Luxe Groepsreis Namibië Highlights

Luxe Kleinschalige Groepsreis Namibië Highlights

Kalahari, Fish River Canyon, Lüderitz, Sossusvlei, Swakopmund, Twyfelfontein, Palmwag, Etosha, Okonjima

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Luxe Groepsreis Namibie Highlights

15 dagen | Vanaf € 4.945,- per persoon
 

Kleinschalige luxe groepsreis langs de highlights van Namibië

Deze Luxe Groepsreis Namibië Highlights doet zijn naam werkelijk eer aan. De reis gaat absoluut langs alle hoogtepunten van het land. En er wordt verbleven in zeer comfortabele tot luxe accommodaties op de meest prachtige locaties.

Bovendien is deze groepsreis erg compleet. Alle activiteiten, excursies en entrance fees zijn bij de prijs inbegrepen. En wat te denken van de maaltijden. Voor deze 15-daagse rondreis is maar liefst 14x ontbijt, 14x lunch en 11x diner bij de prijs inbegrepen!

Door de kleine groep van maximaal 7 personen heeft de gids alle tijd om u over het land, de bezienswaardigheden en de cultuur te vertellen. Het vervoer is een 4x4 Toyota Land Cruiser, een speciaal voor kleine groepen gebouwde safarivoertuig. De groepsreis gaat langs de highlights van Namibië zoals Fish River Canyon, Sossusvlei en Etosha National Park.

Reisprogramma Luxe Groepsreis Namibië Highlights:

Vraag Offerte aan

In deze luxe groepsreis worden vele activiteiten ondernomen en bezienswaardigheden bezocht:

Safari's

Tijdens deze kleinschalige groepsreis Namibië worden safari's gemaakt in Etosha National Park. Een bezoek aan AfriCat Foundation in Okonjima biedt de mogelijkheid om bedreigde diersoorten als cheeta's van dichtbij te zien en te fotograferen. In Swakopmund kan wildlife worden gespot tijdens de oceaanboottocht. In bij Cape Cross vindt u een enorme zeehondenkolonie.

Natuur en Landschap

Zeg je Namibië, dan zeg je natuur en landschap. Uitgestrekte vlaktes wisselen zich af met bergpassen, rode zandduinen, woeste kustlijn, zoutpannen en canyons. Wat een diversiteit! 

Geschiedenis

Dat Namibië een voormalige kolonie van Duitsland is, vindt u terug in de architectuur in bijvoorbeeld Windhoek, Swakopmund en Lüderitz. Kolmanskop was ooit een rijk diamantmijnwerkers stad, maar is al langere tijd verlaten. Dit geeft de woestijn vrij spel en het stadje raakt langzamerhand bedolven onder het zand. 

Hoogtepunten Luxe Groepsreis Namibie Highlights :

Review van klanten over Groepsreis Namibie Highlights :

Door Cor en Marianne van Staveren-Klasema

Na een aantal landen in Afrika te hebben bezocht, stond Namibië nog op ons lijstje...Omdat we niet met zn tweeën wilden reizen en bovendien maar max 16 dagen hadden vielen er meteen al vele organisaties af. Bij Fair Mundo Travel terecht gekomen en dat voelde meteen goed...We zijn nu net terug van een fantastische rondreis. Etosha, Twijfelfontei, Swakopmund, Himba's en vele andere mooie dingen gezien. Elke dag was er weer een hoogtepunt. De combinatie hotel, lodges en tenten was ook prima. Alles goed geregeld en onze chauffeur gids wist veel te vertellen. Kortom een reis om met veel genoegen op terug te kijken.

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: WINDHOEK

Op de luchthaven wordt u verwelkomd door de gids en naar de accommodatie gebracht. Hier ontmoet u de mede-reizigers. Afhankelijk van uw aankomsttijd is er de mogelijkheid om Windhoek te verkennen.

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, maar verwacht geen grote metropool. Windhoek is een overzichtelijke stad waar typisch Afrikaanse kraampjes samengaan met moderne, elegante winkels.Independence Avenue is de hoofdstraat en de belangrijkste winkelstraat van Windhoek. Post Street Mall is een levendige open lucht centrum waar u langs Afrikaanse boetiekjes en restaurants struint. Groene parken en de botanische tuin nodigen uit tot een relaxte wandeling. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Windhoek is ook de naam van het Namibische biermerk. De brouwerij is net buiten Windhoek-stad gevestigd.

DAG 2: KALAHARI

Vandaag start de groepsreis om circa 8.30 uur.  De reis gaat zuidwaarts naar de Kalahari woestijn, één van de twee woestijnen die Namibië rijk is. 's Middags maakt u een nature drive onder leiding van een gids en leert u over de flora en fauna van de Kalahari.

De Kalahari woestijn is gelegen in Zuidelijk Afrika. Het is een eeuwenoud gebied met hoge duinen met het typische rode zand. De oudste bewoners van dit gebied zijn de San of Bushmen. Kalahari betekent in de lokale Tswana-taal "de grote dorst". Hoewel de naam anders doet vermoeden is de Kalahari officieel geen woestijn. Daarvoor valt er te veel neerslag. De Kalahari is een semi-woestijn met een gevarieerd landschap bestaande uit zandduinen en grote savannevlaktes. Deze vlaktes worden getypeerd door lang stug gras, stekelige struiken en acacia's. Vooral de voor Afrika zo karakteristieke platte acacia’s zijn mooi. Na een stevige regenbui verandert het landschap totaal. Het rode zand verdwijnt onder een deken van wilde bloemen in allerlei felle kleuren. De Kalahari is onvoorstelbaar groot en beslaat het grootste deel van Botswana, het oosten van Namibië en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola.

DAG 3-4: FISH RIVER CANYON

Vandaag gaat de reis naar de Fish River Canyon in het zuiden. U gaat naar het uitkijkpunt. Geniet van het geweldige en overweldigende uitzicht over de een-na-grootste canyon ter wereld!

Fish River Canyon is de op een na grootste canyon ter wereld. Alleen de Grand Canyon in de Verenigde Staten is groter. Groot verschil tussen de canyons is dat de Fish River Canyon niet overspoeld is met toeristen. Geniet in alle rust van de weidsheid, de natuur en het desolate gebied. De Fish River Canyon heeft een lengte van circa 160 kilometer, een breedte van circa 27 kilometer en een diepte van maximaal 550 meter. De canyon is ontstaan door een combinatie van geologische verschuivingen en erosie. De Fish River Canyon begint bij Seeheim en eindigt bij Ai-Ais. Bij Hell’s Bend kronkelt de Fish River in een aantal scherpe bochten door de kloof. Hier ligt een aantal uitkijkpunten, dat bereikbaar is voor publiek. We adviseren bij zonsopkomst of zonsondergang bij het centrale uitkijkpunt te zijn. Het zonlicht kleurt de lucht en het gesteente dan in zachte tinten.

DAG 5: LUDERITZ

Onderweg naar Lüderitz wordt uitgekeken naar de wilde paarden van de Namib. Deze prachtige, wilde paarden zwerven in kleine groepen door de dun begroeide vlaktes van de Namib-woestijn, op de een of andere manier aangepast aan de ruige omgeving.  Aankomst in Lüderitz is naar verwachting in de late namiddag. Dit charmante stadje ligt ingeklemd tussen het zand van de Namib en de wilde Zuid-Atlantische Oceaan. Het staat bekend om zijn ouderwetse charme en duidelijk Duitse koloniale architectuur.

Het dorp Aus ligt hoog boven de vlaktes van de Namib-woestijn. Aus is een uitstekende uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Ten westen van Aus ligt het spookstadje Kolmanskop. In de tijden van de bloeiende diamanthandel was het dorp waarschijnlijk het rijkste van Namibië. Begin 20ste eeuw lagen de diamanten hier letterlijk voor het oprapen. Inmiddels is de mijnbouw verplaatst naar Oranjemund, rukt de woestijn steeds verder op en neemt het zand Kolmanskop steeds verder over. Verder naar het westen ligt vlakbij Lüderitz, een charmant kustplaatsje met veel gebouwen uit de Duitse kolonisatietijd. In de omgeving van Aus leven veel wilde paarden, de Namib Feral paarden. Sommigen houden de dieren voor afstammelingen van de paarden die op slot Duwisib werden gehouden en na het vertrek van de bezitters verwilderden, anderen spreken van nakomelingen van paarden uit het Duitse leger. 

DAG 6-7: SOSSUSVLEI

Voordat de reis noordwaarts gaat, wordt een bezoek gebracht aan Kolmanskop. Dit ooit rijke mijndorp werd na de Tweede Wereldoorlog langzaamaan verlaten toen het diamantveld begon uit te putten. De volgende dag worden de iconisch rode duinen van Sossusvei, Deadvlei en Dune 45 bezocht. In de namiddag volgt een korte excursie naar Sesriem Canyon.

Sossusvlei is gelegen in het prachtige Namib-Naukluft National Park. Hier vindt u de iconische rode duinen waar Namibië zo bekend om is. Het landschap is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten, zeker als u de uitdaging aan gaat om een van de duinen te beklimmen. Naast Sossusvlei zijn er meerdere pannen te bezoeken zoals Hidden Vlei of Deadvlei. De laatste wordt met zijn oeroude versteende camelthorn bomen door sommigen voor interessanter en mooier gehouden dan Sossusvlei. Sesriem Canyon is zeker ook een bezoek waard.

DAG 8-9: SWAKOPMUND

De reis gaat naar Swakopmund. een reis van de woestijn naar de zee. In Walvis Bay wordt de lagune met onder meer flamingo's bezocht, Ook wordt een oceaan boottocht gemaakt waarbij u grote kans maakt op het spotten van dolfijnen en zeehonden en eventueel walvissen.

Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaankust van Namibië, heeft een opvallend klimaat. De temperatuur is zelden lager dan 15 C en de regenval is vrijwel nul terwijl er negen maanden per jaar ochtendmist landinwaarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn.Swakopmund is dé uitvalsbasis voor oceaanboottochten, kajakken, in een 4WD over de duinen, een vlucht over de duinen en nog veel meer. Het plaatsje heeft een gezellig centrum met leuke winkels en goede restaurants. Gelegen aan de kust mogen visspecialiteiten natuurlijk niet op de menukaart ontbreken.

DAG 10: TWYFELFONTEIN

De reis wordt vervolgd naar Damaraland. Onderweg wordt gestopt bij de zeehondenkolonie van Cape Cross. In de middag komt u aan bij Twyfelfontein waar de eeuwenoude rotstekening van de San worden bewonderd.

Twylfelfontein is een prachtig natuurgebied en bekend vanwege de vele rotstekeningen van de San (Bushmen). Twyfelfontein is genoemd naar de bron die een boer hier aantrof toen hij de boerderij overnam. Hij vond de bron ‘twijfelachtig’, onbetrouwbaar. En dat terwijl de Damara de plek juist kennen als ‘springend water’ of ‘duurzame bron’. In de buurt van Twyfelfontein vindt u de Organ Pipes, rechtopstaande kolommen van doleriet, die in een kloof zijn gelegen. Iets verder ligt Burnt Mountain. In deze regio bevindt zich ook het Living museum of the Damara. De Damara zijn samen met de San de oudste bewoners van Namibië. Er worden verschillende activiteiten aangeboden die u inzicht geven in de cultuur, tradities en gewoontes van de Damara.

DAG 11: PALMWAG

De route vandaag is opnieuw schitterend, maar ook weer heel anders dan tot nu toe het geval was. Widlife heeft zich aan deze droge, ruige omgeving aangepast. Met wat geluk kunnen woestijnolifanten worden gespot.

Palmwag is niet meer dan een gehucht in het noordwestelijke deel van Damaraland. Het ligt aan de Uniab rivier, aan de rand van de circa 550.000 hectare grote Palmwag concessie. Hier leeft de grootste, in het wild levende populatie zwarte neushoorns in Afrika! Ook grote kuddes Hartman’s bergzebra’s, giraffen, gemsbokken, springbokken en kudu’s komen hier voor. Bovendien maakt u kans de woestijnolifant te spotten. Natuurlijk hebben deze dieren een grote aantrekkingskracht op roofdieren. Hier leeft dan ook de grootste populatie leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s buiten Etosha National Park.

DAG 12-13: ETOSHA NATIONAL PARK

Onderweg naar Etosha National Park  wordt een Himba dorp bezocht. Er wordt een middag game drive en een hele dag game drive door Etosha National Park gemaakt. Een toplocatie in Namibië voor de prachtigste safari's.

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Het nationale park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In Etosha National Park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's, hyena's en leeuwen.

DAG 14: OKONJIMA

De reis gaat zuidwaarts. In Onkonjima wordt een bezoek gebracht aan het AfriCat Project. Hier leert u alles bescherming van bedreigde diersoorten. Er zijn prachtige fotografie-momenten.

Okonjima Nature Reserve is een privé reservaat en vormt de thuisbasis voor de AfriCat Foundation, een stichting gericht op behoud van katachtigen. Gewonde en verweesde katachtigen en andere bedreigde diersoorten worden opgevangen met als doel weer terug te plaatsen in het wild. Okonjima is bekend vanwege de vele sightings van de met uitsterven bedreigde luipaarden, bruine hyena's en pangolins. De aanwezigheid van de AfriCat Foundation biedt de uitgelezen kans om zeldzame dieren waar te nemen en tegelijkertijd bij te dragen aan hun voortbestaan. In het reservaat komen vele andere diersoorten voor zoals gevlekte hyena, leeuw, caracal, aardwolf, aardvark, zebra, gemsbok, giraf, kudu, impala, vele antilopesoorten en ongeveer 250 vogelsoorten. 

DAG 15: WINDHOEK

De reis gaat naar Windhoek. Onderweg wordt gestopt bij de ambachtsmarkt in Okahandja, voor vele reizigers een leuke markt om souvenirs te kopen. De reis wordt vervolgd naar de luchthaven van Windhoek, waar u afscheid neemt van de gids en medereizigers.

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen.
 • Elke vertrekdatum heeft gegarandeerd vertrek bij 2 personen.
 • De groepsgrootte is 2-7 personen

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2024
09 jan 2024 - 23 jan 2024
13 feb 2024 - 27 feb 2024
12 mrt 2024 - 26 mrt 2024
09 apr 2024 - 23 apr 2024
14 mei 2024 - 28 mei 2024
11 jun 2024 - 25 jun 2024
09 jul 2024 - 23 jul 2024
13 aug 2024 - 27 aug 2024
10 sep 2024 - 24 sep 2024
15 okt 2024 - 29 okt 2024
12 nov 2024 - 26 nov 2024
10 dec 2024 - 24 dec 2024
Vertrekdata 2025
14 jan 2025 - 28 jan 2025
11 feb 2025 - 25 feb 2025
11 mrt 2025 - 25 mrt 2025
15 apr 2025 - 29 apr 2025
13 mei 2025 - 27 mei 2025
10 jun 2025 - 24 jun 2025
15 jul 2025 - 29 jul 2025
12 aug 2025 - 26 aug 2025
09 sep 2025 - 23 sep 2025
14 okt 2025 - 28 okt 2025

Prijs

startdatum november 2023 tot en met oktober 2024: € 4.995,-   per persoon bij een boeking en bezetting van twee personen. 

startdatum november 2024 tot en met oktober 2025: € 4.975,-   per persoon bij een boeking en bezetting van twee personen. 

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van:
  • € 395,- (startdatum november 2023 tm oktober 2024)
  • € 410 ,- (startdatum november 2024 tm oktober 2025)
 • De exacte prijs is afhankelijk van de wisselkoers
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Luxe Groepsreis Namibie:

Door Cor en Marianne van Staveren-Klasema

Na een aantal landen in Afrika te hebben bezocht, stond Namibië nog op ons lijstje...Omdat we niet met zn tweeën wilden reizen en bovendien maar max 16 dagen hadden vielen er meteen al vele organisaties af. Bij Fair Mundo Travel terecht gekomen en dat voelde meteen goed...We zijn nu net terug van een fantastische rondreis. Etosha, Twijfelfontei, Swakopmund, Himba's en vele andere mooie dingen gezien. Elke dag was er weer een hoogtepunt. De combinatie hotel, lodges en tenten was ook prima. Alles goed geregeld en onze chauffeur gids wist veel te vertellen. Kortom een reis om met veel genoegen op terug te kijken.

 • vervoer, accommodaties, activiteiten en activiteiten conform dagprogramma
 • 14x ontbijt, 14x lunch, 11x diner
 • alle entrance fees zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door professionele Engelssprekende gids/chauffeur
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • overige maaltijden en drankjes
 • optionele activiteiten
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
De groepsreis heeft 2-7 deelnemers. Er is gegarandeerd vertrek bij twee personen

Gidsen
De kleinschalige groepsreis wordt begeleid door een Engelssprekende gids.

Verblijf
Dit is een luxe accommodatiereis. U verblijft in lodges en guesthouses in een kamer/bungalow met en-suite badkamer.

Reizen
U reist in een 4x4 Land Cruiser met grote ramen en pop-up dak.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van maximaal 15 kg per persoon.

Vraag Offerte aan