Luxe groepsreis Namibié

Luxe, kleinschalige groepsreis Namibië

Okonjima, Etosha, Damaraland, Twyfelfontein, Swakopmund, Sossusvlei

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Luxe groepsreis Namibië

17 dagen | Vanaf € 5.435,- per persoon
 

Kleinschalige, Luxe Groepsreis langs Hoogtepunten én door Afgelegen Gebieden van Namibië

Deze Luxe Groepsreis Namibië is een bijzondere, kleinschalige rondreis. Bijzonder vanwege de combinatie van luxe lodges en avontuurlijke mobiele kampeer safari.

De rondreis is ook bijzonder doordat u niet alleen de hoogtepunten van Namibië bezoekt maar ook door afgelegen, moeilijk bereikbare gebieden trekt. Een echte off-the-beaten-track route dus.

Het aantal deelnemers aan deze luxe groepsreis bedraagt maximaal 8 personen. Hierdoor heeft de gids alle tijd om in te gaan op cultuur, natuur, landschap, geschiedenis en wildlife van het veelzijdige Namibië. 

Reisprogramma Luxe Groepsreis Namibië:

Vraag Offerte aan

De luxe groepsreis Namibië begint In de hoofdstad Windhoek. Vervolgens reist u naar Okonjima, de thuisbasis voor de AfriCat Foundation. Deze non-profit organisatie richt zich op bescherming en behoud van katachtigen.

Etosha National Park mag in deze luxe rondreis niet ontbreken. Er wordt ruim de tijd genomen om dit fantastische wildpark te verkennen. U doorkruist Etosha National Park van oost naar west. Er is voldoende tijd om tijdens een safari bij een waterpoel te blijven staan om te zien welke wilde dieren er komen en gaan.

En dan breekt het avontuurlijke deel van de groepsreis aan. U ontdekt het desolate Kaokoland en Damaraland in het noordwesten van Namibië. Op afgelegen campsites maar met het comfort van goede bedden en heerlijke maaltijden trekt u door het ruige landschap. Dit is het leefgebied van de woestijnolifant en woestijnneushoorn. Ook leeuwen hebben zich aan het harde klimaat aangepast. 

Via de San-rotstekeningen van Twyfelfontein gaat u naar het kustplaatsje Swakopmund. Daarna zakt u nog verder af naar het zuiden. De rode duinen van Sossusvlei is voor vele reizigers een van de belangrijkste bezienswaardigheden van Namibië. De luxe groepsreis eindigt in Windhoek.

Hoogtepunten Luxe Groepsreis Namibië:

Review klanten Luxe Groepsreis Namibië:

Door Katrien en Lieven

We hebben een fantastische reis gehad in Namibië! Vriendelijke mensen, mooie lodges op unieke locaties, een fantastisch goede gids, prima georganiseerd en last but not least, het onvergetelijke landschap van Namibië!

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: OKONJIMA NATURE RESERVE

Op de luchthaven van Windhoek wordt u opgewacht door uw gids. De luxe groepsreis start om ongeveer 9.00 uur. U reist via Windhoek en Okahandja naar Okonjima Nature Reserve. 's Middags maakt u de eerste safari. Tijdens de game drive maakt u kans op het spotten van luipaarden, leeuwen en ander wildlife. U verblijft in een lodge in het reservaat.

Okonjima Nature Reserve is een privé reservaat en vormt de thuisbasis voor de AfriCat Foundation, een stichting gericht op behoud van katachtigen. Gewonde en verweesde katachtigen en andere bedreigde diersoorten worden opgevangen met als doel weer terug te plaatsen in het wild. Okonjima is bekend vanwege de vele sightings van de met uitsterven bedreigde luipaarden, bruine hyena's en pangolins. De aanwezigheid van de AfriCat Foundation biedt de uitgelezen kans om zeldzame dieren waar te nemen en tegelijkertijd bij te dragen aan hun voortbestaan. In het reservaat komen vele andere diersoorten voor zoals gevlekte hyena, leeuw, caracal, aardwolf, aardvark, zebra, gemsbok, giraf, kudu, impala, vele antilopesoorten en ongeveer 250 vogelsoorten. 

DAG 2-3: ETOSHA NATIONAL PARK OOST

Voordat u vandaag vertrekt maakt u eerst nog een game drive in Okonjima. Daarna wordt de reis vervolgd naar Etosha National Park. U verblijft twee nachten in een lodge aan de oostkant van Etosha en maakt game drives in dit fantastische wildpark.

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Het nationale park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In Etosha National Park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's, hyena's en leeuwen.

DAG 4-5: ETOSHA NATIONAL PARK ZUID 

U reist westwaarts door Etosha. De tocht er naar de volgende accommodatie is een safari. De accommodatie is gelegen bij de zuid gate. Hier verblijft u twee nachten. Dit biedt alle tijd om in het centrale deel van Etosha op zoek te gaan naar wildlife. Niet alleen bij de immense zoutpan, maar ook bij de vele waterpoelen waar wilde dieren graag komen drinken of baden.

DAG 6: ETOSHA NATIONAL PARK WEST

Deze dag reist u verder westwaarts door het nationale park. Het landschap van Etosha is hier anders dan in het centrale en oostelijk deel. Daardoor komen hier ook andere diersoorten voor. Het grootste deel van de reis is een safari. U verblijft in een lodge bij de west gate van Etosha.

DAG 7: KHOWARIB

Vandaag start het avontuurlijke deel van de groepsreis. De mobiele kampeersafari brengt u naar desolate gebieden in het noordwesten van Namibië. Een gebied weg van de toeristische route, echt off-the-beaten-track. Dit is gebied heeft een ruig landschap. Khowarib is het meest oostelijke deel van het leefgebied van de woestijnolifant en woestijnneushoorn.

Tijdens de vierdaagse mobiele kampeersafari verblijft u in koepeltentjes met stretchers en goede matrassen. Het camp en de tenten worden voor u opgezet en afgebroken. Er worden heerlijke maaltijden bereid. De mobiele kampeersafari is een non-participatie reis. Dit wil zeggen dat alles voor u wordt geregeld. U hoeft niets anders te doen dan te genieten van dit bijzondere deel van Namibië.

Khowarib is een kleine nederzetting gelegen tussen Damaraland en Kaokoland. Het ligt vlakbij de Hoanib rivier, een van de weinige rivieren die vrij stroomt en waarvan de loop niet door de mens wordt bepaald. Khowarib Gorge is een prachtig, ruig gebied. Ondanks het harde klimaat komt hier verassend veel wildlife voor zoals jakhals, genets en vele vogelsoorten. Met wat geluk spot u de zeldzame woestijnolifant of woestijnneushoorn.

DAG 8-9: KAOKOLAND

De mobiele kampeersafari trekt Kaokoland in. Het camp ligt bij de droge rivierbedding van de Hoanib rivier. De voedzame acaciabomen zijn geliefd bij de woestijnolifanten. Er worden game drives gemaakt waarbij het spotten van woestijnolifanten en -neushoorns centraal staan. En met wat geluk worden zelfs woestijnleeuwen gezien. 

Kaokoland kenmerkt zich door ruige bergen, uitgestrekte landschappen, watervallen, droge rivierbeddingen, woestijnolifanten en de traditionele Himba. Kaokoland grenst in het zuiden aan Damaraland en vormen samen ze het leefgebied van de woestijnolifant, woestijnneushoorn en woestijnleeuw. Maar ook ander wildlife heeft zich hier wonderbaarlijk goed aan het droge, harde klimaat weten aan te passen. Kaokoland is de thuisbasis van de Himba. Deze laatste nomaden van Namibië trekken met hun vee door dit gebied. Zij leven grotendeels volgens traditionele gewoonten. Himba hebben een herkenbaar uiterlijk. Ze smeren zich in met een mengsel van oker en vet waardoor hun huid donkerrood kleurt.

DAG 10: DAMARALAND

U reist verder zuidwaarts Damaraland in. Het camp van de mobiele kampeersafari staat in de Palmwag concessie. In dit circa 550.000 hectare groot gebied leeft de grootste, in het wild levende populatie zwarte neushoorns in Afrika! Ook grote kuddes Hartman’s bergzebra’s, giraffen, gemsbokken, springbokken en kudu’s komen hier voor. Bovendien maakt u kans de woestijnolifant te spotten.

Damaraland heeft een spectaculair mooi landschap. Met ronde koppies tot uitgestrekte vlaktes en hoge, spitse bergen is het veel meer dan alleen een ruig woestijnlandschap. Dit is het leefgebied van de woestijnneushoorn en woestijnolifant. Ook giraf, gemsbok, springbok, zebra en cheeta komen hier voor. Flora en fauna hebben zich bijzonder goed aangepast aan het droge klimaat. Damaraland staat ook bekend om de eeuwenoude rotstekeningen van de San. Vergeet niet om 's avonds of 's nachts naar boven te kijken. In dit dunbevolkte gebied is de heldere, Afrikaanse sterrenhemel op z'n mooist.

DAG 11: TWYFELFONTEIN

Vandaag komt de mobiele kampeersafari ten einde. U reist naar Twyfelfontein waar u verblijft in een luxe tented camp.

Twylfelfontein is een prachtig natuurgebied en bekend vanwege de vele rotstekeningen van de San (Bushmen). Twyfelfontein is genoemd naar de bron die een boer hier aantrof toen hij de boerderij overnam. Hij vond de bron ‘twijfelachtig’, onbetrouwbaar. En dat terwijl de Damara de plek juist kennen als ‘springend water’ of ‘duurzame bron’. In de buurt van Twyfelfontein vindt u de Organ Pipes, rechtopstaande kolommen van doleriet, die in een kloof zijn gelegen. Iets verder ligt Burnt Mountain. In deze regio bevindt zich ook het Living museum of the Damara. De Damara zijn samen met de San de oudste bewoners van Namibië. Er worden verschillende activiteiten aangeboden die u inzicht geven in de cultuur, tradities en gewoontes van de Damara.

DAG 12-13: SWAKOPMUND

's Ochtends bezoekt u de rotstekeningen van de San bij Twyfelfontein, Burnt Mountain en Organ Pipes. Daarna gaat de reis verder naar Swakopmund waar u twee nachten verblijft in een lodge dat direct aan het strand is gelegen.

Optioneel is het maken van een dolfijnen- en zeehonden boottocht. Maar er is ook tal van andere activiteiten te ondernemen zoals kajakken op de oceaan, scenic flight over de Skeleton Coast, avontuurlijke 4WD tocht over de duinen en langs de kust of Living Desert Tour, op zoek naar het kleine leven in de woestijn.

Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaankust van Namibië, heeft een opvallend klimaat. De temperatuur is zelden lager dan 15 C en de regenval is vrijwel nul terwijl er negen maanden per jaar ochtendmist landinwaarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn.Swakopmund is dé uitvalsbasis voor oceaanboottochten, kajakken, in een 4WD over de duinen, een vlucht over de duinen en nog veel meer. Het plaatsje heeft een gezellig centrum met leuke winkels en goede restaurants. Gelegen aan de kust mogen visspecialiteiten natuurlijk niet op de menukaart ontbreken.

DAG 14-15: SOSSUSVLEI

De groepsreis gaat verder naar het zuiden. De rode duinen van Sossusvlei is één van de mooiste, en volgens velen het allermooiste hoogtepunt van Namibië. U verblijft twee nachten in een accommodatie vlak bij de gate. Natuurlijk worden de duinen bezocht en de bijbehorende zoutpannen van bijvoorbeeld Deadvlei. Ook Sesriem Canyon is zeker de moeite waard.

Sossusvlei is gelegen in het prachtige Namib-Naukluft National Park. Hier vindt u de iconische rode duinen waar Namibië zo bekend om is. Het landschap is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten, zeker als u de uitdaging aan gaat om een van de duinen te beklimmen. Naast Sossusvlei zijn er meerdere pannen te bezoeken zoals Hidden Vlei of Deadvlei. De laatste wordt met zijn oeroude versteende camelthorn bomen door sommigen voor interessanter en mooier gehouden dan Sossusvlei. Sesriem Canyon is zeker ook een bezoek waard.

DAG 16: WINDHOEK

Vandaag reist u via de prachtige Remshoogte Pass terug naar Windhoek. 's Middags is er tijd om de hoofdstad te verkennen.

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, maar verwacht geen grote metropool. Windhoek is een overzichtelijke stad waar typisch Afrikaanse kraampjes samengaan met moderne, elegante winkels.Independence Avenue is de hoofdstraat en de belangrijkste winkelstraat van Windhoek. Post Street Mall is een levendige open lucht centrum waar u langs Afrikaanse boetiekjes en restaurants struint. Groene parken en de botanische tuin nodigen uit tot een relaxte wandeling. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Windhoek is ook de naam van het Namibische biermerk. De brouwerij is net buiten Windhoek-stad gevestigd.

DAG 17: WINDHOEK

Afhankelijk van uw vluchttijd is er gelegenheid om Windhoek nog wat verder te verkennen. Een transfer brengt u naar de luchthaven.

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen.
 • De groepsgrootte is 2-8 personen

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2023
15 jan 2023 - 31 jan 2023
19 feb 2023 - 07 mrt 2023
12 mrt 2023 - 28 mrt 2023
09 apr 2023 - 25 apr 2023
14 mei 2023 - 30 mei 2023
18 jun 2023 - 04 jul 2023
16 jul 2023 - 01 aug 2023
20 aug 2023 - 05 sep 2023
17 sep 2023 - 03 okt 2023
08 okt 2023 - 24 okt 2023

Prijs 2022-2023

 • vertrekdatum 30 oktober 2022 tm 8 oktober 2023: € 5.435,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 615,- (2022-2023)
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening
 • De exacte prijs is afhankelijk van de wisselkoers

Review klanten Luxe Groepsreis Namibië:

Door Katrien en Lieven

We hebben een fantastische reis gehad in Namibië! Vriendelijke mensen, mooie lodges op unieke locaties, een fantastisch goede gids, prima georganiseerd en last but not least, het onvergetelijke landschap van Namibië!

Vraag Offerte aan

 • vervoer, accommodaties, campsites, activiteiten en excursies dagprogramma
 • 16 nachten waarvan 12 nachten in comfortabele en luxe accommodaties en 4 nachten mobiele kampeersafari
 • 16x ontbijt, 4x lunch, 13x diner
 • kampeerbenodigdheden inclusief beddengoed en handdoeken voor de mobiele kampeersafafri
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door Engels- en/of Duitssprekende gids/chauffeur
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • overige of optionele excursies
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
De groepsreis heeft maximaal 8 deelnemers.

Gidsen
De kleinschalige groepsreis wordt begeleid door een Engelssprekende en/of Duitssprekende gids.

Verblijf
Dit is een accommodatiereis. U verblijft in lodges en tented camps in een kamer/bungalow met en-suite badkamer. Tijdens de 4 nachten avontuurlijke mobiele kampeersafari verblijft u in een koepeltent die voorzien is van comfortabele stretchers met matras, dekbed en kussen. Per vier gasten is er een bucket shower en een long-drop bush toilet.

Mate van participatie

De mobiele kampeersafari is gebaseerd op non-participatiereis. Dit houdt in dat maaltijden voor u worden bereid. Het mobiele safaricamp wordt opgezet en afgebroken. U hoeft zelf niets te doen, alleen maar genieten van de reis.

Reizen
U reist in een 4x4 Land Cruiser met grote ramen en pop-up dak.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 15 kg per persoon.

Vraag Offerte aan