Groepsreis Namibië op z'n Mooist

Kleinschalige groepsreis

Namibië op z'n Mooist

Verblijf in accommodaties

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Groepsreis Namibië op z'n Mooist

12 dagen | Vanaf € 4.085,- per persoon
 

Groepsreis in kleine groep met verblijf in accomodaties

Groepsreis Namibië op z'n Mooist brengt u langs de highlights van dit uitgestrekte land. U reist in een kleine groep van maximaal 8 personen door Namibië. De deskundige gids deelt zijn passie voor het land, cultuur en wildlife graag met u.

Namibië is een desolaat land. Tijdens de groepsreis zult u zich verbazen over telkens weer veranderde landschappen. Van rode duinen bij Sossusvlei tot beukende golven op de Skeleton Coast en grote kuddes olifanten in Etosha National Park.

Doordat u in een kleine groep reist, heeft de gids alle tijd en gelegenheid om in te gaan op alles wat Namibië zo speciaal maakt. En natuurlijk heeft de kleine groep ook als voordeel dat de gids kan ingaan op uw vragen en interesses.

Reisprogramma Groepsreis Namibië op z'n Mooist:

Vraag Offerte aan

De Groepsreis Namibië op z'n Mooist start met een City Tour in de hoofdstad Windhoek. Verwacht geen metropool, maar een middelgrote stad met gezellige winkeltjes en een ruime keuze in restaurants. 

Er wordt wel eens gezegd dat Namibië uit twee woestijnen bestaat. Deels klopt dat omdat Namibië zowel de Kalahari woestijn als de Namib Desert, waar onder andere Sossusvlei is gelegen, kent. Tijdens deze groepsreis bezoekt u beide woestijnen en zult u de verschillen ontdekken.

Maar Namibië is meer dan woestijn. Wat te denken van het Duitse stadje Swakopmund aan de Atlantische kust? Het dé uitvalsbasis voor vele avontuurlijke en outdoor activiteiten, op het land en op de oceaan.

Damaraland is bekend vanwege de rond afgesleten rotsen die, heel toepasselijk, koppies worden genoemd. In dit gebied komen de woestijnolifant, -neushoorn en -leeuw voor.

Etosha National Park is het nationale park van Namibië. Natuurlijk mogen safari's in dit wildrijke park niet in de groepsreis ontbreken.

Hoogtepunten Groepsreis Namibië op z'n Mooist:

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: WINDHOEK

Op de luchthaven van Windhoek wordt u verwelkomd door de gids. Een transfer brengt u naar de accommodatie. Na check-in verkent u Windhoek tijdens een City Tour.

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, maar verwacht geen grote metropool. Windhoek is een overzichtelijke stad waar typisch Afrikaanse kraampjes samengaan met moderne, elegante winkels.Independence Avenue is de hoofdstraat en de belangrijkste winkelstraat van Windhoek. Post Street Mall is een levendige open lucht centrum waar u langs Afrikaanse boetiekjes en restaurants struint. Groene parken en de botanische tuin nodigen uit tot een relaxte wandeling. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Windhoek is ook de naam van het Namibische biermerk. De brouwerij is net buiten Windhoek-stad gevestigd.

DAG 2: KALAHARI

Vandaag reist u naar de Kalahari-woestijn. 's Middags maakt u game en nature drive. De gids vertelt u over de flora en fauna van dit ruige leefgebied.

De Kalahari woestijn is gelegen in Zuidelijk Afrika. Het is een eeuwenoud gebied met hoge duinen met het typische rode zand. De oudste bewoners van dit gebied zijn de San of Bushmen. Kalahari betekent in de lokale Tswana-taal "de grote dorst". Hoewel de naam anders doet vermoeden is de Kalahari officieel geen woestijn. Daarvoor valt er te veel neerslag. De Kalahari is een semi-woestijn met een gevarieerd landschap bestaande uit zandduinen en grote savannevlaktes. Deze vlaktes worden getypeerd door lang stug gras, stekelige struiken en acacia's. Vooral de voor Afrika zo karakteristieke platte acacia’s zijn mooi. Na een stevige regenbui verandert het landschap totaal. Het rode zand verdwijnt onder een deken van wilde bloemen in allerlei felle kleuren. De Kalahari is onvoorstelbaar groot en beslaat het grootste deel van Botswana, het oosten van Namibië en delen van Zimbabwe, Zuid-Afrika en Angola.

DAG 3-4: SOSSUSVLEI

De reis gaat westwaarts naar de andere woestijn waar Namibië zo bekend om is. De rode duinen van Sossusvlei is één van de mooiste, en volgens velen het allermooiste hoogtepunt van Namibië. Natuurlijk worden de duinen bezocht en de bijbehorende zoutpannen van bijvoorbeeld Deadvlei. Ook Sesriem Canyon is zeker de moeite waard.

Sossusvlei is gelegen in het prachtige Namib-Naukluft National Park. Hier vindt u de iconische rode duinen waar Namibië zo bekend om is. Het landschap is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten, zeker als u de uitdaging aan gaat om een van de duinen te beklimmen. Naast Sossusvlei zijn er meerdere pannen te bezoeken zoals Hidden Vlei of Deadvlei. De laatste wordt met zijn oeroude versteende camelthorn bomen door sommigen voor interessanter en mooier gehouden dan Sossusvlei. Sesriem Canyon is zeker ook een bezoek waard.

DAG 5-6: SWAKOPMUND

U reist noordwaarts naar Swakopmund. De volgende dag gaat u met een catamaran de oceaan op. Dolfijnen, zeehonden, pelikanen en misschien zelfs walvissen kunnen worden gespot.

Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaankust van Namibië, heeft een opvallend klimaat. De temperatuur is zelden lager dan 15 C en de regenval is vrijwel nul terwijl er negen maanden per jaar ochtendmist landinwaarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn.Swakopmund is dé uitvalsbasis voor oceaanboottochten, kajakken, in een 4WD over de duinen, een vlucht over de duinen en nog veel meer. Het plaatsje heeft een gezellig centrum met leuke winkels en goede restaurants. Gelegen aan de kust mogen visspecialiteiten natuurlijk niet op de menukaart ontbreken.

DAG 7-8: PALMWAG IN DAMARALAND

Via de Atlantische Skeleton Coast gaat u noordwaarts, En route bezoekt u een zeehondenkolonie. Ook een scheepswrak voor de kust wordt geïnspecteerd. De volgende dag gaat u met gids en sporenzoeker op pad om de zeldzame woestijnneushoorn op te sporen.

Palmwag is niet meer dan een gehucht in het noordwestelijke deel van Damaraland. Het ligt aan de Uniab rivier, aan de rand van de circa 550.000 hectare grote Palmwag concessie. Hier leeft de grootste, in het wild levende populatie zwarte neushoorns in Afrika! Ook grote kuddes Hartman’s bergzebra’s, giraffen, gemsbokken, springbokken en kudu’s komen hier voor. Bovendien maakt u kans de woestijnolifant te spotten. Natuurlijk hebben deze dieren een grote aantrekkingskracht op roofdieren. Hier leeft dan ook de grootste populatie leeuwen, cheeta’s, luipaarden en hyena’s buiten Etosha National Park.

DAG 9-10: ETOSHA NATIONAL PARK ZUID

De reis wordt vervolgd naar Etosha National Park. U verblijft twee nachten in een lodge aan de zuidkant van Etosha N.P. en maakt game drives in het groepsvoertuig in dit fantastische wildpark. 

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Het nationale park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In Etosha National Park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's, hyena's en leeuwen.

DAG 11: ETOSHA NATIONAL PARK OOST

U reist oostwaarts door Etosha. De tocht er naar de volgende accommodatie is een safari. De accommodatie is gelegen bij de oost gate. U gaat in het oostelijk deel van Etosha op zoek gaan naar wildlife. Niet alleen bij de immense zoutpan, maar ook bij de vele waterpoelen waar wilde dieren graag komen drinken of baden.

DAG 12: WINDHOEK

Na het ontbijt reist u naar de luchthaven van Windhoek waar u afscheid neemt van de gids en medereizigers.

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen.
 • De groepsgrootte is 2-8 personen

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2023
07 jan 2023 - 18 jan 2023
11 feb 2023 - 22 feb 2023
11 mrt 2023 - 22 mrt 2023
08 apr 2023 - 19 apr 2023
06 mei 2023 - 17 mei 2023
10 jun 2023 - 21 jun 2023
01 jul 2023 - 12 jul 2023
15 jul 2023 - 26 jul 2023
29 jul 2023 - 09 aug 2023
12 aug 2023 - 23 aug 2023
26 aug 2023 - 06 sep 2023
09 sep 2023 - 20 sep 2023
30 sep 2023 - 11 okt 2023
14 okt 2023 - 25 okt 2023

Prijs 2022-2023

 • vertrekdatum 5 november 2022 tm 14 oktober 2023: € 4.085,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 570 (2022/2023)
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening
 • De exacte prijs is afhankelijk van de wisselkoers

Vraag Offerte aan

 • vervoer, accommodaties, activiteiten en excursies dagprogramma
 • 11 nachten in comfortabele en luxe accommodaties
 • 11x ontbijt, 9x diner
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door Engels- en/of Duitssprekende gids/chauffeur
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • overige of optionele excursies
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
De groepsreis heeft maximaal 8 deelnemers.

Gidsen
De kleinschalige groepsreis wordt begeleid door een Engelssprekende en/of Duitssprekende gids.

Verblijf
Dit is een accommodatiereis. U verblijft in lodges en tented camps in een kamer/bungalow met en-suite badkamer.

Reizen
U reist in een 4x4 Land Cruiser met grote ramen en pop-up dak.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 15 kg per persoon.

Vraag Offerte aan