Kampeersafari Botswana Optimaal

Kampeersafari Botswana Optimaal

Nxai Pan, Okavango Delta, Moremi, Savuti, Chobe, Victoria Falls

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Groepsreis Kampeersafari Botswana Optimaal

15 dagen | Vanaf € 2.580,- per persoon
 

Avontuurlijke safari in een kleine groep door de wildparken van Botswana

Deze kampeersafari in een kleine, internationale groep is een waar avontuur. U verblijft op campsites in de nationale parken van Botswana, midden in de bush. Dichter bij de natuur is niet mogelijk.

Safari's van deze kleinschalige groepsreis zijn spectaculair. De campsites zijn niet omheind waardoor wildlife door het camp kan lopen.

Deze campsites binnen in de nationale parken van Botswana hebben geen vaste voorzieningen. Dit houdt in dat alles door de groep moet worden meegenomen: tenten, keuken- en kookfaciliteiten, stoelen, tafels, maar ook bush toilet en bucket shower. 

Reisprogramma Groeps Kampeersafari Botswana Optimaal:

Vraag Offerte aan

De groeps kampeersafari start in het noorden van Botswana, bij de Chobe rivier. Vervolgens gaat de reis naar Nxai Pan National Park met savanne, zoutpan en de wereldberoemde Baines Baobabs.

In de Okavango Delta kampeert u op een van de eilandjes. Daarna gaat u via Moremi Game Reserve en Savuti naar het noorden van Chobe National Park. Tijdens de groepsreis staan safari's, wildlife en natuur centraal. De reis eindigt bij de Victoria Falls.

We bieden ook kampeersafari's aan met grotere tenten, stretchers en eigen sanitair. Bekijk bijvoorbeeld deze Luxe Kampeersafari Botswana.

Hoogtepunten Groeps Kampeersafari Botswana Optimaal:

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

WAT IS EEN MOBIELE KAMPEERSAFARI IN EEN KLEINE GROEP?

De mobiele kampeersafari is een kleinschalige, internationale groepsreis met maximaal 12 personen. U reist in speciaal ontworpen safarivoertuig. De trailer biedt ruimte voor alle bagage en keukenbenodigdheden. Hoewel de wegen soms lastig en bumpy zijn, biedt de 4WD veel comfort. De reis is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert overwegend midden in de bush, meestal op zogeheten HATAB-campsites. Dit garandeert een exclusieve beleving van de parken in Botswana. Er zijn geen andere toeristen in uw directe omgeving. De campsites zijn niet omheind, waardoor wildlife in het camp kan komen. U kampeert in tweepersoons-koepeltenten (210 cm x 210 cm x 175 cm). Het campingmatras is van foam en 5 cm dik. Op veel campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U kunt dan gebruik maken van het bush sanitair van het camp. Dit is een semi-participatie reis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

DAG 1: CHOBE RIVERFRONT

De safari begint ’s middags om 13.00 uur in Kasane, Botswana. U maakt kennis met de reisgenoten en krijgt een uitgebreide briefing over de safari-reis.Het eerste hoogtepunt van de reis is de zonsondergang bootcruise over de Chobe rivier.

Chobe Riverfront ligt in het noorden van Botswana. De Chobe rivier vormt hier de noordgrens van zowel Chobe National Park als Botswana. Net buiten het park ligt het levendige plaatsje Kasane met winkels, restaurantjes en diverse accommodaties. Chobe National Park staat bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Ook komen er leeuwen, luipaarden, cheeta's, hyena's, vele antilopesoorten, giraffen, zebra's, krokodillen, nijlpaarden en natuurlijk vele water- en roofvogels voor. De dieren kunnen worden gespot op het land tijdens een game drive of vanaf het water tijdens een bootcruise. Bij zonsondergang is de bootcruise verbluffend mooi met de zon die de lucht oranje, rood en paars kleurt.

DAG 2-3: NXAI PAN NATIONAL PARK

U vertrekt naar Nxai Pan National Park. 's Middags maakt u een game drive door het nationale park. De volgende dag verkent u Nxai Pan verder tijdens een game drive. ’s Middags brengt u een bezoek aan de Baines Baobabs.

Nxai Pan National Park grenst aan de Makgadikgadi Pans National Park. Nxai Pan is een kleine zoutpan centraal in het park. Naast zoutpannen vindt u hier grasvlaktes en fossiele duinen.In het natte seizoen zijn hoge concentraties grazers rond de volgelopen pannen te vinden. De grazers en andere antilopen worden gevolgd door roofdieren als leeuwen, luipaarden, cheeta’s en hyena’s. Indrukwekkend is ook de weidsheid van het landschap en de veelal glasheldere sterrenhemel. Baines Baobabs zijn baobab bomen prachtig gelegen aan de rand van een zoutpan.

DAG 4: MAUN

Na de ochtend game drive vertrekt u naar Maun. Hier kunt u in een klein vliegtuigje een scenic flight over de Okavango Delta te maken.

Maun ligt aan de Thamalakane River en ontleent haar naam aan de taal van de San, ook wel Bushmen genoemd. In deze taal, bekend vanwege de klikklanken, betekent Maun “de plaats van het riet”. Ondanks de groei van de laatste jaren blijft Maun haar dorpse en traditionele karakter behouden. Maar Maun is ook de uitvalsbasis voor vele safari’s naar de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. Deze combinatie maakt dat in Maun riet, kleihutten, ezelskarren, hotels, guesthouses en safarivoertuigen naast elkaar bestaan.

DAG 5-6: OKAVANGO DELTA

U gaat naar de Okavango Delta. In een mokoro (traditionale kano) vaart u door de waterwegen. Geniet u van natuur en de vele vogelsoorten in dit gebied. U kampeert op een van de eilandjes in de Okavango Delta. Vanuit hier maakt u mokoro excursies en nature walks onder leiding van de gids.

De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase. De Okavango Delta is het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Op de eilanden en vlaktes kan wildlife worden gespot zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten. De meest authientiek manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro, een traditionele kano.

DAG 7: MAUN

U reist naar Maun. Hier kunt u in een klein vliegtuigje een scenic flight over de Okavango Delta te maken.

DAG 8-10: MOREMI GAME RESERVE en KHWAI AREA

Vandaag reist u naar het westelijk deel van Moremi Game Reserve. Hier maakt u ochtend en middag game drives op zoek naar wildlife. De laatste dag wordt het camp verplaatst naar het noordoostelijk deel van Moremi Game Reserve/Khwai Area zodat u in een ander deel van dit prachtige gebied safari's kunt maken.

Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi Game Reserve kent tal van verschillende ecosystemen, van rivierbossen en watergebieden met rietkragen, tot mopanebossen en droge savannebossen. De verschillende ecosystemen trekken een grote hoeveelheid verschillende (roof)dieren aan, zoals leeuw, cheeta, buffel, gnoe, zebra, nijlpaard, jakhals, wilde hond, lechwe, giraf en olifant. Een aantal jaren geleden zijn in Moremi neushoorns geherintroduceerd. Alhoewel de neushoorn hier de laatste tijd vaker wordt gespot, blijft deze moeilijk op te sporen. Door het water van de Okavango Delta komen in Moremi Game Reserve vele vogelsoorten voor. Dit ongerepte wildgebied is een paradijs voor de safariliefhebber.

Khwai Area is een prachtig gebied. Khwai Area ligt zowel binnen als grenzend aan Moremi Game Reserve, een landtong in de Okavango Delta. Khwai behoort volgens kenners tot de top wildlife gebieden van Afrika. De Khwai River stroomt hier het hele jaar door en heeft aantrekkingskracht op een grote hoeveelheid dieren. Olifanten worden er vaak gespot, net als lechwe, buffel, impala en nijlpaarden. Het gebied staat bekend om de luipaarden en wilde honden. Ook maakt u kans op het spotten van bijvoorbeeld giraffe, leeuw, cheeta, zebra, kudu en vele vogelsoorten.

DAG 11: SAVUTI

De reis gaat verder naar het noorden, naar Savuti in Chobe National Park. Ook nu is de reis weer een game drive op zoek naar wildlife.

Savuti ligt in het hart van Chobe National Park. Na droog te zijn gevallen in de tachtiger jaren, stroomt er sinds januari 2010 weer af en toe water in de Savuti Channel en Marsh. Savuti staat bekend om de grote populatie mannelijke olifanten en de leeuwen die er een kunst van hebben gemaakt deze grote 'lonely bulls' neer te halen. In november-december en in februari-april vindt in deze regio een grote zebra migratie plaats. En natuurlijk worden de zebra’s op de voet gevolgd door vele roofdieren.

DAG 12-13: CHOBE NATIONAL PARK

Vandaag trekt u verder naar de Chobe rivier in het uiterste noorden van Chobe National Park. Er worden game drives gemaakt door het nationale park en langs de rivieroever.

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 14: VICTORIA FALLS

Na een korte ochtend game drive in Chobe National Park verruilt u Botswana voor Zimbabwe. U gaat naar Victoria Falls van waaruit u de indrukwekkende Victoria watervallen kunt bekijken. U verblijft in een guesthouse.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

DAG 15: VICTORIA FALLS

Na het ontbijt eindigt de groepsreis.

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen
 • Informeer bij ons of de startdatum gegarandeerd vertrek heeft
 • Sommige data hebben een Franssprekende vertaler
 • De vertrekdata met * zijn data in het hoogseizoen, de overige zijn laagseizoen data

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2024
30 mrt 2024 - 13 apr 2024
29 jun 2024 - 13 jul 2024
13 jul 2024 - 27 jul 2024 *
27 jul 2024 - 10 aug 2024 *
10 aug 2024 - 24 aug 2024 *
24 aug 2024 - 07 sep 2024 *
07 sep 2024 - 21 sep 2024 *
21 sep 2024 - 05 okt 2024 *
05 okt 2024 - 19 okt 2024 *
Vertrekdata 2025
09 apr 2025 - 23 apr 2025
29 jun 2025 - 13 jul 2025 *
13 jul 2025 - 27 jul 2025 *
27 jul 2025 - 10 aug 2025 *
10 aug 2025 - 24 aug 2025 *
24 aug 2025 - 07 sep 2025 *
07 sep 2025 - 21 sep 2025 *
21 sep 2025 - 05 okt 2025 *
05 okt 2025 - 19 okt 2025 *

Prijs 2024 en 2025

 • laagseizoen: € 2.660,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
 • hoogseizoen: € 2.870,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 175,- (2024) / € 185,- (2025). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een tent/kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de tent/kamer mee te delen
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening

Vraag Offerte aan

 • vervoer, campsites, accommodaties, thee, koffie, activiteiten en excursies conform dagprogramma
 • 14x ontbijt, 14x lunch, 13x diner
 • alle entrance fees voor parken zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door professionele Engelssprekende gids/chauffeur en een camp assistent/kok
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden ter voorbereiding op de reis
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • overige maaltijden
 • drankjes (alcohol, frisdrank)
 • slaapzak en kussen (eventueel te huur voor de duur van de reis)
 • optionele vlucht over Okavango Delta
 • entrance fees Victoria Watervallen
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze mobiele kampeersafari heeft 4-12 deelnemers.

Gidsen
De kampeersafari wordt begeleid door een professionele gids en camp assistent

Verblijf
Dit is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert overwegend midden in de bush. Op de bush campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U kunt dan gebruik maken van het bush sanitair van het camp.

Mate van participatie
Dit is een semi-participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen 4WD safarivoertuig.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan