Rondreis met privéchauffeur

Rondreis met privéchauffeur

Namibië

Vraag Offerte aan     Neem contact op

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Rondreis Namibië met privéchauffeur /gids

15 dagen | Vanaf € 6.795,- per persoon
 

Sossusvlei, Swakopmund, Twyfelfontein, Damaraland, Etosha National Park, Erindi Game Reserve

Dit is een individuele rondreis door Namibië met privéchauffeur /gids en in een privé 4WD auto. Omdat u zelf niet hoeft te rijden geniet u optimaal van het prachtige landschap en de wilde dieren van Namibië. Bovendien komt u ontspannen op de volgende locatie aan.

Reisprogramma Rondreis Namibië met privéchauffeur/gids:

Vraag Offerte aan

De Rondreis Namibië met privéchauffeur/ gids heeft een rustig tempo, er is alle tijd om te stoppen om bijvoorbeeld het uitzicht goed te bekijken of om te fotograferen. De privé gids/chauffeur is een gekwalificeerde tourguide en deelt zijn kennis over het land, de bevolking, de cultuur en wildlife graag met u. De rondreis gaat langs vele hoogtepunten van Namibië. Zo bezoekt u Sossusvlei, Swakopmund, Twyfelfontein, Palmwag, Etosha National Park en Erindi Game Reserve. Geniet en ontspan van deze verzorgde individuele rondreis door Namibië.

Hoogtepunten Rondreis Namibië met privéchauffeur/gids:

Review van klanten over Rondreis Namibië met chauffeur/gids:

Door André van Strijp

We zijn dit jaar naar Namibië geweest en hebben daar een rondreis gemaakt met een chauffeur/gids in het zuidelijke deel van het land. Prachtig! Een zeer bekwame chauffeur en gids! Na een tweedaags bezoek aan de Victoria Falls hebben we een paar dagen met een boot op de Chobe rivier gevaren, veel wild gezien en genoten van de rust. Als afsluiting zijn we naar het Tau Pan Camp in de Kalahari Game Reserve geweest, waar we veel wild hebben gezien; het was een prachtige afsluiting van een mooie trip. Alles was tot in de puntjes verzorgd en iedere 'wisseling' van reisagent, gids, boot of vliegtuig verliep vlekkeloos.

Door Anne Hoijer

Onlangs heb ik samen met een vriendin twee weken een rondreis door een gedeelte van Namibië gemaakt per auto en met een gids. Absoluut een aanrader want behalve dat hij ons veel kon vertellen tijdens de lange ritten over wat we onderweg zagen, over het spectaculaire landschap en over de politiek, was hij ook nog een buitengewoon goede spotter van wild. We zouden zelf minstens de helft gemist hebben...Twee weken is dus echt te kort, maar er moet toch ook nog iets te wensen over blijven. De hele reis was door Fair Mundo fantastisch georganiseerd. Goede informatie vooraf, en zeer afwisselend wat accommodaties betreft.

Door Thieu Derckx

We werden 11 november door onze gids opgehaald met een safari jeep 4 x 4 met koelkast. We konden zo door zelf niet te rijden optimaal genieten van de wilde dieren, natuur en rust. De lodges die Marja voor ons had uitgekozen, waar gewoon super, met een zeer goede keuken...Na voldoende wilde dieren gespot te hebben, belandden we op een catamaran de oceaan op...Van hier vervolgden we onze weg naar Sossusvlei, we brachten een bezoek aan de duinen..echt mooi hoe de duinen verkleurden met de zoninval. Op 30 november zijn we weer via Windhoek naar huis gereisd. We raden iedereen aan zo een goed verzorgde rondreis te maken.

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: WINDHOEK

Een road transfer brengt u naar de accommodatie. Afhankelijk van uw aankomsttijd heeft u de gelegenheid om Windhoek te verkennen.

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, maar verwacht geen grote metropool. Windhoek is een overzichtelijke stad waar typisch Afrikaanse kraampjes samengaan met moderne, elegante winkels.Independence Avenue is de hoofdstraat en de belangrijkste winkelstraat van Windhoek. Post Street Mall is een levendige open lucht centrum waar u langs Afrikaanse boetiekjes en restaurants struint. Groene parken en de botanische tuin nodigen uit tot een relaxte wandeling. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Windhoek is ook de naam van het Namibische biermerk. De brouwerij is net buiten Windhoek-stad gevestigd.

Vondelhof is een kleinschalig en gemoedelijk guesthouse. Het ligt op slechts vijf minuten lopen van het centrum van Windhoek met winkels, restaurants en bezienswaardigheden.  Er is een lounge en eetruimte. Aan het zwembad met overdekt terras kunt u heerlijk relaxen.

DAG 2-3: SOSSUSVLEI

Vanochtend ontmoet u uw professionele privé tourgids/chauffeur. De gids zal de reis met u doornemen. De reis vindt plaats in een privé Toyota Landcruiser 4x4. Dan gaat u op pad. Het is een mooie route die u direct laat kennismaken met de uitgestrektheid van Namibië. Het reistempo is rustig en er wordt regelmatig gestopt. Natuurlijk kunt u zelf aangeven wanneer u de benen wilt strekken of wilt stoppen om van het uitzicht te genieten of te fotograferen. Vanzelfsprekend geldt dit voor de hele reis. De volgende dag bezoekt u met privé gids/chauffeur onder andere Sossusvlei, Deadvlei en Sesriem Canyon. Entrance fees zijn inbegrepen. 

Sossusvlei is gelegen in het prachtige Namib-Naukluft National Park. Hier vindt u de iconische rode duinen waar Namibië zo bekend om is. Het landschap is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten, zeker als u de uitdaging aan gaat om een van de duinen te beklimmen. Naast Sossusvlei zijn er meerdere pannen te bezoeken zoals Hidden Vlei of Deadvlei. De laatste wordt met zijn oeroude versteende camelthorn bomen door sommigen voor interessanter en mooier gehouden dan Sossusvlei. Sesriem Canyon is zeker ook een bezoek waard.

Sossus Dune Lodge heeft een bijzondere ligging. Het is namelijk de enige lodge die in het Namib-Naukluft National Park ligt. Dit heeft als voordeel dat de gasten van Sossus Dune Lodge als een van de weinigen voor zonsopkomst in Sossusvlei aanwezig kunnen zijn of tot na zonsondergang kunnen blijven. De lodge is mooi gelegen met eindeloos uitzicht over de woestijn en duinen. Sossus Dune Lodge is voorzien van restaurant, bar. en klein zwembad. De ruime chalets staan op palen en hebben schitterend uitzicht over de woestijn en duinen. De lodge biedt diverse verschillende activiteiten met gids aan zoals een excursie naar Sossusvlei en Elim Dune, een nature drive door Namib-Naukluft Park en een wandeling naar Sesriem Canyon.

DAG 4-5: SWAKOPMUND

De reis gaat noordwaarts naar Swakopmund. 's Middags geeft de privé gids een oriëntatie tour door Swakopmund. Vanuit Swakopmund zijn vele optionele activiteiten te ondernemen zoals catamaran oceaantocht, avontuurlijke 4WD tour over de duinen, kajakken op de oceaan of een tour door de woestijn op zoek naar de kleine dieren die hier voorkomen. 

Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaankust van Namibië, heeft een opvallend klimaat. De temperatuur is zelden lager dan 15 C en de regenval is vrijwel nul terwijl er negen maanden per jaar ochtendmist landinwaarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn.Swakopmund is dé uitvalsbasis voor oceaanboottochten, kajakken, in een 4WD over de duinen, een vlucht over de duinen en nog veel meer. Het plaatsje heeft een gezellig centrum met leuke winkels en goede restaurants. Gelegen aan de kust mogen visspecialiteiten natuurlijk niet op de menukaart ontbreken.

Cornerstone Guesthouse ligt in Swakopmund op loopafstand van de oceaan met het lange zandstrand. Ook het centrum van Swakopmund met winkels, restaurants en bars, bevindt zich op loopafstand. Het guesthouse wordt door de eigenaren gerund. Het is een charmante accommodaties waar persoonlijke service hoog in het vaandel staat. Het is voorzien van een tuin, receptie en eetruimte.

DAG 6-7: TWYFELFONTEIN

De reis gaat verder naar Twyfelfontein. En-route bezoekt u de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Entrance fees zijn inbegrepen. De volgende dag bezoekt u met privé gids/chauffeur Twyfelfontein, Organ Pipes en Burnt Moutain. Entrance fees zijn inbegrepen.

Twylfelfontein is een prachtig natuurgebied en bekend vanwege de vele rotstekeningen van de San (Bushmen). Twyfelfontein is genoemd naar de bron die een boer hier aantrof toen hij de boerderij overnam. Hij vond de bron ‘twijfelachtig’, onbetrouwbaar. En dat terwijl de Damara de plek juist kennen als ‘springend water’ of ‘duurzame bron’. In de buurt van Twyfelfontein vindt u de Organ Pipes, rechtopstaande kolommen van doleriet, die in een kloof zijn gelegen. Iets verder ligt Burnt Mountain. In deze regio bevindt zich ook het Living museum of the Damara. De Damara zijn samen met de San de oudste bewoners van Namibië. Er worden verschillende activiteiten aangeboden die u inzicht geven in de cultuur, tradities en gewoontes van de Damara.

Camp Kipwe ligt in het dramatische, rotsachtige landschap van Damaraland, nabij Twyfelfontein. De bungalows hebben een ronde vorm en zijn genesteld tussen de rotsen, waardoor ze mooi geïntegreerd zijn in de natuurlijke omgeving. Het centrale deel met het restaurant, de bar, lounge en receptie is in typisch Afrikaanse stijl gebouwd met veel natuurlijke materialen. Het kleine zwembad ligt in de rotsen en zorgt voor verkoeling op de warmste momenten van de dag. Camp Kipwe organiseert verschillende activiteiten. Tijdens een natuurrit door Damaraland gaat u in een open safarivoertuig onder leiding van een gids op zoek naar woestijnolifanten. Vanuit de lodge kunnen de rotstekeningen van Twijfelfontein prima met een huurauto worden bezocht, maar u kunt ze ook bezoeken met het voertuig en de gids van de lodge bezoeken.

DAG 8-9: PALMWAG

De reis gaat door het desolate Damaraland. De volgende dag kunt u relaxen of een van de optionele activiteiten van de lodge ondernemen.

Palmwag is niet meer dan een gehucht in het noordwestelijke deel van Damaraland. Het ligt aan de Uniab rivier, aan de rand van de circa 550.000 hectare grote Palmwag concessie. Hier leeft de grootste, in het wild levende populatie zwarte neushoorns in Afrika! Ook grote kuddes Hartman’s bergzebra’s, giraffen, gemsbokken, springbokken en kudu’s komen hier voor. Bovendien maakt u kans de woestijnolifant te spotten. Natuurlijk hebben deze dieren een grote aantrekkingskracht op roofdieren. Hier leeft dan ook de grootste populatie leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s buiten Etosha National Park.

Palmwag Lodge is gelegen in een groene tuin met palmbomen in het droge landschap van Damaraland. De bar, het restaurant en de lounge met open haard zijn gezellige plaatsen om ervaringen te delen met de andere gasten.De lodge heeft twee zwembaden, waarvan één met ligbedden in de schaduw van grote palmbomen. Er worden verschillende activiteiten aangeboden zoals guided walks, game/scenic drive en Damaraland Wildife Excursion. Een rhino tracking waarbij in een open safarivoertuig en te voet de zeldzame zwarte neushoorn wordt opgespoord, is een onvergetelijke ervaring. Palmwag Lodge is een van de weinige locaties waar dit mogelijk is.

DAG 10-11: ETOSHA NATIONAL PARK

U reist naar Etosha National Park. Het laatste deel van de reis gaat door het nationale park en is de eerste safari van deze reis. De volgende dag reist u naar een ander restcamp. Dit is een hele dag safari met de privé gids. Op deze manier kunt u een groot deel van Etosha National Park zien. Entrance fees zijn inbegrepen. 

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Het nationale park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In Etosha National Park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's, hyena's en leeuwen.

Dolomite Camp is gelegen in het westelijke gedeelte van het Etosha National Park. Het camp ligt op een heuveltop en biedt mooi uitzicht over de omliggende savanne. Hier leven grote groepen zebra’s, giraffen en antilopen zoals de bijzondere black-faced impala. Daarnaast komen hier ook de zwarte en de witte neushoorn voor die vooral bij de Klip-pan waterhole komen. Dolomite Camp bestaat uit een ruime receptie, lounge, bar, restaurant en zwembad. Vanaf de centrale lodge leidt een wandelpad naar de rietgedekte, comfortabele chalets. Dolomite Camp biedt game drives aan waarbij u in een open safari voertuig onder leiding van een gids wild gaat spotten.

Okaukuejo restcamp is het grootste camp in Etosha National Park met receptie, winkel, restaurant, bar, tankstation en zwembad. Het camp is perfect gelegen bij een grote waterpoel die ’s avonds is verlicht. Regelmatig komen hier zwarte neushoorns drinken, evenals olifanten en vele andere diersoorten. Okaukuejo restcamp biedt ochtend, middag en avond game drives aan waarbij u in een open safari voertuig onder leiding van een gids wild gaat spotten.

DAG 12: ONGUMA GAME RESERVE

Ook vandaag staat in het teken van safari. U reist oostwaarts door Etosha National Park naar de volgende accommodatie die in een privé reservaat is gelegen. Entrance fees zijn inbegrepen.

Onguma Game Reserve ligt slechts 10 kilometer van de oostelijke gate van Etosha National Park. Onguma Game Reserve is een 34.000 hectare groot privé reservaat dat aan Etosha grenst. Het reservaat heeft meer dan dertig verschillende diersoorten. Leeuwen worden vaak gezien en vaak gehoord. Er is een gezonde zwarte neushoorn en luipaard populatie en hyena's worden regelmatig gezien. Meer dan 300 vogelsoorten kunnen hier worden gespot. Dit reservaat heeft de grootste kolonie van white backed gieren in Namibië. Tijdens de zomermaanden wordt het een paradijs voor vogelaars omdat vele vogelsoorten migreren naar de wetlands in het reservaat.

Onguma Bush Camp is gelegen in een privé reservaat dat aan Etosha National Park grenst. Het is mooi gelegen met zicht op een grote waterpoel. Er zijn verschillende kamertypes van rondavels tot deluxe rooms en family rooms. Het zwembad biedt heerlijke verkoeling na een dag safari. Onguma Bush Camp heeft een bar en restaurant met terras dat uitzicht biedt op de waterpoel waar regelmatig wilde dieren hun dorst komen lessen. Het camp organiseert verschillende activiteiten: zonsondergang drive, bezoek hide en game drive.

DAG 13-14: ERINDI GAME RESERVE

De privé gids/chauffeur brengt u naar Erindi Game Reserve. De game drives maakt u in een open safarivoertuig en met een gids van het privé reservaat. Entrance fees zijn inbegrepen.

Erindi Game Reserve is gelegen tussen Otjiwarango, Okahandja en Omaruru. Erindi betekent ‘plaats van water’ in de lokale Herero-taal. Het privé wildreservaat is circa 71.000 hectare groot en malariavrij. Het landschap varieert van bergen tot savanne en open grasland. Ideaal voor vele wilde diersoorten, waaronder leeuw, cheeta, luipaard, olifant, giraf, nijlpaard, neushoorn, wilde hond, krokodil, struisvogel, zebra, gnoe, gemsbok en vele antilopen. Erindi Game Reserve bestaat uit een deel waar met de huurauto safari's gemaakt mogen worden. In een ander deel mogen uitsluitend game drives met een gids worden gemaakt.

Old Traders Lodge is mooi gelegen in het privé reservaat. Het ligt aan een grote waterpoel die ’s avonds wordt verlicht. Er is een groot deck waar u heerlijk kunt relaxen, een boek lezen of dieren spotten die naar de waterpoel komen. Het zwembad biedt aangename verkoeling op de warmste momenten van de dag. In het restaurant worden gerechten geserveerd met vele verse ingrediënten die in eigen tuin worden verbouwd. In de ochtend en/of in de namiddag kunt u in een open safarivoertuig en met gids een gamedrive maken. De middag game drive wordt vaak na zonsondergang voortgezet. Tijdens deze night drive wordt de kans vergroot om nachtdieren en actieve roofdieren te spotten. Ook worden er diverse (bush) walks en trackings aangeboden.

DAG 15: WINDHOEK

Een road transfer brengt u naar de luchthaven.

Vraag Offerte aan

Deze fly-in lodge safari heeft geen vaste reisdata en kan op elk gewenst moment starten. Bovendien is deze reis geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Vraag Offerte aan

Prijsindicatie vanaf
€ 6.795,- per persoon


Gebaseerd op laagseizoen bij twee samenreizende personen.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdatum, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten van uw reis weten. Neem contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Rondreis Namibië met chauffeur/gids:

Door André van Strijp

We zijn dit jaar naar Namibië geweest en hebben daar een rondreis gemaakt met een chauffeur/gids in het zuidelijke deel van het land. Prachtig! Een zeer bekwame chauffeur en gids! Na een tweedaags bezoek aan de Victoria Falls hebben we een paar dagen met een boot op de Chobe rivier gevaren, veel wild gezien en genoten van de rust. Als afsluiting zijn we naar het Tau Pan Camp in de Kalahari Game Reserve geweest, waar we veel wild hebben gezien; het was een prachtige afsluiting van een mooie trip. Alles was tot in de puntjes verzorgd en iedere 'wisseling' van reisagent, gids, boot of vliegtuig verliep vlekkeloos.

Door Anne Hoijer

Onlangs heb ik samen met een vriendin twee weken een rondreis door een gedeelte van Namibië gemaakt per auto en met een gids. Absoluut een aanrader want behalve dat hij ons veel kon vertellen tijdens de lange ritten over wat we onderweg zagen, over het spectaculaire landschap en over de politiek, was hij ook nog een buitengewoon goede spotter van wild. We zouden zelf minstens de helft gemist hebben...Twee weken is dus echt te kort, maar er moet toch ook nog iets te wensen over blijven. De hele reis was door Fair Mundo fantastisch georganiseerd. Goede informatie vooraf, en zeer afwisselend wat accommodaties betreft.

Door Thieu Derckx

We werden 11 november door onze gids opgehaald met een safari jeep 4 x 4 met koelkast. We konden zo door zelf niet te rijden optimaal genieten van de wilde dieren, natuur en rust. De lodges die Marja voor ons had uitgekozen, waar gewoon super, met een zeer goede keuken...Na voldoende wilde dieren gespot te hebben, belandden we op een catamaran de oceaan op...Van hier vervolgden we onze weg naar Sossusvlei, we brachten een bezoek aan de duinen..echt mooi hoe de duinen verkleurden met de zoninval. Op 30 november zijn we weer via Windhoek naar huis gereisd. We raden iedereen aan zo een goed verzorgde rondreis te maken.

 • accommodaties, maaltijden, activiteiten, transfers en entrance fees conform dag-tot-dag beschrijving
 • Engelssprekende chauffeur/gids, alle maaltijden en verblijf voor de chauffeur/gids, entrance fees voor chauffeur/gids
 • airconditioned 4x4, brandstof, entrance fees voor voertuig
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan