Fish River Canyon

Fish River Canyon

Namibië

Fish River Canyon

Fish River Canyon

Fish River Canyon ligt in het zuiden van Namibië en is de op een na grootste canyon ter wereld. Alleen de Grand Canyon in de Verenigde Staten is groter. Groot verschil tussen de canyons is dat de Fish River Canyon niet overspoeld is met toeristen. Geniet in alle rust van de weidsheid, de natuur en het desolate gebied. 

Fish River Canyon: het ontstaan

De Fish River Canyon heeft een lengte van circa 160 kilometer, een breedte van circa 27 kilometer en een diepte van maximaal 550 meter. De canyon is ontstaan door een combinatie van geologische verschuivingen en erosie. De Fish River Canyon begint bij Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Door de kloof stroomt de Fish River. Deze rivier mondt uit in de Oranje rivier die de grens tussen Namibië en Zuid-Afrika vormt. De Fish River is het grootste deel van het jaar een droge rivier bedding met enkele kleine waterpoelen die erg belangrijk zijn voor het wildlife. Alleen in het regenseizoen kan er meer water in de rivier staan. Het kan plotseling veranderen in een kolkende massa.

Fish River Canyon: bezienswaardigheden

Bij Hell’s Bend kronkelt de Fish River in een aantal scherpe bochten door de kloof. Hier ligt een aantal uitkijkpunten, dat bereikbaar is voor publiek. Het uitzicht is verbluffend mooi. We adviseren bij zonsopkomst of zonsondergang bij het centrale uitkijkpunt te zijn. Het zonlicht kleurt de lucht en het gesteente dan in zachte tinten. De Fish River Hiking Trail is een vijfdaagse wandeltocht door de canyon en is vanwege de hitte alleen mogelijk van 1 mei tot 15 september. In het zuiden liggen de Ai-Ais warmwaterbronnen. Ai-Ais is Nama voor ‘gloeiend heet'. De watertemperatuur kan oplopen tot ongeveer 60ºC. De bronnen komen diep uit de aarde en zijn rijk aan mineralen. Fish River Canyon, Ai-Ais Hot Springs en Richtersveld vormen gezamenlijk Ai-Ais Richtersveld Transfrontier Park.

Bekijk onze rondreizen met Fish River Canyon:

19 dagen
Vanaf € 1.185,- p.p.
Namibië Rondreis in 4x4 met daktentNamibië Rondreis in 4x4 met daktent
19 dagen
Vanaf € 1.985,- p.p.
Rondreis Zuid-Afrika & Namibië maar dan andersRondreis Zuid-Afrika & Namibië maar dan anders