Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park

Oeganda

Bekijk Oeganda Reizen     Neem contact op

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park in Oeganda wordt doorkruist door de evenaar. Het nationale park ligt ingeklemd tussen Lake Edward en Lake George die via het 40 kilometer lange Kazinga Channel met elkaar in verbinding staan.

Queen Elizabeth National Park is één van de grootste nationale parken in Oeganda. Het park heeft een grote diversiteit aan ecosystemen waardoor Queen Elizabeth National Park het leefgebied is van enorm veel wildlife. Nergens anders in Oeganda vindt u zoveel verschillende diersoorten dan hier!

Meest bekeken reizen met Queen Elizabeth National Park:

15 dagen
Vanaf € 5.295,- p.p.
Rondreis Oeganda Safari HoogtepuntenRondreis Oeganda Safari Hoogtepunten

Queen Elizabeth National Park en bomen-klimmende leeuwen

De noordelijk gelegen Kasenyi Plains in Queen Elizabeth National Park zijn uitermate geschikt voor een safari. Dit gebied is misschien wel de beste plek in Oeganda om oog in oog met een leeuw te staan! De reden dat er hier veel leeuwen voorkomen, komt mede door de grote kuddes buffels en antilopen, zoals de Oegandese kob, die de open savannes bij Kasenyi gebruiken als kraamkamer. Ook overige carnivoren, zoals de luipaard en de gevlekte hyena, profiteren van de grote kuddes hoefdieren en kunnen met een beetje geluk worden gespot. 

Ishasha is de zuidelijke sector van Queen Elizabeth National Park. Het bestaat uit uitgestrekte savannes met kronkelende rivieren. De Ishasha sector staat bekend om de wildernis en de populatie leeuwen die, geheel ongebruikelijk voor deze katachtige, in bomen klimmen. Met een beetje geluk kunt u de leeuwen zien dommelen in hoge vijgenbomen tijdens een spannende game drive.

Kyambura Gorge ligt op de scheidingslijn van Queen Elizabeth National Park en het aangrenzende Kyambura Game Reserve. Dit is een diepe, beboste kloof midden in een open savanne landschap. Kyambura Gorge staat bekend om een groep chimpansees die vanwege hun geïsoleerde woongebied ook wel de “lost chimps” worden genoemd. Voor de echte avonturiers kan hier een trektocht in de 100 meter diepe kloof worden georganiseerd op zoek naar deze mensapen. 

Bekijk onze Oeganda Rondreizen

Kazinga Channel

Queen Elizabeth National Park staat bekend als een waar vogelparadijs. In totaal kunnen meer dan 600 soorten worden waargenomen. In de noordelijke kratermeren kan de sierlijke flamingo tussen september en mei in grote aantallen worden gespot. Ook de kroonkraanvogel, Oeganda’s nationale symbool, wordt hier regelmatig gezien.

Rondom het Kazinga Channel en in de papyrusmoerassen van Lake George komen veel watervogels voor, waaronder verschillende soorten reigers, ijsvogels en pelikanen. Kazinga Channel staat ook bekend om de vele nijlpaarden en krokodillen. Met wat geluk zijn kleinere moerasantilopen, zoals de schuwe sitatunga te zien. Een bootsafari over het Kazinga Channel is absoluut een hoogtepunt tijdens een bezoek aan Queen Elizabeth National Park. Geniet in alle rust van de verscheidenheid aan wildlife en de prachtige natuur van dit prachtige nationale park.

Bekijk onze Oeganda Rondreizen