Kampeer groepsreis Namibië, Botswana en Victoria Falls

Kampeerreis in kleine groep

Namibië, Botswana en Victoria Falls

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Kampeer groepsreis Namibië, Botswana en Victoria Falls

21 dagen | Vanaf € 2.640,- per persoon
 

Kampeerreis in een kleine, internationale groep

Deze kampeer groepsreis door Namibië en Botswana begint bij de majesteuze Victoria Falls in Zambia.

De rondreis vindt plaats in een kleine, internationale groep van maximaal 12 personen. De kleine groep wordt begeleid door twee deskundige gidsen. Hierdoor is er veel tijd en aandacht voor het landschap, de wilde dieren en de cultuur van de landen. En dat is ook nodig want Namibië en Botswana verschillen sterk van elkaar. De professionele gidsen delen hun kennis graag met u, zodat deze kampeer groepsreis een onvergetelijke ervaring wordt.

Reisprogramma Kampeer Groepsreis Namibië, Botswana & Victoria Falls:

Vraag Offerte aan

De kleinschalige kampeer groepsreis begint bij de prachtige Victoria Falls in Zambia. Daarna reist door het uitgestrekte Namibië met prachtige uitgestrekte landschappen. Vooral Damaraland met Brandberg en Spitzkoppe zijn indrukwekkend. Hier bezoekt u eeuwensrotstekenigen van de San. 

Natuurlijk is Namibië ook het land voor safari's, zowel in een safarivoertuig als per boot. Deze worden in Etosha National Park en in de nationale parken in de Caprivi-strook gemaakt. 

De Atlantische Oceaan kust met grote zeehondenkolonies en Swakopmund als uitvalsbasis voor diverse activiteiten laat een heel andere kant van Namibië zien. 

In deze afwisselende groepsreis mag een bezoek aan de rode duinen van Sossusvlei en aan Sesriem Canyon niet ontbreken. Via Windhoek bereikt u de Kalaharie woestijn in Botswana, waat u kennis maakt met de cultuur van de San, de oorspronkelijk bewoners van Zuidelijk Afrika. 

Het verblijf in de Okavango Delta in Botswana is een hoogtepunt van de groepsreis. In een mokoro, traditionele kano verkent u de waterwegen van de Okavango Delta. Er wordt wild gekampeerd op een van de vele eilandjes en worden bush walks gemaakt met een lokale gids. 

De Makgadikgadi Pans bieden weer een compleet andere beleving. Zie hier hoe de enorme witte zoutpannen schitteren in de zon of gevuld zijn met water wat vele flamingo's, pelikanen en andere vogels aantrekt. Chobe National Park is een enorm wildpark in Botswana. Tijdens een bootsafari over de Chobe rivier ziet u hoe wildlife naar de oevers komt om te drinken. Een onvergetelijke ervaring!

De groepsreis zoals beschreven van Dag-tot-Dag is het programma van de kampeer groepsreis, maar deze route wordt ook uitgevoerd als een groepsreis met verblijf in accommodaties. Bekijk het programma van de accommodatie Groepsreis Namibië, Botswana en Victoria Falls.

Hoogtepunten Kampeer Groepsreis Namibië, Botswana & Victoria Falls:

Review van klanten over Kampeer Groepsreis Namibië, Botswana & Victoria Falls:

Door Rosemarie Meys

Onze eerste reis naar Africa was vol verwachting, wat zullen we zien en meemaken. Het was een mooie reis met veel hoogtepunten...In het, voor veel mensen onbekende Mahango gamepark, hebben we veel olifanten gezien...in Etosha was het net een natuurdocumentaire met hippo's met een jong dat bedreigd werd door hyena's. De ruige natuur van de Namib woestijn is fascinerend...Het reizen met de truck was erg prettig, je ziet veel en kunt rustig rondkijken zonder zelf te moeten rijden. Onze gids was erg professioneel...Het was een prachtige ervaring maar zoals ze zeggen in Africa: Africa is not a Holiday, it's an adventure.

Door Ada Vogt

We hadden de kampeer reis Victoria Falls, Namibië en Botswana uitgezocht in verband met de verschillende natuurparken...Campings waren op mooie plekken. Wij denken dat het kamperen toch echt een extra dimensie geeft aan deze reis. 2 gidsen/chauffeur/kok hadden zeer veel kennis van alles zoals omgeving, natuur en de dieren...Wat hebben we genoten..Etosha was echt genieten, zoveel verschillende dieren gezien. Zelfs een cobra op de weg...5 neushoorns bij elkaar. Damaraland is echt zoals je woestijn voorstelt...Vooral Spitzkoppe was erg mooi...Sossusvlei was ook erg mooi en een flinke klim naar Dune 45...Bij schemering stak een groep olifanten over door de rivier vlak bij ons kamp...Deze reis is zeker een aanrader.

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1-2: LIVINGSTONE (VICTORIA FALLS) 

Om circa 14.00 uur ontmoet u de medereizigers. De gids geeft een briefing over de reis. U heeft de rest van de dag en de volgende dag om de indrukwekkende Victoria Watervallen te verkennen.

Livingstone in Zambia is bekend vanwege de ligging bij de machtige Victoria Watervallen. Met een enorm geraas stort het water van de Zambezi-rivier zich in een diepe kloof. De kracht van het water zorgt voor nevelwolken die door lokale stammen ‘de rook die dondert' werd genoemd. Deze eeuwigdurende spray heeft rond de watervallen een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. Naast een bezoek aan de watervallen is er keuze uit een breed aanbod van (avontuurlijke) activiteiten.

DAG 3: MUDUMU NATIONAL PARK

De reis gaat westwaarts door Zambia en om vervolgens de grens met Namibië over te steken. U bevindt zich nu in de Caprivi- strook van Namibië, een smal stuk land tussen Angola en Botswana. U reist van oost naar west door de Caprivi. Tijdens een bootcruise verkent u de natuur en het wildlife op en langs de Kwando rivier.

Mudumu National Park is een gevarieerd wildgebied met de Kwando rivier als westelijke grens. Aan de overkant van de rivier, in Botswana, ligt het exclusieve Kwando Reserve. Mudumu National Park  is groen en heeft mopanebossen, met riet begroeide oevers en moerassen. In het park kunt u divers wild spotten zoals olifanten, kudu’s, sable antilopen, buffels, krokodillen en nijlpaarden. Ook is dit het leefgebied van vele vogelsoorten.

DAG 4: MAHANGO GAME RESERVE

De reis gaat verder westwaarts door de Caprivi. In Mahango Game Reserve wordt een game drive gemaakt. Dit biedt grote kans om olifanten en buffels te zien. Maar ook luipaarden, hyena's, leeuwen, wilde honden, sable antilopen, lechhwe's, tsessebe's en de zeldzame roan antilopen worden hier gespot.

Mahango Game Reserve strekt zich uit van Popa Falls tot de grens met Botswana. Het reservaat kent droge en moerasachtige delen die verschillende wildsoorten aantrekken en garant staan voor afwisselende safari's. Olifanten, buffels, kudu's en impala's worden regelmatig bij de rivierbedding gespot.Verwacht bij Popa Falls geen grote waterval. Het zijn mooie stroomversnellingen in de Kavango rivier, die zich verderop uitwaaiert in het kanalenstelsel van de Okavango Delta in Botswana.

DAG 5: RUNDU

Nadat u ’s ochtends heeft genoten van de natuur en de vele vogelsoorten gaat de reis verder langs de Kavango rivier naar Rundu. Onderweg passeert u authentieke Afrikaanse nederzettingen.

Rundu is gelegen in het noorden van Namibië aan de Kavango rivier die de grens vormt met Angola. Rundu staat bekend om het lokale houtsnijwerk.  Een bezoek aan een lokale markt met de vele maskers, kommen, lepels en ander werk, is leuk om te doen. Rundu dient vaak als tussenstop tussen de Caprivi-strook en Etosha National Park.

DAG 6-7 : ETOSHA NATIONAL PARK

De reis gaat verder naar Etosha National Park. Etosha is het grootste wildpark van Namibië en concentreert zich rond de zoutpan. Daarom wordt Etosha in de lokale taal great white place of dry water genoemd. In dit park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra's, neushoorns, impala's en jakhalzen, ook bijvoorbeeld gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen. Hier staat alles in het teken van wild spotten. U verblijft in twee verschillende campsite in het nationale park zelf. Zo ziet u een groot deel van Etosha. Tijdens uw verblijf in Etosha National Park maakt u ochtend en middag game drives. Het is mogelijk om een avond game drive te maken waardoor u kans maakt nachtdieren en actieve roofdieren te spotten (optioneel).

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Het nationale park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In Etosha National Park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's, hyena's en leeuwen.

DAG 8: BRANDBERG

De reis gaat zuidwaarts door mooie, verlaten woestijnlandschappen. In de omgeving van de droge Ugab rivier leeft de zeldzame woestijnolifant. De Brandberg steekt met zijn 2.573 meter hoog boven het landschap uit en is Namibië’s hoogste berg. U bezoekt onder leiding van een lokale gids de bekende White Lady rotstekening van de San. Ook brengt u een bezoek aan het Versteende Woud (Petrified Forest).

Brandberg is gelegen in Damaraland in het noorden van Namibië. Met een hoogte van 2.573 meter is Brandberg de hoogste plek in Namibië. Dit is leefgebied van woestijnolifanten, zwarte neushoorns en soms ook zelfs leeuwen. Brandberg is vooral bekend vanwege de rotsschilderingen van de San. De eeuwenoude White Lady rotsschildering is erg bijzonder. Het is voor velen onderwerp van discussie: sommigen zien een medicijnman tijdens een rituele dans, terwijl anderen een jager zien. Ook de naam zaait onrust, want als u goed kijkt lijkt de Lady een man te zijn...

DAG 9: SPITZKOPPE

De reis gaat zuidwaarts naar Spitzkoppe. Deze hoge granieten heuvel steekt gril af tegen het woestijnlandschap. Het camp wordt opgezet aan de voet van deze koppies. Daarna is gelegenheid om de omgeving te verkennen en van de massieve rotsformaties te genieten. De campsite heeft basic sanitair.

Spitzkoppe wordt wel de Matterhorn van Afrika genoemd. De 1.784 hoge berg is van ver zichtbaar in het vrij vlakke landschap. Spitzkoppe is een ideaal gebied om avontuurlijke wandelingen langs, over en door de rotsformaties te maken. De rotsformaties hebben door winderosie ronde vormen. Ook zijn er bruggen en doorkijkjes. In het Spitzkoppe gebied zijn eeuwenoude rotstekeningen van de San te vinden. Een aantal is door vandalisme beschadigd, maar een wandeling naar de Bushman’s Paradise is absoluut de moeite waard.

DAG 10-11: SWAKOPMUND

Onderweg naar Swakopmund gaat u naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Indrukwekkend om zoveel zeehonden bij elkaar te zien. Wellicht ziet u ook de jakhalzen die rondom de kolonie zwerven, altijd op zoek naar een makkelijke prooi. In Swakopmund heeft u een dag vrij te besteden, bijvoorbeeld om het stadje te verkennen en de craft markt te bezoeken. Er zijn ook diverse optionele activiteiten mogelijk zoals sand boarding, zeekajaken, rondvlucht.

Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaankust van Namibië, heeft een opvallend klimaat. De temperatuur is zelden lager dan 15 C en de regenval is vrijwel nul terwijl er negen maanden per jaar ochtendmist landinwaarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn.Swakopmund is dé uitvalsbasis voor oceaanboottochten, kajakken, in een 4WD over de duinen, een vlucht over de duinen en nog veel meer. Het plaatsje heeft een gezellig centrum met leuke winkels en goede restaurants. Gelegen aan de kust mogen visspecialiteiten natuurlijk niet op de menukaart ontbreken.

DAG 12-13: SOSSUSVLEI

Bij het verlaten van Swakopmund gaat u langs het Moon Landscape, dat uit een eindeloze reeks granieten heuvels bestaat. De reis wordt vervolgd naar de rode duinen van de Namib Desert. U maakt een wandeling naar Sossusvlei en verkent Sesriem Canyon. Geniet van een prachtige zonsondergang over de woestijn!

Sossusvlei is gelegen in het prachtige Namib-Naukluft National Park. Hier vindt u de iconische rode duinen waar Namibië zo bekend om is. Het landschap is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten, zeker als u de uitdaging aan gaat om een van de duinen te beklimmen. Naast Sossusvlei zijn er meerdere pannen te bezoeken zoals Hidden Vlei of Deadvlei. De laatste wordt met zijn oeroude versteende camelthorn bomen door sommigen voor interessanter en mooier gehouden dan Sossusvlei. Sesriem Canyon is zeker ook een bezoek waard.

DAG 14: WINDHOEK

Vandaag vertrekt u naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië 

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, maar verwacht geen grote metropool. Windhoek is een overzichtelijke stad waar typisch Afrikaanse kraampjes samengaan met moderne, elegante winkels.Independence Avenue is de hoofdstraat en de belangrijkste winkelstraat van Windhoek. Post Street Mall is een levendige open lucht centrum waar u langs Afrikaanse boetiekjes en restaurants struint. Groene parken en de botanische tuin nodigen uit tot een relaxte wandeling. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Windhoek is ook de naam van het Namibische biermerk. De brouwerij is net buiten Windhoek-stad gevestigd.

Het is mogelijk om de reis in Windhoek te beëindigen. Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en prijs.

DAG 15: GHANZI

De reis gaat oostwaarts waarbij Namibië wordt verruild voor Botswana. U verblijft in het hart van de Kalahari, maakt een natuurwandeling met de lokale San (Bushmen) en leert over hun traditionele manier van leven in de woestijn.

Ghanzi is een levendig plaatsje dat iets noordelijk van de Trans Kalahari Highway is gelegen. Het is een uitvalsbasis om Central Kalahari Game Reserve te bezoeken. In Ghanzi is het mogelijk om kennis te maken met de San (Bushman), de oorspronkelijke bewoners van dit gebied. De San zijn van oudsher een jagersvolk en zijn nog altijd extreem goede sporenzoekers. Een bushwalk onder leiding van de San is een absolute aanrader.

DAG 16: MAUN

Vandaag reist u naar Maun, de safari ‘hoofdstad’ van Botswana. Hier beginnen de voorbereidingen voor de komende dagen in de Okavango Delta en kunt u nog wat inkopen doen. Of u kunt een vlucht maken over de Okavango Delta (optioneel). 

Maun ligt aan de Thamalakane River en ontleent haar naam aan de taal van de San, ook wel Bushmen genoemd. In deze taal, bekend vanwege de klikklanken, betekent Maun “de plaats van het riet”. Ondanks de groei van de laatste jaren blijft Maun haar dorpse en traditionele karakter behouden. Maar Maun is ook de uitvalsbasis voor vele safari’s naar de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. Deze combinatie maakt dat in Maun riet, kleihutten, ezelskarren, hotels, guesthouses en safarivoertuigen naast elkaar bestaan.

DAG 17-18: OKAVANGO DELTA

Met een 4WD open safarivoertuig en mokoro (traditionele kano) gaat u de Okavango Delta in waar u wild gaat kamperen. Geniet u van de vele vogelsoorten in dit gebied. Ook maakt u kans moerasantilopen (lechwe), krokodillen, nijlpaarden en olifanten te zien. U gaat de adembenemend mooie natuur te voet ontdekken tijdens ochtend en middag guided walks.U gaat wild kamperen op een afgelegen eiland in de Okavango Delta. Alle benodigdheden worden door de groep meegenomen en er mogen geen sporen worden achtergelaten.

De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase. De Okavango Delta is het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Op de eilanden en vlaktes kan wildlife worden gespot zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten. De meest authientiek manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro, een traditionele kano.

DAG 19: MAKGADIKGADI PANS

De reis gaat verder naar Nata van waaruit u de Makgadikgadi Pans bezoekt.

Makgadikgadi Pans zijn zoutpannen gelegen in centraal Botswana. De Makgadikgadi Salt Pans behoren tot de grootste zoutpannen wereldwijd. Slecht een deel ervan ligt binnen de grenzen van Makgadikgadi National Park. De zoutpannen resteren van een gigantisch binnenmeer van miljoenen jaren terug. De grijs-witte zoutpannen vormen een zilveren, verblindende spiegel als midden op de dag de zon er op staat en kleuren zachtroze bij de meestal wolkeloze zonsondergang. Naast de zoutpannen zijn er in Makgadikgadi grasvlaktes en fossiele duinen te vinden. Hierdoor is het het leefgebied van vele wild- en vogelsoorten, variërend van grote kuddes zebra's en gnoes, leeuwen, flamingo's en andere watervogels en schichtige stokstaartjes.

DAG 20: CHOBE NATIONAL PARK

U reist vandaag naar de Chobe rivier in Chobe National Park. ’s Middags maakt u een bootcruise over de Chobe rivier op zoek naar dieren die aan de waterkant hun dorst komen lessen. 

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 21: LIVINGSTONE

De reis gaat terug naar Livingstone waar de rondreis eindigt.

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen. 
 • De vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata (hebben dus geen minimum aantal deelnemers).
 • De overige data hebben een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.
 • De data met * zijn reisdata met een Duits-sprekende gids. 

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2024
21 jan 2024 - 10 feb 2024
18 feb 2024 - 09 mrt 2024 *
17 mrt 2024 - 06 apr 2024
24 mrt 2024 - 13 apr 2024
14 apr 2024 - 04 mei 2024
12 mei 2024 - 01 jun 2024
09 jun 2024 - 29 jun 2024
30 jun 2024 - 20 jul 2024
14 jul 2024 - 03 aug 2024
28 jul 2024 - 17 aug 2024
11 aug 2024 - 31 aug 2024
18 aug 2024 - 07 sep 2024 *
25 aug 2024 - 14 sep 2024
08 sep 2024 - 28 sep 2024
22 sep 2024 - 12 okt 2024
06 okt 2024 - 26 okt 2024
20 okt 2024 - 09 nov 2024 *
03 nov 2024 - 23 nov 2024 *
17 nov 2024 - 07 dec 2024
01 dec 2024 - 21 dec 2024 *
15 dec 2024 - 04 jan 2025
Vertrekdata 2025
19 jan 2025 - 08 feb 2025
16 feb 2025 - 08 mrt 2025 *
16 mrt 2025 - 05 apr 2025
13 apr 2025 - 03 mei 2025
11 mei 2025 - 31 mei 2025
08 jun 2025 - 28 jun 2025
29 jun 2025 - 19 jul 2025
13 jul 2025 - 02 aug 2025
27 jul 2025 - 16 aug 2025
10 aug 2025 - 30 aug 2025
17 aug 2025 - 06 sep 2025 *
24 aug 2025 - 13 sep 2025
07 sep 2025 - 27 sep 2025
21 sep 2025 - 11 okt 2025
05 okt 2025 - 25 okt 2025
19 okt 2025 - 08 nov 2025 *
02 nov 2025 - 22 nov 2025 *
16 nov 2025 - 06 dec 2025
30 nov 2025 - 20 dec 2025 *


2024: € 2.640,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
2025: € ,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting.
*** Vroegboekkorting 2025 *** Zolang de 2025-prijzen nog niet bij ons bekend zijn, bieden wij de groepsreis aan tegen 2024-prijzen! Informeer bij ons naar de status en voorwaarden.

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van €290,- (2024) / € ,- (2025). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een tent/kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de kamer mee te delen.
 • Er is geen lokale betaling van toepassing.
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening.

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Kampeer Groepsreis Namibië, Botswana & Victoria Falls:

Door Rosemarie Meys

Onze eerste reis naar Africa was vol verwachting, wat zullen we zien en meemaken. Het was een mooie reis met veel hoogtepunten...In het, voor veel mensen onbekende Mahango gamepark, hebben we veel olifanten gezien...in Etosha was het net een natuurdocumentaire met hippo's met een jong dat bedreigd werd door hyena's. De ruige natuur van de Namib woestijn is fascinerend...Het reizen met de truck was erg prettig, je ziet veel en kunt rustig rondkijken zonder zelf te moeten rijden. Onze gids was erg professioneel...Het was een prachtige ervaring maar zoals ze zeggen in Africa: Africa is not a Holiday, it's an adventure.

Door Ada Vogt

We hadden de kampeer reis Victoria Falls, Namibië en Botswana uitgezocht in verband met de verschillende natuurparken...Campings waren op mooie plekken. Wij denken dat het kamperen toch echt een extra dimensie geeft aan deze reis. 2 gidsen/chauffeur/kok hadden zeer veel kennis van alles zoals omgeving, natuur en de dieren...Wat hebben we genoten..Etosha was echt genieten, zoveel verschillende dieren gezien. Zelfs een cobra op de weg...5 neushoorns bij elkaar. Damaraland is echt zoals je woestijn voorstelt...Vooral Spitzkoppe was erg mooi...Sossusvlei was ook erg mooi en een flinke klim naar Dune 45...Bij schemering stak een groep olifanten over door de rivier vlak bij ons kamp...Deze reis is zeker een aanrader.

 • 20 nachten avontuurlijke safari waarvan 15 nachten op campsites met gemeenschappelijk sanitair, 2 nachten wild kamperen met bush sanitair en 3 nachten in een accommodaties (tweepersoonskamer met en-suite badkamer)
 • 20x ontbijt, 17x lunch en 12x diner
 • activiteiten conform dag-tot-dag beschrijving
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door twee professionele Engelssprekende gidsen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • transfers
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • drankjes
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze kleinschalige reis heeft maximaal 12 deelnemers. De vertrekdata met gegarandeerd vertrek hebben geen minimum aantal deelnemers. Op andere vertrekdata is het minimum aantal deelnemers 4. 

Gidsen
De groepsreis wordt begeleid door 2 Engels-sprekende gidsen/chauffeurs.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke kampeerreis. De faciliteiten van de campsites zijn in het algemeen goed. Meestal is er gemeenschappelijk sanitair met warme douches en doorspoel toiletten. In geval van wild kamperen in de Okavango Delta zijn de faciliteiten basic en bestaan ze uit een bucket bush shower en een toilet tent (sand and bury). U kampeert in tweepersoons-koepeltenten (220 cm x 220 cm x 180 cm). Het campingmatras is van foam en 5 cm dik.

Mate van participatie
Dit is een participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken, assisteert bij in- en uitladen en bij het koken.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen safari-wagen. De safari-truck heeft 12 vooruitkijkende zitplaatsen en 2 zitplaatsen voor chauffeur en gids.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan