Sustainable Development Goals

Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen

De Sustainable Developement Goals, SGR's, vormen een wereldwijde ontwikkelingsagenda die in september 2015 door de de Verenigde Naties zijn aangenomen. Deze Duurzame Ontwikkelingsdoelen moeten een eind moet maken aan armoede, ongelijkheid en klimaatverandering. 
De Sustainable Development Goals lopen tot 2030 en zijn de opvolgers van de Milleniumdoelen die liepen van 2000 tot 2015. 

Er zijn 17 SDG's gedefinieerd. Elke SDG is verder uitgesplitst naar targets om het zo concreet mogelijk te maken. In totaal hebben de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen 169 targets.

Sustainable Development Goals en Fair Mundo Travel

Duurzaam reizen draagt bij aan de realisatie van de Sustainable Development Goals. U steunt, door met Fair Mundo Travel te reizen, verschillende projecten. Bij de projectbeschrijvingen ziet u per project, aan welke SDG's wordt bijgedragen.

Behalve de projecten, is het ook uw eigen Fair Mundo Travel-reis die bijdraagt aan de Duurzame Ontwikkelingsdoelen. Bijvoorbeeld doordat u reist met een lokale gids of verblijft in een accommodatie die door de lokale bevolking wordt gerund. Hierdoor worden werkgelegenheid en economische groei gecreëerd (SDG 8). Of door tijdens een townshiptour te lunchen in een lokaal restaurant (SDG 1 en SDG 8) of walvisboottocht te maken van onze lokale partner die respect heeft door dier en natuur (SG 14). Veel van de safarilodges die wij aanbieden zijn betrokken bij conservation-projecten. Uw verblijf in deze lodges draagt bij aan de financiering van conservation (SDG 15).

U kunt op veel manier bijdragen. Vraag het ons gerust, wij informeren u graag.

Neem contact met ons op

Wat zijn de Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen?

De 17 SDG's zijn: