Aus, Kolmanskop, Lüderitz

Kolmanskop, Lüderitz en Aus

Namibië

Bekijk Namibië Reizen     Neem contact op

Kolmanskop, Lüderitz en Aus

Kolmanskop, Luderitz en Aus

Kolmanskop, Lüderitz en Aus liggen in het zuiden van Namibië. Hier wordt de kustlijn afgewisseld met het rode zand van de Namib-woestijn en hoger gelegen vlaktes.

Bekijk alle Namibië Rondreizen

Kolmanskop: spookstad in de woestijn

Kolmanskop is een oud spookstadje dat zo'n 115 kilometer ten westen van Aus, richting de kust, ligt. In de tijden van de bloeiende diamanthandel was Kolmanskop waarschijnlijk het rijkste dorp van Namibië. Begin 20ste eeuw lagen de diamanten hier letterlijk voor het oprapen. 

Inmiddels is de mijnbouw verplaatst naar Oranjemund. De woestijn rukt steeds verder op. Het zand neemt Kolmanskop steeds verder over. In sommige huizen staat het zand tot aan de knieën. Kolmanskop is een bijzondere locatie en uitermate fotogeniek. Zowel anateur als professionele fotografen schieten de meest sfeervolle plaatjes.

Lüderitz: kustplaats in Duitse sfeer

Ten westen van Kolmanskop ligt Lüderitz. Dit charmante kustplaatsje heeft nog veel gebouwen uit de Duitse kolonisatietijd. Het Goerke Haus boven op Diamond Hill biedt een geweldig uitzicht over Lüderitz en omgeving en is een bezoek zeker waard.

Aus en Namib Feral paarden

Aus is een dorp in het zuiden van Namibië dat hoog boven de vlaktes van de Namib-woestijn ligt. Aus is een uitstekende uitvalsbasis om Kolmanskoop en Lüderitz te verkennen. In de omgeving van Aus leven veel wilde paarden, de Namib Feral paarden. Sommigen houden de dieren voor afstammelingen van de paarden die op slot Duwisib werden gehouden en na het vertrek van de bezitters verwilderden, anderen spreken van nakomelingen van paarden uit het Duitse leger. 

Bekijk onze rondreizen met Aus, Kolmanskop, Lüderitz:

19 dagen
Vanaf € 2.395,- p.p.
Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan andersRondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders
19 dagen
Vanaf € 1.725,- p.p.
Namibië Rondreis in 4x4 met daktentNamibië Rondreis in 4x4 met daktent