Okonjima Nature Reserve

Okonjima Nature Reserve

Namibië

Bekijk Namibië Reizen     Neem contact met ons op

Okonjima Nature Reserve en AfriCat Foundation

Okonjima Nature Reserve en AfriCat Foundation

Okonjima Nature Reserve is gelegen in het mid-noordelijke deel van Namibië en is de thuisbasis voor de AfriCat Foundation. Okonjima is een privé reservaat van ruim 22.000 hectare groot.

Bekijk Alle Rondreizen Namibië

De AfriCat Foundation is een stichting die zich richt op behoud van katachtigen. Het reservaat van Okonjima dient als opvang van gewonde en verweesde katachtigen en andere bedreigde diersoorten. Het ultieme doel van AfriCat is om de dieren weer terug te plaatsen in het wild.

Bekijk onze rondreizen met Okonjima Nature Reserve:

17 dagen
Vanaf € 5.435,- p.p.
Luxe groepsreis NamibiëLuxe groepsreis Namibië

Wildlife in Okonjima Nature Reserve

Okonjima Nature Reserve ligt halverwege de hoofdstad Windhoek en Etosha National Park, het bekendste wildpark van Namibië. Okonjima is het leefgebied van vele diersoorten zoals luipaard, gevlekte hyena, bruine hyena, leeuw, caracal, aardwolf, aardvark en pangolin. Ook zebra, gemsbok, giraf, kudu, impala, vele antilopesoorten en ongeveer 250 vogelsoorten komen er voor. Okonjima Nature Reserve is een bijzondere locatie voor safari's in Namibië.

Accommodatie in Okonjima Nature Reserve

Okonjima Lodge ligt in het malariavrije Okonjima reservaat. Het biedt vele accommodatie mogelijkheden van de exclusieve Okonjima Villa en Private Bush Suite tot het luxe Okonjima Bush Camp en familievriendelijke Okonjima Plains Camp. Ook aan kampeerders is gedacht: Omboroko Campsite biedt alle nodige faciliteiten.

Bekijk Alle Rondreizen Namibië

Activiteiten in Okonjima Nature Reserve

Okonjima is bekend vanwege de vele sightings van luipaarden, bruine hyena's en pangolins. Deze dieren worden met uitsterven bedreigd en zijn doorgaans moeilijk te spotten. De aanwezigheid van de AfriCat Foundation biedt de uitgelezen kans om zeldzame dieren waar te nemen en tegelijkertijd bij te dragen aan hun voortbestaan.

Game drives en bush walk worden begeleid door ervaren gidsen. De focus van de game drives ligt veelal op het opsporen van luipaarden. Maar ook ander groot en klein wild ontgaat niet aan de aandacht van de gids. 

AfriCat's Carnivore Care and Information Centre is eigenlijk een bij-product van het Rescue and Release Programma. Het primaire doel is om dieren te verzorgen en terug te plaatsen in het wild. Sommige dieren zijn te oud of te veel aan mensen gewend geraakt en kunnen daardoor niet worden teruggeplaatst. Het Care en Information Centre biedt de mogelijkheid om dieren van dichtbij te zien en om meer informatie te krijgen over het werk van AfriCat Foundation.

Bekijk alle Namibië Rondreizen

Andere Wildparken in Namibië:

Behalve Okonjima Nature Reserve heeft Namibië vele andere prachtige wildparken zoals:

Neem vrijblijvend contact op