Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park

Oeganda

Bekijk Oeganda Reizen     Neem contact op

Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park

Murchison Falls National Park is het grootste natuurreservaat in Oeganda. Het park is vernoemd naar de indrukwekkende Murchison Falls in de Victoria Nijl rivier.

Murchison Falls National Park wordt door de Nijl rivier in twee delen gesplitst. Het landschap varieert van dicht regenwoud in het zuidwesten tot vlakke savannes in het noordwesten. Murchison Falls National Park staat bekend om haar grote kuddes olifanten, buffels en antilopen, waaronder de Oegandese kob. De kans om roofdieren, zoals leeuwen, luipaarden en gevlekte hyena’s in het national park te spotten is groot.

Ook is dit één van de weinige gebieden in Oeganda waar de zeldzame Rothschild giraffe voorkomt. Vanwege de groeiende populatie in het noordelijke deel van Murchison Falls National Park zijn de giraffen in 2016 met succes geïntroduceerd in het zuidelijke deel, waardoor deze bijzondere giraffen nu overal in het park voorkomen. 

Meest bekeken reizen met Murchison Falls National Park:

15 dagen
Vanaf € 5.295,- p.p.
Rondreis Oeganda Safari HoogtepuntenRondreis Oeganda Safari Hoogtepunten

Murchison Falls

Centraal in Murchison Falls National Park liggen de spectaculaire 40 meter hoge Murchison Falls. De Nijl rivier stort zich met een enorm geraas door een smalle kloof naar beneden. De watervallen zijn het laatste obstakel van de Victoria Nijl voor deze rustig in Lake Albert uitmondt. Murchison Falls is volgens velen één van de mooiste en meest afwisselende natuurgebieden in Oeganda.

Murchison Falls National Park: een toplocatie voor vogelaars

Murchison Falls National Park staat bekend als één van de beste vogelspotlocaties van Oeganda en zelfs van Oost-Afrika. In totaal kunnen meer dan 450 vogelsoorten worden waargenomen, waaronder de zeldzame en prehistorisch ogende shoebill. Ook de maraboe en Afrikaanse reuzenijsvogel komen hier voor. In Murchison Falls National Park kunt ook de kroonkraanvogel, Oeganda's nationale symbool, spotten.

Bekijk alle Oeganda Rondreizen

Bootsafari's en game drives in Murchison Falls National Park

In Murchison Falls National Park kunnen vele verschillende activiteiten worden ondernomen. Een boottocht op de Victoria Nijl richting de watervallen of richting de Nijldelta is een absoluut hoogtepunt. Tijdens de boottocht heeft u prachtige uitzicht over het nationale park en tevens de aangewezen kans om nijlpaarden, krokodillen en vogels langs de rivier te spotten.

Een avontuurlijke gamedrive op zoek naar wildlife mag natuurlijk niet ontbreken tijdens uw reis. Liever Murchison Falls van bovenaf bekijken? Maak dan een heteluchtballonsafari en ontdek de schoonheid van het park vanuit de lucht!

Murchison Falls Conservation Area

Murchison Falls National Park is samen met aangrenzende Bugungu Wildlife Reserve en Karuma Wildlife Reserve een onderdeel van Murchison Falls Conservation Area. Hiervan is vooral Kaniyo Pabidi Forest interessant vanwege de chimpansee gemeenschap die hier leeft.

Maar voor een chimpansee tracking is Budongo Forest Reserve de place to be. Budongo Forest Reserve ligt ten zuiden van Murchison Falls Conservation Area. Behalve chimpansees komt hier ook de zeldzame huzaaraap voor. Voor vogelliefhebbers zijn de Forest Reserves met honderden vogelsoorten een must see. 

Bekijk alle Oeganda Rondreizen