Luxe rondreis Botswana met privé gids

Luxe rondreis met privé gids

Botswana

Vraag Offerte aan     Neem contact op

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Luxe rondreis Botswana met privé gids

10 dagen | Vanaf € 5.195,- per persoon
 

Moremi Game Reserve, Savuti, Chobe National Park

Deze luxe rondreis Botswana met privé gids is een luxe mobiele kampeersafari door de nationale parken van Botswana.

U verblijft op campsites in de bush van Botswana. Deze campsite zijn exclusief wat betekent dat er geen andere reizigers op de campsite zijn. De safaritenten zijn ruim en comfortabel met goede bedden en privé sanitair.

De safaritenten en het camp worden voor u opgezet en afgebroken door het camp personeel. De kok bereidt de heerlijkste gerechten. Tijdens deze luxe rondreis Botswana heeft u een privé gids met u de safari's onderneemt. In overleggen met de gids bepaalt u hoe de dag er uit ziet. Vroege of late game drives of beide? Rustig bij leeuwen blijven staan om hun gedrag te bekijken of liever op zoek naar een andere sighting? Het is aan u, u bepaalt.

Het uitstekende comfortniveau en de vrijheid om zelf te bepalen, zonder rekening te hoeven houden met andere reizigers maakt deze luxe rondreis Botswana met privé gids zo uniek. Al met al een topreis, ver weg van de massa en dicht bij de natuur en wildlife.

Reisprogramma Luxe rondreis Botswana met privé gids:

Wilt u de reis verlengen met een verblijf in Victoria Falls om de machtige watervallen te zien? Dat is zeker geen probleem. We maken de reizen op maat en kunnen Victoria Falls zonder meer toevoegen.

Vraag Offerte aan

Deze luxe rondreis Botswana brengt u naar de mooiste wildparken van Botswana. De individuele reis start in Maun en gaat via Moremi Game Reserve en Savuti naar het noorden van Chobe National Park. Alle dagen bevindt u zich in de bush. De wildparken zijn niet omheind, het wild loopt vrij rond en kan enorme afstanden afleggen op zoek naar water en voedsel.

Om van het ene naar het andere mobiele camp te reizen, blijft u gewoon in het safarivoertuig. Samen met de privé gids maakt u een game drive naar de volgende locatie. U blijft in wildgebied. Dat maakt deze reis zo bijzonder: van de eerste tot de laatste dag bevindt u zich in wildparken, de rondreis is als het ware één grote safari. 

Hoogtepunten Luxe rondreis Botswana met privé gids:

Review van klanten over Luxe rondreis Botswana met privé gids:

Door Linda en Jan

Alweer een week terug uit Botswana waar we een privé kampeersafari hebben beleefd die alle verwachtingen ver overtrof! Alles was door Marja tot in de puntjes georganiseerd. Het verblijf...was zelfs meer dan luxe kamperen. Ook hetgeen wat niet te voorspellen is, de dieren die je gaat zien, was overweldigend. Wij zijn er nog helemaal vol van en bekijken met veel plezier alle mooie foto’s en filmpjes. Wij kijken alweer uit naar onze volgende Botswana Safari in 2024 georganiseerd door Marja...

Door Wiebe van Leeuwen

Onze privé mobiele safari door Botswana en de aansluitende verblijven in Victoria Falls en de Kololo Game Reserve waren tot in de puntjes geregeld. We hebben bijzonder genoten van de mate van comfort die werd geboden waarbij we van 's ochtends vroeg tot 's avond laat uitstekend werden verzorgd onderwijl genietend van al het moois zuidelijk Afrika te bieden heeft. Alleen maar puur genieten!

Door Gonneke Miedema

Onze reis naar Botswana was in één woord overweldigend: goed georganiseerd, fantastische natuur, zeer ervaren gids en heerlijk eten door de kok. Kamperen in de 'bush' is een ervaring die gekenmerkt wordt door opgaan in het luisteren naar geluiden van de dieren zoals hippo's, leeuwen, luipaarden, hyena's, uilen en olifanten in de nacht en overdag tevens bekijken van de giraffen, zebra's, wrattenzwijntjes, struisvogels, jakhalzen, buffels, impala's, zadelbok, wilde beest en vele anderen...Je hebt ogen en oren te kort en na 2 weken zijn we allen verbaasd hoeveel we hebben gezien en hoe intens we hebben genoten...Kortom, echt een aanrader.

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

WAT IS EEN LUXE MOBIELE KAMPEERSAFARI MET PRIVE GIDS?

De luxe mobiele kampeersafari is een avontuurlijk reis. Laat u niet misleiden door het woord kamperen. De ruime, comfortabele walk-in safaritenten hebben weinig met traditioneel kamperen te maken. De safaritenten zijn voorzien van goede bedden met beddengoed en hebben privé sanitair met bush toilet en bucket shower met warm water. De safaritenten en het camp worden voor u opgezet en afgebroken. De kok bereidt heerlijke maaltijden voor u. U reist in een open safarivoertuig met een deskundige privé gids/chauffeur. U kampeert midden in de bush. De campsites zijn niet omheind, waardoor wildlife in het camp kan komen. 

 

DAG 1: MAUN

Op de luchthaven van Maun wordt u opgewacht voor een transfer naar de accommodatie.

Maun ligt aan de Thamalakane River en ontleent haar naam aan de taal van de San, ook wel Bushmen genoemd. In deze taal, bekend vanwege de klikklanken, betekent Maun “de plaats van het riet”. Ondanks de groei van de laatste jaren blijft Maun haar dorpse en traditionele karakter behouden. Maar Maun is ook de uitvalsbasis voor vele safari’s naar de Okavango Delta en Moremi Game Reserve. Deze combinatie maakt dat in Maun riet, kleihutten, ezelskarren, hotels, guesthouses en safarivoertuigen naast elkaar bestaan.

Thamalakane River Lodge heeft een mooie locatie op de oevers van de gelijknamige rivier. Het ligt circa 20 kilometer buiten Maun op de route naar Moremi Game Reserve. De lodge bevindt zich tussen hoge bomen waar vele vogels zich in hebben genesteld. Het is hier heerlijk rustig, maar het stadje Maun met restaurants, suppermarkt en winkels is toch dichtbij. Thamalakane River Lodge is voorzien van een bar en restaurant. Er is wifi. Het zwembad is aantrekkelijk als u aan de middagwarmte wilt ontsnappen. De lodge heeft chalets, familie chalets en safaritenten.

 

Tip: Maak met een lokale gids een tour door Maun en ontmoet verkopers langs de kant van de weg, praat met inwoners die al dan niet een ezelskar als vervoersmiddel hebben, hoor van ambachtslieden en kunstenaars wat hun drive is en geniet van de geuren, kleuren en geluiden op de levendige markt.

DAG 2-3: MOREMI GAME RESERVE

Vandaag begint de rondreis echt. Uw privé gids van de luxe mobiele kampeersafari haalt u bij de accommodatie op en neemt de reis met u door. Dan gaat het beginnen. Al snel verlaat u de bewoonde wereld, maken huizen plaats voor natuur en verandert de geasfalteerde weg in een gravel weg. Nog even en u bent in Moremi Game Reserve. De rest van de dag is een game drive naar het mobiele camp. Het camp personeel heeft het camp en de safaritenten opgezet.

Vanuit het camp maakt u ochtend en middag game drives op zoek naar wildlife en vogels. Ook is het mogelijk om een bootsafari te maken op de Okavango Delta.

Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi Game Reserve kent tal van verschillende ecosystemen, van rivierbossen en watergebieden met rietkragen, tot mopanebossen en droge savannebossen. De verschillende ecosystemen trekken een grote hoeveelheid verschillende (roof)dieren aan, zoals leeuw, cheeta, buffel, gnoe, zebra, nijlpaard, jakhals, wilde hond, lechwe, giraf en olifant. Een aantal jaren geleden zijn in Moremi neushoorns geherintroduceerd. Alhoewel de neushoorn hier de laatste tijd vaker wordt gespot, blijft deze moeilijk op te sporen. Door het water van de Okavango Delta komen in Moremi Game Reserve vele vogelsoorten voor. Dit ongerepte wildgebied is een paradijs voor de safariliefhebber.

DAG 4-5: KHWAI AREA in MOREMI GAME RESERVE 

U reist naar het oostelijk deel van Moremi Game Reserve aan de Khwai rivier. Het camp personeel breekt het camp en de safaritenten af en bouwt het op de nieuwe campsite weer op. Ondertussen maakt u met de privé gids een game drive. Ook vanuit deze locatie maakt u ochtend en game drives in de open safarivoertuig.

Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi Game Reserve kent tal van verschillende ecosystemen, van rivierbossen en watergebieden met rietkragen, tot mopanebossen en droge savannebossen. De verschillende ecosystemen trekken een grote hoeveelheid verschillende (roof)dieren aan, zoals leeuw, cheeta, buffel, gnoe, zebra, nijlpaard, jakhals, wilde hond, lechwe, giraf en olifant. Een aantal jaren geleden zijn in Moremi neushoorns geherintroduceerd. Alhoewel de neushoorn hier de laatste tijd vaker wordt gespot, blijft deze moeilijk op te sporen. Door het water van de Okavango Delta komen in Moremi Game Reserve vele vogelsoorten voor. Dit ongerepte wildgebied is een paradijs voor de safariliefhebber.

DAG 6-7: SAVUTI

De reis gaat noordwaarts naar Savuti. Landschappelijk een heel ander gebied en daarmee een habitat voor ander dieren. U maakt ochtend en middag game drives met de privé gids.

Savuti ligt in het hart van Chobe National Park. Na droog te zijn gevallen in de tachtiger jaren, stroomt er sinds januari 2010 weer af en toe water in de Savuti Channel en Marsh. Savuti staat bekend om de grote populatie mannelijke olifanten en de leeuwen die er een kunst van hebben gemaakt deze grote 'lonely bulls' neer te halen. In november-december en in februari-april vindt in deze regio een grote zebra migratie plaats. En natuurlijk worden de zebra’s op de voet gevolgd door vele roofdieren.

DAG 8-9: CHOBE NATIONAL PARK

U reist naar het noorden van Chobe National Park. De campsite is gelegen aan de Chobe rivier. Tijdens ochtend en middag game drives zult veel wild op oevers van de rivier spotten.

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 10: KASANE

's Ochtends gaat u naar Kasane, dat net buiten Chobe National Park is gelegen. Vanuit hier maakt u een bootsafari over de Chobe rivier. Daarna wordt u naar de luchthaven van Kasane gebracht waar u afscheid neemt van de gids.

Het is mogelijk om de luxe rondreis Botswana te verlengen met een verblijf in Victoria Falls

Vraag Offerte aan

Deze luxe rondreis Botswana met privé gids heeft geen vaste reisdata en kan op elk gewenst moment starten. Bovendien is deze reis geheel op maat aan te passen. Wij helpen u graag met het samenstellen van uw reis op de door u gewenste vertrekdatum.

Vraag Offerte aan

Prijsindicatie vanaf
€ 5.195,- per persoon


Gebaseerd op laagseizoen bij twee samenreizende personen.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdatum, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties, categorie huurauto en aantal volwassenen en kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten van uw reis weten. Neem contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Luxe rondreis Botswana met privé gids:

Door Linda en Jan

Alweer een week terug uit Botswana waar we een privé kampeersafari hebben beleefd die alle verwachtingen ver overtrof! Alles was door Marja tot in de puntjes georganiseerd. Het verblijf...was zelfs meer dan luxe kamperen. Ook hetgeen wat niet te voorspellen is, de dieren die je gaat zien, was overweldigend. Wij zijn er nog helemaal vol van en bekijken met veel plezier alle mooie foto’s en filmpjes. Wij kijken alweer uit naar onze volgende Botswana Safari in 2024 georganiseerd door Marja...

Door Wiebe van Leeuwen

Onze privé mobiele safari door Botswana en de aansluitende verblijven in Victoria Falls en de Kololo Game Reserve waren tot in de puntjes geregeld. We hebben bijzonder genoten van de mate van comfort die werd geboden waarbij we van 's ochtends vroeg tot 's avond laat uitstekend werden verzorgd onderwijl genietend van al het moois zuidelijk Afrika te bieden heeft. Alleen maar puur genieten!

Door Gonneke Miedema

Onze reis naar Botswana was in één woord overweldigend: goed georganiseerd, fantastische natuur, zeer ervaren gids en heerlijk eten door de kok. Kamperen in de 'bush' is een ervaring die gekenmerkt wordt door opgaan in het luisteren naar geluiden van de dieren zoals hippo's, leeuwen, luipaarden, hyena's, uilen en olifanten in de nacht en overdag tevens bekijken van de giraffen, zebra's, wrattenzwijntjes, struisvogels, jakhalzen, buffels, impala's, zadelbok, wilde beest en vele anderen...Je hebt ogen en oren te kort en na 2 weken zijn we allen verbaasd hoeveel we hebben gezien en hoe intens we hebben genoten...Kortom, echt een aanrader.

 • accommodaties, campsites, maaltijden, frisdrank, bier, wijn, activiteiten, transfers en park entrance fees conform dag-tot-dag beschrijving
 • Engelssprekende gids, alle maaltijden en verblijf voor de gids en camp personeel, park entrance fees voor gids en camp personeel
 • open safari voertuig, brandstof, park entrance fees voor voertuig
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen op reis
 • uitgebreide reisbescheiden met Nederlandstalige (bestemmings)informatie en alle ins en outs die het reizen op de bestemming vergemakkelijkt
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan