Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders

Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders

Kalahari, Kgalagadi Transfrontier Park, Fish River Canyon,
Kolmanskop, Sossusvlei, Swakomund, Etosha NP, Erindi GR

Vraag Offerte aan         Neem contact op

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders

19 dagen | Vanaf € 2.395,- per persoon
 

Kalahari, Kgalagadi Transfrontier Park, Fish River Canyon, Kolmanskop, Sossusvlei, Swakopmund, Etosha NP, Erindi Game Reserve

Deze rondreis Namibië & Zuid-Afrika combineert hoogtepunten in safari's, landschap en natuur. De rondreis begint in Namibië en blijft het grootste deel van de reis in dit uitgestrekte land.

Bijzonder is de toevoeging van Kgalagadi Transfrontier Park in Zuid-Afrika. Dit park staat garant voor uitzonderlijke safari's met grote kans op het spotten van leeuwen. Ook de in het algemeen moeilijk te spotten wilde hond en bruine hyena worden hier regelmatig gezien.

Reisprogramma Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders:

Vraag Offerte aan

Na het uitstapje naar Kgalagadi Transfrontier Park in Zuid-Afrika wordt de rondreis vervolgd door Namibië. Safari's worden gemaakt in het grootste wildpark van het land: Etosha National Park. Dit wildpark verschilt in alle opzichten van Kgalagadi Transfrontier Park. Het landschap en de natuur is totaal anders. Hierdoor komen in beide parken verschillende diersoorten voor en vullen ze elkaar uitstekend aan.

Tijdens deze rondreis is de Fish River Canyon ook een van de hoogtepunten. De canyon ligt in het zuiden van Namibië en is de op een na grootste canyon ter wereld. Ook in het zuiden ligt Kolmanskop, een oud stadje waar vroeger diamanten werden gewonnen maar dat inmiddels half wordt verzwolgen door het woestijnzand.

De rode duinen van Sossusvlei en Deadvlei mogen natuurlijk niet in de rondreis Zuid-Afrika Namibië ontbreken. Swakopmund is gelegen aan de Atlantische Oceaan. Vanuit dit stadje met Duits karakter zijn vele activiteiten te ondernemen, zowel op de oceaan als in de woestijn. Na safari's rond de zoutpan van Etosha National Park wordt de rondreis afgesloten bij het Waterberg Plateau.

Hoogtepunten Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders:

Review van klanten over Rondreis Namibië & Zuid-Afrika:

Door Hanke Plagmeijer

Voor de tweede keer Namibie klopten we als vanzelf weer bij Marja van Fair Mundo Travel aan. Dit keer naar het zuiden van Namibie en via de meest zuidelijke route langs de grens met Zuid-Afrika naar de westkust en het Erindi Park. Wat een geweldige reis. De organisatie was perfect, de gekozen route en lodges fantastisch. De grote kracht van Fair Mundo Travel is hun perfectie, enthousiasme en het goed luisteren naar de wensen van de reiziger, zodat er een prachtreis op maat ontstaat... Namibie heeft ons hart gestolen en we gaan zeker weer terug.

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: WINDHOEK

Op de luchthaven van Windhoek staat de huurauto klaar. Gezien uw route is een gedegen 4x4 huurauto nodig. Het is mogelijk om een koelkastje bij te huren. Vervolgens rijdt u naar het guesthouse in Windhoek. 

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, maar verwacht geen grote metropool. Windhoek is een overzichtelijke stad waar typisch Afrikaanse kraampjes samengaan met moderne, elegante winkels.Independence Avenue is de hoofdstraat en de belangrijkste winkelstraat van Windhoek. Post Street Mall is een levendige open lucht centrum waar u langs Afrikaanse boetiekjes en restaurants struint. Groene parken en de botanische tuin nodigen uit tot een relaxte wandeling. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Windhoek is ook de naam van het Namibische biermerk. De brouwerij is net buiten Windhoek-stad gevestigd.

Vondelhof is een kleinschalig en gemoedelijk guesthouse. Het ligt op slechts vijf minuten lopen van het centrum van Windhoek met winkels, restaurants en bezienswaardigheden.  Er is een lounge en eetruimte. Aan het zwembad met overdekt terras kunt u heerlijk relaxen.

DAG 2: KALAHARI WOESTIJN

De rondreis gaat zuidwaarts naar de rode Kalahari. Hier kunt u nature drives maken, wandelen of kennis maken met de cultuur van de San tijdens een nature walk.

De Kalahari woestijn is gelegen in Zuidelijk Afrika. Het is een eeuwenoud gebied met hoge duinen met het typische rode zand. De oudste bewoners van dit gebied zijn de San of Bushmen. Kalahari betekent in de lokale Tswana-taal "de grote dorst". Hoewel de naam anders doet vermoeden is de Kalahari officieel geen woestijn. Daarvoor valt er te veel neerslag. De Kalahari is een semi-woestijn met een gevarieerd landschap bestaande uit zandduinen en grote savannevlaktes. Deze vlaktes worden getypeerd door lang stug gras, stekelige struiken en acacia's. Vooral de voor Afrika zo karakteristieke platte acacia’s zijn mooi. Na een stevige regenbui verandert het landschap totaal. Het rode zand verdwijnt onder een deken van wilde bloemen in allerlei felle kleuren. De Kalahari is onvoorstelbaar groot en beslaat het grootste deel van Botswana, het oosten van Namibië en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola.

Bagatelle Kalahari Game Ranch is gelegen aan de rand van de Kalahari woestijn. Het hoofdgebouw van Bagatelle Kalahari Game Ranch deed voorheen dienst als boerderij. Nu is het de centrale ruimte met receptie, lounge, eetruimte, bar en bibliotheek. Er is wifi. Buiten is een zwembad met terras en een lapa voor de diners onder de prachtige Afrikaanse sterrenhemel. Deze charmante ranch wordt omringd door rode zandduinen. Er zijn diverse kametypen voor een heerlijk verblijf, van vrijstaande chalets tot geschakellde kamers en campsites. Mogelijke activiteiten zijn: een nature drive met kans om bijvoorbeeld gemsbok, giraf, zebra, struisvogel en stokstaartje te spotten, bush walk met de San en paardrijden. In samenwerking met het Cheetah Conservation Fund, verzorgt de ranch een aantal cheeta's.

DAG 3-5: KGALAGADI TRANSFRONTIER PARK, ZUID-AFRIKA

Namibië wordt verruild voor Zuid-Afrika waar de eerste safari's van deze rondreis worden gemaakt. Kgalagadi Transfrontier park is een wildpark dat hoog op het verlanglijstje van menig safariliefhebber staat. U verblijft drie nachten in drie verschillende restcamp die verspreid door Kgalagadi Transfrontier Park zijn gelegen. De rit van het ene naar het andere restcamp is een safari met de huurauto. Op deze manier heeft u de gelegenheid om veel van het wildpark te zien. 

Kgalagadi Transfrontier Park is een van de grootste wildparken van Afrika doordat in 1998 het Kalahari Gemsbok Park in Zuid-Afrika en het Gemsbok National Park in Botswana zijn samengevoegd. Kgalagadi Transfrontier Park is een semi-woestijn. Het totale wildpark is bijna dubbel zo groot als Kruger National Park. Het Zuid-Afrikaanse deel wordt gekenmerkt door de Nossob rivier en de Auob rivier die meestal droog staan. Hoge, rode duinen met struiken worden afgewisseld met zandduinen zonder begroeiing, open vlakten en af en toe witte zoutpannen. Er komen hier onder andere gemsbokken, springbokken, gnoes, giraffen, kudu’s en stokstaartjes voor. Maar ook luipaarden, hyena’s, cheeta’s en wilde honden worden regelmatig gezien. Voor velen blijft het spotten van de grote Kalahari-leeuw met zijn zwarte manen het hoogtepunt van een bezoek aan dit uitgestrekte park. Het park heeft circa 300 vogelsoorten en staat bekend om de vele roofvogelsoorten.

Twee Rivieren restcamp ligt in het zuiden van het park, aan de droge Nossob rivier. Het camp is voorzien van receptie, kleine winkel, benzinepomp, restaurant, informatiecentrum en zwembad. Twee Rivieren restcamp heeft als enige in het park 24 uur elektriciteit en mobiel telefoonbereik. Er zijn verschillende units om in te verblijven, variërend van een tweepersoons cottage tot een zespersoons family chalet en campsite. Bij de receptie kunnen onder andere game drives en 4x4 trails worden geboekt.

Nossob restcamp ligt in het midden van Kgalagadi Transfrontier Park aan de droge Nossob rivier. Het camp is omgeven door savanne en staat bekend om de goede sightings van roofdieren. Er is een receptie, kleine winkel, benzinepomp, roofdieren informatiecentrum en zwembad. Nossob restcamp heeft beperkt elektriciteit en er is geen mobiel bereik. Er zijn verschillende overnachtingsmogelijkheden: van tweepersoonschalets tot zespersoons family cottages. Ook is er een campsite. De hide biedt zicht op een waterpoel waar regelmatig dieren komen drinken. Bij de receptie kunnen game drives worden geboekt.

Mata Mata restcamp ligt in het westen van Kgalagadi Transfrontier Park op de oevers van de droge Auob rivier. Hier worden veel giraffen gespot. Het restcamp is voorzien van receptie, kleine winkel, benzinepomp en zwembad. Er is hide die zicht biedt op de waterpoel waar wildlife regelmatig komt drinken. Accommodaties bestaan uit chalets, river front chalets en campsite. Mata Mata restcamp heeft beperkt elektriciteit en er is geen mobiel bereik. Bij de receptie kunnen game drives worden geboekt.

DAG 6-7: FISH RIVER CANYON

Terug in Namibië bezoekt u de Fish River Canyon. Geniet op verschillende uitkijkpunten van de vergezichten en van de dieptes van de canyon. Tip: zorg dat u tijdens zonsopgang of zonsondergang bij het hoofd uitkijkpunt bent.De zachte kleuren in de lucht maken het uitzicht extra spectaculair.

Fish River Canyon is de op een na grootste canyon ter wereld. Alleen de Grand Canyon in de Verenigde Staten is groter. Groot verschil tussen de canyons is dat de Fish River Canyon niet overspoeld is met toeristen. Geniet in alle rust van de weidsheid, de natuur en het desolate gebied. De Fish River Canyon heeft een lengte van circa 160 kilometer, een breedte van circa 27 kilometer en een diepte van maximaal 550 meter. De canyon is ontstaan door een combinatie van geologische verschuivingen en erosie. De Fish River Canyon begint bij Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Bij Hell’s Bend kronkelt de Fish River in een aantal scherpe bochten door de kloof. Hier ligt een aantal uitkijkpunten, dat bereikbaar is voor publiek. We adviseren bij zonsopkomst of zonsondergang bij het centrale uitkijkpunt te zijn. Het zonlicht kleurt de lucht en het gesteente dan in zachte tinten.

Canyon Roadhouse ligt op ongeveer 20 kilometer van het belangrijkste uitkijkpunt over de Fish River Canyon. Het is gedecoreerd met oude auto’s die in de regio zijn gevonden. Buiten staan roestige oude Chevys en Fords uit vervlogen tijden die versierd zijn met kurkachtige kokerbomen en woestijnflora. Het auto-thema ziet u overal terugkomen: in de receptie, bar en ook in de tuin. In het restaurant dineert u tussen oude pick up trucks. Bij mooi weer wordt vaak gegeten op het buitenterras. Of geniet van de beste cappuccino in de wijde omgeving met een heerlijke Amarula-cheesecake. Er is een zwembad, benzinepomp en wifi.  Er worden diverse activiteiten aangeboden zoals wandelingen, nature drives, bezoek Fish River Canyon.

DAG 8-9: AUS, KOLMANSKOP EN LUDERITZ

De reis gaat verder naar Aus van waaruit Kolmanskop en Lüderitz kunnen worden bezocht. Ook is het mogelijk om wilde paarden te spotten.

Het dorp Aus ligt hoog boven de vlaktes van de Namib-woestijn. Aus is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Ten westen van Aus ligt het spookstadje Kolmanskop. In de tijden van de bloeiende diamanthandel was het dorp waarschijnlijk het rijkste van Namibië. Begin 20ste eeuw lagen de diamanten hier letterlijk voor het oprapen. Inmiddels is de mijnbouw verplaatst naar Oranjemund, rukt de woestijn steeds verder op en neemt het zand Kolmanskop steeds verder over. Verder naar het westen ligt vlakbij Lüderitz, een charmant kustplaatsje met veel gebouwen uit de Duitse kolonisatietijd. In de omgeving van Aus leven veel wilde paarden, de Namib Feral paarden. Sommigen houden de dieren voor afstammelingen van de paarden die op slot Duwisib werden gehouden en na het vertrek van de bezitters verwilderden, anderen spreken van nakomelingen van paarden uit het Duitse leger. 

Klein Aus Vista - Desert Horse Inn dankt zijn naam aan de wilde Namibische paarden die in deze omgeving regelmatig worden gezien. De accommodatie is een goed uitavlsbasis om Lüderitz en Kolamskop te bezoeken. Gelegen in de Aus Mountains, biedt Desert Horse Inn prachtige uitzichten op de berglandschappen en eindeloze woestijnvlakten. Het natuurreservaat van Klein Aus Vista heeft verschillende wandel- en mountainbikeroutes. Het zwembad, in hoefijzervorm, nodigt uit voor een frisse duik. In de Wild Horse Bar of bij de gezellige open haard in de lounge kunnen ervaringen met andere reizigers worden uitgewisseld. Er is wifi.

DAG 10-11: SOSSUSVLEI

De rode duinen van Sossusvlei: een niet te missen hoogtepunt van Namibië. Of u nu Big Daddy of Dune 45 beklimt, of de immense duinen vanaf de zoutpannen bekijkt, deze omgeving zal een nooit-te-vergeten indruk achterlaten.

Sossusvlei is gelegen in het prachtige Namib-Naukluft National Park. Hier vindt u de iconische rode duinen waar Namibië zo bekend om is. Het landschap is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten, zeker als u de uitdaging aan gaat om een van de duinen te beklimmen. Naast Sossusvlei zijn er meerdere pannen te bezoeken zoals Hidden Vlei of Deadvlei. De laatste wordt met zijn oeroude versteende camelthorn bomen door sommigen voor interessanter en mooier gehouden dan Sossusvlei. Sesriem Canyon is zeker ook een bezoek waard.

Desert Quiver Camp in Namibië ligt op ongeveer vijf kilometer van de entreepoort van Sossusvlei. Het camp heeft ruime chalets die voorzien zijn van en-suite badkamer en airco. Vanaf de patio heeft u zicht over de Namib woestijn. De auto kan naast de chalet worden geparkeerd. Door de kitchenette en braai kunt u hier zelf koken, maar het is ook mogelijk om te dineren in de nabijgelegen zusterlodge. Het camp heeft een bar, tv en zwembad. Doordat Desert Quiver Camp zo dicht bij de gate ligt, is het een uitstekende uitvalsbasis om Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon te verkennen.

DAG 12-13: SWAKOPMUND

Via een prachtige route, met veranderd landschap, savannes en bergpassen, komt u aan in Swakopmund aan de Atlantische kust. Vergeet onderweg niet de overheerlijke appeltaart in Solitaire te proeven. Vanuit Swakopmund kunnen allerlei actciviteiten worden ondernomen zowel op de oceaan als in de woestijn.

Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaankust van Namibië, heeft een opvallend klimaat. De temperatuur is zelden lager dan 15 C en de regenval is vrijwel nul terwijl er negen maanden per jaar ochtendmist landinwaarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn.Swakopmund is dé uitvalsbasis voor oceaanboottochten, kajakken, in een 4WD over de duinen, een vlucht over de duinen en nog veel meer. Het plaatsje heeft een gezellig centrum met leuke winkels en goede restaurants. Gelegen aan de kust mogen visspecialiteiten natuurlijk niet op de menukaart ontbreken.

Cornerstone Guesthouse ligt in Swakopmund op loopafstand van de oceaan met het lange zandstrand. Ook het centrum van Swakopmund met winkels, restaurants en bars, bevindt zich op loopafstand. Het guesthouse wordt door de eigenaren gerund. Het is een charmante accommodaties waar persoonlijke service hoog in het vaandel staat. Het is voorzien van een tuin, receptie en eetruimte.

DAG 14-16: ETOSHA NATIONAL PARK

Het is weer tijd voor mooie safar's. In het bekendste wildpark van Namibië deze keer: Etosha National Park. Neem de tijd om rustig bij een waterpoel te staan wachten. U zult versteld staan van al het wildlife dat komt en gaat.

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Het nationale park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In Etosha National Park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's, hyena's en leeuwen.

Okaukuejo restcamp is het grootste camp in Etosha National Park met receptie, winkel, restaurant, bar, tankstation en zwembad. Het camp is perfect gelegen bij een grote waterpoel die ’s avonds is verlicht. Regelmatig komen hier zwarte neushoorns drinken, evenals olifanten en vele andere diersoorten. Okaukuejo restcamp biedt ochtend, middag en avond game drives aan waarbij u in een open safari voertuig onder leiding van een gids wild gaat spotten.

Namutoni restcamp ligt in het oosten van Etosha National Park. Het is gebouwd rondom een voormalig oud Duits fort. Namutoni restcamp is voorzien van restaurant, bar, winkeltje, kiosk, zwembad en tankstation. Er is een waterpoel die 's avonds is verlicht. Het restcamp biedt ochtend, middag en avond game drives aan.

DAG 17-18: WATERBERG PLATEAU

Waterverg Plateau is de laatste stop van deze rondreis. Een heerlijk plek om te relaxen zo vlak voor de terugvlucht. Of maakt u liever wandelingen of game drives?

Het Waterberg Plateau is een rotsmassief in het midden van Namibië. Het plateau steekt tot 200 meter boven het landschap uit. Verscheidene bedreigde diersoorten zijn hiernaartoe overgeplaatst om hen tegen roofdieren en het stropen te beschermen. Wildlife, zoals witte en zwarte neushoorn, buffel, giraf, kudu en gnoe worden met name bovenop het plateau gezien. Ook zijn er zeldzame sightings van leeuw, luipaard en cheeta. Er zijn diverse wandelroutes. Sommige kunt u zelfstandig, zonder gids ondernemen. Games drives zijn eveneens mogelijk.

Waterberg Valley Lodge is gelegen in Waterberg Wilderness Reserve vlakbij Waterberg Plateau National Park. Waterberg Wilderness Reserve is een privé reservaat. Hier kunt u onder andere neushoorns, giraffen, zebra's, bavianen, tal van antilopen en vele vogelsoorten spotten.Door de verhoogde ligging kijkt de lodge uit over groene valleien en rode rotswanden. Waterberg Valley Lodge beschikt over een restaurant, bar en een zwembad. De comfortabele chalets zijn deels van canvas en deels van steen. Er worden diverse activiteiten aangeboden zoals Plateau wandeling, game drive met grote kans op het spotten van neushoorn, bush walk met sporen zoeken, culturele Herero tour, wandelroutes zonder gids.

DAG 19: WINDHOEK

U rijdt naar de luchthaven van Windhoek waar u de huurauto inlevert.

Vraag Offerte aan

De rondreis Zuid-Afrika & Namibië heeft geen vaste reisdata en kan op elk gewenst moment starten. Bovendien is deze reis geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Vraag Offerte aan

Prijsindicatie vanaf
€ 2.395,- per persoon


Gebaseerd op laagseizoen bij twee samenreizende personen.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdatum, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten van uw reis weten. Neem contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Rondreis Zuid-Afrika & Namibië:

Door Hanke Plagmeijer

Voor de tweede keer Namibie klopten we als vanzelf weer bij Marja van Fair Mundo Travel aan. Dit keer naar het zuiden van Namibie en via de meest zuidelijke route langs de grens met Zuid-Afrika naar de westkust en het Erindi Park. Wat een geweldige reis. De organisatie was perfect, de gekozen route en lodges fantastisch. De grote kracht van Fair Mundo Travel is hun perfectie, enthousiasme en het goed luisteren naar de wensen van de reiziger, zodat er een prachtreis op maat ontstaat... Namibie heeft ons hart gestolen en we gaan zeker weer terug.

 • accommodaties, maaltijden, eventuele activiteiten en wegtransfers conform dag-tot-dag beschrijving
 • autohuur met ophaal- en inleveradres de luchthaven van Windhoek. Wij reserveren een auto in de categorie 7B (Nissan Single Cab 4x4 of gelijkwaardig: 2-deurs, 2 personen, 4 koffers). Vanzelfsprekend kan het autotype aan uw wensen worden aangepast
 • bij de autohuur is inbegrepen:
  • maximale verzekering met geen eigen risico
  • onbeperkt aantal kilometers
  • tweede bestuurder
  • contract fee
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • extra's ten behoeve van de autohuur die uitsluitend lokaal kunnen worden betaald zoals grensoverschrijding, air compressor, koelkastje
 • brandstof voor huurauto
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan