Tsodilo Hills

Tsodilo Hills     

Botswana

Bekijk Botswana Reizen     Neem contact op

 
 

Tsodilo Hills

Tsodilo Hills

Tsodilo Hills is gelegen in het noordwesten van Botswana, vlakbij de grens met Namibië. Het woord Tsodilo is afgeleid van het Hambukushu woord 'sorile’, wat ‘steil' betekent.

Als u de Tsodilo Hills ziet, begrijpt u meteen waarom: een groep van vier heuvels rijzen steil en abrupt op uit de droge, woestijnachtige omgeving.

Bekijk alle Botswana Rondreizen

De heuvels in Tsodilo Hills zijn tot wel 400 meter hoog en bevinden zich in de Kalahari woestijn. De hoogste hiervan wordt Male Hill genoemd. Samen met twee andere heuvels, Female en Child, vormt Male Hill een ‘gezin’. De vierde heuvel is Northern Hill.

Meest bekeken reizen met Tsodilo Hills:

Tsodilo Hills rotstekeningen 

De heuvels staan bekend om de vele rotstekeningen van de San. Er zijn wel 350 vindplaatsen. Sommige tekeningen zijn meer dan 20.000 jaar oud terwijl andere ‘slechts’ een eeuw oud zijn. Op de tekeningen zijn vaak dieren zichtbaar, denk hierbij aan neushoorns, elanden, leeuwen en zebra’s.

Bij zonsopgang en zonsondergang krijgen de Tsodilo Hills een koperen gloed. In het gebied is nauwelijks sprake van lichtvervuiling waardoor de heldere sterrenhemel prachtig is. 

In Tsodilo Hills zijn verschillende wandelroutes mogelijk waaronder Rhino Trail, Cliff Trail, Lion Trail en Male Hill Trail.

Tsodilo Hills is een fascinerende locatie die uitstekend gecombineerd kan worden met safari's in Botswana of safari's in Namibië.

Tsodilo Hills: een heilige plek voor de San

Tsodilo Hills is een van de oudste plaatsen in de wereld. Archeologen hebben bewijzen gevonden dat dit gebied tienduizenden jaren geleden al werd bewoond. De San, ook wel Bushmen genoemd, zijn de oorspronkelijk bewoners van dit deel van Afrika. Zij beschouwen Tsodilo Hills als een heilige plek. Dit gebied moet daarom door iedereen met respect worden bezocht. Tsodilo Hills is in 2001 door UNESCO tot werelderfgoed verklaard. 

Bekijk alle Botswana Rondreizen