Drakensberg

Drakensberg

Zuid-Afrika

Bekijk Zuid-Afrika Reizen     Neem contact op

Drakensberg

Drakensberg

Drakensberg is een indrukwekkende bergketen van wel 1.000 kilometer lang dat zich uitstrekt van het zuidwesten in de provincie KwaZulu Natal tot het noordoosten in de provincie Limpopo. De hoogste top bereikt maar liefst 3.482 meter hoogte.

Als over Drakensberg wordt gesproken, wordt meestal het ruige gebergte bedoeld op de grens tussen Zuid-Afrika en Lesotho. Dit deel heet uKhahlamba Drakensberg Park en is meer dan 240.000 hectare groot. Maar officieel behoort de Panoramaroute, gelegen in het uiterste oosten, vlakbij Kruger National Park, dus ook tot Drakensberg.

Drakensberg is een woest natuurgebied. Het is een van de mooiste bestemmingen voor wie van bergen, vergezichten, rust en ruige natuur houdt. Er zijn vele outdoor activiteiten mogelijk zoals hiken, bergwandelen, klimmen en mountainbiken. Het is ook een ideaal gebied om met de auto te verkennen. Dit overweldigende gebied zal zeker een onvergetelijke indruk achter laten.

Bekijk onze rondreizen met Drakensberg:

17 dagen
Vanaf € 2.450,- p.p.
Rondreis Zuid-Afrika: Johannesburg - KaapstadRondreis Zuid-Afrika: Johannesburg - Kaapstad

De toppen van de Drakensberg zijn langs de grens met Lesotho het hoogst. Vanwege deze steile toppen noemde de Zulu's het gebergte uKhalamba: muur van omhoog gerichte speren. De Voortrekkers associeerden de puntige bergen met de rug van een draak en noemden het Drakensberge.

Top 4 Bezienswaardigheden in Drakensberg

Drakensberg is een uitgestrekt gebied waar veel te ondernemen valt. Het gebergte tussen Zuid-Afrika en Lesotho heeft verschillende highlights.

1. Amphitheatre en Tugela Falls

In het noorden van Drakensberg ligt Royal Natal National Park. Hier is het wereldberoemde Amphitheatre gelegen, een rotswand van ongeveer vijf kilometer lang en 500 meter hoog. Boven op het amfitheater ligt de top Mont-aux-Sources. Hier start de Orange rivier zijn lange reis naar de Atlantische oceaan. De Tugela rivier stroomt langs het Amfitheater naar beneden op weg naar de Indische Oceaan. De Tugela Falls is circa 945 meter hoog en daarmee de op een na hoogste waterval ter wereld.

De top van het Amphitheatre kan met kettingladders worden beklommen. De Amphitheatre Valley biedt spectaculaire wandelmogelijkheden.

2. Sani Pas

De Sani Pass is een bijzonder mooie bergpas in het zuiden Drakensberg. Oorspronkelijk maakte de hoogtse pas onderdeel uit van de handelsroute tussen Zuid-Afrika en Lesotho. Handelaren reisden met pakezels deze route. Tegenwoordig staat het voor vele reizigers op hun must do-lijstje. De pas verbindt Himeville in Zuid-Afrika met Mokhotlong in Lesotho. Via een steile gravelweg met scherpe bochten wordt naar boven geklommen. Het uitzicht op de bergen en valleien is spectaculair.

3. Rotstekeningen van de San

In Drakensberg zijn eeuwenoude rotstekeningen van de San, de oorspronkelijk bewoners van dit gebied, te bewonderen. Er zijn circa 20.000 individuele rotsschilderingen gelokaliseerd in zo'n 500 verschillende grotten en overhangende rotsen. De meeste rotstekeningen zijn te zien bij Cathedral Peak in het centrale deel van Drakensberg.

4. Giant's Castle

Giant's Castle is gelegen in het centrale deel van Drakensberg. Boven op het plateau ligt een natuurreservaat dat ook wel "The Flower of Drakensberg" wordt genoemd. Hier vindt u een rijke bloemendiversiteit, glooiende graslanden, rotsen en kliffen. Giant's Castle is een paradijs voor wandelaars en ook voor vogelliefhebbers. Het is de thuisbasis voor de lammergier en Kaapse gier. Voor observatie voor de broedende lammergier is een uitkijkpost gebouwd. Ook elandantilopen kunnen in dit gebied worden gespot.

Andere Natuurparken en Natuurreservaten in Zuid-Afrika:

Behalve Drakensberg heeft Zuid-Afrika vele andere prachtige natuurparken en natuurreservaten zoals:

Neem vrijblijvend contact op