Kampeersafari Botswana Compleet

Kampeersafari Botswana Compleet

Makgadikgadi, Okavango Delta, Moremi, Khwai, Savuti, Chobe, Victoria Falls

Nu boeken

 • Algemeen
 • Dag-tot-dag
 • Extra reisinformatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte aanvragen

Groepsreis Kampeersafari Botswana Compleet

17 dagen | Vanaf € 2.680,- per persoon
 

Reis in kleine groep: Kalahari, Okavango Delta, Moremi, Khwai, Savuti, Chobe, Victoria Falls

Deze groepsreis is een kampeersafari door Botswana. De groep is maximaal 12 personen en is dus een zeer kleinschalige groepsreis.

Botswana is hét safari-land bij uitstek en daarom worden er veel safari's, oftewel game drives, gemaakt. De belangrijkste safarigebieden tijdens deze groeps kampeersafari zijn Central Kalahari Game Reserve, Moremi Game Reserve, Khwai Area, Savuti en Chobe National Park.

Reisprogramma Groeps Kampeersafari Botswana Compleet:

Vraag vrijblijvende Offerte aan

Deze groeps kampeersafari Botswana bestaat uit meer dan op zoek gaan naar wilde dieren. Op de grens van de Makgadikgadi Pans maakt u kennis met de Wayeyi tribe. U bezoekt een lokaal dorp en krijgt een inkijk in deze fascinerende cultuur.

Vanzelfsprekend is de natuur voor een safariland als Botswana van groot belang. In de Okavango Delta ervaart u de rust en stilte van de natuur tijdens mokorotochten. De poler, uw gids, duwt de traditionele kano met een lange stok door met papyrus en waterlelies begroeide waterwegen. Er wordt gekampeerd op een eilandje in de Okavango Delta.

Deze afwisselende groeps kampeersafari eindigt bij de Victoria Falls. Te zien hoe het water van de Zambezi-rivier zich naar beneden stort, is een indrukwekkende afsluiting van deze kleinschalige groepsreis.

We bieden ook kampeersafari's aan met grotere tenten, stretchers en eigen sanitair. Bekijk bijvoorbeeld deze Luxe Kampeersafari Botswana.

Hoogtepunten Groeps Kampeersafari Botswana Compleet:

 
 
 
 
 
 

Bekijk van Dag-tot-Dag

WAT IS EEN MOBIELE KAMPEERSAFARI IN EEN KLEINE GROEP?

De mobiele kampeersafari is een kleinschalige, internationale groepsreis met maximaal 12 personen. U reist in speciaal ontworpen safarivoertuig. De trailer biedt ruimte voor alle bagage en keukenbenodigdheden. Hoewel de wegen soms lastig en bumpy zijn, biedt de 4WD veel comfort. De reis is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert overwegend midden in de bush, meestal op zogeheten HATAB-campsites. Dit garandeert een exclusieve beleving van de parken in Botswana. Er zijn geen andere toeristen in uw directe omgeving. De campsites zijn niet omheind, waardoor wildlife in het camp kan komen. U kampeert in tweepersoons-koepeltenten (210 cm x 210 cm x 175 cm). Het campingmatras is van foam en 5 cm dik. Op veel campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U kunt dan gebruik maken van het bush sanitair van het camp. Dit is een semi-participatie reis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

DAG 1: MAKGADIKGADI NATIONAL PARK

De groepsreis begint om 7.30 uur in Maun, Botswana. In een open safarivoertuig  reist u naar de rand van Makgadikgadi National Park. 's Middags maakt u wandeling door het lokale dorp begeleid door een lokale inwoner die lid is van de Wayeyi tribe. U maakt kennis met de lokale cultuur en krijgt inzicht in het alledaagse leven.

Makgadikgadi Pans zijn zoutpannen gelegen in centraal Botswana. De Makgadikgadi Salt Pans behoren tot de grootste zoutpannen wereldwijd. Slecht een deel ervan ligt binnen de grenzen van Makgadikgadi National Park. De zoutpannen resteren van een gigantisch binnenmeer van miljoenen jaren terug. De grijs-witte zoutpannen vormen een zilveren, verblindende spiegel als midden op de dag de zon er op staat en kleuren zachtroze bij de meestal wolkeloze zonsondergang. Naast de zoutpannen zijn er in Makgadikgadi grasvlaktes en fossiele duinen te vinden. Hierdoor is het het leefgebied van vele wild- en vogelsoorten, variërend van grote kuddes zebra's en gnoes, leeuwen, flamingo's en andere watervogels en schichtige stokstaartjes.

DAG 2-5: CENTRAL KALAHARI GAME RESERVE

De reis wordt vervolgd naar Central Kalahari Game Reserve. De komen dagen wordt deze ongerepte wildernis verkent. U reist door het noorden van de Kalahari. Passarge Valley en Deception Valley worden bezocht. Dit is avontuurlijk kamperen in zijn puurste vorm: water is schaars en communicatie zeer beperkt: u reist als een zelfvoorzienende groep.

Central Kalahari Game Reserve behoort wereldwijd tot de grootste beschermde natuurgebieden. Dit eindeloze, desolate landschap wordt maar door weinig mensen bezocht. Het gebied bestaat uit grote open vlakten, vroegere rivierbeddingen, zoutpannen, zandduinen en bushveld. Zonsopgang en zonsondergang zijn in dit gebied fenomaal. De Kalahari-woestijn is een ruige omgeving waar water schaars is. Wildlife heeft zich hieraan aangepast. Normaliter zult u hier geen grote kuddes dieren spotten. Voornamelijk worden antilopen zoals de gemsbok en springbok waargenomen, maar ook kleine kuddes hartebeest, eland, gnoe, giraffe, kudu en struisvogel. Zij worden bedreigd door diverse roofdieren waaronder de Kalahari-leeuw met zijn zwarte manen. Maar ook cheeta’s, luipaarden, wilde honden, bruine hyena’s leven in het gebied. In het regenseizoen neemt de concentratie van wild explosief toe. Grote kuddes springbokken en andere antilopen doorkruisen de vlaktes, gevolgd door hongerige roofdieren.

DAG 6: MAUN

Na de ochtend game drive vertrekt u naar Maun, dat in vergelijking met de Central Kalahari een drukke stad lijkt. Er wordt proviand ingeslagen voor de komende dagen. Optioneel kan een scenic flight in een klein vliegtuigje over de Okavango Delta worden gemaakt. Krijg een overzicht van de vele waterwegen vanuit de lucht. Met wat geluk spot u grote groepen dieren als olifanten, giraffen of nijlpaarden. 

Maun ligt aan de Thamalakane River en ontleent haar naam aan de taal van de San, ook wel Bushmen genoemd. In deze taal, bekend vanwege de klikklanken, betekent Maun “de plaats van het riet”. Ondanks de groei van de laatste jaren blijft Maun haar dorpse en traditionele karakter behouden. Maar Maun is ook de uitvalsbasis voor vele safari’s naar de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. Deze combinatie maakt dat in Maun riet, kleihutten, ezelskarren, hotels, guesthouses en safarivoertuigen naast elkaar bestaan.

DAG 7-9: OKAVANGO DELTA

In de open safarivoertuig wordt naar een zuidelijk punt van de Okavango Delta gereden. Hier wordt overgestapt op een mokoro, een traditionele kano. De lokale gids laat u via de nauwe kanalen kennismaken met de Okavango Delta. Geniet u van de vele vogelsoorten in dit gebied. Ook maakt u kans moerasantilopen, krokodillen, nijlpaarden en olifanten te zien. Het camp wordt opzet op een eilandje in de Okavango Delta. Vanuit hier maakt u mokorotochten en nature walks onder leiding van de gids. De laatste dag trekt u naar een droger deel van de Delta. U kampeert in een concessie net buiten Moremi Game Reserve.

De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase. De Okavango Delta is het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Op de eilanden en vlaktes kan wildlife worden gespot zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten. De meest authientiek manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro, een traditionele kano.

DAG 10-12: MOREMI GAME RESERVE en KHWAI AREA

Vandaag reist u naar het westelijk deel van Moremi Game Reserve. Hier maakt u ochtend en middag game drives op zoek naar wildlife. De laatste dag wordt het camp verplaatst naar het noordoostelijk deel van Moremi Game Reserve/Khwai Area zodat u in een ander deel van dit prachtige gebied safari's kunt maken.

Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi Game Reserve kent tal van verschillende ecosystemen, van rivierbossen en watergebieden met rietkragen, tot mopanebossen en droge savannebossen. De verschillende ecosystemen trekken een grote hoeveelheid verschillende (roof)dieren aan, zoals leeuw, cheeta, buffel, gnoe, zebra, nijlpaard, jakhals, wilde hond, lechwe, giraf en olifant. Een aantal jaren geleden zijn in Moremi neushoorns geherintroduceerd. Alhoewel de neushoorn hier de laatste tijd vaker wordt gespot, blijft deze moeilijk op te sporen. Door het water van de Okavango Delta komen in Moremi Game Reserve vele vogelsoorten voor. Dit ongerepte wildgebied is een paradijs voor de safariliefhebber.

Khwai Area is een prachtig gebied dat grenst aan Moremi Game Reserve, een landtong in de Okavango Delta. Khwai behoort volgens kenners tot de top wildlife gebieden van Afrika. De Khwai River stroomt hier het hele jaar door en heeft aantrekkingskracht op een grote hoeveelheid dieren. Olifanten worden er vaak gespot, net als lechwe, buffel, impala en nijlpaarden. Het gebied staat bekend om de luipaarden en wilde honden. Ook maakt u kans op het spotten van bijvoorbeeld giraffe, leeuw, cheeta, zebra, kudu en vele vogelsoorten.

DAG 13: SAVUTI

De reis gaat verder naar het noorden, naar Savuti in Chobe National Park. Ook nu is de reis weer een game drive op zoek naar wildlife.

Savuti ligt in het hart van Chobe National Park. Na droog te zijn gevallen in de tachtiger jaren, stroomt er sinds januari 2010 weer af en toe water in de Savuti Channel en Marsh. Savuti staat bekend om de grote populatie mannelijke olifanten en de leeuwen die er een kunst van hebben gemaakt deze grote 'lonely bulls' neer te halen. In november-december en in februari-april vindt in deze regio een grote zebra migratie plaats. En natuurlijk worden de zebra’s op de voet gevolgd door vele roofdieren.

DAG 14-15: CHOBE NATIONAL PARK

Vandaag trekt u verder naar de Chobe rivier in het uiterste noorden van Chobe National Park. Er worden game drives gemaakt door het nationale park en langs de rivieroever.

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 16: VICTORIA FALLS

Na een korte ochtend game drive in Chobe National Park verruilt u Botswana voor Zimbabwe. U gaat naar Victoria Falls van waaruit u de indrukwekkende Victoria watervallen kunt bekijken. U verblijft in een guesthouse.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

DAG 17: VICTORIA FALLS

Na het ontbijt eindigt de groepsreis.

 
 
 
 
 
 
 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen
 • Er is een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.
 • De vertrekdata met * zijn data in het hoogseizoen, de overige zijn laagseizoen data

Vraag Offerte aan

 
 
 
Vertrekdata 2021
07 jan 2021 - 23 jan 2021
04 feb 2021 - 20 feb 2021
04 mrt 2021 - 20 mrt 2021
01 apr 2021 - 17 apr 2021
29 apr 2021 - 15 mei 2021
20 mei 2021 - 05 jun 2021
13 jun 2021 - 29 jun 2021
04 jul 2021 - 20 jul 2021 *
18 jul 2021 - 03 aug 2021 *
01 aug 2021 - 17 aug 2021 *
15 aug 2021 - 31 aug 2021 *
29 aug 2021 - 14 sep 2021 *
12 sep 2021 - 28 sep 2021 *
26 sep 2021 - 12 okt 2021 *
10 okt 2021 - 26 okt 2021 *
24 okt 2021 - 09 nov 2021
07 nov 2021 - 23 nov 2021
09 dec 2021 - 25 dec 2021
Vertrekdata 2022
06 jan 2022 - 22 jan 2022
03 feb 2022 - 19 feb 2022
03 mrt 2022 - 19 mrt 2022
31 mrt 2022 - 16 apr 2022
28 apr 2022 - 14 mei 2022
19 mei 2022 - 04 jun 2022
12 jun 2022 - 28 jun 2022
03 jul 2022 - 19 jul 2022 *
17 jul 2022 - 02 aug 2022 *
31 jul 2022 - 16 aug 2022 *
14 aug 2022 - 30 aug 2022 *
28 aug 2022 - 13 sep 2022 *
10 sep 2022 - 26 sep 2022 *
25 sep 2022 - 11 okt 2022 *
08 okt 2022 - 24 okt 2022 *
23 okt 2022 - 08 nov 2022
06 nov 2022 - 22 nov 2022
08 dec 2022 - 24 dec 2022

Prijs 2021 en 2022

 • laagseizoen: € 2.680,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
 • hoogseizoen: € 2.880,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 133,- (2021 en 2022). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een tent/kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de tent/kamer mee te delen
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening

Vraag Offerte aan

 
 
 
 
 
 
 • vervoer, campsites, accommodaties, thee, koffie, activiteiten en excursies conform dagprogramma
 • 16x ontbijt, 16x lunch, 15x diner
 • alle entrance fees voor parken zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door professionele Engelssprekende gids/chauffeur en een camp assistent/kok
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden ter voorbereiding op de reis
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 
 
 
 
 
 
 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • overige maaltijden
 • drankjes (alcohol, frisdrank)
 • slaapzak en kussen (eventueel te huur voor de duur van de reis)
 • optionele vlucht over Okavango Delta
 • entrance fees Victoria Watervallen
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

 
 
 
 
 
 

Aantal reizigers
Deze mobiele kampeersafari heeft 4-12 deelnemers.

Gidsen
De kampeersafari wordt begeleid door een professionele gids en camp assistent

Verblijf
Dit is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert overwegend midden in de bush. Op de bush campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U kunt dan gebruik maken van het bush sanitair van het camp.

Mate van participatie
Dit is een semi-participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen 4WD safarivoertuig.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan