Rondreis Namibië in 4x4 met daktent

Rondreis Namibië in 4x4 met daktent

Fish River Canyon, Sossusvlei, Swakopmund, Twyfelfontein, Damaraland, Etosha, Erindi

Vraag Offerte aan     Neem contact op

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Namibië Rondreis in 4x4 met daktent

19 dagen | Vanaf € 1.295,- per persoon
 

Deze rondreis door Namibië in een 4x4 met daktent brengt u dichtbij de natuur. Heerlijk om 's avonds in no time de daktent op te zetten om vervolgens te genieten van de omgeving en de natuur.

Reisprogramma Namibië Rondreis in 4x4 met daktent

Vraag Offerte aan

De rondreis start en eindigt in Windhoek; het rondje wordt van zuid naar noord gemaakt. We hebben in deze reis de mooiste campsites in Namibië voor u uitgekozen. Vaak op bijzondere locaties en met eigen sanitair, soms is er zelfs een eigen keukenblok aanwezig. Het uitzicht is veelal verbluffend, en dat niet alleen bij zonsopgang of zonsondergang.

Kamperen is een ideale manier om Namibië te ontdekken. U voelt de woestijnwind, ruikt de oceaanlucht en hoort het wildlife van nabij. Bovendien geeft kamperen het ultieme vrijheidsgevoel. Zelf de dag indelen, je potje koken en de dag afsluiten met een drankje bij het kampvuur.

Natuurlijk regelen we een uitstekende 4x4 met daktent voor u, die van alle gemakken is voorzien. In alle kampeerbenodigdheden wordt voorzien, van matrasjes en slaapzakken tot gasflessen, branders, bestek, borden, pannen en tafel en stoelen.

U krijgt van ons uitgebreide informatie mee zoals routebeschrijvingen, contactgegevens, bestemmingsinformatie, tips en adviezen. Zo wordt een kampeer rondreis in een 4x4 met daktent een onbezorgde en ontspannen reis.

Hoogtepunten Namibië Rondreis in 4x4 met daktent:

Review van klanten over Rondreis Namibië in 4x4 met daktent:

Door Marissa Diender

Wij hebben twee weken rondgereisd door Namibië per 4x4 auto met daktent. We vinden het erg bijzonder dat Marja op basis van een telefoongesprek voor ons een reis heeft samengesteld die perfect bij ons past. Kamperen onder de sterrenhemel, wild spotten vanuit je eigen auto en het bewonderen van de mooiste zonsondergang. Namibië was voor ons twee weken lang onbezorgd genieten.

Door Renske Miedema

We hebben een fantastische reis gemaakt vanuit Kaapstad, via Namibie en Botswana, naar de Victoria Falls. Het grootste gedeelte van de reis hebben we gekampeerd met onze 4x4 auto met daktent. Dit is echt aan te raden!...We willen Fair Mundo Travel bedanken voor alle mooie plekken en dat alles zo goed geregeld was. Pluspunten zijn naast de mooie campings en lodges, de app en de duidelijke reisinformatie. Ook vonden we het fijn dat de reis echt op maat is gemaakt. Hoogtepunten waren: Aus, Sossusvlei, Etosha, de Okavango Delta en Chobe (en eigenlijk de rest ook 😉)

Door Gerbert van den Hoek

Wij zijn in totaal 3 weken op reis geweest in Namibië met 4x4 en daktent en het was van begin tot eind perfect geregeld! De autohuur ging soepel, ook bij pech onderweg tussen de wilde dieren. De complete informatievoorziening vooraf gaf ons al veel informatie over het land en hielp ons goed op weg tijdens de reis. Ik kan dit een ieder aanbevelen!

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: WINDHOEK

Op de luchthaven van Windhoek staat de huurauto klaar. De huurauto is een volledig ingerichte 4x4 met daktent en kampeeruitrusting. Ook is alle apparatuur aanwezig die nodig is voor een avontuurlijk reis door Namibië, zoals een compressor voor de bandenspanning. Vanzelfsprekend is de auto optimaal verzekerd. Na een uitgebreide instructie over en inspectie van de 4x4 rijdt u naar een guesthouse dat centraal in Windhoek is gelegen.

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, maar verwacht geen grote metropool. Windhoek is een overzichtelijke stad waar typisch Afrikaanse kraampjes samengaan met moderne, elegante winkels.Independence Avenue is de hoofdstraat en de belangrijkste winkelstraat van Windhoek. Post Street Mall is een levendige open lucht centrum waar u langs Afrikaanse boetiekjes en restaurants struint. Groene parken en de botanische tuin nodigen uit tot een relaxte wandeling. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Windhoek is ook de naam van het Namibische biermerk. De brouwerij is net buiten Windhoek-stad gevestigd.

DAG 2: KALAHARI WOESTIJN

De rondreis in een 4x4 met daktent gaat beginnen. U rijdt zuidwaarts naar de Kalahari woestijn van Namibië en verblijft op een kleine campsite met privé sanitair. De campsite is omgeven door de donkerrode duinen van de Kalahari. Er kunnen hier verschillende activiteiten worden ondernomen zoals nature drive en een nature walk met de San.

De Kalahari woestijn is gelegen in Zuidelijk Afrika. Het is een eeuwenoud gebied met hoge duinen met het typische rode zand. De oudste bewoners van dit gebied zijn de San of Bushmen. Kalahari betekent in de lokale Tswana-taal "de grote dorst". Hoewel de naam anders doet vermoeden is de Kalahari officieel geen woestijn. Daarvoor valt er te veel neerslag. De Kalahari is een semi-woestijn met een gevarieerd landschap bestaande uit zandduinen en grote savannevlaktes. Deze vlaktes worden getypeerd door lang stug gras, stekelige struiken en acacia's. Vooral de voor Afrika zo karakteristieke platte acacia’s zijn mooi. Na een stevige regenbui verandert het landschap totaal. Het rode zand verdwijnt onder een deken van wilde bloemen in allerlei felle kleuren. De Kalahari is onvoorstelbaar groot en beslaat het grootste deel van Botswana, het oosten van Namibië en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola.

DAG 3-4: FISH RIVER CANYON

Nog verder naar het zuiden ligt de Fish River Canyon. U verblijft op een campsite dat vlakbij het hoofduitkijkpunt is gelegen. Bij deze uitkijkpunten zijn de vergezichten enorm en de dieptes van de canyon indrukwekkend. Tijdens zonsopgang of zonsondergang wordt de lucht over de canyon zacht rood gekleurd. Aanrader is om bij het hoofduitkijkpunt hiervan te genieten.

Fish River Canyon is de op een na grootste canyon ter wereld. Alleen de Grand Canyon in de Verenigde Staten is groter. Groot verschil tussen de canyons is dat de Fish River Canyon niet overspoeld is met toeristen. Geniet in alle rust van de weidsheid, de natuur en het desolate gebied. De Fish River Canyon heeft een lengte van circa 160 kilometer, een breedte van circa 27 kilometer en een diepte van maximaal 550 meter. De canyon is ontstaan door een combinatie van geologische verschuivingen en erosie. De Fish River Canyon begint bij Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Bij Hell’s Bend kronkelt de Fish River in een aantal scherpe bochten door de kloof. Hier ligt een aantal uitkijkpunten, dat bereikbaar is voor publiek. We adviseren bij zonsopkomst of zonsondergang bij het centrale uitkijkpunt te zijn. Het zonlicht kleurt de lucht en het gesteente dan in zachte tinten.

DAG 5-6: AUS, KOLMANSKOP EN LUDERITZ

De reis gaat verder naar het noordwesten. De campsite ligt in een natuurgebied bij Aus waar gewandeld en gemountainbiked kan worden. In de omgeving liggen Kolmanskop en Lüderitz. Ook is het mogelijk om wilde paarden te spotten.

Het dorp Aus ligt hoog boven de vlaktes van de Namib-woestijn. Aus is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Ten westen van Aus ligt het spookstadje Kolmanskop. In de tijden van de bloeiende diamanthandel was het dorp waarschijnlijk het rijkste van Namibië. Begin 20ste eeuw lagen de diamanten hier letterlijk voor het oprapen. Inmiddels is de mijnbouw verplaatst naar Oranjemund, rukt de woestijn steeds verder op en neemt het zand Kolmanskop steeds verder over. Verder naar het westen ligt vlakbij Lüderitz, een charmant kustplaatsje met veel gebouwen uit de Duitse kolonisatietijd. In de omgeving van Aus leven veel wilde paarden, de Namib Feral paarden. Sommigen houden de dieren voor afstammelingen van de paarden die op slot Duwisib werden gehouden en na het vertrek van de bezitters verwilderden, anderen spreken van nakomelingen van paarden uit het Duitse leger. 

DAG 7-8: SOSSUSVLEI

De reis gaat verder naar een van de belangrijkste hoogtepunten van Namibië: Sossusvlei. Deze ongelooflijke omgeving is op z'n allermooist tijdens zonsopgang of zonsondergang. Beklim de rode duinen en geniet van het uitzicht of bewonder de versteende bomen op Deadvlei. De campsite ligt in het nationale park waardoor u voor de grote drukte aan bij de duinen kunt zijn.

Sossusvlei is gelegen in het prachtige Namib-Naukluft National Park. Hier vindt u de iconische rode duinen waar Namibië zo bekend om is. Het landschap is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten, zeker als u de uitdaging aan gaat om een van de duinen te beklimmen. Naast Sossusvlei zijn er meerdere pannen te bezoeken zoals Hidden Vlei of Deadvlei. De laatste wordt met zijn oeroude versteende camelthorn bomen door sommigen voor interessanter en mooier gehouden dan Sossusvlei. Sesriem Canyon is zeker ook een bezoek waard.

DAG 9-10: SWAKOPMUND

Even terug in de bewoonde wereld. De campsite ligt centraal in Swakpomund en heeft privé sanitair. Swakopmund is een goede uitvalsbasis om activiteiten te ondernemen zoals kajakken, dolfijnenbootcruise, de duinen verkennen, sandboarden of op zoek naar de kleien "bewoners" van de woestijn.

Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaankust van Namibië, heeft een opvallend klimaat. De temperatuur is zelden lager dan 15 C en de regenval is vrijwel nul terwijl er negen maanden per jaar ochtendmist landinwaarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn.Swakopmund is dé uitvalsbasis voor oceaanboottochten, kajakken, in een 4WD over de duinen, een vlucht over de duinen en nog veel meer. Het plaatsje heeft een gezellig centrum met leuke winkels en goede restaurants. Gelegen aan de kust mogen visspecialiteiten natuurlijk niet op de menukaart ontbreken.

DAG 11: TWYFELFONTEIN

Door het ruige Damaraland rijdt u naar Twyfelfontein waar onder meer rotstekeningen van de San te bewonderen zijn. De kleine campsite is prachtig gelegen met een adembenemend uitzicht. Het is voorzien van privé sanitair.

Twylfelfontein is een prachtig natuurgebied en bekend vanwege de vele rotstekeningen van de San (Bushmen). Twyfelfontein is genoemd naar de bron die een boer hier aantrof toen hij de boerderij overnam. Hij vond de bron ‘twijfelachtig’, onbetrouwbaar. En dat terwijl de Damara de plek juist kennen als ‘springend water’ of ‘duurzame bron’. In de buurt van Twyfelfontein vindt u de Organ Pipes, rechtopstaande kolommen van doleriet, die in een kloof zijn gelegen. Iets verder ligt Burnt Mountain. In deze regio bevindt zich ook het Living museum of the Damara. De Damara zijn samen met de San de oudste bewoners van Namibië. Er worden verschillende activiteiten aangeboden die u inzicht geven in de cultuur, tradities en gewoontes van de Damara.

DAG 12-13: GROOTBERG MOUNTAINS

De reis gaat verder noordwaarts en het gebied wordt steeds desolater. Het landschap veranderet tijdens de reis sterk. De campsite ligt tussen de grote rotsblokken waar Damaraland zo bekend om is. Bijkomend voordeel is dat het veel privacy biedt. De campsite heeft privé sanitair.

In Grootberg Mountains vindt u de indrukwekkende natuur die zo specifiek is voor het noorden van Damaraland. Het geërodeerde basalt zorgt voor een dramatisch landschap met afgevlakte heuvels en vlaktes bezaaid met verweerde rotsblokken. De ruige omgeving van Grootberg Mountains is voor wildlife geen makkelijke habitat om te overleven. Toch is het wonderbaarlijk hoe dieren zich hebben aangepast. Dit is de leefomgeving voor de woestijnolifant en zwarte neushoorn. Kuddes gemsbokken worden nauwgezet gevolgd door cheeta’s. Bergzebra’s vallen regelmatig ten prooi aan de woestijnleeuwen. Ook giraffen en springbokken komen hier veel voor.

DAG 14-16: ETOSHA NATIONAL PARK

Tijd voor safari's. U verblijft op drie verschillende campsites in het nationale park zelf waardoor u ook na sluitingstijd van de gate nog altijd wild kan spotten bij de waterholes.

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Het nationale park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In Etosha National Park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's, hyena's en leeuwen.

DAG 17-18: ERINDI GAME RESERVE

De laatste safari's worden gemaakt in een private game reserve. Er zijn verschillende routes mogelijk. Hier maakt u grote kans op het spotten van wilde honden en cheeta's.

Erindi Game Reserve is gelegen tussen Otjiwarango, Okahandja en Omaruru. Erindi betekent ‘plaats van water’ in de lokale Herero-taal. Het privé wildreservaat is circa 71.000 hectare groot en malariavrij. Het landschap varieert van bergen tot savanne en open grasland. Ideaal voor vele wilde diersoorten, waaronder leeuw, cheeta, luipaard, olifant, giraf, nijlpaard, neushoorn, wilde hond, krokodil, struisvogel, zebra, gnoe, gemsbok en vele antilopen. Erindi Game Reserve bestaat uit een deel waar met de huurauto safari's gemaakt mogen worden. In een ander deel mogen uitsluitend game drives met een gids worden gemaakt.

DAG 19: WINDHOEK

U rijdt naar de luchthaven van Windhoek waar u de huurauto inlevert.

Vraag Offerte aan

Deze rondreis in 4x4 met daktent heeft geen vaste reisdata en kan op elk gewenst moment starten. Bovendien is deze reis geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Vraag Offerte aan

Prijsindicatie vanaf
€ 1.295,- per persoon


Gebaseerd op laagseizoen bij twee samenreizende personen.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdatum, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten van uw reis weten. Neem contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Rondreis Namibië in 4x4 met daktent:

Door Marissa Diender

Wij hebben twee weken rondgereisd door Namibië per 4x4 auto met daktent. We vinden het erg bijzonder dat Marja op basis van een telefoongesprek voor ons een reis heeft samengesteld die perfect bij ons past. Kamperen onder de sterrenhemel, wild spotten vanuit je eigen auto en het bewonderen van de mooiste zonsondergang. Namibië was voor ons twee weken lang onbezorgd genieten.

Door Renske Miedema

We hebben een fantastische reis gemaakt vanuit Kaapstad, via Namibie en Botswana, naar de Victoria Falls. Het grootste gedeelte van de reis hebben we gekampeerd met onze 4x4 auto met daktent. Dit is echt aan te raden!...We willen Fair Mundo Travel bedanken voor alle mooie plekken en dat alles zo goed geregeld was. Pluspunten zijn naast de mooie campings en lodges, de app en de duidelijke reisinformatie. Ook vonden we het fijn dat de reis echt op maat is gemaakt. Hoogtepunten waren: Aus, Sossusvlei, Etosha, de Okavango Delta en Chobe (en eigenlijk de rest ook 😉)

Door Gerbert van den Hoek

Wij zijn in totaal 3 weken op reis geweest in Namibië met 4x4 en daktent en het was van begin tot eind perfect geregeld! De autohuur ging soepel, ook bij pech onderweg tussen de wilde dieren. De complete informatievoorziening vooraf gaf ons al veel informatie over het land en hielp ons goed op weg tijdens de reis. Ik kan dit een ieder aanbevelen!

 • accommodaties, maaltijden, eventuele activiteiten en wegtransfers conform dag-tot-dag beschrijving
 • autohuur met ophaal- en inleveradres de luchthaven van Windhoek. Wij reserveren een auto in de categorie 7B (Nisssan Single Cab 4x4 met daktent, kampeeruitrusting en materiaal, of gelijkwaardig). Vanzelfsprekend kan het autotype aan uw wensen worden aangepast
 • bij de autohuur is inbegrepen:
  • maximale verzekering met afkoop eigen risico
  • onbeperkt aantal kilometers
  • tweede bestuurder
  • contract fee
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • extra's ten behoeve van de autohuur die uitsluitend lokaal kunnen worden betaald
 • brandstof voor huurauto
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan