Groepsreis Botswana en Victoria Falls

Kleinschalige groepsreis Botswana en Victoria Falls

Accommodatie reis met Fly-in Safari

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Groepsreis Botswana en Victoria Falls

9 dagen | Vanaf € 3.680,- per persoon
 

Kleinschalige groepsreis met verblijf in accommodaties en fly-in safari

Groepsreis Botswana en Victoria Falls is een unieke rondreis door de rijke wildparken van Botswana en eindigt bij de Victoria Falls in Zimbabwe. U verblijft in accommodaties.

Bijzonder aan deze groepsreis is de start met een fly-in safari: in een klein vliegtuigje gaat u naar Moremi Game Reserve. Hoe prachtig om de Okavango Delta vanuit de lucht te zien. Met wat geluk kunt u zelfs kuddes olifanten of ander wildlife spotten. De rest van de rondreis vindt plaats in een jeep.

Doordat de groepsreis maximaal slechts 8 deelnemers heeft, zit iedereen aan de zijkant van het voertuig met onbelemmerd uitzicht over landschap en dieren. De kleine groep wordt begeleid door 2 gekwalificeerde gidsen.

Reisprogramma Groepsreis Botswana en Victoria Falls:

Vraag Offerte aan

De groepsreis begint op de luchthaven Maun. Hier wordt u verwelkomd en geassisteerd bij de fly-in safari naar Moremi Game Reserve. Doordat het vliegtuigje niet hoog vliegt is alles op de grond goed te zien. U ziet landschappen veranderen. En met wat geluk kunt u zelfs wildlife spotten, zoals kuddes olifanten, buffels of giraffen. Het uitzicht is onvergetelijk!

De groepsreis is een ware safari reis. U reist door Botswana en maakt safari's in verschillende, wereldberoemde wildparken. Het open safarivoertuig is zeer comfortabel en biedt ruimte aan twaalf personen in vier rijen met elk drie stoelen. Omdat er maximaal slechts 8 personen aan deze rondreis deelnemen, heeft u dat altijd een zogeheten "window" seat. In de open Land Cruiser zit niet echt een raam, maar met "window" seat wordt bedoeld dat u aan de zijkant zit en daardoor vrij zicht heeft op de omgeving. Ongestoord en onbelemmerd genieten van natuur en wilde dieren. Dit is natuurlijk de optimale plek voor fotografie.

Qua safari's en wildparken zit u tijdens deze groepsreis zeker goed. Khwai Area en Moremi Game Reserve, een landtong in de waterrijke Okavango Delta, zijn top wildlife gebieden, bekend vanwege onder andere de moeilijk te spotten luipaarden en wilde honden. Savuti, in het zuiden van Chobe National Park, is een droog gebied. Olifanten, leeuwen en hyena's worden hier veel gespot. De Chobe rivier, in het noorden van Chobe National Park, is een belangrijke, permanente waterbron. Het heeft een enorme aantrekkingskracht om wildlife en vogels. En natuurlijk is dit ook de plek om nijlpaarden en krokodillen te spotten.

Safari's maakt u voornamelijk in een open safarivoertuig. Een hoogtepunt van de groepsreis is ongetwijfeld de bootsafari over de Chobe rivier in het noorden van Botswana. De rondreis wordt afgesloten met een bezoek aan de machtige Victoria Watervallen in Zimbabwe.

Het is mogelijk om de groepsreis te verlengen met bijvoorbeeld een fly-in safari diep de Okavango Delta in. Informeert u naar de mogelijkheden.

Hoogtepunten Groepsreis Botswana en Victoria Falls:

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1-3: KHWAI AREA & MOREMI GAME RESERVE

De groepsreis begint om 14.00 uur op de luchthaven van Maun in Botswana. U ontmoet medereizigers en krijgt een korte briefing. Dan wordt u begeleid naar een klein vliegtuigje, want de groepsreis start met een prachtige, fly-in safari naar Khwai Area / Moremi Game Reserve.

WAT IS EEN FLY-IN SAFARI?

Een fly-in safari is een fantastische beleving. In een klein vliegtuigje gaat u van de ene lodge of tented camp naar de andere. Een fly-in safari is ideaal als u moeilijk toegankelijke wildparken wilt bezoeken of in korte tijd grote afstanden wilt overbruggen. Doordat de vliegtuigjes niet hoog vliegen is alles op de grond goed te zien. U ziet landschappen veranderen. En met wat geluk kunt u zelfs wildlife spotten, zoals kuddes olifanten, buffels of giraffen. Er wordt gebruik gemaakt van een (kleine) luchthaven of landingsstrip. Na de landing wordt u naar de lodge of het tented camp gebracht en bent u klaar voor de safari activiteiten. Niet zelden maakt u 's ochtends een safari  in het ene reservaat en 's middags in een andere, met een totaal ander landschap en andere diersoorten.

Na deze onvergetelijk fly-in komt u aan in Khwai Area waar de lodge is gevestigd. Dit is een fantastisch wildlife gebied. U maakt game drives (safari's in een open safarivoertuig onder leiding van een deskundige gids) in Khwai Area, zowel langs de Khwai rivier als landinwaarts.

Ook is dit een uitstekende uitvalsbasis voor game drives in het aangrenzende Moremi Game Reserve. Bijzonder is de ondergrondse hide van waaruit veilig wilde dieren bij de waterpoel kunt bekijken. Soms komen ze zo dichtbij, dat u hun ademhaling kunt horen!

Khwai Area is een prachtig gebied. Khwai Area ligt zowel binnen als grenzend aan Moremi Game Reserve, een landtong in de Okavango Delta. Khwai behoort volgens kenners tot de top wildlife gebieden van Afrika. De Khwai River stroomt hier het hele jaar door en heeft aantrekkingskracht op een grote hoeveelheid dieren. Olifanten worden er vaak gespot, net als lechwe, buffel, impala en nijlpaarden. Het gebied staat bekend om de luipaarden en wilde honden. Ook maakt u kans op het spotten van bijvoorbeeld giraffe, leeuw, cheeta, zebra, kudu en vele vogelsoorten.

Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi Game Reserve kent tal van verschillende ecosystemen, van rivierbossen en watergebieden met rietkragen, tot mopanebossen en droge savannebossen. De verschillende ecosystemen trekken een grote hoeveelheid verschillende (roof)dieren aan, zoals leeuw, cheeta, buffel, gnoe, zebra, nijlpaard, jakhals, wilde hond, lechwe, giraf en olifant. Een aantal jaren geleden zijn in Moremi neushoorns geherintroduceerd. Alhoewel de neushoorn hier de laatste tijd vaker wordt gespot, blijft deze moeilijk op te sporen. Door het water van de Okavango Delta komen in Moremi Game Reserve vele vogelsoorten voor. Dit ongerepte wildgebied is een paradijs voor de safariliefhebber.

DAG 4-5: SAVUTI

De groepsreis gaat noordwaarts, naar Savuti in het zuidelijk deel van Chobe National Park. Dit is het gebied van olifanten, leeuwen, hyena's en vele antilopensoorten. U maakt game drives over de Savuti Marsh en langs de Savuti Channel.

Savuti ligt in het hart van Chobe National Park. Na droog te zijn gevallen in de tachtiger jaren, stroomt er sinds januari 2010 weer af en toe water in de Savuti Channel en Marsh. Savuti staat bekend om de grote populatie mannelijke olifanten en de leeuwen die er een kunst van hebben gemaakt deze grote 'lonely bulls' neer te halen. In november-december en in februari-april vindt in deze regio een grote zebra migratie plaats. En natuurlijk worden de zebra’s op de voet gevolgd door vele roofdieren.

DAG 6-7: CHOBE NATIONAL PARK

In het noorden van Botswana stroomt de Chobe rivier. Dit is een permanente waterbron met grote aantrekkingskracht op wildlife en vogels. U maakt een game drive langs de Chobe rivier.

Een hoogtepunt van de reis is ongetwijfeld de bootsafari over de Chobe rivier. Zie hoe wildlife naar de oevers komen om te drinken en te baden, luister naar de bekende roep van de Fish Eagle en hoor de nijlpaarden in het water knorren. En dat terwijl de ondergaande zon in het water zakt en de lucht van geel naar oranje, rood en paars kleurt.

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 8: VICTORIA FALLS

Op weg naar de Victoria Falls wordt Botswana verruild voor Zimbabwe. De watervallen in de machtige Zambezi rivier zorgt voor een enorme nevel waardoor er een regenwoud is ontstaan. U bezoekt Victoria Falls met een lokale gids.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

DAG 9: VICTORIA FALLS

De groepsreis eindigt om circa 8.00 uur.

Het is mogelijk om de groepsreis te verlengen, bijvoorbeeld om meer tijd te hebben om Victoria Falls en omgeving te verkennen. Een andere mogelijkheid is om voorafgaand aan de groepsreis in een tented camp of lodge te verblijven diep in de Okavango Delta. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen. 
 • De vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata
 • De overige data hebben een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.
 • De data met * zijn reisdata met een Duits-sprekende gids. 

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2023
22 jan 2023 - 30 jan 2023
12 feb 2023 - 20 feb 2023
12 mrt 2023 - 20 mrt 2023 *
01 apr 2023 - 09 apr 2023
09 apr 2023 - 17 apr 2023
23 apr 2023 - 01 mei 2023
07 mei 2023 - 15 mei 2023 *
11 jun 2023 - 19 jun 2023
02 jul 2023 - 10 jul 2023
16 jul 2023 - 24 jul 2023
23 jul 2023 - 31 jul 2023
06 aug 2023 - 14 aug 2023
20 aug 2023 - 28 aug 2023 *
27 aug 2023 - 04 sep 2023
10 sep 2023 - 18 sep 2023
24 sep 2023 - 02 okt 2023
01 okt 2023 - 09 okt 2023 *
15 okt 2023 - 23 okt 2023
29 okt 2023 - 06 nov 2023 *
19 nov 2023 - 27 nov 2023
Vertrekdata 2024
21 jan 2024 - 29 jan 2024
11 feb 2024 - 19 feb 2024
10 mrt 2024 - 18 mrt 2024 *
24 mrt 2024 - 01 apr 2024
31 mrt 2024 - 08 apr 2024
21 apr 2024 - 29 apr 2024
05 mei 2024 - 13 mei 2024 *
09 jun 2024 - 17 jun 2024
30 jun 2024 - 08 jul 2024
14 jul 2024 - 22 jul 2024
21 jul 2024 - 29 jul 2024 *
04 aug 2024 - 12 aug 2024
18 aug 2024 - 26 aug 2024 *
25 aug 2024 - 02 sep 2024
08 sep 2024 - 16 sep 2024
22 sep 2024 - 30 sep 2024
29 sep 2024 - 07 okt 2024 *
13 okt 2024 - 21 okt 2024
27 okt 2024 - 04 nov 2024 *
17 nov 2024 - 25 nov 2024

Bij de prijs van deze accommodatiereis zijn de transfers inbegrepen. We bieden u hiermee een korting van € 60,- per persoon.

2023: € 3.680,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
2023: € ,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting (prijs volgt spoedig)

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 890,- (2023) / € ,- (2024)
 • Er is geen lokale betaling van toepassing.
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening.

Vraag Offerte aan

 • transfer van luchthaven
 • fly-in safari op dag 1
 • 8 nachten avontuurlijke groepsreis met 6 nachten in lodges/tented camps en 2 nachten in een mobiele tented camp
 • transfer naar luchthaven
 • 8x ontbijt, 4x lunch en 5x diner
 • activiteiten conform dag-tot-dag beschrijving
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door twee professionele Engelssprekende gidsen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme
   

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • drankjes
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze kleinschalige reis heeft maximaal 8 deelnemers. De vertrekdata met gegarandeerd vertrek hebben geen minimum aantal deelnemers. Op andere vertrekdata is het minimum aantal deelnemers 4. 

Gidsen
De groepsreis wordt begeleid door 2 Engels-sprekende gidsen/chauffeurs.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke reis met verblijf in accommodaties. In Savuti verblijft u in een mobile tented camp; in een mini-Meru tent met twee kampeerbedden, matras, beddengoed, en-suite badkamer met chemisch toilet en bucket shower tent met warm water.

Mate van participatie
Dit is een non-participatie reis. Soms zijn er porters en anders wordt gevraagd zelf uw bagage te dragen. Voor de rest hoeft u zelf niets te doen, alleen maar genieten van de reis.

Reizen
U reist in een 4WD Land Cruiser met 12 vooruitkijkende zitplaatsen. Er zijn vier rijen met elk drie zitplaatsen. Doordat er maximaal acht deelnemers zijn, zit u altijd aan de zijkant en heeft daardoor het beste zicht. U heeft gegarandeerd een zogeheten "window"seat. Er is een trailer voor de bagage.

Op dag 1 reist u in een klein vliegtuigje naar Khwai Area / Moremi Game Reserve. Dit is een fly-in safari.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan