschalige, luxe camp gelegen in de wildrijke privé concessie Shinde van de Okavango Delta. Het camp ligt in de schaduw van grote bomen. De houtenboard walks verbinden de verhoogde lounge, bar en eetgedeelte met elkaar. Rond de boma kunt u ’s avonds, onder het genot van een drankje, de prachtige Afrikaanse sterrenhemel bewonderen. Het kleine zwembad biedt verkoeling op de warme momenten van de dag. De luxe safaritenten zijn voorzien van alle comfort. Shinde biedt landbased en waterbased activiteiten.  U heeft de keuze uit game drives, motorboottochten, mokorotochten en bush walks. Dit alles in een van de wildrijkste gebieden van Botswana.

DAG 7-9: ZAMBEZI NATIONAL PARK en VICTORIA FALLS

De reis gaat noordwaarts. Opnieuw bent u getuige van de impact van water op het landschap. Op Kasane airport wordt u opgewacht voor transfer via de weg naar Zambezi National Park. Hier kunt u allerlei activiteiten ondernemen maar ook heerlijk relaxen met zicht op de machtige Zambezi-rivier. Kano varen over de rivier is een absolute aanrader!

Zambezi National Park vormt samen met het Victoria Falls National Park een wildpark met een oppervlakte van maar liefst 56.000 hectare. De Zambezi rivier is de noordelijke grens van het park en is eveneens de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Zambezi National Park ligt stroomopwaarts van de Victoria Watervallen en strekt zich uit over circa 50 kilometer langs de Zambezi rivier. Naast de Big Five -olifant, leeuw, buffel, luipaard en neushoorn- is er grote kans op het spotten van zebra, giraf, waterbuck, impala, de zeldzame sable antilope en eland. Verder heeft het park nog veel kleiner wild en een zeer rijk vogelleven. De Zambezi rivier is het leefgebied van vele nijlpaarden en krokodillen. Vanwege de nabij ligging van de Victoria Falls is dit wildpark goed te combineren met een bezoek aan de watervallen.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

Zambezi Sands River Camp is gelegen aan de Zambezi rivier in Zambezi National Park. Door de afgelegen ligging in het nationale park bent u ver weg van de drukte van Victoria Falls en het geluid van de helikopters die over de watervallen vliegen. En dit terwijl u toch dicht genoeg bij bent om de Victoria Falls te bezoeken. In dit luxe camp geniet u van de rust, natuur en natuurlijk de rivier. Het camp is voorzien van lounge, eetruimte en bar.  De ruime en luxe is voorzien van en-suite badkamer met buitendouche.en heeft een privé deck met een eigen splash pool. Er worden diverse activiteiten aangeboden die onder leiding van een gids worden uitgevoerd: bezoek Victoria Watervallen en souveniersmarkt in Victoria Falls-town, zonsondergang bootcruise over de Zambezi rivier, game drive en bush walk in Zambezi National Park, kanovaren over Zambezi rivier, vissen.

DAG 10: VICTORIA FALLS

Een transfer brengt u naar de luchthaven van Victoria Falls.

Deze fly-in safari heeft geen vaste reisdata. De vluchten tussen Masahatu Game Reserve en Maun kunnen alleen plaatsvinden op woensdagen en zaterdagen. Hierdoor kan deze reis starten in Johannesburg op zondagen of woensdagen. De reis kan helemaal aan uw wensen worden aangepast. Deze reis dient vooral ter inspiratie om te laten zien wat zoal mogelijk is. Het kan worden gewijzigd, verlengd of verkort, kortom geheel op maat worden aangepast. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Vraag Offerte aan

Prijsindicatie vanaf
€ 7.675,- per persoon


Gebaseerd op laagseizoen bij twee samenreizende personen.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdatum, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten van uw reis weten. Neem contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vraag Offerte aan

 • accommodaties, maaltijden, drankjes, activiteiten, park fees en wegtransfers conform dag-tot-dag beschrijving
 • air transfers in een klein vliegtuigje conform dag-tot-dag beschrijving (inclusief de vluchten naar Mashatu Game Reserve en naar Maun)
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten naar Johannesburg en vanuit Victoria Falls
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan