Rondreizen Botswana

Botswana

Rondreizen

Bekijk Rondreizen Botswana     Neem contact op

Rondreizen Botswana

Bekijk alle rondreizen Botswana

Botswana is een ongerept paradijs voor safariliefhebbers. Rondreizen door Botswana betekent grote kuddes wildlife en eindeloze safariparken waar u zich alleen op de wereld waant.

Ondanks dat er tijdens een rondreis Botswana safari's veelal centraal staan, is het ook mogelijk om cultuur en natuur in de reis op te nemen, bijvoorbeeld door een bezoek aan de San in Central Kalahari Game Reserve. Of wat dacht u van een overnachting op een zoutpan onder de schitterende Afrikaanse sterrenhemel in Makgadikgadi Pans?

Bekijk alle rondreizen Botswana

Mooiste rondreizen Botswana:

11 dagen
Vanaf € 4.675,- p.p.
Fly-in safari Botswana & Victoria FallsFly-in safari Botswana & Victoria Falls
11 dagen
Vanaf € 1.990,- p.p.
Groeps kampeersafari Botswana HighlightsGroeps kampeersafari Botswana Highlights


Botswana ligt in het hart van Zuidelijk Afrika. Het is een relatief vlak land met top safariparken. Chobe National Park is wellicht het bekendste wildgebied en velen willen Chobe graag in hun rondreis opnemen. Ook de Okavango Delta met landtong Moremi Game Reserve staat hoog op menig verlanglijstje. Andere belangrijke wildparken zijn Central Kalahari Game Reserve, Savuti, Linyanti en Kwando.

Elk gebied in Botswana heeft zijn eigen hoogtepunten en specifieke safari activiteiten. Waar de Chobe rivier befaamd is om de bootsafari's, kunnen in de Okavango Delta mokorotochten worden gemaakt. In sommige gebieden kunnen paardijsafari's en wandelsafari's worden gemaakt. Verder staat Botswana bekend om de succesvolle game drives in een open safarivoertuig. 

Speciaal zijn Makgadikgadi Pans en Nxai Pan die bekend staan om de zebramigraties in het groene seizoen. In het droge seizoen zijn deze nationale parken uniek vanwege de mogelijkheid om te overnachten midden op de uitgestrekte zoutvlaktes met alleen heldere sterren, krakend zout en verbluffende zonsopgang. Al deze verschillende safari's maken een rondreis door Botswana zeer afwisselend. Helemaal enthousiast geworden over Botswana? Bedenk dan welke type rondreis het best bij u past.

Bekijk alle rondreizen Botswana

Individuele rondreis Botswana

Kiest u voor een individuele rondreis door Botswana dan maken we de reis helemaal op maat, afgestemd op uw wensen. Dit kan een self drive zijn waarbij u in een 4x4 Botswana verkent. Als u in guesthouses, comfortabele tented camps of luxe lodges verblijft, kunt u safari's maken onder leiding van een gids. Soms is het ook mogelijk om safari's met de eigen huurauto maken. Bent u avontuurlijk ingesteld dan is een self drive in een 4x4 met daktenten wellicht iets voor u. De campsites in de nationale parken zijn niet omheind en u gaat op safari in de 4x4 huurauto.

Overigens is een individuele mobiele kampeersafari een prachtige ervaring die, anders dan de naam wellicht doet vermoeden, weinig te maken heeft met kamperen. De luxe, grote tenten met privé sanitair worden voor u opgezet, u slaapt op goede bedden, heerlijke maaltijden worden voor u bereid en u heeft een privé gids.

Een andere mogelijkheid voor een rondreis Botswana is een fly-in safari. Om afstanden te overbruggen en afgelegen gebieden te bereiken wordt in een klein vliegtuigje van de ene naar de andere lodge gereisd. De vluchtjes zijn meer dan alleen vervoer, want het is fascinerend om het Botswaanse landschap onder u te zien veranderen. Met wat geluk kan er wild worden gespot!

Bekijk alle Rondreizen Botswana

Groepsrondreis Botswana

Onze groepsrondreizen zijn kleinschalig. De maximale groepsgrootte varieert tussen 8 en 12 personen, terwijl veel rondreizen al doorgaan bij een boeking van slechts 1 persoon. Veel groepsrondreizen in Botswana zijn mobiele kampeersafari's. Er is een verschil in comfortniveau.

Tijdens luxe mobiele kampeersafari's worden de tenten voor u opgezet, hebben de tenten privé sanitair, slaapt u op goede bedden en worden alle maaltijden voor u bereid. De gids brengt de groep dichtbij wildlife en kan veel vertellen over het gedrag van dieren en over de natuur. De reguliere mobiele kampeersafari's hebben eenzelfde kwaliteit gidsen maar de tenten zijn kleiner. Veelal wordt geslapen op een matrasje op de grond en is re gezamenlijk sanitair.

Bekijk alle Rondreizen Botswana