Nkasa Rupara National Park

Nkasa Rupara National Park

Namibië

Bekijk Namibië Reizen     Neem contact op

Nkasa Rupara National Park

Nkasa Rupara National Park

Nkasa Rupara National Park is gelegen in de Caprivi-strook, in het noordoosten van Namibië. Nkasa Rupara National Park stond voorheen bekend als Mamili en wordt ook wel Nkasa Lupala National Park genoemd.

Bekijk Alle Rondreizen Namibië

Nkasa Rupara National is een ongerept wildpark dat door nog maar weinig reizigers is ontdekt. De Kwando en Linyanti rivier vormen een V waarbinnen het wildpark is gelegen.

Vele kanaaltjes en waterwegen hebben hier wetlands doen ontstaan die een grote aantrekkingskracht hebben op wildlife. De rivieren vormen de grens met Botswana. Aan de Botswaanse zijde zijn de exclusieve privé concessies Kwando en Linyanti gelegen.

Bekijk onze rondreizen met Nkasa Rupara National Park:

20 dagen
Vanaf € 5.895,- p.p.
Rondreis Namibië Botswana ZimbabweRondreis Namibië Botswana Zimbabwe

Wildlife in Nkasa Rupara National Park

Het nationale park biedt een verscheidenheid aan habitats, variërend van droge savanne tot wetlands. Er komt veel wildlife voor waaronder leeuwen, luipaarden, hyena's, nijlpaarden, krokodillen en tal van antilopensoorten zoals impala's en kudu's. Olifanten en buffels leven hier in grote kuddes. De wetlands vormen een thuisbasis voor wel meer dan 400 vogelsoorten. Ook een aantal zeldzame en endemische soorten kunnen worden gespot zoals Pel's Fishing Owl en Half-Collared Kingfisher. Dit is een paradijs voor vogelaars.

Safari's in Nkasa Rupara National Park

De variatie in habitats biedt mogelijkheden voor verschillende typen safari's. Er kunnen self drive safari's met de eigen huurauto worden ondernomen. Ook zijn game drives met gids in een open safarivoertuig mogelijk, zowel 's ochtends, 's middags als na zonsondergang. Deze laatste, ook wel een night drive genoemd, vergoot de kans op het spotten van actieve roofdieren en nachtdieren. Bootsafari's biedt een andere kijk op het landschap en de natuur. Deze vorm van safari vergroot de kans op het spoten van de sitatunga, een zeldzame moerasantilope,

Behalve Nkasa Rupara National Park heeft Namibië vele andere prachtige wildparken zoals:

Neem contact op