Luxe groeps kampeer reis Botswana

Luxe mobiele kampeer reis Safari Botswana

Kleine Groep

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Luxe mobiele kampeer reis Safari Botswana

9 dagen | Vanaf € 3.495,- per persoon
 

Luxe Kampeerreis in Grote, Stijlvolle Safaritenten in een Kleine Groep

De luxe mobiele kampeer reis door Botswana brengt u dwars door de nationale parken. In een kleine groep gelijkgestemden reist u met gids in een open safarivoertuig. Dichter bij de natuur en wildlife is niet mogelijk.

Doordat u de wildparken niet meer verlaat is de hele reis een aaneenschakeling van safari's. U verblijft op mooie locaties in de Botswaanse bush, maar het ontbreekt u totaal niet aan comfort. De luxe walk-in tenten met privé sanitair en professionele gidsen zorgen voor een exclusieve safari-belevening!

De luxe mobiele kampeerreis start op bijzondere wijze: in een klein vliegtuigje vliegt u naar Moremi Game Reserve, de eerste bestemming van de groepsreis. Tijdens deze fly-in safari krijgt u de kans om het landschap vanuit de lucht te bewonderen. Het is zelf smogelijk om olifanten, giraffen, buffels of andere wilde dieren te spotten. Tijdens de groepsreis verblijft u op campsites in de natuur. De campsites zijn exclusief voor de groep. Er zijn geen andere reizigers die van de campsite gebruiken maken. De campsites zijn niet omheind waardoor wildlife door het camp kan lopen. Wat een avontuur!

Door de grote, luxe safaritenten en het feit dat alles voor u wordt geregeld, maakt dat deze kampeer reis eigenlijk geen kamperen zou mogen heten. U hoeft "alleen maar" te genieten van de natuur en de dieren want de tenten worden voor u opgezet en afgebroken, er wordt voor u gekookt, u slaapt op comfortabele bedden en heeft eigen sanitair.

Reisprogramma Luxe mobiele Kampeer Reis Safari Botswana:

Vraag Offerte aan

De start van de Luxe Kampeer reis Safari Botswana is al onvergetelijk! Tijdens een fly-in safari ziet u het landschap vanuit de lucht veranderen en maakt u kans op het spotten van wildlife. Hoe bijzonder om olifanten, giraffen en buffels vanuit een klein vliegtuigje te zien!

De luxe groeps mobiele kampeersafari gebruikt campsites in de nationale parken zelf. Deze campsites hebben geen vaste voorzieningen. Daarom biedt deze luxe kampeersafari u een tent met, grenzend aan de tent, privé sanitair. De ruime en hoge Meru-stijl tenten zijn voorzien van comfortabele bedden en beddengoed.

Dit is een non-participatie reis, hetgeen inhoudt dat de tenten voor u worden opgezet en afgebroken, maaltijden worden bereid, kortom alles voor u wordt geregeld. De reis biedt u alle luxe die u zich in de Botswaanse bush kunt voorstellen. De kampeersafari trekt door de mooiste wildparken van Botswana. 

De groepssafari heeft een ontspannen reistempo. Op elke locatie verblijft u twee tot drie nachten zodat er alle tijd is om bij sightings rust te bewaren om af te wachten wat er gaat gebeuren. De deskundige, professionele gids deelt graag zijn of haar passie voor de Botswana natuur en het wildlife met u. De reis van de ene campsite naar de andere is een safari. Terwijl op de dagen waarop niet wordt gereisd u game drives maakt om de omgeving verder te verkennen. Ook maakt u een mokoro (traditionele kano) tocht en een bootsafari over de Chobe rivier. Geniet tijdens deze reis van diversiteit van Moremi Game Reserve in de Okavango Delta, Khwai Area, Savuti en Chobe National Park.

Hoogtepunten Luxe mobiele Kampeer Reis Safari Botswana:

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

WAT IS EEN LUXE & STIJLVOLLE MOBIELE KAMPEERSAFARI IN EEN KLEINE GROEP?

De luxe en stijlvolle mobiele kampeersafari is een kleinschalige, internationale groepsreis. In het open safarivoertuig heeft u uitstekend zicht op wildlife en natuur. De grote walk-in safaritenten met goede bedden en privé sanitair zijn zeer comfortabel. U kampeert overwegend midden in de bush. De campsites zijn niet omheind, waardoor wildlife in het camp kan komen. Optimaal voor een exclusieve safaribeleving. De walk-in safaritent heeft comfortabele bedden met beddengoed en privé, en-suite sanitair bestaande uit bucket shower (warm water) en bush toilet. Dit is een non-participatie reis. Dit betekent dat de tenten en het camp voor u worden opgezet en afgebroken. Alle maaltijden worden voor u bereid. Op de dagen dat naar de volgende bestemming wordt gereisd, zorgt het camp personeel voor het afbreken en opzetten van het camp. Ondertussen geniet u van een prachtige safari enroute naar de volgende locatie.

DAG 1-2: MOREMI GAME RESERVE

Op de luchthaven van Maun wordt u hartelijk Dumela, Welkom, geheten. In een klein vliegtuigje gaat u naar Moremi Game Reserve. Geniet tijdens deze fly-in safari van het prachtige uitzicht over het Botswaanse landschap. Met wat geluk spot u wildlife op de grond. Aangekomen in Moremi Game Reserve gaat u in een open 4x4 safarivoertuig naar het camp. Hou ogen en oren open, want er kan direct wild worden gespot! De volgende dag maakt u een ochtend en middag game drive op zoek naar wildlife. Na de ochtend game drive keert u terug naar het camp voor de lunch en om te relaxen. In de namiddag vindt de tweede game drive van de dag plaats.

Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi Game Reserve kent tal van verschillende ecosystemen, van rivierbossen en watergebieden met rietkragen, tot mopanebossen en droge savannebossen. De verschillende ecosystemen trekken een grote hoeveelheid verschillende (roof)dieren aan, zoals leeuw, cheeta, buffel, gnoe, zebra, nijlpaard, jakhals, wilde hond, lechwe, giraf en olifant. Een aantal jaren geleden zijn in Moremi neushoorns geherintroduceerd. Alhoewel de neushoorn hier de laatste tijd vaker wordt gespot, blijft deze moeilijk op te sporen. Door het water van de Okavango Delta komen in Moremi Game Reserve vele vogelsoorten voor. Dit ongerepte wildgebied is een paradijs voor de safariliefhebber.

DAG 3-4: KHWAI AREA IN MOREMI GAME RESERVE

Na het ontbijt maakt u een game drive naar Khwai Area in het oostelijk deel van Moremi Game Reserve, waar u de komende dagen verblijft. Vanuit het camp worden game drives gemaakt langs de Khwai rivier en over de floodplains. Ook maakt u een mokorotocht: in een traditionele kano worden de waterwegen en lagunes ontdekt.

Khwai Area is een prachtig gebied. Khwai Area ligt zowel binnen als grenzend aan Moremi Game Reserve, een landtong in de Okavango Delta. Khwai behoort volgens kenners tot de top wildlife gebieden van Afrika. De Khwai River stroomt hier het hele jaar door en heeft aantrekkingskracht op een grote hoeveelheid dieren. Olifanten worden er vaak gespot, net als lechwe, buffel, impala en nijlpaarden. Het gebied staat bekend om de luipaarden en wilde honden. Ook maakt u kans op het spotten van bijvoorbeeld giraffe, leeuw, cheeta, zebra, kudu en vele vogelsoorten.

DAG 5-6: SAVUTI

De reis gaat verder naar het noorden, naar Savuti in Chobe National Park. De route is als het ware een grote game drive, overal kunt u dieren tegenkomen. Vanuit Savuti maakt u game drives in dit zuidelijke deel van Chobe National Park

Savuti ligt in het hart van Chobe National Park. Na droog te zijn gevallen in de tachtiger jaren, stroomt er sinds januari 2010 weer af en toe water in de Savuti Channel en Marsh. Savuti staat bekend om de grote populatie mannelijke olifanten en de leeuwen die er een kunst van hebben gemaakt deze grote 'lonely bulls' neer te halen. In november-december en in februari-april vindt in deze regio een grote zebra migratie plaats. En natuurlijk worden de zebra’s op de voet gevolgd door vele roofdieren.

DAG 7-8: CHOBE RIVERFRONT IN CHOBE NATIONAL PARK

Vandaag gaat u naar de Chobe rivier in het noordelijke deel van Chobe National Park. De rivier zorgt voor een ander landschap en daarmee ander wild. U maakt game drives in Chobe National Park en langs de Chobe rivier. Ook maakt u een bootsafari over de Chobe rivier. Prachtig om te zien hoe dieren naar de rivier komen om te drinken en te baden.

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 9: KASANE

Na het ontbijt maakt u een korte game drive en eindigt de mobiele groeps safari om circa 9.00 uur in Kasane.


Deze reis kan individueel worden verlengd bijvoorbeeld naar Victoria Falls, Kaapstad of Lake Malawi. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen
 • Er is een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is
 • Op sommige data vindt de reis in omgekeerde richting plaats
 • Sommige data hebben een Franssprekende vertaler
 • De vertrekdata met * zijn data in het hoogseizoen, de overige zijn laagseizoen data

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2024
31 mrt 2024 - 08 apr 2024
09 apr 2024 - 17 apr 2024
18 apr 2024 - 26 apr 2024
27 apr 2024 - 05 mei 2024
06 mei 2024 - 14 mei 2024
15 mei 2024 - 23 mei 2024
24 mei 2024 - 01 jun 2024
02 jun 2024 - 10 jun 2024
11 jun 2024 - 19 jun 2024
20 jun 2024 - 28 jun 2024
29 jun 2024 - 07 jul 2024
08 jul 2024 - 16 jul 2024 *
17 jul 2024 - 25 jul 2024 *
26 jul 2024 - 03 aug 2024 *
04 aug 2024 - 12 aug 2024 *
13 aug 2024 - 21 aug 2024 *
22 aug 2024 - 30 aug 2024 *
31 aug 2024 - 08 sep 2024 *
09 sep 2024 - 17 sep 2024 *
18 sep 2024 - 26 sep 2024 *
27 sep 2024 - 05 okt 2024 *
06 okt 2024 - 14 okt 2024 *
15 okt 2024 - 23 okt 2024 *
24 okt 2024 - 01 nov 2024 *
02 nov 2024 - 10 nov 2024
11 nov 2024 - 19 nov 2024
20 nov 2024 - 28 nov 2024
29 nov 2024 - 07 dec 2024
Vertrekdata 2025
01 apr 2025 - 09 apr 2025
10 apr 2025 - 18 apr 2025
19 apr 2025 - 27 apr 2025
28 apr 2025 - 06 mei 2025
07 mei 2025 - 15 mei 2025
16 mei 2025 - 24 mei 2025
25 mei 2025 - 02 jun 2025
03 jun 2025 - 11 jun 2025
12 jun 2025 - 20 jun 2025
21 jun 2025 - 29 jun 2025
30 jun 2025 - 08 jul 2025
09 jul 2025 - 17 jul 2025 *
18 jul 2025 - 26 jul 2025 *
27 jul 2025 - 04 aug 2025 *
05 aug 2025 - 13 aug 2025 *
14 aug 2025 - 22 aug 2025 *
23 aug 2025 - 31 aug 2025 *
01 sep 2025 - 09 sep 2025 *
10 sep 2025 - 18 sep 2025 *
19 sep 2025 - 27 sep 2025 *
28 sep 2025 - 06 okt 2025 *
07 okt 2025 - 15 okt 2025 *
16 okt 2025 - 24 okt 2025 *
25 okt 2025 - 02 nov 2025 *
03 nov 2025 - 11 nov 2025
12 nov 2025 - 20 nov 2025
21 nov 2025 - 29 nov 2025
30 nov 2025 - 08 dec 2025

Prijs 2024

 • laagseizoen: € 3.495,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
 • hoogseizoen: € 4.445,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting

Prijs 2025

 • laagseizoen: € 3.695,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
 • hoogseizoen: € 4.645,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting

 • Er is geen single toeslag voor alleenreizenden (maximaal 3 per reis)
 • De exacte prijs is afhankelijk van de wisselkoers
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening

Vraag Offerte aan

 • vervoer, campsites, accommodaties, thee, koffie, activiteiten en excursies conform dagprogramma
 • scenic flight over Okavango Delta in vliegtuigje op dag 1 van de groepsreis
 • 8x ontbijt, 7x lunch, 8x diner, lokale drankjes (bier, wijn, Amarula, gin, selectie frisdrank en vruchtensap, fleswater)
 • alle entrance fees voor parken zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door professionele, gekwalificeerde Engelssprekende gids/chauffeur, kok, camp assistent(en) en back up chauffeur
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden ter voorbereiding op de reis
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • overige maaltijden
 • overige drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze luxe kampeersafari is een kleinschalige, internationale groepsreis met 4-12 personen.

Gidsen
De kampeersafari wordt begeleid door professionele, gekwalificeerde Engelssprekende gids/chauffeur, kok, camp assistent(en) en back up chauffeur.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert overwegend midden in de bush. Op de bush campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U verblijft in een comfortabele walk-in safaritent. Het privé sanitair bevindt zich aansluitend (ensuite) achter uw tent en bestaat uit een bucket shower en bush toilet. De safaritent heeft goede bedden, matrassen en beddengoed.

Mate van participatie
Dit is een non-participatiereis. Dit betekent dat de tenten en het camp voor u worden opgezet en afgebroken. Alle maaltijden worden voor u bereid. U hoeft zelf niets te doen, alleen maar genieten van de reis.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen 4WD safarivoertuig.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van maximaal 20 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan