Groepsreis Victoria Falls en Namibie

Kleinschalige groepsreis in accommodaties

Victoria Falls en Namibië

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Groepsreis Namibië en Victoria Falls

15 dagen | Vanaf € 2.780,- per persoon
 

Kleinschalige groepsreis met verblijf in accommodaties

De groepsreis legt de nadruk op Namibië maar begint bij de Victoria Falls in Zambia. Nadat de prachtige Victoria watervallen zijn bewonderd gaat deze groepsreis verder naar Namibië om daar de hoogtepunten te bezoeken.

De groep is kleinschalig. Er zijn maximaal 12 deelnemers, terwijl er twee deskundige gidsen mee gaan. Zo krijgt u veel uitleg over natuur, cultuur en wildife en heeft u alle gelegenheid om verder door te vragen. 

Reisprogramma Groepsreis Namibië en Victoria Falls:

Vraag Offerte aan

De kleinschalige groepsreis Namibië en Victoria Falls kent vele hoogttepunten:

 • De Caprivi is een smal strookje land tussen Angola en Botswana. Hier bevinden zich prachtige wildparken waar uitstekende safari's gemaakt kunnen worden
 • Etosha National Park is natuurlijk ook safari gebied. Geniet u van het gevarieerde landschap en daarmee de diversiteit in wildlife
 • Damaraland is uitgestrekt en desolaat. Spitzkoppe en Brandberg steken plotseling boven het verdere vlakke landschap uit. Maak kennis met de rotstekeningen van de San
 • Cape Cross staat bekend vanwege de immense zeehondenkolonie
 • Swakopmund is plaatsje in Duitse sfeer. Er kunnen hier diverse activiteiten worden ondernomen
 • Natuurlijk bezoekt u Sossusvlei. Zie hoe de rode duinen van kleur veranderen bij het opkomen van de zon
 • De hoofdstad van Namibië is Windhoek. Verwacht geen metropool, maar een gemoedelijke stad met goede restaurants en leuke winkels

De rondreis zoals beschreven van Dag-tot-Dag is het programma van de accommodatie groepsreis. Deze route wordt ook uitgevoerd als een kampeer groepsreis. Bekijk het programma van de Kampeer groepsreis Namibië en Victoria Falls

Hoogtepunten Groepsreis Victoria Falls en Namibië:

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1-2: LIVINGSTONE (VICTORIA FALLS) 

Op de luchthaven van Livingstone, Zambia, wordt u opgewacht voor een transfer naar de accommodatie. Om circa 14.00 uur ontmoet u uw medereizigers en krijgt u een briefing over de reis. U heeft de rest van de dag en de volgende dag om de indrukwekkende Victoria Watervallen te verkennen.

Livingstone in Zambia is bekend vanwege de ligging bij de machtige Victoria Watervallen. Met een enorm geraas stort het water van de Zambezi-rivier zich in een diepe kloof. De kracht van het water zorgt voor nevelwolken die door lokale stammen ‘de rook die dondert' werd genoemd. Deze eeuwigdurende spray heeft rond de watervallen een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. Naast een bezoek aan de watervallen is er keuze uit een breed aanbod van (avontuurlijke) activiteiten.

DAG 3: MUDUMU NATIONAL PARK

De reis gaat westwaarts door Zambia en om vervolgens de grens met Namibië over te steken. U bevindt zich nu in de Caprivi- strook van Namibië, een smal stuk land tussen Angola en Botswana. U reist van oost naar west door de Caprivi. Tijdens een bootcruise verkent u de natuur en het wildlife op en langs de Kwando rivier.

Mudumu National Park is een gevarieerd wildgebied met de Kwando rivier als westelijke grens. Aan de overkant van de rivier, in Botswana, ligt het exclusieve Kwando Reserve. Mudumu National Park  is groen en heeft mopanebossen, met riet begroeide oevers en moerassen. In het park kunt u divers wild spotten zoals olifanten, kudu’s, sable antilopen, buffels, krokodillen en nijlpaarden. Ook is dit het leefgebied van vele vogelsoorten.

DAG 4: MAHANGO GAME RESERVE

De reis gaat verder westwaarts door de Caprivi. In Mahango Game Reserve wordt een game drive gemaakt. Dit biedt grote kans om olifanten en buffels te zien. Maar ook luipaarden, hyena's, leeuwen, wilde honden, sable antilopen, lechhwe's, tsessebe's en de zeldzame roan antilopen worden hier gespot.

Mahango Game Reserve strekt zich uit van Popa Falls tot de grens met Botswana. Het reservaat kent droge en moerasachtige delen die verschillende wildsoorten aantrekken en garant staan voor afwisselende safari's. Olifanten, buffels, kudu's en impala's worden regelmatig bij de rivierbedding gespot.Verwacht bij Popa Falls geen grote waterval. Het zijn mooie stroomversnellingen in de Kavango rivier, die zich verderop uitwaaiert in het kanalenstelsel van de Okavango Delta in Botswana.

DAG 5: RUNDU

Nadat u ’s ochtends heeft genoten van de natuur en de vele vogelsoorten gaat de reis verder langs de Kavango rivier naar Rundu. Onderweg passeert u authentieke Afrikaanse nederzettingen.

Rundu is gelegen in het noorden van Namibië aan de Kavango rivier die de grens vormt met Angola. Rundu staat bekend om het lokale houtsnijwerk.  Een bezoek aan een lokale markt met de vele maskers, kommen, lepels en ander werk, is leuk om te doen. Rundu dient vaak als tussenstop tussen de Caprivi-strook en Etosha National Park.

DAG 6 - 8: ETOSHA NATIONAL PARK

Vandaag reist u door naar Etosha National Park. Etosha is het grootste wildpark van Namibië en concentreert zich rond de zoutpan. Daarom wordt Etosha in de lokale taal great white place of dry water genoemd. In dit park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra's, neushoorns, impala's en jakhalzen, ook bijvoorbeeld gemsbokken, gnoes, luipaarden en leeuwen. Hier staat alles in het teken van wild spotten. U maakt twee keer een hele dag game drive in Etosha National Park.

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Het nationale park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In Etosha National Park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's, hyena's en leeuwen.

DAG 9: BRANDBERG

De reis gaat zuidwaarts door mooie, verlaten woestijnlandschappen. In de omgeving van de droge Ugab rivier leeft de zeldzame woestijnolifant. De Brandberg steekt met zijn 2.573 meter hoog boven het landschap uit en is Namibië’s hoogste berg. U bezoekt onder leiding van een lokale gids de bekende White Lady rotstekening van de San.

Brandberg is gelegen in Damaraland in het noorden van Namibië. Met een hoogte van 2.573 meter is Brandberg de hoogste plek in Namibië. Dit is leefgebied van woestijnolifanten, zwarte neushoorns en soms ook zelfs leeuwen. Brandberg is vooral bekend vanwege de rotsschilderingen van de San. De eeuwenoude White Lady rotsschildering is erg bijzonder. Het is voor velen onderwerp van discussie: sommigen zien een medicijnman tijdens een rituele dans, terwijl anderen een jager zien. Ook de naam zaait onrust, want als u goed kijkt lijkt de Lady een man te zijn...

DAG 10 - 11: SWAKOPMUND

Onderweg naar Swakopmund gaat u naar de zeehondenkolonie bij Cape Cross. Indrukwekkend om zoveel zeehonden bij elkaar te zien. Wellicht ziet u ook de jakhalzen die rondom de kolonie zwerven, altijd op zoek naar een makkelijke prooi. In Swakopmund heeft u een dag vrij te besteden, bijvoorbeeld om het stadje te verkennen en de craft markt te bezoeken. Er zijn ook diverse optionele activiteiten mogelijk zoals sand boarding, zeekayaken, rondvlucht.

Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaankust van Namibië, heeft een opvallend klimaat. De temperatuur is zelden lager dan 15 C en de regenval is vrijwel nul terwijl er negen maanden per jaar ochtendmist landinwaarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn.Swakopmund is dé uitvalsbasis voor oceaanboottochten, kajakken, in een 4WD over de duinen, een vlucht over de duinen en nog veel meer. Het plaatsje heeft een gezellig centrum met leuke winkels en goede restaurants. Gelegen aan de kust mogen visspecialiteiten natuurlijk niet op de menukaart ontbreken.

DAG 12 - 13: SOSSUSVLEI

Bij het verlaten van Swakopmund gaat u langs het Moon Landscape, dat uit een eindeloze reeks granieten heuvels bestaat. De reis wordt vervolgd naar de rode duinen van de Namib Desert. U maakt een wandeling naar Sossusvlei en verkent Sesriem Canyon. Geniet van een prachtige zonsondergang over de woestijn!

Sossusvlei is gelegen in het prachtige Namib-Naukluft National Park. Hier vindt u de iconische rode duinen waar Namibië zo bekend om is. Het landschap is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten, zeker als u de uitdaging aan gaat om een van de duinen te beklimmen. Naast Sossusvlei zijn er meerdere pannen te bezoeken zoals Hidden Vlei of Deadvlei. De laatste wordt met zijn oeroude versteende camelthorn bomen door sommigen voor interessanter en mooier gehouden dan Sossusvlei. Sesriem Canyon is zeker ook een bezoek waard.

DAG 14: WINDHOEK

Vandaag vertrekt u naar Windhoek, de hoofdstad van Namibië.

Windhoek is de hoofdstad van Namibië, maar verwacht geen grote metropool. Windhoek is een overzichtelijke stad waar typisch Afrikaanse kraampjes samengaan met moderne, elegante winkels.Independence Avenue is de hoofdstraat en de belangrijkste winkelstraat van Windhoek. Post Street Mall is een levendige open lucht centrum waar u langs Afrikaanse boetiekjes en restaurants struint. Groene parken en de botanische tuin nodigen uit tot een relaxte wandeling. Opvallend is de Evangelisch-Lutherse Christuskirche in Art Nouveau stijl. Die Alte Feste, was vroeger een fort maar is tegenwoordig een museum dat de cultuur en tradities van het land laat zien. Windhoek is ook de naam van het Namibische biermerk. De brouwerij is net buiten Windhoek-stad gevestigd.

DAG 15: WINDHOEK

Na het ontbijt eindigt de groepsreis.

Het is mogelijk om de reis te verlengen door Botswana. Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en prijs.

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen. 
 • De vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata (hebben dus geen minimum aantal deelnemers).
 • De overige data hebben een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.
 • De data met * zijn reisdata met een Duits-sprekende gids. 

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2024
07 jan 2024 - 21 jan 2024
11 feb 2024 - 25 feb 2024
17 mrt 2024 - 31 mrt 2024
24 mrt 2024 - 07 apr 2024
31 mrt 2024 - 14 apr 2024
05 mei 2024 - 19 mei 2024 *
19 mei 2024 - 02 jun 2024
02 jun 2024 - 16 jun 2024 *
16 jun 2024 - 30 jun 2024
23 jun 2024 - 07 jul 2024
30 jun 2024 - 14 jul 2024
07 jul 2024 - 21 jul 2024
14 jul 2024 - 28 jul 2024
21 jul 2024 - 04 aug 2024
28 jul 2024 - 11 aug 2024
04 aug 2024 - 18 aug 2024 *
11 aug 2024 - 25 aug 2024
18 aug 2024 - 01 sep 2024
25 aug 2024 - 08 sep 2024 *
01 sep 2024 - 15 sep 2024
08 sep 2024 - 22 sep 2024
15 sep 2024 - 29 sep 2024 *
22 sep 2024 - 06 okt 2024
29 sep 2024 - 13 okt 2024
06 okt 2024 - 20 okt 2024 *
13 okt 2024 - 27 okt 2024
20 okt 2024 - 03 nov 2024
27 okt 2024 - 10 nov 2024 *
03 nov 2024 - 17 nov 2024
10 nov 2024 - 24 nov 2024
24 nov 2024 - 08 dec 2024 *
08 dec 2024 - 22 dec 2024
22 dec 2024 - 05 jan 2025
Vertrekdata 2025
05 jan 2025 - 19 jan 2025
09 feb 2025 - 23 feb 2025
16 mrt 2025 - 30 mrt 2025
23 mrt 2025 - 06 apr 2025
30 mrt 2025 - 13 apr 2025
04 mei 2025 - 18 mei 2025 *
18 mei 2025 - 01 jun 2025
01 jun 2025 - 15 jun 2025 *
15 jun 2025 - 29 jun 2025
22 jun 2025 - 06 jul 2025
29 jun 2025 - 13 jul 2025
06 jul 2025 - 20 jul 2025
13 jul 2025 - 27 jul 2025
20 jul 2025 - 03 aug 2025
27 jul 2025 - 10 aug 2025
03 aug 2025 - 17 aug 2025 *
10 aug 2025 - 24 aug 2025
17 aug 2025 - 31 aug 2025
24 aug 2025 - 07 sep 2025 *
31 aug 2025 - 14 sep 2025
07 sep 2025 - 21 sep 2025
14 sep 2025 - 28 sep 2025 *
21 sep 2025 - 05 okt 2025
28 sep 2025 - 12 okt 2025
05 okt 2025 - 19 okt 2025 *
12 okt 2025 - 26 okt 2025
19 okt 2025 - 02 nov 2025
26 okt 2025 - 09 nov 2025 *
02 nov 2025 - 16 nov 2025
09 nov 2025 - 23 nov 2025
16 nov 2025 - 30 nov 2025 *
07 dec 2025 - 21 dec 2025
21 dec 2025 - 04 jan 2026

Bij de prijs van deze accommodatiereis zijn de transfers inbegrepen. We bieden u hiermee een korting van € 60,- per persoon.
2024: € 2.780,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
2025: € 3.010,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting.

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 410,- (2024) / € 480,- (2025). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de kamer mee te delen.
 • Er is geen lokale betaling van toepassing.
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening.

Vraag Offerte aan

 • transfer van luchthaven
 • 14 nachten avontuurlijke safari in accommodaties (tweepersoonskamers met en-suite badkamer)
 • transfer naar luchthaven
 • 14x ontbijt, 11x lunch en 8x diner
 • activiteiten conform dag-tot-dag beschrijving
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door twee professionele Engelssprekende gidsen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • drankjes
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze kleinschalige reis heeft maximaal 12 deelnemers. De vertrekdata met gegarandeerd vertrek hebben geen minimum aantal deelnemers. Op andere vertrekdata is het minimum aantal deelnemers 4. 

Gidsen
De groepsreis wordt begeleid door 2 Engels-sprekende gidsen/chauffeurs.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke reis met verblijf in accommodaties. 

Mate van participatie
Dit is een reis met beperkte participatie, hetgeen betekent dat u gevraagd wordt zelf uw bagage te dragen, 's ochtends te assisteren bij het inpakken van de safaritruck en bij toerbeurt de gids te assisteren bij het bereiden van een maaltijd, indien deze niet door de accommodatie wordt verzorgd.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen safari-wagen. De safari-truck heeft 12 vooruitkijkende zitplaatsen en 2 zitplaatsen voor chauffeur en gids.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan