Groepsreis Namibië HIghlights

Kleinschalige groepsreis Namibië

Etosha, Damaraland, Twyfelfontein, Swakopmund, Sossusvlei

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Groepsreis Namibie Highlights

12 dagen | Vanaf € 3.115,- per persoon
 

Kleinschalige groepsreis langs de highlights van Namibië

Deze kleinschalige groepsreis Namibie Highlights begint en eindigt in Windhoek, de hoofdstad van Namibie.

Door de kleine groep van maximaal 8 personen heeft de gids alle tijd om u over het land, de bezienswaardigheden en de cultuur te vertellen. De groepsreis gaat langs de hoogtepunten van Namibie zoals Etosha National Park, Twyfelfontein en Sossusvlei.

U verblijft in accommodaties waarvan een aantal op een verbluffende locatie. Hier ervaart u de uitgestrektheid en rust van Namibië!

Reisprogramma Groepsreis Namibië:

Vraag Offerte aan

Tijdens deze kleinschalige groepsreis Namibië worden safari's gemaakt in Etosha National Park. Een bezoek aan het Cheetah Conservation Fund biedt de mogelijkheid om cheeta's van dichtbij te zien.

In Swakopmund kan wildlife worden gespot tijdens de oceaanboottocht, maar er kunnen ook andere activiteiten worden ondernomen. In de groepsreis staan natuur en landschap centraal in Damaraland en de rode duinen van Sossusvlei.

 • kleinschalige, internationale groepsreis met minimaal 2 en maximaal 8 reizigers
 • gegarandeerd vertrek bij 2 reizigers
 • verblijf in accommodaties
 • non-participatiereis: alles wordt voor u geregeld, u hoeft alleen te genieten van de reis
 • speciale 4x4 Land Cruiser safarivoertuig met grote ramen en pop-up dak

Hoogtepunten Groepsreis Namibie:

Review van klanten over Groepsreis Namibie:

Door Cor en Marianne van Staveren-Klasema

Na een aantal landen in Afrika te hebben bezocht, stond Namibië nog op ons lijstje...Omdat we niet met zn tweeën wilden reizen en bovendien maar max 16 dagen hadden vielen er meteen al vele organisaties af. Bij Fair Mundo Travel terecht gekomen en dat voelde meteen goed...We zijn nu net terug van een fantastische rondreis. Etosha, Twijfelfontei, Swakopmund, Himba's en vele andere mooie dingen gezien. Elke dag was er weer een hoogtepunt. De combinatie hotel, lodges en tenten was ook prima. Alles goed geregeld en onze chauffeur gids wist veel te vertellen. Kortom een reis om met veel genoegen op terug te kijken.

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: WINDHOEK

Afhankelijk van uw vluchttijden kunt u ’s middags Windhoek verkennen. De groepsreis begint om 18.00 uur in de accommodatie, waar u mede-reizigers ontmoet en een briefing krijgt van de gids.

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, maar verwacht geen grote metropool. Windhoek is een overzichtelijke stad waar typisch Afrikaanse kraampjes samengaan met moderne, elegante winkels.Independence Avenue is de hoofdstraat en de belangrijkste winkelstraat van Windhoek. Post Street Mall is een levendige open lucht centrum waar u langs Afrikaanse boetiekjes en restaurants struint. Groene parken en de botanische tuin nodigen uit tot een relaxte wandeling. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Windhoek is ook de naam van het Namibische biermerk. De brouwerij is net buiten Windhoek-stad gevestigd.

DAG 2: OTJIWARONGO EN OMGEVING

De groepsreis gaat noordwaarts naar het Cheetah Conservation Fund, een international erkend centrum voor het behoud van cheeta's. In het educational centre wordt uitegbreide informatie gegeven over deze bedreigde diersoort. Ook is er de gelegenheid om deze prachtige dieren van dichtbij te zien en te fotograferen.

Otjiwarongo is gelegen tussen Windhoek en Etosha National Park. Het nabijgelegen Cheetah Conservation Fund (CCF) vangt cheeta’s op die als jonge wees zijn achtergebleven, gewond zijn of die door boeren uit hun leefgebied worden verjaagd. Daarnaast worden er gegevens verzameld over het leefgebied, gedrag, genetica en ziekten van de cheeta. Otjiwarongo is eveneens een uitvalsbasis op de Waterberg regio te verkennen. Het Waterberg Plateau steekt tot 200 meter boven het landschap uit. Het is een mooi wandelgebied waar diverse wilde diersoorten kunnen worden gespot.

DAG 3-5: ETOSHA NATIONAL PARK

Etosha National Park is de volgende stop tijdens deze groepsreis. Dit is absoluut één van de highlights van Namibië. Het grote wildpark staat bekend om het vele wildlife en vogelsoorten. Er worden ochtend en middag game drives door Etosha gemaakt, op zoek naar wilde dieren. U verblijft in twee restcamps in het nationale park zelf, zodat u ook 's avonds bij de verlichte waterpoelen wild kan spotten.

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Het nationale park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In Etosha National Park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's, hyena's en leeuwen.

DAG 6-7: DAMARALAND - TWYFELFONTEIN

De reis gaat verder naar het bijzondere Damaraland. De San-rotstekeningen bij Twyfelfontein worden bezocht, net als Organ Pipes en Burnt Mountain. De volgende dag maakt u kennis met de tradities van de Damara in het Living museum of the Damara. De Damara zijn samen met de San de oudste bewoners van Namibië. In de loop van de middag maakt u een rit langs de rivierbedding op zoek naar de zeldzame woestijnolifant. U verblijft in een luxe mobiel safaricamp op een unieke locatie in Damaraland.. De grote safaritenten zijn van alle gemakken voorzien, van comfortabele bedden tot en-suite badkamerfaciliteiten.

Twylfelfontein is een prachtig natuurgebied en bekend vanwege de vele rotstekeningen van de San (Bushmen). Twyfelfontein is genoemd naar de bron die een boer hier aantrof toen hij de boerderij overnam. Hij vond de bron ‘twijfelachtig’, onbetrouwbaar. En dat terwijl de Damara de plek juist kennen als ‘springend water’ of ‘duurzame bron’. In de buurt van Twyfelfontein vindt u de Organ Pipes, rechtopstaande kolommen van doleriet, die in een kloof zijn gelegen. Iets verder ligt Burnt Mountain. In deze regio bevindt zich ook het Living museum of the Damara. De Damara zijn samen met de San de oudste bewoners van Namibië. Er worden verschillende activiteiten aangeboden die u inzicht geven in de cultuur, tradities en gewoontes van de Damara.

DAG 8-9: SWAKOPMUND

En-route naar Swakopmund wordt een Himba-dorp bezocht maakt u kennis met een van de laatste traditionele stammen in Namibië. U leert over de geschiedenis, tradities en waarden van dit fascinerende volk. In Swakopmund is er tijd voor optionele activteiten zoals duinsurfen of korte rondvlucht. Maar u kunt natuurlijk ook het stadje verkennen of relaxen. De volgende ochtend maakt u een bootcruise over de oceaan. U zult vele vogels spotten, bijvoorbeeld pelikanen. Ook bestaat de kans om zeehonden, dolfijnen of schildpadden te zien. U verblijft in een accommodatie die mooi centraal in Swakopmund is gelegen.

Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaankust van Namibië, heeft een opvallend klimaat. De temperatuur is zelden lager dan 15 C en de regenval is vrijwel nul terwijl er negen maanden per jaar ochtendmist landinwaarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn.Swakopmund is dé uitvalsbasis voor oceaanboottochten, kajakken, in een 4WD over de duinen, een vlucht over de duinen en nog veel meer. Het plaatsje heeft een gezellig centrum met leuke winkels en goede restaurants. Gelegen aan de kust mogen visspecialiteiten natuurlijk niet op de menukaart ontbreken.

DAG 10-11: SOSSUSVLEI

De reis wordt vervolgd naar de rode duinen van de Namib Desert. Dit is een fantastische route door het desolate Namibische landschap. De volgende ochtend gaat u vroeg naar Sossusvlei om de mooie kleurschakeringen op de hoge zandduinen te bewonderen. Ook wordt Deadvlei bezocht en is er gelegenheid om duinen te beklimmen. Op de weg terug naar het camp wordt een korte wandeling in Sesriem Canyon gemaakt. U verblijft in een luxe mobiel safaricamp dat gelegen is in het prachtige landschap van de Namib Desert. De grote safaritenten zijn van alle gemakken voorzien, van comfortabele bedden tot en-suite badkamerfaciliteiten.

Sossusvlei is gelegen in het prachtige Namib-Naukluft National Park. Hier vindt u de iconische rode duinen waar Namibië zo bekend om is. Het landschap is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten, zeker als u de uitdaging aan gaat om een van de duinen te beklimmen. Naast Sossusvlei zijn er meerdere pannen te bezoeken zoals Hidden Vlei of Deadvlei. De laatste wordt met zijn oeroude versteende camelthorn bomen door sommigen voor interessanter en mooier gehouden dan Sossusvlei. Sesriem Canyon is zeker ook een bezoek waard.

DAG 12: WINDHOEK

U vertrekt naar Windhoek waar u 's middags aankomt.

Deze reis wordt in 2023 niet aangeboden. Een vergelijkbare groepsreis is Groepsreis Namibië op z'n Mooist

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen.
 • Elke vertrekdatum heeft gegarandeerd vertrek bij 2 personen.
 • De groepsgrootte is 2-8 personen
 • De vertrekdata met * zijn data in het hoogseizoen, de overige zijn laagseizoen data

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2022
10 jan 2022 - 21 jan 2022
07 feb 2022 - 18 feb 2022
07 mrt 2022 - 18 mrt 2022
11 apr 2022 - 22 apr 2022
02 mei 2022 - 13 mei 2022
16 mei 2022 - 27 mei 2022
06 jun 2022 - 17 jun 2022
20 jun 2022 - 01 jul 2022
04 jul 2022 - 15 jul 2022 *
18 jul 2022 - 29 jul 2022 *
01 aug 2022 - 12 aug 2022 *
15 aug 2022 - 26 aug 2022 *
05 sep 2022 - 16 sep 2022 *
19 sep 2022 - 30 sep 2022 *
03 okt 2022 - 14 okt 2022 *
17 okt 2022 - 28 okt 2022 *
07 nov 2022 - 18 nov 2022
22 dec 2022 - 02 jan 2023

Prijs 2022

 • laagseizoen: € 3.115,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
 • hoogseizoen: € 3.370,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting

Deze reis wordt in 2023 niet aangeboden. Een vergelijkbare groepsreis is Groepsreis Namibië op z'n Mooist


 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 275,- (2022)
 • De exacte prijs is afhankelijk van de wisselkoers
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Groepsreis Namibie:

Door Cor en Marianne van Staveren-Klasema

Na een aantal landen in Afrika te hebben bezocht, stond Namibië nog op ons lijstje...Omdat we niet met zn tweeën wilden reizen en bovendien maar max 16 dagen hadden vielen er meteen al vele organisaties af. Bij Fair Mundo Travel terecht gekomen en dat voelde meteen goed...We zijn nu net terug van een fantastische rondreis. Etosha, Twijfelfontei, Swakopmund, Himba's en vele andere mooie dingen gezien. Elke dag was er weer een hoogtepunt. De combinatie hotel, lodges en tenten was ook prima. Alles goed geregeld en onze chauffeur gids wist veel te vertellen. Kortom een reis om met veel genoegen op terug te kijken.

 • vervoer, accommodaties, activiteiten en excursies conform dagprogramma
 • 11x ontbijt, 8x lunch, 8x diner
 • in luxe mobiel kampeersafari: kok, camp assistant, tafelwijn tijdens diner, mineraalwater
 • alle entrance fees voor parken zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door professionele Engelssprekende gids/chauffeur
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden ter voorbereiding op de reis
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • transfers
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • overige maaltijden
 • overige drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
De groepsreis heeft 2-8 deelnemers. Er is gegarandeerd vertrek bij twee personen

Gidsen
De kleinschalige groepsreis wordt begeleid door een Engelssprekende gids.

Verblijf
Dit is een accommodatiereis. U verblijft in lodges, guesthouses en restcamps in een kamer/bungalow met en-suite badkamer. De luxe mobiele safaritent is voorzien van comfortabele bedden met lakens, dekbedden en kussens en en-suite badkamer. Een kok en campassistant zorgen ervoor dat alles is geregeld.

Mate van participatie

Dit is een non-participatiereis, hetgeen inhoudt dat maaltijden voor u worden bereid. Het luxe mobiele safaricamp is opgezet. U hoeft zelf niets te doen, alleen maar genieten van de reis.

Reizen
U reist in een 4x4 Land Cruiser met grote ramen en pop-up dak.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 15 kg per persoon.

Vraag Offerte aan