Bwindi Impenetrable National Park

Bwindi Impenetrable National Park

Oeganda

Bekijk Oeganda Reizen     Neem contact op

Bwindi Impenetrable National Park

Bwindi Impenetrable National Park

Bwindi Impenetrable National Park is gelegen in het zuidwesten van Oeganda. Dit bergachtig bosreservaat staat bekend vanwege de berggorilla's en is ongetwijfeld een hoogtepunt van uw Oeganda-reis. 

Bwindi Impenetrable National Park heeft één van de mooiste en meest diverse bossen in Afrika. Het park bevindt zich tussen de 1.200 en 2.600 meter hoogte, waardoor de dichte regenwouden worden afgewisseld met steile hellingen en diepe, mistige valleien.

De voornaamste reden om naar Bwindi Impenetrable National Park af te reizen is de grote kans om berggorilla’s in het wild te spotten. Bwindi is het leefgebied van bijna 50% van de totale populatie van deze bedreigde diersoort!

Meest bekeken reizen met Bwindi Impenetrable National Park:

15 dagen
Vanaf € 5.295,- p.p.
Rondreis Oeganda Safari HoogtepuntenRondreis Oeganda Safari Hoogtepunten

Gorilla Tracking is dé highlight van Bwindi Impenetrable National Park

Bwindi Impenetrable National Park is het leefgebied van de zeldzame berggorilla. Het reservaat herbergt de hoogste Oost-Afrikaanse populatie en is daarmee één van de beste en laatste plekken om de berggorilla in het wild te spotten. Deze intelligente mensapen worden ernstig bedreigd door verlies van habitat en stroperij. Er leven nog iets meer dan 1.000 exemplaren in het wild. Tijdens een tracking onder begeleiding van een ervaren gids gaat u het dichte regenwoud in op zoek naar deze gentle giants.

Buhoma, Ruhija, Rushaga en Nkuringo sector

Bwindi Impenetrable National Park is opgedeeld in vier verschillende sectoren. In het noordelijk gelegen Buhoma ging in 1993 de eerste gorilla tracking van start ging. Dit gebied typeert zich door perfecte tracking omstandigheden. Ruhija, ten oosten van Buhoma, is de hoogstgelegen sector van het nationale park en bevindt zich op meer dan 2.300 meter hoogte. Hier vindt u de beste uitzichten over het nationale park.

De zuidelijke Rushaga sector is de enige sector in Bwindi Impenetrable National Park waar u een habituation experience kunt ondernemen. Deze ervaring duurt de hele dag en u mag uren met de gorillafamilie doorbrengen. Een ongelooflijke ervaring. De laatste sector is Nkuringo. Met de steile hellingen is een tracking hier een heus avontuur! 

Bekijk alle Oeganda Rondreizen

Bwindi Impenetrable National Park heeft meer wildlife dan gorilla's

De focus van Bwindi Impenetrable National Park op gorilla’s betekent niet dat de mensapen de enige bezienswaardigheden van het park zijn. In het park komen ook andere apen voor, zoals chimpansee, colobus, baviaan en L'Hoest meerkat. Met wat geluk kunnen bosolifanten worden gezien. In totaal kunnen er 350 soorten vogels worden waargenomen, waarvan 14 soorten die uitsluitend in Bwindi voorkomen. Er leven meer dan 200 vlindersoorten. Bijzonder is de goed gecamoufleerde Three horned Rwenzori Chameleon, een opvallende regenwoudbewoner die alleen in Oost-Afrika voorkomt.

Natuur in Bwindi Impenetrable National Park

Bwindi Impenetrable National Park heeft een totale oppervlakte van 330 km2 en is een relatief klein gebied vergeleken met andere nationale parken in Oeganda. Desalniettemin kent het nationale park een ongekende rijkdom aan flora en fauna. Bwindi Impenetrable National Park staat niet voor niets op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De bossen van Bwindi kennen ongeveer 160 verschillende boomsoorten.

Bekijk alle Oeganda Rondreizen