Twyfelfontein

Twyfelfontein     

Namibië

Bekijk Namibië Reizen     Neem contact op

Twyfelfontein in Namibie

Twyfelfontein

Twylfelfontein is gelegen in Damaraland, in het noordwesten van Namibië. Het is een prachtig natuurgebied en bekend vanwege de vele rotstekeningen van de San (Bushman).

Twyfelfontein is genoemd naar de bron die een boer hier aantrof toen hij de boerderij overnam. Hij vond de bron ‘twijfelachtig’, onbetrouwbaar. En dat terwijl de Damara de plek juist kennen als ‘springend water’ of ‘duurzame bron’. De rotstekeningen van Twyfelfontein kunnen uitsluitend onder leiding van een lokale gids worden bezocht.

Bekijk alle Namibië Rondreizen

In de buurt van Twyfelfontein vindt u de Organ Pipes die in een kloof zijn gelegen. De natuur heeft hier stenen gevormd tot honderden rechtopstaande kolommen (orgelpijpen) van doleriet in de meest fascinerende formaties.

Iets verder van Twyfelfontein ligt Burnt Mountain. Deze kunt u beste 's ochtends vroeg of in de namiddag bekijken, wanneer zonlicht deze zwart heuvel allerlei kleuren schenkt.

In deze regio bevindt zich ook het Living museum of the Damara. Dit is een openlucht museum. De Damara zijn samen met de San de oudste bewoners van Namibië. Er worden verschillende activiteiten aangeboden die u inzicht geven in de cultuur, tradities en gewoontes van de Damara.

Meest beken reizen met Twyfelfontein:

19 dagen
Vanaf € 1.725,- p.p.
Namibië Rondreis in 4x4 met daktentNamibië Rondreis in 4x4 met daktent
15 dagen
Vanaf € 4.945,- p.p.
Luxe Groepsreis Namibie HighlightsLuxe Groepsreis Namibie Highlights
15 dagen
Vanaf € 6.795,- p.p.
Rondreis Namibië met privéchauffeur/gidsRondreis Namibië met privéchauffeur/gids
18 dagen
Vanaf € 2.645,- p.p.
Selfdrive NamibiëSelfdrive Namibië