Fish River Canyon

Fish River Canyon

Namibië

Bekijk Namibië Reizen     Neem contact op

Fish River Canyon

Fish River Canyon

Fish River Canyon ligt in het zuiden van Namibië en is de op een na grootste canyon ter wereld. Alleen de Grand Canyon in de Verenigde Staten is groter.

Groot verschil tussen de canyons is dat de Fish River Canyon niet overspoeld is met toeristen. Geniet in alle rust van de weidsheid, de natuur en het desolate gebied. 

Bekijk alle Namibië Rondreizen

Fish River Canyon: het ontstaan

De Fish River Canyon heeft een lengte van circa 160 kilometer, een breedte van circa 27 kilometer en een diepte van maximaal 550 meter. De canyon is ontstaan door een combinatie van geologische verschuivingen en erosie. De Fish River Canyon begint bij Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Door de kloof stroomt de Fish River. Deze rivier mondt uit in de Oranje rivier die de grens tussen Namibië en Zuid-Afrika vormt.

De Fish River is het grootste deel van het jaar een droge rivierbedding met enkele kleine waterpoelen die erg belangrijk zijn voor het wildlife. Alleen in het regenseizoen kan er meer water in de rivier staan. Het kan plotseling veranderen in een kolkende massa.

Fish River Canyon: bezienswaardigheden

Bij Hell’s Bend kronkelt de Fish River in een aantal scherpe bochten door de kloof. Hier ligt een aantal uitkijkpunten, dat bereikbaar is voor publiek. Het uitzicht is er verbluffend mooi. We adviseren bij zonsopkomst of zonsondergang bij het centrale uitkijkpunt te zijn. Het zonlicht kleurt de lucht en het gesteente dan in zachte tinten.

In de loop van de avond en ’s nachts kunt u in dit gebied ook nog eens genieten van een adembenemende sterrenhemel.

In het zuiden liggen de Ai-Ais warmwaterbronnen. Ai-Ais is Nama voor ‘gloeiend heet'. De watertemperatuur kan oplopen tot ongeveer 60ºC. De bronnen komen diep uit de aarde en zijn rijk aan mineralen. Fish River Canyon, Ai-Ais Hot Springs en Richtersveld vormen gezamenlijk Ai-Ais Richtersveld Transfrontier Park.

Fish River Canyon: activiteiten

De Fish River Canyon is beperkt toegankelijk, zeker zonder gids. Er zijn diverse meerdaagse wandelingen. Deze moeten ver van tevoren worden geboekt, een permit is noodzakelijk. Deze wandelingen vereisen een goede conditie. Niet alleen vanwege de ondergrond en de hoogteverschillen, maar ook vanwege de hoge temperaturen.

Zo is de Fish River Hiking Trail een vijfdaagse wandeltocht door de canyon vanwege de hitte alleen mogelijk van 1 mei tot 15 september. Vanuit een aantal accommodaties zijn een- of halfdaagse wandelingen mogelijk. Een nature drive in een open jeep de canyon is een hobbelig avontuur maar ook een fantastische ervaring.

Meest bekeken reizen met Fish River Canyon:

19 dagen
Vanaf € 1.295,- p.p.
Namibië Rondreis in 4x4 met daktentNamibië Rondreis in 4x4 met daktent
19 dagen
Vanaf € 2.395,- p.p.
Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan andersRondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders