Kampeer groepsreis Johannesburg - Victoria Falls

Groepsreis Johannesburg - Victoria Falls

Kamperen in een Kleine Groep

Nu Boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Kampeer Groepsreis Johannesburg - Victoria Falls

14 dagen | Vanaf € 1.970,- per persoon
 

Kampeerreis Zuid-Afrika en Botswana in kleine groep

Deze kleinschalige Groepsreis begint in Johannesburg in Zuid-Afrika en eindigt bij de Victoria Falls in Zambia. Tijdens de groepsreis staat Botswana centraal.

De groepsreis kan ook in Maun beginnen in plaats van Johannesburg. Daarmee wordt de reis met één dag verkort.

U verblijft op campsites in de wildparken zelf. Safari's zijn de belangrijkste activiteiten. Tijdens deze groepsreis kunt u verschillende soorten safari's maken: game drives in een open jeep In Moremi Game Reserve, Savuti en Chobe National Park., mokorotochten in een traditionele kano over de waterwegen van de Okavango Delta, bootsafari over de Chobe rivier en bush walks over eilandjes in de Okavango Delta.

Reisprogramma Kampeer Groepsreis Johannesburg - Victoria Falls:

Vraag Offerte aan

De groepsreis heeft maximaal 12 deelnemers en kan dus met recht kleinschalig worden genoemd. Groot voordeel is dat wilde dieren en de rust in de natuur minimaal worden verstoord. Geniet van prachtige landschappen en het vele wildlife dat u op deze rondreis te wachten staat. Deze groepsreis heeft een afwisselende route is niet voor niets één van onze populairste safari reizen!

Deze kleinschalige groepsreis start in Zuid-Afrika en reist via Botswana naar de Victoria Falls in Zambia. De avontuurlijke rondreis brengt u dichtbij wildlife en laat u genieten van prachtige verschillende landschappen. De 14-daagse groepsreis neemt u mee diep de wildparken van Botswana in. De deskundige gids deelt vol passie zijn kennis over wilde dieren en hun gedrag met u. Een bezoek aan de Victoria Watervallen is een indrukwekkende afsluiting van een onvergetelijke reis.

Hoogtepunten Kampeer Groepsreis Johannesburg - Victoria Falls:

Review van klanten over Kampeer Groepsreis Johannesburg-Victoria Falls:

Door Martin de Wilde

Onze reis was prachtig. Botswana was bijzonder groen na inderdaad alle overvloed aan regen die gevallen is. Het Moremi deel was niet bepaald begaanbaar en op de camping in het Khwai gebied konden we niet eens bij de rivier kamperen omdat de kampeerplek helemaal onder water stond...Maar, de reis was prachtig, we hebben (bijna) alle wilde dieren gezien en ook nog eens 2 keer de jacht van leeuwen op een prooi van dichtbij tot het einde toe meegemaakt. De gids was erg goed, hij heeft haviksogen en ziet beesten waar een ander ze niet had gezien...De groep was leuk en alle voorzieningen helemaal prima. Alles was eigenlijk perfect geregeld

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: KHAMA RHINO SANCTUARY

De groepsreis start om 6.30 uur in Johannesburg. We adviseren de dag ervoor in Johannesburg aan te komen. De extra overnachting kunnen wij voor u bijboeken. De groepsreis start met een kennismaking met mede-reizigers en een uitgebreide briefing door de gidsen. Dan start de reis en vertrekt u noordwaarts, steekt de grens met Botswana over en komt aan in Khama Rhino Sanctuary. Hier maakt u de eerste safari van deze reis.

Khama Rhino Sanctuary is een wildreservaat van circa 8.600 hectare groot en grenst aan de vlaktes van de Kalahari. Khama Sanctuary Trust is opgericht om de neushoorn voor uitsterven te behoedenDe natuurlijk waterpoelen in het reservaat hebben een grote aantrekkingskracht op zwarte en witte neushoorns. Andere wildsoorten die hier voorkomen zijn onder andere zebra, gnoe, hartebeest, struisvogel, bruine hyena, luipaard, jakhals, steenbok en duiker.

Het is mogelijk om de reis op dag 2 van de groepsreis om 17.00 uur in Maun te starten. Neem contact met ons op voor beschikbaarheid en prijs.

DAG 2: MAUN 

Vandaag gaat de groepsreis door de Kalahari naar Maun, de safari ‘hoofdstad’ van Botswana. Hier beginnen de voorbereidingen voor de komende dagen in de Okavango Delta en kunt u nog wat inkopen doen. 

Maun ligt aan de Thamalakane River en ontleent haar naam aan de taal van de San, ook wel Bushmen genoemd. In deze taal, bekend vanwege de klikklanken, betekent Maun “de plaats van het riet”. Ondanks de groei van de laatste jaren blijft Maun haar dorpse en traditionele karakter behouden. Maar Maun is ook de uitvalsbasis voor vele safari’s naar de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. Deze combinatie maakt dat in Maun riet, kleihutten, ezelskarren, hotels, guesthouses en safarivoertuigen naast elkaar bestaan.

DAG 3-4: OKAVANGO DELTA

In een 4WD open safarivoertuig en mokoro (traditionele kano) gaat u de Okavango Delta. Hier gaat u wild kamperen op een van de vele eilandjes in de Delta. Geniet van de rust en geluiden van de natuur. Door de waterrijke omgeving komen er veel vogelsoorten voor. Ook maakt u kans op het spotten van moerasantilopen, nijlpaarden, krokodillen en olifanten. Tijdens bush walks met de gids worden eilandjes verkend. Tijdens het kampvuur vertellen de gidsen u graag over tradities en cultuur van Botswana.

De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase. De Okavango Delta is het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Op de eilanden en vlaktes kan wildlife worden gespot zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten. De meest authientiek manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro, een traditionele kano.

DAG 5: MAUN

U keert terug naar de bewoonde wereld van Maun. 's Middags is er de gelegenheid om een scenic flight in een klein vliegtuigje over de Okavango delta te maken (optioneel). Hoe anders zien de waterwegen er van bovenaf uit. Met wat gelukt spot u olifanten, buffels, giraffen of ander wildlife.

Maun ligt aan de Thamalakane River en ontleent haar naam aan de taal van de San, ook wel Bushmen genoemd. In deze taal, bekend vanwege de klikklanken, betekent Maun “de plaats van het riet”. Ondanks de groei van de laatste jaren blijft Maun haar dorpse en traditionele karakter behouden. Maar Maun is ook de uitvalsbasis voor vele safari’s naar de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. Deze combinatie maakt dat in Maun riet, kleihutten, ezelskarren, hotels, guesthouses en safarivoertuigen naast elkaar bestaan.

DAG 6-9: MOREMI GAME RESERVE & SAVUTI

De groepsreis trekt verder noordwaarts. In een open 4WD safarivoertuig reist u dwars door de nationale parken van Botswana. Eerste verblijft u in Moremi Game Reserve. Hier maakt u safari's met de gids in een open safarivoertuig. U ruikt en hoort de dieren vaak nog eerder dan dat u ze ziet. Nog verder naar het noorden light Savuti. Hier treft u een heel ander landschap waardoor er ook andere diersoorten gespot kunnen worden.

In de parken van Botswana kampeert u overwegend midden in de bush, meestal op zogeheten HATAB campsites. Dit garandeert een exclusieve beleving van de parken in Botswana. Er zijn geen andere toeristen in uw directe omgeving. De campsites zijn niet omheind, waardoor wildlife in het camp kan komen. Op deze campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U kunt dan gebruik maken van het bush sanitair van het camp.

Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi Game Reserve kent tal van verschillende ecosystemen, van rivierbossen en watergebieden met rietkragen, tot mopanebossen en droge savannebossen. De verschillende ecosystemen trekken een grote hoeveelheid verschillende (roof)dieren aan, zoals leeuw, cheeta, buffel, gnoe, zebra, nijlpaard, jakhals, wilde hond, lechwe, giraf en olifant. Een aantal jaren geleden zijn in Moremi neushoorns geherintroduceerd. Alhoewel de neushoorn hier de laatste tijd vaker wordt gespot, blijft deze moeilijk op te sporen. Door het water van de Okavango Delta komen in Moremi Game Reserve vele vogelsoorten voor. Dit ongerepte wildgebied is een paradijs voor de safariliefhebber.

Savuti ligt in het hart van Chobe National Park. Na droog te zijn gevallen in de tachtiger jaren, stroomt er sinds januari 2010 weer af en toe water in de Savuti Channel en Marsh. Savuti staat bekend om de grote populatie mannelijke olifanten en de leeuwen die er een kunst van hebben gemaakt deze grote 'lonely bulls' neer te halen. In november-december en in februari-april vindt in deze regio een grote zebra migratie plaats. En natuurlijk worden de zebra’s op de voet gevolgd door vele roofdieren.

DAG 10-11: CHOBE NATIONAL PARK

In het noorden van Chobe National Park stroomt de Chobe rivier. Deze permanente waterbron heeft een enorme aantrekkingskracht op wildlife. Het staat bekend om de enorme kuddes olifanten en buffels. Natuurlijk maakt u ook hier weer safari's in een open safarivoertuig. Verbluffend mooi is de middag bootsafari die u gaat maken over de Chobe rivier. Niet alleen omdat de dieren naar de oever komen om te drinken en te baden. Ook omdat de zonsondergang de lucht en het water van geel naar oranje, rood en paars kleurt. Wat een uitzicht!

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 12-13: VICTORIA FALLS (LIVINGSTONE)

U steekt de grans over met Zambia. Een bezoek aan de Victoria Falls is een absoluut hoogtepunt.

Livingstone in Zambia is bekend vanwege de ligging bij de machtige Victoria Watervallen. Met een enorm geraas stort het water van de Zambezi-rivier zich in een diepe kloof. De kracht van het water zorgt voor nevelwolken die door lokale stammen ‘de rook die dondert' werd genoemd. Deze eeuwigdurende spray heeft rond de watervallen een smalle strook van dicht regenwoud doen ontstaan. Naast een bezoek aan de watervallen is er keuze uit een breed aanbod van (avontuurlijke) activiteiten.

DAG 14: VICTORIA FALLS (LIVINGSTONE)

De groepsreis eindigt om 8.00 uur. U neemt afscheid van gidsen en mede-reizigers.

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen. 
 • De vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata (hebben dus geen minimum aantal deelnemers).
 • De overige data hebben een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.
 • De data met * zijn reisdata met een Duits-sprekende gids. 

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2024
07 jan 2024 - 20 jan 2024
14 jan 2024 - 27 jan 2024 *
21 jan 2024 - 03 feb 2024
28 jan 2024 - 10 feb 2024
04 feb 2024 - 17 feb 2024 *
11 feb 2024 - 24 feb 2024
18 feb 2024 - 02 mrt 2024
25 feb 2024 - 09 mrt 2024
03 mrt 2024 - 16 mrt 2024
10 mrt 2024 - 23 mrt 2024
17 mrt 2024 - 30 mrt 2024
24 mrt 2024 - 06 apr 2024
31 mrt 2024 - 13 apr 2024
07 apr 2024 - 20 apr 2024
14 apr 2024 - 27 apr 2024
21 apr 2024 - 04 mei 2024
28 apr 2024 - 11 mei 2024
05 mei 2024 - 18 mei 2024
12 mei 2024 - 25 mei 2024
19 mei 2024 - 01 jun 2024
26 mei 2024 - 08 jun 2024
02 jun 2024 - 15 jun 2024
09 jun 2024 - 22 jun 2024
16 jun 2024 - 29 jun 2024
23 jun 2024 - 06 jul 2024 *
30 jun 2024 - 13 jul 2024
07 jul 2024 - 20 jul 2024
14 jul 2024 - 27 jul 2024
21 jul 2024 - 03 aug 2024
28 jul 2024 - 10 aug 2024
04 aug 2024 - 17 aug 2024 *
11 aug 2024 - 24 aug 2024
18 aug 2024 - 31 aug 2024 *
25 aug 2024 - 07 sep 2024
01 sep 2024 - 14 sep 2024
08 sep 2024 - 21 sep 2024
15 sep 2024 - 28 sep 2024 *
22 sep 2024 - 05 okt 2024
29 sep 2024 - 12 okt 2024
06 okt 2024 - 19 okt 2024 *
13 okt 2024 - 26 okt 2024
20 okt 2024 - 02 nov 2024 *
27 okt 2024 - 09 nov 2024
03 nov 2024 - 16 nov 2024
10 nov 2024 - 23 nov 2024
17 nov 2024 - 30 nov 2024 *
24 nov 2024 - 07 dec 2024
01 dec 2024 - 14 dec 2024
08 dec 2024 - 21 dec 2024
15 dec 2024 - 28 dec 2024
22 dec 2024 - 04 jan 2025
29 dec 2024 - 11 jan 2025
Vertrekdata 2025
12 jan 2025 - 25 jan 2025 *
26 jan 2025 - 08 feb 2025
02 feb 2025 - 15 feb 2025 *
09 feb 2025 - 22 feb 2025
23 feb 2025 - 08 mrt 2025
02 mrt 2025 - 15 mrt 2025
16 mrt 2025 - 29 mrt 2025
30 mrt 2025 - 12 apr 2025
06 apr 2025 - 19 apr 2025
13 apr 2025 - 26 apr 2025
20 apr 2025 - 03 mei 2025
27 apr 2025 - 10 mei 2025
04 mei 2025 - 17 mei 2025
11 mei 2025 - 24 mei 2025
18 mei 2025 - 31 mei 2025
01 jun 2025 - 14 jun 2025
08 jun 2025 - 21 jun 2025
15 jun 2025 - 28 jun 2025
22 jun 2025 - 05 jul 2025 *
29 jun 2025 - 12 jul 2025
06 jul 2025 - 19 jul 2025
13 jul 2025 - 26 jul 2025
20 jul 2025 - 02 aug 2025
27 jul 2025 - 09 aug 2025
03 aug 2025 - 16 aug 2025 *
10 aug 2025 - 23 aug 2025
17 aug 2025 - 30 aug 2025 *
24 aug 2025 - 06 sep 2025
31 aug 2025 - 13 sep 2025
07 sep 2025 - 20 sep 2025
14 sep 2025 - 27 sep 2025 *
21 sep 2025 - 04 okt 2025
28 sep 2025 - 11 okt 2025
05 okt 2025 - 18 okt 2025 *
12 okt 2025 - 25 okt 2025
19 okt 2025 - 01 nov 2025 *
26 okt 2025 - 08 nov 2025
02 nov 2025 - 15 nov 2025
09 nov 2025 - 22 nov 2025
16 nov 2025 - 29 nov 2025 *
07 dec 2025 - 20 dec 2025

2024: € 1.970,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting. De lokale betaling bedraagt USD 300 per persoon.
2025: € ,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting.
*** Vroegboekkorting 2025 *** Zolang de 2025-prijzen nog niet bij ons bekend zijn, bieden wij de groepsreis aan tegen 2024-prijzen! Informeer bij ons naar de status en voorwaarden.

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van €220,- (2024) / € ,- (2025). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de kamer mee te delen
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Kampeer Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe, Botswana:

Door Martin de Wilde

Onze reis was prachtig. Botswana was bijzonder groen na inderdaad alle overvloed aan regen die gevallen is. Het Moremi deel was niet bepaald begaanbaar en op de camping in het Khwai gebied konden we niet eens bij de rivier kamperen omdat de kampeerplek helemaal onder water stond...Maar, de reis was prachtig, we hebben (bijna) alle wilde dieren gezien en ook nog eens 2 keer de jacht van leeuwen op een prooi van dichtbij tot het einde toe meegemaakt. De gids was erg goed, hij heeft haviksogen en ziet beesten waar een ander ze niet had gezien...De groep was leuk en alle voorzieningen helemaal prima. Alles was eigenlijk perfect geregeld

 • 13 nachten avontuurlijke safari waarvan 4 nachten op campsites met gemeenschappelijk sanitair, 7 nachten wild kamperen en 2 nachten in een accommodatie met en-suite badkamer.
 • 13x ontbijt, 11x lunch en 8x diner
 • activiteiten conform dag-tot-dag beschrijving
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door twee professionele Engelssprekende gidsen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • transfers
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • drankjes
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze kleinschalige reis heeft maximaal 12 deelnemers. De vertrekdata met gegarandeerd vertrek hebben geen minimum aantal deelnemers. Op andere vertrekdata is het minimum aantal deelnemers 4. 

Gidsen
De groepsreis wordt begeleid door 2 Engels-sprekende gidsen/chauffeurs.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke kampeerreis. De faciliteiten van de campsites zijn in het algemeen goed. Meestal is er gemeenschappelijk sanitair met warme douches en doorspoel toiletten. In geval van wild kamperen zijn de faciliteiten basic en bestaan ze uit een bucket bush shower en een toilet tent (sand and bury). U kampeert in tweepersoons-koepeltenten (220 cm x 220 cm x 180 cm). Het campingmatras is van foam en 5 cm dik.

Mate van participatie
Dit is een participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken, assisteert bij in- en uitladen en bij het koken.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen safari-wagen. De safari-truck heeft 12 vooruitkijkende zitplaatsen en 2 zitplaatsen voor chauffeur en gids.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan