Kaapstad

Kaapstad

Zuid-Afrika

Bekijk Zuid-Afrika Reizen     Neem contact op

Kaapstad

Kaapstad

Kaapstad in Zuid-Afrika is een van de mooiste steden ter wereld. Mother City, zoals Kaapstad ook wel wordt genoemd, is prachtig gelegen op een schiereiland, omgeven door de Atlantische Oceaan en de immense Tafelberg. Kaapstad is een van de hoofdsteden van Zuid-Afrika. De staatsinrichting van Zuid-Afrika is gebaseerd op de Trias Politica. Deze scheiding van machten resulteert voor Zuid-Afrika in drie hoofdsteden: Kaapstad voor de wetgevende macht, Pretoria voor de bestuurlijke macht en Bloemfontein voor de rechtelijke macht. Kaapstad is een levendige en relaxte stad waar veel activiteiten ondernomen kunnen worden.

Kaapstad: bezienswaardigheden en tips

Wat te zien en doen in Kaapstad? Welke bezienswaardigheden moet u gezien hebben? Bekijk onze onderstaande tips.

1. De Tafelberg

De Tafelberg is, letterlijk en figuurlijk, het hoogtepunt van de Kaapstad. Waar u ook bent in de stad, u kunt niet hem niet missen. Het uitzicht over stad en oceaan is verbluffend. Er zijn wandelroutes die naar de top, of beter gezegd het plateau, van de Tafelberg leiden. Ook is het mogelijk om de kabelbaan te gebruiken. Een combinatie van wandelen en kabelbaan kan zeker ook.

2. Robben Island

Bij een verblijf in Kaapstad hoort voor velen een bezoek aan Robben Island. Zuid Afrika is een land met een pijnlijk verleden, iets wat zo duidelijk naar voren komt op Robben Island. De voormalige gevangenen én bewakers leiden tegenwoordig bezoekers op het eiland rond. Een bezoek aan Robben Island, waar Nelson Mandela 18 jaar gevangen zat, zal een diepe indruk maken.

3. Kaap de Goede Hoop en Cape Point

Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn de meest zuidelijk punten van het schiereiland. Voor een autorit over het schiereiland moet u ongeveer een dag uittrekken. Onderweg is het leuk om te stoppen bij de pinguïns op Boulders Beach. Ook de gekleurde standhuisjes van Muizenberg Beach en de Chapman's Peak Drive zijn zeker de moeite waard.

4. Stranden van Kaapstad

Kaapstad heeft heerlijke stranden die tijdens een vakantie niet gemist mogen worden. Clifton Beach is populair onder locals. Anders dan de naam doet vermoeden zijn er meerdere mogelijkheden: Clifton 1, 2, 3 en 4. Elk strand heeft een eigen publiek, maar Clifton 4 is het meest populair. De stranden van Clifton zijn prachtig en de ideale ligging in de baai zorgt er voor dat het weinig wind staat. Het brede strand van Camps Bay Beach is gelegen aan de boulevard met palmbomen met uitzicht op Lion's Head en de Twelve Apostles. Het is een druk bezocht strand waar het erg hard kan waaien.Glen Beach is gescheiden van Camps Bay Beach door enkele rotsen. Glen Beach ligt wat beschutter waardoor het er minder winderig is. Ook is het er minder druk. Andere mooie stranden die wat verder van Kaapstad liggen zijn: Llandudno Beach, Hoy Bay Beach, Noordhoek Beach, Boulders Beach en Muizenberg Beach. De stranden aan de Atlantische Oceaan kust hebben aanzienlijk kouder zeewater dan de stranden aan de Indische Oceaankust. Ten noorden van Kaapstad ligt Blouberg Beach met een ongelooflijk mooi zicht op de Tafelberg. Er is een aantal verschillende strandjes. Dolphin Beach is het paradijs voor kiters, terwijl zonaanbidders meestal voor Big Bay kiezen.

5. Bo-Kaap

De Bo-Kaap is een schilderachtig en kleurrijk deel van Kaapstad in Zuid-Afrika dat voorheen bekendstond als de Maleisische buurt. De inwoners van de Bo-Kaap zijn meestal afstammelingen van slaven die door Nederlanders en Britten in de 16de en 17de eeuw naar Zuid-Afrika zijn gebracht. De Bo-Kaap staat bekend om de vele felgekluerde huizen.

6. Musea, winkels, restaurants en terrasjes

Voor winkels, restaurants en terrasjes kunt u de sporen van Jan van Riebeeck volgen in het historische stadscentrum of houdt u meer van het luxe en trendy Victoria & Alfred Waterfront? Kirstenboschtuin is de grootste botanische tuin van Zuid Afrika behoort tot de top van de wereld. U vindt hier wel negenduizend bloemdragende planten. In het District Six Museum en in het Jewish Museaum duikt u in het roerige verleden van Zuid-Afrika.

7. Townshiptour Kaapstad

Maak een townshiptour en leer over het alledaagse leven in een van de townships van Kaapstad. Maak kennis met de lokale bevolking en drink een kop thee bij hen thuis. Er wordt verteld over de Apartheid geschiedenis, u kunt een poging doen om de kliktaal van de Xkosa onder de knie te krijgen en een traditionele genezer bezoeken. Er zijn ook andere tours mogelijk waarbij u kennis maakt met de lokale bevolking zoals een Jazz Tour, Beer Tour, Art Tour en Gospel Tour.

Bekijk onze rondreizen met Kaapstad: