Kibale National Park

Kibale National Park

Oeganda

Bekijk Oeganda Reizen     Neem contact op

Kibale National Park

Kibale National Park

Kibale National Park in het westen van Oeganda bestaat uit dicht regenwoud, afgewisseld met glooiende graslanden en papyrus-moerassen. De hoogte van Kibale National Park varieert van 1.100-1.600 meter. Het gebied heeft ongeveer 350 soorten bomen die soms wel meer dan 50 meter hoog worden. Een ideale leefomgeving voor apen, waaronder de chimpansee.

Chimpansees is waar Kibale National Park voornamelijk bekend om staat. Maak een onvergetelijke chimpansee tracking met gids die u uitleg geeft over het gedrag van deze prachtige mensapen.

Kibale National Park is via een 180 kilometer lange corridor verbonden met het zuidelijk gelegen Queen Elizabeth National Park. Door deze verbinding kunnen dieren zich vrij bewegen tussen de twee nationale parken. 

Meest bekeken reizen met Kibale National Park:

15 dagen
Vanaf € 5.295,- p.p.
Rondreis Oeganda Safari HoogtepuntenRondreis Oeganda Safari Hoogtepunten

Kibale National Park is dé plek om chimpansees te zien

In Kibale National Park leeft ongeveer een derde van de totale Oegandese chimpansee populatie. Daarmee maken chimpansees een belangrijk deel uit van het wildlife dat in dit nationale park voorkomt. De ongeveer 1.500 individuele chimpansees leven in minstens 12 verschillende gemeenschappen. Slechts een beperkt aantal gemeenschappen kan door reizigers worden bezocht.

Kibale National Park is een van de beste plekken ter wereld om chimpansees te spotten. Een uitdagende tracking is dé manier om de chimpansees in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Onder begeleiding van een ervaren gids trekt u te voet het dichte regenwoud in om de “chimps” op te sporen. De kans dat u de chimps daadwerkelijk zult zien is erg groot. Ervaringscijfers laten zien dat deze meer dan 90% is!

Bekijk alle Oeganda Rondreizen

Meer dan alleen chimpansees in Kibale National Park

Nergens in Afrika komen zoveel verschillende apensoorten in één gebied voor als in Kibale National Park. Het park is het leefgebied van 13 soorten primaten, waaronder red colobus, L'Hoest monkey en Uganda mangabey. In Kibale komt ook ander wildlife voor, zoals leeuw, bosolifant, nijlpaard, buffel, sitatunga, duiker en bushbuck. In tegenstelling tot het spotten van chimpansees en andere primaten, komen sightings van ander, groot wildlife in Kibale maar beperkt voor.

Bigodi Wetland Sanctuary

Bigodi Wetland Sanctuary, grenzend aan de oostflank van Kibale National Park, wordt gezien als één van de beste locaties om vogels te spotten in Oeganda. Samen met nabijgelegen Magombe Swamps vormt het een paradijs voor vogelaars. Door de afwisseling in bos, grasland en moeras komen er ongeveer 370 vogelsoorten voor. Alleen al de great blue turaco, blueheaded bee-eater en een grote populatie greenbreasted pitta, zijn goede redenen voor vogelaars om dir gebied te bezoeken. 

Bekijk alle Oeganda Rondreizen