Safari reis Zuid-Afrika met chauffeur

Safari reis Zuid-Afrika met chauffeur

Madikwe, Kololo, Manyeleti, Timbavati

Vraag Offerte aan     Neem contact op

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Safari reis door Zuid-Afrika met chauffeur

14 dagen | Vanaf € 4.495,- per persoon
 

Individuele reis met verblijf in kleinschalige lodges en tented camps

Tijdens deze safari reis door Zuid-Afrika wordt u middels wegtransfers van de ene accommodatie naar de andere gebracht.

U hoeft niet zelf te rijden, telkens staat er een auto met chauffeur voor u klaar. Hierdoor kunt u onderweg genieten van het uitzicht en komt u ontspannen bij de volgende lodge of tented camp aan.

Reisprogramma Safari reis Zuid-Afrika met chauffeur:

Vraag Offerte aan

De safari reis Zuid-Afrika gaat naar belangrijke wildparken waar verschillende typen safari's worden gemaakt. De safari's kunnen game drives zijn in een open safari voertuig. Ook kunnen wandelsafari's worden gemaakt. Alle safari's worden begeleid door gekwalificeerde gidsen.

Op game drives gaat vaak een tracker mee. De tracker zit voorop de jeep om zo sporen van wilde dieren goed te kunnen zien. Aan de hand van de sporen start de zoektocht naar wildlife. De reis focust op het noordoosten van Zuid-Afrika, het gebied waar de mooiste safariparken van het land zijn gelegen.

De wildparken variëren onderling sterk in landschap en habitat voor wilde dieren. Zo is uw safari reis Zuid-Afrika erg afwisselend en maakt u kans een grote diversiteit aan wildlife te spotten.

Hoogtepunten Safari reis Zuid-Afrika met chauffeur:

Review klanten Safari reis Zuid-Afrika met chauffeur:

Door Hanke Gerritse

De Zuid-Afrikaanse reis van mijn dochter en mijzelf werd georganiseerd door Marja van Fair Mundo Travel. Onze wensen waren helder, veel natuur, dieren en kleinschalige lodges ... Marja heeft zoals wij inmiddels van haar gewend zijn goed naar onze wensen geluisterd en de reis tot in de perfectie georganiseerd. De prachtige parken Madikwe Game Reserve, Kololo Game Reserve, Manyeleti Game Reserve en Timbavati Private Nature Reserve waren van wonderbaarlijke schoonheid.

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: JOHANNESBURG

Op de luchthaven van Johannesburg wordt u opgewacht voor een transfer naar het airport hotel.

Johannesburg is de grootste en een van de meest bruisende steden van Zuid-Afrika. Johannesburg, ook wel Joburg of Jozi genoemd, is het economische hart van het land. U vindt er een mix van traditionele winkels en ultramoderne wolkenkrabbers. Er zijn musea, uitstekende winkels, chique restaurants en hippe uitgaansgelegenheden. Ook zijn er vele mogelijkheden om u te verdiepen in de apartheidgeschiedenis van Zuid-Afrika.

Garden Court OR Tambo International Airport is een airport hotel dat dichtbij de luchthaven van Johannesburg, Zuid-Afrika is gelegen.  Het hotel is voorzien van receptie, restaurant,...

DAG 2-4: MADIKWE GAME RESERVE

Na het ontbijt ontmoet u de chauffeur van de privé transfer die u naar de lodge in Madikwe Game Reserve brengt. 's Middags maakt u de eerste game drive van de reis. In een open safarivoertuig gaat u met gids op zoek naar wildlife.

Madikwe Game Reserve ligt in Zuid-Afrika aan de rand van de Kalahari woestijn, grenzend aan Botswana. Het is een Big Five wildpark en het hele jaar door malariavrij. Het reservaat is 75.000 hectare groot. Madikwe is een goed voorbeeld van duurzaam toerisme waarbij de oorspronkelijke bevolking een grote inbreng in de ontwikkeling van het park heeft gekregen. Het landschap kenmerkt zich door uitgestrekte grasvelden, bossen, rotsachtige heuvels en bergen. Madikwe Game Reserve is een nauwelijks ontdekt park in een prachtige omgeving. Naast de Big Five (olifant, neushoorn, buffel, leeuw, luipaard) staat Madikwe bekend vanwege de grote populatie wilde honden. Maar ook veel ander groot en klein wild en vogelsoorten komen hier voor. Officieel is het Madikwe Game Reserve een nationaal park maar het reservaat is compleet verpacht aan private partijen. Hierdoor is het niet toegestaan met de eigen auto op safari te gaan. Dit kan uitsluitend in een open jeep met gids.

Buffalo Ridge Safari Lodge is een kleinschalige lodge gelegen in het westen van Madikwe Game Reserve. De lodge is een uniek samenwerkingsverband tussen de lokale Balete Ba Lekgophung gemeenschap die de lodge beheert en North-West Parks. Het centrale deel van de Buffalo Ridge Safari Lodge is hoog gelegen en heeft daardoor een prachtig uitzicht Er zijn twee lounges, elk met een eigen sfeer. Ook is er een restaurant, bar en zwembad. Tijdens ochtend en middag game drives wordt in Madikwe Game Reserve op zoek gegaan naar wildlife. Het open safarivoertuig geeft goed zicht op de omgeving en gespotte dieren, terwijl de deskundige gids zijn kennis en passie voor wildlife graag met u deelt.

DAG 5-7: KOLOLO GAME RESERVE

Na een korte ochtend game drive brengt een privé transfer u noordwaarts door de Limpopo-provincie. Tijdens de reis wisselen typisch Afrikaanse dorpjes zich af met boerenland en uitgestrekte leegte. In Kololo Game Reserve kunt u met of zonder gids wandelen en mountainbiken. In het aangrenzende Welgevonden Game Reserve worden game drives en wandelsafari's gemaakt. Dat is de charme van Kololo: een reservaat zonder grote roofdieren dat u heerlijk zelf kunt verkennen, gecombineerd met safari's in het aangrenzende Big Five gebied.

Kololo Game Reserve is gelegen in de Waterberg-regio in het noorden van Zuid-Afrika. Dit malariavrij wildreservaat bestaat uit open grasvlakten, dichtbegroeide bush, bergen en valleien. Er leven vele verschillende wilde dieren, zoals gnoe, zebra, giraffe, wrattenzwijn en diverse antilopesoorten. Bovendien kunt u in Kololo Game Reserve meer dan 300 inheemse vogelsoorten observeren. Omdat er geen grote roofdieren in het reservaat leven, kunt u hier heerlijk wandelen of mountainbiken. Kololo grenst aan Welgevonden Private Game Reserve, een Big Five gebied waar safari's gemaakt kunnen worden.

Kololo Game Reserve Lodge is gelegen in het malariavrije wildreservaat Kololo Game Reserve. Omdat dit geen leefgebied is voor grote roofdieren kunt u hier heerlijk wandelen en fietsen. Terwijl u in het aangrenzende Welgevonden Private Game Reserve deze roofdieren, de Big Five en ander wildlife wel kunt spotten. Er zijn verschillende fiets- en wandelroutes. Kololo Lodge biedt diverse activiteiten aan zoals game drive en nature walk in Kololo Game Reserve, game drive en night drive in Welgevonden Game Reserve. Een wandelsafari in Welgevonden Game Reserve en paardrijden in een nabij gelegen reservaat behoren ook tot de mogelijkheden. Bij het verblijf is inbegrepen: 1 Welgevonden game drive per nacht verblijf. Desgewenst kan deze worden verruild voor een Welgevonden night drive, Kololo game drive of Kololo nature walk.

DAG 8-10: MANYELETI GAME RESERVE

De reis gaat verder naar het oosten naar het relatief onbekende Manyeleti Game Reserve. Hier kunnen game drives en bush walks worden gemaakt. Het reservaat maakt onderdeel uit van Greater Kruger National Park en staat bekend om de grote kans op het spotten van luipaarden. Geniet in dit prachtige bushcamp van een verblijf dichtbij de natuur.

Manyeleti Game Reserve maakt deel uit van Greater Kruger National Park, dat bestaat uit Kruger National Park en diverse privé reservaten ten westen ervan. Manyeleti Game Reserve grenst direct aan het immense Kruger National Park en de beroemde Sabi Sand en Timbavati Game Reserves. Er staan geen hekken tussen het nationale park en de privé reservaten waardoor wild vrij door het gebied loopt. Manyeleti Game Reserve is daarmee Big Five gebied met uitzonderlijk goede mogelijkheden voor het spotten van de luipaard. Ook zijn er vele andere diersoorten zoals zebra, kudu, giraf, gnoe en hyena. Vogelliefhebbers kunnen zich verheugen op meer dan 300 vogelsoorten. Manyeleti Game Reserve is eigendom van en wordt beheerd door de lokale Mnisi stam. Het betekent 'Plaats van de Sterren' in de lokale Shangaan taal. 's Avonds, als het licht van de zon wordt vervangen door dat van de maan en talloze heldere sterren, is het duidelijk waarom.

Pungwe Safari Camp is mooi gelegen in Manyeleti Game Reserve. Het is niet omheind waardoor wildlife in het camp kan komen. ’s Avonds is het hele camp verlicht met olielampen en kaarsen. Samen met het knetterend hout van het kampvuur in de boma, straalt het een warm bushgevoel uit.  Pungwe Safari Camp is voorzien van een centrale lounge en eetruimte. ‘s Middags maakt u een game drive in een open safarivoertuig. Deze safari's worden begeleid door een deskundige ranger en tracker (sporenzoeker). De middagsafari wordt verlengd naar een avondsafari (night drive). Met een spotlight wordt naar actieve roofdieren en nachtdieren gezocht. ‘s Ochtends maakt u een wandelsafari die wordt  begeleid door een bewapende gids. Een prachtige ervaring! U ziet niet alleen de dieren vanuit een ander perspectief, ook de stilte en de geuren zijn indrukwekkend. In plaats van de ochtend wandelsafari kan desgewenst een game drive worden  gemaakt. Pungubwe Safari Camp heeft een klein aantal comfortabele safaritenten. Deze hebben een rieten dak, een en-suite badkamer en een veranda met zicht op de bush.

DAG 11-14: TIMBAVATI GAME RESERVE

Timbavati Game Reserve is als laatste reservaat van de reis een prachtige afsluiting. Het camp heeft een ontspannen sfeer en wordt 's avonds door de vele kaarsen omgetoverd tot een romantisch verblijf. Deskundige gidsen delen tijdens game drives of bush walks hun expertise over wildlife en natuur graag met u. Eén van de nachten kunt u in een comfortabele treehouse verblijven. Door de schitterende Afrikaanse sterrenhemel is dit een absoluut hoogtepunt van de reis.

Timbavati Game Reserve is een privé Big Five reservaat dat deel uit maakt van het Greater Kruger National Park. De hekken tussen het Kruger Park en de privé reservaten zijn verwijderd. Daar waar u in een Kruger Park zelf met een auto mag rondrijden, maakt u in Timbavati Game Reserve safari’s met gids en in een open safari voertuig. Tijdens een dergelijke game drive mag off road gereden worden waardoor u dichter bij de dieren kunt komen. Ook mag in Timbavati een night drive worden gemaakt; met grote kans op het spotten van nachtdieren en actieve roofdieren. Naast leeuwen, olifanten, buffels, neushoorns en luipaarden is dit het leefgebied van onder andere giraffen, nijlpaarden, wilde honden, hyena’s, zebra’s en vele antilopen. Heel bijzonder is de zeldzame witte leeuw die in delen van Timbavati voorkomt. Met meer dan 360 vogelsoorten is Timbavati Game Reserve ook voor vogelliefhebbers een echte aanrader.

Umlani is een authentiek bush camp in Timbavati Game Reserve. Omdat het niet omheind is, lopen er regelmatig wilde dieren door het camp. Op comfortabele wijze gaat u terug naar de natuur. Umlani Bushcamp functioneert grotendeels op zonne-energie. De centrale lodge biedt mogelijkheden voor het opladen van batterijen. Het bushcamp heeft verschillende typen rondavels: tweepersoons, familie en eco-rondavels. 's Ochtends en 's middags worden game drives gemaakt in een open safarivoertuig onder leiding van gidsen en sporenzoekers. De middag game drive wordt tot na zonsondergang verlengd. Tijdens deze night drive is de kans groter om nachtdieren en actieve roofdieren te spotten. In plaats van een game drive kan een avontuurlijke bush walk worden gemaakt. Ook kunt u naar een treehouse worden gebracht dat op circa 2,5 kilometer van het camp ligt. Het treehouse kijkt uit over een meer waar regelmatig nijlpaarden en andere wilde dieren worden gespot. Het is zelfs mogelijk om in het treehouse te overnachten.

DAG 15: JOHANNESBURG OF HOEDSPRUIT

Een transfer brengt u naar de luchthaven van Johannesburg (of  indien u dat wenst, de luchthaven van Hoedspruit). De transfer heeft vaste vertrektijden.

Vraag Offerte aan

Deze safari reis met chauffeur heeft geen vaste reisdata en kan op elk gewenst moment starten. Bovendien is deze reis geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Vraag Offerte aan

Prijsindicatie vanaf
€ 4.495,- per persoon


Gebaseerd op laagseizoen bij twee samenreizende personen.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdatum, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten van uw reis weten. Neem contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vraag Offerte aan

Review klanten Safari reis Zuid-Afrika met chauffeur:

Door Hanke Gerritse

De Zuid-Afrikaanse reis van mijn dochter en mijzelf werd georganiseerd door Marja van Fair Mundo Travel. Onze wensen waren helder, veel natuur, dieren en kleinschalige lodges ... Marja heeft zoals wij inmiddels van haar gewend zijn goed naar onze wensen geluisterd en de reis tot in de perfectie georganiseerd. De prachtige parken Madikwe Game Reserve, Kololo Game Reserve, Manyeleti Game Reserve en Timbavati Private Nature Reserve waren van wonderbaarlijke schoonheid.

 • accommodaties, maaltijden, activiteiten en entrance fees conform dag-tot-dag beschrijving
 • privé weg transfers met Engelssprekende chauffeur
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan