Kampeersafari Botswana Compleet

Kampeersafari Botswana Compleet

Makgadikgadi, Okavango Delta, Moremi, Khwai, Savuti, Chobe, Victoria Falls

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Groepsreis Kampeersafari Botswana Compleet

17 dagen | Vanaf € 3.190,- per persoon
 

Reis in kleine groep: Kalahari, Okavango Delta, Moremi, Khwai, Savuti, Chobe, Victoria Falls

Deze groepsreis is een kampeersafari door Botswana. De groep is maximaal 12 personen. Dit is dus een kleinschalige groepsreis.

Botswana is hét safari-land bij uitstek en daarom worden er veel safari's, oftewel game drives, gemaakt. De belangrijkste safarigebieden tijdens deze groeps kampeersafari zijn Central Kalahari Game Reserve, Moremi Game Reserve, Khwai Area, Savuti en Chobe National Park.

Reisprogramma Groeps Kampeersafari Botswana Compleet:

Vraag Offerte aan

Deze groeps kampeersafari Botswana bestaat uit meer dan op zoek gaan naar wilde dieren. Op de grens van de Makgadikgadi Pans maakt u kennis met de Wayeyi tribe. U bezoekt een lokaal dorp en krijgt een inkijk in deze fascinerende cultuur.

Vanzelfsprekend is de natuur voor een safariland als Botswana van groot belang. In de Okavango Delta ervaart u de rust en stilte van de natuur tijdens mokorotochten. De poler, uw gids, duwt de traditionele kano met een lange stok door met papyrus en waterlelies begroeide waterwegen. Er wordt gekampeerd op een eilandje in de Okavango Delta.

Deze afwisselende groeps kampeersafari eindigt bij de Victoria Falls. Te zien hoe het water van de Zambezi-rivier zich naar beneden stort, is een indrukwekkende afsluiting van deze kleinschalige groepsreis.

We bieden ook kampeersafari's aan met grotere tenten, stretchers en eigen sanitair. Bekijk bijvoorbeeld deze Luxe Kampeersafari Botswana.

Hoogtepunten Groeps Kampeersafari Botswana Compleet:

Review van klanten over Groepsreis Kampeersafari Botswana Compleet:

Door Tilly Bardie

Net terug van een geweldige kampeersafari in Botswana! Alles was goed georganiseerd, vriendelijke mensen en de natuur was fantastisch. Zoveel dieren gezien en fantastische ervaringen gehad. Dieren in het kamp en naast je tent! Leeuwen met prooi. Een jong luipaard wat spelenderwijs een vogel in een boom probeert te vangen. Bushwalks door de Delta. En 20 olifanten in het water waar wij nog geen half uur eerder met mokoro's (kano's) geoefend hebben.... Deze reis is een absolute aanrader. Ik hoop dat jullie er net zoveel van zullen genieten als ik gedaan heb!

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

WAT IS EEN MOBIELE KAMPEERSAFARI IN EEN KLEINE GROEP?

De mobiele kampeersafari is een kleinschalige, internationale groepsreis met maximaal 12 personen. U reist in speciaal ontworpen safarivoertuig. De trailer biedt ruimte voor alle bagage en keukenbenodigdheden. Hoewel de wegen soms lastig en bumpy zijn, biedt de 4WD veel comfort. De reis is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert overwegend midden in de bush, meestal op zogeheten HATAB-campsites. Dit garandeert een exclusieve beleving van de parken in Botswana. Er zijn geen andere toeristen in uw directe omgeving. De campsites zijn niet omheind, waardoor wildlife in het camp kan komen. U kampeert in tweepersoons-koepeltenten (210 cm x 210 cm x 175 cm). Het campingmatras is van foam en 5 cm dik. Op veel campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U kunt dan gebruik maken van het bush sanitair van het camp. Dit is een semi-participatie reis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

DAG 1-2: HAINAVELD AREA

De groepsreis begint om 7.30 uur in Maun, Botswana. In een open safarivoertuig reist u naar een privé reservaat aan de noordgrens van de Central Kalahari Game Reserve. De komende dagen maakt u game drives. Tijdens een nature walk met een lokale San sporenzoeker, maakt u kennis met de eeuwenoude cultuur van de San. Ook deelt de gids graag zijn kennis over de bush en het wildlife met u.

Hainaveld Area is gelegen aan de noordelijke grens van Central Kalahari Game Reserve in Botswana. Afgezien van uitstekende mogelijkheden om wildlife te spotten, biedt Hainaveld Area een van de beste mogelijkheden in Botswana om kennis te maken met de cultuur van de San. De San, ook wel Bushman genoemd, zijn de oorspronkelijke bewoners van zuidelijk Afrika. Deze jagers en verzamelaars staan bekend om hun uitmuntende spoorzoekersvaardigheden. Een San-bushwalk is erg boeiend en u zult versteld staan van hun overlevingstechnieken in de wrede Kalahari woestijn. Behalve voor kennismaking met de San, is dit gebied ook interessant voor het maken van safari's. Widlife dat gespot kan worden is onder andere springbok. gemsbok, struisvogel, cheeta, leeuw, hyena, luipaard en jakhals.

DAG 3-5: CENTRAL KALAHARI GAME RESERVE

De reis wordt vervolgd naar Central Kalahari Game Reserve. De komen dagen wordt deze ongerepte wildernis verkent. U reist door het noorden van de Kalahari. Passarge Valley en Deception Valley worden bezocht. Dit is avontuurlijk kamperen in zijn puurste vorm: water is schaars en communicatie zeer beperkt: u reist als een zelfvoorzienende groep.

Central Kalahari Game Reserve behoort wereldwijd tot de grootste beschermde natuurgebieden. Dit eindeloze, desolate landschap wordt maar door weinig mensen bezocht. Het gebied bestaat uit grote open vlakten, vroegere rivierbeddingen, zoutpannen, zandduinen en bushveld. Zonsopgang en zonsondergang zijn in dit gebied fenomaal. De Kalahari-woestijn is een ruige omgeving waar water schaars is. Wildlife heeft zich hieraan aangepast. Normaliter zult u hier geen grote kuddes dieren spotten. Voornamelijk worden antilopen zoals de gemsbok en springbok waargenomen, maar ook kleine kuddes hartebeest, eland, gnoe, giraffe, kudu en struisvogel. Zij worden bedreigd door diverse roofdieren waaronder de Kalahari-leeuw met zijn zwarte manen. Maar ook cheeta’s, luipaarden, wilde honden, bruine hyena’s leven in het gebied. In het regenseizoen neemt de concentratie van wild explosief toe. Grote kuddes springbokken en andere antilopen doorkruisen de vlaktes, gevolgd door hongerige roofdieren.

DAG 6: MAKGADIKGADI

Vandaag gaat de reis naar Makgadikgadi waar u in een lodge aan de rand van het national park verblijft. 's Middags wordt een game drive in Makgadikgadi National Park gemaakt.

Makgadikgadi Pans zijn zoutpannen gelegen in centraal Botswana. De Makgadikgadi Salt Pans behoren tot de grootste zoutpannen wereldwijd. Slecht een deel ervan ligt binnen de grenzen van Makgadikgadi National Park. De zoutpannen resteren van een gigantisch binnenmeer van miljoenen jaren terug. De grijs-witte zoutpannen vormen een zilveren, verblindende spiegel als midden op de dag de zon er op staat en kleuren zachtroze bij de meestal wolkeloze zonsondergang. Naast de zoutpannen zijn er in Makgadikgadi grasvlaktes en fossiele duinen te vinden. Hierdoor is het het leefgebied van vele wild- en vogelsoorten, variërend van grote kuddes zebra's en gnoes, leeuwen, flamingo's en andere watervogels en schichtige stokstaartjes.

DAG 7-8: OKAVANGO DELTA

In de open safarivoertuig wordt naar een zuidelijk punt van de Okavango Delta gereden. Hier wordt overgestapt op een mokoro, een traditionele kano. De lokale gids laat u via de nauwe kanalen kennismaken met de Okavango Delta. Geniet u van de vele vogelsoorten in dit gebied. Ook maakt u kans moerasantilopen, krokodillen, nijlpaarden en olifanten te zien. Het camp wordt opzet op een eilandje in de Okavango Delta. Vanuit hier maakt u mokorotochten en nature walks onder leiding van de gids.

De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase. De Okavango Delta is het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Op de eilanden en vlaktes kan wildlife worden gespot zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten. De meest authientiek manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro, een traditionele kano.

DAG 9: MAUN

U vertrekt naar Maun en verblijft op een campsite buiten het stadje. Er wordt proviand ingeslagen voor de komende dagen. Optioneel kan een scenic flight in een klein vliegtuigje of in een helikopter over de Okavango Delta worden gemaakt. Krijg een overzicht van de vele waterwegen vanuit de lucht. Met wat geluk spot u grote groepen dieren als olifanten, giraffen of nijlpaarden. 

Maun ligt aan de Thamalakane River en ontleent haar naam aan de taal van de San, ook wel Bushmen genoemd. In deze taal, bekend vanwege de klikklanken, betekent Maun “de plaats van het riet”. Ondanks de groei van de laatste jaren blijft Maun haar dorpse en traditionele karakter behouden. Maar Maun is ook de uitvalsbasis voor vele safari’s naar de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. Deze combinatie maakt dat in Maun riet, kleihutten, ezelskarren, hotels, guesthouses en safarivoertuigen naast elkaar bestaan.

DAG 10-12: MOREMI GAME RESERVE en KHWAI AREA

Vandaag reist u naar het westelijk deel van Moremi Game Reserve. Hier maakt u ochtend en middag game drives op zoek naar wildlife. De laatste dag wordt het camp verplaatst naar het noordoostelijk deel van Moremi Game Reserve/Khwai Area zodat u in een ander deel van dit prachtige gebied safari's kunt maken.

Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi Game Reserve kent tal van verschillende ecosystemen, van rivierbossen en watergebieden met rietkragen, tot mopanebossen en droge savannebossen. De verschillende ecosystemen trekken een grote hoeveelheid verschillende (roof)dieren aan, zoals leeuw, cheeta, buffel, gnoe, zebra, nijlpaard, jakhals, wilde hond, lechwe, giraf en olifant. Een aantal jaren geleden zijn in Moremi neushoorns geherintroduceerd. Alhoewel de neushoorn hier de laatste tijd vaker wordt gespot, blijft deze moeilijk op te sporen. Door het water van de Okavango Delta komen in Moremi Game Reserve vele vogelsoorten voor. Dit ongerepte wildgebied is een paradijs voor de safariliefhebber.

Khwai Area is een prachtig gebied. Khwai Area ligt zowel binnen als grenzend aan Moremi Game Reserve, een landtong in de Okavango Delta. Khwai behoort volgens kenners tot de top wildlife gebieden van Afrika. De Khwai River stroomt hier het hele jaar door en heeft aantrekkingskracht op een grote hoeveelheid dieren. Olifanten worden er vaak gespot, net als lechwe, buffel, impala en nijlpaarden. Het gebied staat bekend om de luipaarden en wilde honden. Ook maakt u kans op het spotten van bijvoorbeeld giraffe, leeuw, cheeta, zebra, kudu en vele vogelsoorten.

DAG 13: SAVUTI

De reis gaat verder naar het noorden, naar Savuti in Chobe National Park. Ook nu is de reis weer een game drive op zoek naar wildlife.

Savuti ligt in het hart van Chobe National Park. Na droog te zijn gevallen in de tachtiger jaren, stroomt er sinds januari 2010 weer af en toe water in de Savuti Channel en Marsh. Savuti staat bekend om de grote populatie mannelijke olifanten en de leeuwen die er een kunst van hebben gemaakt deze grote 'lonely bulls' neer te halen. In november-december en in februari-april vindt in deze regio een grote zebra migratie plaats. En natuurlijk worden de zebra’s op de voet gevolgd door vele roofdieren.

DAG 14-15: CHOBE NATIONAL PARK

Vandaag trekt u verder naar de Chobe rivier in het uiterste noorden van Chobe National Park. Er worden game drives gemaakt door het nationale park en langs de rivieroever.

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 16: VICTORIA FALLS

Na een korte ochtend game drive in Chobe National Park verruilt u Botswana voor Zimbabwe. U gaat naar Victoria Falls van waaruit u de indrukwekkende Victoria watervallen kunt bekijken. U verblijft in een guesthouse.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

DAG 17: VICTORIA FALLS

Na het ontbijt eindigt de groepsreis.

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen
 • Informeer bij ons of de startdatum gegarandeerd vertrek heeft
 • Sommige data hebben een Franssprekende vertaler
 • De vertrekdata met * zijn data in het hoogseizoen, de overige zijn laagseizoen data

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2024
04 jan 2024 - 20 jan 2024
01 feb 2024 - 17 feb 2024
29 feb 2024 - 16 mrt 2024
28 mrt 2024 - 13 apr 2024
24 apr 2024 - 10 mei 2024
02 mei 2024 - 18 mei 2024
16 mei 2024 - 01 jun 2024
23 mei 2024 - 08 jun 2024
06 jun 2024 - 22 jun 2024
09 jun 2024 - 25 jun 2024
20 jun 2024 - 06 jul 2024
30 jun 2024 - 16 jul 2024 *
04 jul 2024 - 20 jul 2024 *
14 jul 2024 - 30 jul 2024 *
18 jul 2024 - 03 aug 2024 *
28 jul 2024 - 13 aug 2024 *
01 aug 2024 - 17 aug 2024 *
11 aug 2024 - 27 aug 2024 *
15 aug 2024 - 31 aug 2024 *
25 aug 2024 - 10 sep 2024 *
29 aug 2024 - 14 sep 2024 *
08 sep 2024 - 24 sep 2024 *
12 sep 2024 - 28 sep 2024 *
22 sep 2024 - 08 okt 2024 *
26 sep 2024 - 12 okt 2024 *
06 okt 2024 - 22 okt 2024 *
20 okt 2024 - 05 nov 2024 *
24 okt 2024 - 09 nov 2024 *
03 nov 2024 - 19 nov 2024
07 nov 2024 - 23 nov 2024
05 dec 2024 - 21 dec 2024
Vertrekdata 2025
01 jan 2025 - 17 jan 2025
07 feb 2025 - 23 feb 2025
14 mrt 2025 - 30 mrt 2025
11 apr 2025 - 27 apr 2025
09 mei 2025 - 25 mei 2025
30 mei 2025 - 15 jun 2025
06 jun 2025 - 22 jun 2025
20 jun 2025 - 06 jul 2025
04 jul 2025 - 20 jul 2025 *
17 jul 2025 - 02 aug 2025 *
01 aug 2025 - 17 aug 2025 *
15 aug 2025 - 31 aug 2025 *
29 aug 2025 - 14 sep 2025 *
11 sep 2025 - 27 sep 2025 *
26 sep 2025 - 12 okt 2025 *
10 okt 2025 - 26 okt 2025 *
24 okt 2025 - 09 nov 2025
07 nov 2025 - 23 nov 2025
21 nov 2025 - 07 dec 2025
19 dec 2025 - 04 jan 2026

Prijs 2024 en 2025

 • laagseizoen: € 3.290,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
 • hoogseizoen: € 3.480,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 175,- (2024) / € 185,- (2025). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een tent/kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de tent/kamer mee te delen
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Groepsreis Kampeersafari Botswana Compleet:

Door Tilly Bardie

Net terug van een geweldige kampeersafari in Botswana! Alles was goed georganiseerd, vriendelijke mensen en de natuur was fantastisch. Zoveel dieren gezien en fantastische ervaringen gehad. Dieren in het kamp en naast je tent! Leeuwen met prooi. Een jong luipaard wat spelenderwijs een vogel in een boom probeert te vangen. Bushwalks door de Delta. En 20 olifanten in het water waar wij nog geen half uur eerder met mokoro's (kano's) geoefend hebben.... Deze reis is een absolute aanrader. Ik hoop dat jullie er net zoveel van zullen genieten als ik gedaan heb!

 • vervoer, campsites, accommodaties, thee, koffie, activiteiten en excursies conform dagprogramma
 • 16x ontbijt, 16x lunch, 15x diner
 • alle entrance fees voor parken zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door professionele Engelssprekende gids/chauffeur en een camp assistent/kok
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden ter voorbereiding op de reis
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • overige maaltijden
 • drankjes (alcohol, frisdrank)
 • slaapzak en kussen (eventueel te huur voor de duur van de reis)
 • optionele vlucht over Okavango Delta
 • entrance fees Victoria Watervallen
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze mobiele kampeersafari heeft 4-12 deelnemers.

Gidsen
De kampeersafari wordt begeleid door een professionele gids en camp assistent

Verblijf
Dit is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert overwegend midden in de bush. Op de bush campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U kunt dan gebruik maken van het bush sanitair van het camp.

Mate van participatie
Dit is een semi-participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen 4WD safarivoertuig.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan