Safari Namibië

Namibië

Safari's

Bekijk Safari's Namibië     Neem contact op

Safari Namibië met Fair Mundo Travel

Safari's in Namibië zijn bijzonder en speciaal. Namibië is het land waar twee woestijnen samen komen. Maar er is absoluut meer dan zand alleen. Ervaar tijdens safari's hoe wilde dieren zich hebben aangepast om in het harde, Namibische klimaat te overleven.

Niet alleen de grote aantallen wilde dieren, ook de telkens veranderende landschappen van Namibië zullen u verrassen. Hoge zandduinen, diepe kloven, palmbomen, droge zoutpannen en vruchtbare bush. U ziet het tijdens een safari reis door Namibië allemaal. 

Bekijk alle Safari's Namibië

Populairste Safari's Namibië

We hebben de populairste Namibië safari's voor u op een rijtje gezet. Onze individuele safari reizen zijn maatwerkreizen, helemaal afgestemd op uw wensen. De kleinschalige groepsreizen Namibië hebben een vast reisschema qua route en reisdata. Wilt u alle Safari reizen naar Namibië zien? Bekijk hier dan alle Safari's Namibië

19 dagen
Vanaf € 2.395,- p.p.
Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan andersRondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders
18 dagen
Vanaf € 2.645,- p.p.
Selfdrive NamibiëSelfdrive Namibië
21 dagen
Vanaf € 3.560,- p.p.
Groepsreis Namibië, Botswana & Victoria FallsGroepsreis Namibië, Botswana & Victoria Falls

Wat is de beste reistijd voor een Safari reis Namibië?

De beste reistijd voor een safari door Namibië is voor velen het droge seizoen die van april tot en met oktober loopt. Voor vogelaars zijn de maanden januari tot en met maart vaak het mooist. En wilt u graag jonge dieren spotten tijdens een safari dan zijn de maanden december tot en met april het beste. Lees meer over het klimaat en weer Namibië.

Bekijk alle Safari's Namibië

Safari's in de Top 3 Mooiste Wildparken van Namibië

Vanwege het verschillende landschap zijn de wildparken, en daarmee ook de safari's, in Namibië erg divers. Een keuze maken om de mooiste wildparken te benoemen is daarom erg lastig. Bovendien zijn er nationale parken en privé wildreservaten. In de nationale parken van Namibië kunt u een self drive safari maken. In de eigen huurauto gaat u op zoek naar wilde dieren. In een privé wildpark maakt u met een gids een jeepsafari Namibië.

Maar in Namibië komt wildlife niet alleen binnen de grenzen van een national park of privé reservaat voor. Wat fantastisch om wilde dieren te spotten die zich vrij door het landschap begeven. Beroemd zijn de woestijnolifanten en woestijnleeuwen die grote gebieden in Damaraland en Kaokoland als leefgebied hebben. Maar ook diersoorten als gemsbokken, zebra's, springbokken, struisvogels, giraffen en kudu's kunnen langs de weg worden gespot.1. Safari Etosha National Park

Safari's in Etosha National Park concentreren zich voor een groot deel rond de immense zoutpan. In het droge seizoen zitten de dieren onder het zout. Vooral bij olifanten is dit een prachtig gezicht. Sinds een aantal jaren is ook het westelijk deel van Etosha National Park voor iedereen geopend. Dit deel heeft uitgestrekte savannes. In Etosha National Park komen vier van de Big Five voor: leeuw, olifant, luipaard en neushoorn. De buffel komt niet voor in Etosha. 

Liefhebbers van self drive safari's zijn in Etosha National Park op de goede plek. Het wegennet leidt naar vele waterpoelen waar het een komen en gaan is van wilde dieren. Neem de tijd, schakel de auto uit en blijf bij een waterpoel staan wachten. U zult verbaasd staan hoeveel wildlife er in korte tijd voorbij komt.

Een jeepsafari met gids in een open safarivoertuig is ook een uitstekende manier om Etosha te ontdekken. Vooral de night drive, een safari na zonsondergang, is een aanrader. U gaat dan specifiek op zoek naar nachtdieren en actieve roofdieren.

Overigens hoeft u niet persé in een voertuig op safari. De restcamps in Etosha National Park hebben een waterpoel die 's avonds wordt verlicht. Geniet met een lekker drankje in de hand van een prachtige zonsondergang en wacht tot de dieren naar de waterpoel komen om te drinken. Ons favoriete verlichte waterpoel is bij Halali restcamp. De waterpoel bij Okaukuejo restcamp is een goede tweede.
2. Safari Bwabwata National Park

Bwabwata National Park is het uiterste noordoosten van Namibië, bij de grens met Angola, is ontstaan door een samenvoeging van Caprivi Game Park en Mahango Game Reserve. Hierdoor is Bwabwata National Park het op één na grootste nationale park van Namibië. Alleen Namib-Naukluft National Park met onder andere de rode duinen van Sossusvlei en Sesriem Canyon, is groter.

Self drive safari's in Bwabwata National Park kunnen door de moeilijke infrastructuur lastig zijn. Een 4x4 is noodzakelijk. Tijdens een game drive in een open safarivoertuig met gids wordt meestal meer wild gespot. Bovendien deelt de gids graag zijn kennis over natuur en wilde dieren met u. In het waterrijke Bwabwata kunnen ook mokorosafari's, in een traditionale kano, en bootssafari's worden ondernomen.

Tijdens een safari in Bwabwata National Park kunnen vele dier- en vogelsoorten worden gespot. In tegenstelling tot Etsoha National Park kunnen in Bwabwata wel buffels worden gespot. Toch is dit ook een Big Four gebied omdat de neushoorn in dit park ontbreekt. 

Safari's kunnen worden gemaakt in de volgende deelparken van Bwabwata National Park: Mangetti National Park, Khaudom National Park, Mudumu National Park, Mahango Game Reserve en Nkasa Rupara National Park
3. Safari Private Game Reserve

Op safari gaan in Namibië kan in nationale parken en in privé wildreservaten. In een privé reservaat worden uitsluitend safari's ondernomen onder leiding van een professionele ranger. Een self drive safari is niet toegestaan.

Namibië heeft verschillende privé reservaten. Een aantal ligt bij of grenst aan Etosha National Park, zoals Onguma Game Reserve, Ongava Private Game Reserve en Etosha Heights Private Reserve. Safari activiteiten variëren van game drives met gids in een open jeep tot bush walks en wild spotten vanuit een hide.

Erindi Game Reserve is ideaal gelegen tussen Windhoek, de hoofdstad van Namibië, en Etosha National Park. Het grote reservaat bestaat uit twee delen. Bijzonder is dat in het noordelijk deel van dit privé reservaat wel self drive safari's kunnen worden gemaakt. Een 4x4 auto is noodzakelijk. In de rest van Erindi Game Reserve worden uitsluitend safari's met gids in een open safarivoertuig gemaakt. Dit zijn zowel ochtend, middag als avond game drives. Ook kunnen bush walks worden gemaakt. Er zijn verschillende accommodaties in Erindi. Alle met een grote waterpoel die een grote aantrekkingskracht heeft op wilde dieren.


Bekijk alle Safari's Namibië

Safari Namibië Botswana

Op safari door Namibië is een fantastisch avontuur. Maar het hoeft niet persé bij Namibië te blijven. Een Safari Namibië Botswana combineert het beste van deze twee landen. Het contract tussen bijvoorbeeld een safari langs de droge, witte zoutpan van Etosha National Park en een bootsafari over de waterwegen van de Okavango Delta is enorm. Zo wordt een rondreis Namibië Botswana enorm divers en afwisselend.

Op Safari in Namibië met Fair Mundo Travel

Al sinds 2006 zijn wij Namibië-specialist en organiseren wij de mooiste safari reizen naar Namibië. Uit eigen ervaring kunnen we vertellen over de lodges, tented camps en safarimogelijkheden. We maken de reizen op maat, afgestemd op uw wensen. Heeft u plannen voor een safari naar Namibië? Of wilt u weten of een Namibië reis bij u past? Neem dan contact met ons op. Wij adviseren u graag.

Neem contact op

Andere Mooie Safari Landen

Behalve een safari in Namibië zijn er ook uitstekende safari mogelijkheden in andere landen. Wat dacht u van: