Windhoek

Windhoek        

Namibië

Bekijk Namibië Reizen     Neem contact op

Windhoek

Windhoek

Windhoek, de hoofdstad van Namibië, ligt op een hoogte van ongeveer 1.650 meter. Het centrum van Windhoek is een mengeling van Duitse koloniale gebouwen en in frisse pasteltinten geschilderde moderne gebouwen.

Windhoek ligt op ongeveer 45 kilometer van Hosea Kutako International Airport. Rijdend vanaf de luchthaven komt u eerst door een aantal buitenwijken en berekt dan een heuveltop. Vanaf hier gaat u snel naar beneden en bevindt u zich plotseling in het centrum van de stad.

Bekijk alle Namibië Rondreizen

Windhoek: bezienswaardigheden en tips

Wat te zien en te doen in Windhoek? Welke bezienswaardigheden mag u zeker niet missen als u in Windhoek bent? Bekijk onze tips.

1. Shoppen in Windhoek

Alhoewel Windhoek de hoofdstad van Namibië is, moet u geen grote metropool verwachten. Het is een overzichtelijke stad waar typisch Afrikaanse kraampjes samengaan met moderne, elegante winkels. Independence Avenue is de hoofdstraat en de belangrijkste winkelstraat van Windhoek. Indepence Avenue loopt van Ausspannplatz in het zuiden tot township Katutura in het noorden.

Op Independence Avenue en in de omgeving zijn veel fraaie winkeltjes. Post Street Mall is het eerste voetgangersgebied van Windhoek. In dit levendige open lucht centrum struint u langs Afrikaanse boetiekjes en restaurants. Vergeet niet om een foto te maken van de markante klokkentoren bij Post Street Mall.

Bent u op zoek naar Namibische art & craft? Wandel dan door naar Namibia Craft Center. In een overdekte hal kunt u kiezen uit Namibisch werk van ongeveer 40 kleine bedrijfjes. De keuze is enorm: van houtsnijwerk tot sieraden, textiel, handgemaakt papier en kaarsen. In Namibia Craft Centre bevindt zich ook een gallery en een café. Voor lokaal gemaakte producten is Penduka in township Katutura ook een aanrader.

Windhoek is ook de naam van het Namibische biermerk. De brouwerij is net buiten Windhoek-stad gevestigd.

>> Lees de andere tips over Windhoek

Mooiste rondreizen met Windhoek:

of gebruik het filter op de Reizen pagina om de keuze te verfijnen

18 dagen
Vanaf € 2.645,- p.p.
Selfdrive NamibiëSelfdrive Namibië
15 dagen
Vanaf € 6.795,- p.p.
Rondreis Namibië met privéchauffeur/gidsRondreis Namibië met privéchauffeur/gids
21 dagen
Vanaf € 3.560,- p.p.
Groepsreis Namibië, Botswana & Victoria FallsGroepsreis Namibië, Botswana & Victoria Falls
19 dagen
Vanaf € 3.345,- p.p.
Rondreis Namibië BotswanaRondreis Namibië Botswana
19 dagen
Vanaf € 2.395,- p.p.
Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan andersRondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders
20 dagen
Vanaf € 5.895,- p.p.
Rondreis Namibië Botswana ZimbabweRondreis Namibië Botswana Zimbabwe
19 dagen
Vanaf € 1.725,- p.p.
Namibië Rondreis in 4x4 met daktentNamibië Rondreis in 4x4 met daktent
12 dagen
Vanaf € 3.975,- p.p.
Groepsreis Namibië op z'n MooistGroepsreis Namibië op z'n Mooist
20 dagen
Vanaf € 6.545,- p.p.
Luxe rondreis Namibië & BotswanaLuxe rondreis Namibië & Botswana
15 dagen
Vanaf € 2.120,- p.p.
Kampeer groepsreis Namibië & Victoria FallsKampeer groepsreis Namibië & Victoria Falls
15 dagen
Vanaf € 2.760,- p.p.
Groepsreis Namibië & Victoria FallsGroepsreis Namibië & Victoria Falls
15 dagen
Vanaf € 4.945,- p.p.
Luxe Groepsreis Namibie HighlightsLuxe Groepsreis Namibie Highlights

2. Restaurants in Windhoek: Joe's Beerhouse en Leo's at the Castle 

Windhoek heeft heel veel restaurants met zowel Europese als typisch Afrikaanse gerechten of met een mix van beide. Voor ons springen twee restaurants er uit. Beide zorgen voor een bijzondere ervaring maar zijn erg verschillend van elkaar.

Joe's Beerhouse is een begrip in heel Namibië. Menig reiziger begint of eindigt zijn reis in dit restaurant. Maar Joe's Beerhouse is ook geliefd onder locals. Geniet hier van de Namibische en Duitse keuken met standaard vlees- en visgerechten of probeer specialiteiten als gerookte kudu of zebra steak. Pizza's, wraps en salades staan ook op het menu. Joe's Beerhouse is een combinatie van een open lucht pub en overdekt restaurant. Het is sfeervol ingericht met allerlei prullaria en verzamelde spullen. Het eten is erg uitstekend, maar Joe's Beerhouse is bovenal een beleving.

Leo's at the Castle is een luxueus gourmet restaurant. In een stijlvolle ambiance geniet u van culinaire specialiteiten. De vermaande wijnkelder heeft een grote collectie aan zorgvuldige geselecteerde wijnen. Het restaurant ligt op een heuvel met schitterend zicht op de skyline van Windhoek. Leo's at the Castle behoort to de beste restaurants van Namibië.

3. Christus Kirche, Alte Feste en Botanische Tuin

De Christus Kirche staat in het hart van Windhoek. Met de rode dakpannen en glas-in-lood-ramen herinnert dit monument aan de periode dat Namibië een Duitse kolonie was. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Ook het Windhoeker Station is een bezoek waard. Opvallend is de oude stoomlocomotief voor het station. Op de eerste verdieping bevindt zich het TransNamib museum. De Botanische Tuin is een geliefde plek voor Windhoekers om te wandelen. Bordjes informeren over de diverse planten. April en mei is de bloeitijd van de aloë litteralis. De vele oranjerode bloemen maken een bezoek aan de Botanische Tuim extra speciaal.

4. Township Katutura

Bent u geïnteresseerd in het dagelijkse leven in een township? Maak dan een townshiptour door Katutura met een lokale gids. U ontmoet mensen die iets te vertellen hebben, hoort over de geschiedenis van het land en ziet initiatieven waardoor leefomstandigheden worden verbeterd. En natuurlijk zorgen wij ervoor dat uw townshiptour ten goede komt aan de lokale bevolking.

5. Naankuse

Naakuse, eigenlijk geschreven als N/a’an ku sê, is een wereldbekende conservation organisatie. In de omgeving van Windhoek is een reservaat, Naankuse Wildlife Sanctuary, waar wildlife wordt opgevangen dat gewond is geraakt of wees is geworden. Het uiteindelijke doel is om de dieren weer vrij te laten in de natuur. Naanksue biedt verschillende activiteiten aan om meer te weten te komen over hun conservation projecten. Ook is het mogelijk om wildlife, bijvoorbeeld cheeta's, van dichter bij te zien. Dit zijn dieren die niet kunnen worden teruggeplaatst in de bush. Deze activiteiten hebben strikte voorwaarden zoals het niet fotograferen van mensen en dieren en het niet aaien van de dieren. Dit om promotie van handel in exotisch dieren en uitbuiting van wilde dieren tegen te gaan.