Cederberg

Cederberg

Zuid-Afrika

Bekijk Zuid-Afrika Reizen     Neem contact op

Cederberg in Zuid-Afrika

Cederberg Zuid-Afrika

Cederberg vindt u in het westen van Zuid-Afrika. Dit prachtige gebergte ligt ongeveer tweehonderd kilometer ten noorden van Kaapstad tussen de steden Citrusdal, Clanwilliam en Ceres.

Het ruige landschap van Cederberg is een paradijs voor outdoor liefhebbers. Maar vergeet zeker niet de muurschilderingen van de San, de heerlijke wijnen en de typisch Zuid-Afrikaanse rooibos bij een bezoek aan Cederberg!

Bekijk alle Zuid-Afrika Rondreizen

Cederberg heeft een ruig berglandschap met massieve rotsblokken, bizarre zandstenen rotsformaties, grotten, watervallen en verkoelende beekjes. Het biedt prachtige verre uitzichten en dat niet alleen van Sneeuberg de hoogste top van Cederberg van meer dan 2.000 meter hoog. Door het hoge ijzergehalte zijn delen van rotsen rood gekleurd wat het mooiste zichtbaar is bij zonsopgang en zonsondergang.

Bekijk onze rondreizen met Cederberg:

Wat is er te doen in Cederberg?

Het landschap van Cederbergen is dramatisch en adembenemend mooi. Benieuwd wat u in het gebergte kan ondernemen en waarom het onderdeel van een Zuid-Afrika reis zou moeten zijn? We vertellen het u graag!

1. Wandelen en outdoor

Cederberg is een geliefde plek voor outdoor activiteiten. De prachtige natuur is een uitnodiging voor vele wandelaars, mountainbikers en natuurliefhebbers. Het landschap wordt gedomineerd door ruige bergen en rotsformaties met bizarre vormen. Maltese Cross en Wolfberg Arch zijn hier de meest gefotografeerde voorbeelden van. Het zal dan ook niet verbazen dat bergbeklimmen en boulderen favoriete sporten zijn die in Cederberg worden beoefend.

2. Muurschilderingen en rotstekeningen van de San

Cederberg is bekend vanwege de vele muurschilderingen van de San waarvan sommige wel tot 5.000 jaar oud zijn. Het is mogelijk om de rotstekeningen tijdens een wandeling met of zonder gids te bezoeken. Voor sommige plekken, zoals de Stadsaal grottten bij Matjiesrivier, is een permit nodig. Vele muurschilderingen zijn van goede kwaliteit. De roodkleurige oker waarbij de San afbeeldingen maakten zijn na al die tijd nog steeds goed te onderscheiden. De meeste tekeningen bevatten afbeeldingen van dieren als eland en olifant, en van half dier half mens figuren.

3. Wijn

De valleien in de Cederberg regio staan vol met citrus plantages en wijngaarden. De Kaapse Wijnlanden bij Stellenbosch, Franschhoek en Robertson zijn wereldwijd bekend. Dat ook in Cederberg voortreffelijke wijnen worden gemaakt weet lang niet iedereen. Plan een bezoek aan Cederberg Private Cellar bij Dwarsrivier. Een hooggelegen en afgelegen wijngaard dat een wijnproeverij zeker waard is.

4. Rooibos

Cederberg is de enige plek ter wereld waar rooibos groeit. Daar moet je toch een keer zijn geweest. Ieder kopje rooibosthee komt dus oorspronkelijk uit de regio. Rooibosthee is erg gezond en wordt gezien als superfood omdat het anti-oxidanten en mineralen bevat. Maar er wordt veel meer producten van rooibos gemaakt, zoals zeep, lotion en andere huid- en haarverzorgingsproducten. Bezoek een rooibosfabriek in Clanwilliam of de rooibosvelden op een van de boerderijen in Cederberg.

Andere Natuurparken en Natuurreservaten in Zuid-Afrika:

Behalve Cederberg heeft Zuid-Afrika vele andere prachtige natuurparken en natuurreservaten zoals:

Neem vrijblijvend contact op