Groepsreis Oeganda op zn mooist

Groepsreis Oeganda op z'n mooist

Murchison Falls, Kibale, Queen Elizabeth, Bwindi National Park

Vraag Offerte aan     Neem contact op

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Groepsreis Oeganda op z'n Mooist

9 dagen | Vanaf € 4.465,- per persoon
 

Groepsreis Oeganda op z'n Mooist doet precies wat het belooft: het laat u de mooiste plekken van Oeganda zien. Het vervoer van de groepsreis vindt plaats in een 4x4 Landcruiser met grote ramen die goed open kunnen. Deze 4x4 biedt een optimale safaribeleving in de nationale parken van Oeganda en veel comfort tijdens het reizen op weg.

De kleinschalige groepsreis bevat natuurlijk een gorilla tracking en chimpansee tracking; hoogtepunten die niet mogen ontbreken in een groepsreis door Oeganda.

Een groot voordeel van de Groepsreis Oeganda op z'n Mooist is dat het laatste deel van de reis, terug naar de luchthaven van Entebbe, met het vliegtuig wordt afgelegd. Zo worden veel kilometers comfortabel en in korte tijd overbrugd.

Reisprogramma Groepsreis Oeganda op z'n Mooist:

Vraag Offerte aan

De groepsreis Oeganda begint en eindigt in Entebbe. Van hieruit gaat de reis eerst noordwestwaarts naar Murchison Falls National Park. Dit prachtige park wordt gedomineerd door Nijl-rivier en Lake Albert. Watervallen en veel wildlife kunt u hier verwachten.

Vervolgens gaat de groepsreis naar het zuiden van Oeganda. Eerst naar Kibale National Park, hét park voor een chimpansee tracking. Nog verder zuidwaarts ligt Queen Elizabeth National Park, voor velen het mooiste wildpark van Oeganda. Game drives en een bootcruise over Kazinga Channel maken dit park onvergetelijk. 

Dan gaat de groepsreis naar het meest zuidwestelijk deel van Oeganda. Bwindi Impenetrabel National Park is the place to be voor een ontmoeting met bedreigde berggorilla's. Een gorilla tracking onder leiding van een expert gids is een indrukwekkende afsluiting van de groepsreis door Oeganda.

Hoogtepunten Groepsreis Oeganda op z'n Mooist:

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1: ENTEBBE

Op de luchthaven wordt u opgewacht voor een transfer naar het guesthouse.

Entebbe is een gemoedelijke en aantrekkelijke stad in Oeganda met prachtige botanische tuinen. De ligging aan Lake Victoria garandeert fantastische uitzichten over Afrika’s grootste meer. Voor menig reiziger is Entebbe de eerste kennismaking met Oeganda vanwege de internationale luchthaven die ten westen van de stad ligt. Entebbe is een goede uitvalsbasis voor vogelsafari’s bijvoorbeeld in de Mabamba Swamps, een groot moerasgebied dat vooral bekend staat vanwege de grote kans om de bijzonder shoebill te spotten. Naast de shoebill kunnen honderden andere vogelsoorten en vele antilopen, zoals de schuwe sitatoenga, worden gespot.

DAG 2-3: MURCHISON FALLS NATIONAL PARK

Vandaag gaat de groepsreis naar Murchison Falls National Park. Hier maakt u de eerste safari's van deze reis.  De volgende dag worden er game drives gemaakt in het noordelijke, wildrijke deel van het park. De middag staat in het teken van een bootsafari naar Murchison Falls.
Het verblijf is in een lodge die gelegen is op de oever van de Nijl rivier.

Murchison Falls National Park wordt door de Nijl rivier in twee delen gesplitst. Het park is vernoemd naar de spectaculaire Murchison watervallen. Het nationale park staat bekend om haar grote kuddes olifanten, buffels en antilopen, waaronder de Oegandese kob. Ook komt er de bijzondere Rothschild giraf voor. Er is een grote kans om roofdieren als leeuwen, luipaarden en gevlekte hyena’s te spotten. Met maar liefst meer dan 450 soorten is het één van de beste vogelspotlocaties van Oost-Afrika. Vooral de zeldzame, prehistorisch ogende shoebill trekt veel vogelliefhebbers. De watervallen, wildlife en vogels kunnen tijdens een bootcruise worden bewonderd. Een game drive behoort ook tot de mogelijkheden. In nabijgelegen Budongo Forest Reserve kunt u tijdens een avontuurlijke tracking chimpansees in hun natuurlijke omgeving volgen.

DAG 4: KIBALE NATIONAL PARK

De reis gaat verder naar Kibale National Park. De volgende ochtend maakt u een chimpansee tracking. Hoe fantastisch op deze intelligente mensapen te volgen. De expert gids deelt zijn kennis over de chimpansees maar ook andere primaten als mangabeys en red tailed and blue monkeys met u. De chimpansee permit is bij de prijs inbegrepen. 's Middags wordt er doorgereisd naar Queen Elizabeth National Park waar bij aankomst tijd is voor een late middag game drive.
De lodge ligt op loopafstand van het startpunt van de chimpansee tracking. U verblijft in een ruime cottage.

Kibale National Park bestaat uit dicht regenwoud, afgewisseld met glooiende graslanden en papyrus-moerassen. Het nationale park is een van de beste plekken ter wereld om chimpansees te spotten. Een uitdagende tracking is dé manier om de chimpansees in hun natuurlijke leefomgeving te zien. Nergens in Afrika komen zoveel verschillende apensoorten voor als in dit gebied. Behalve 13 soorten primaten leven hier ook grote zoogdieren als leeuw, bosolifant, nijlpaard en buffel. Het aangrenzende Bigodi Wetland Sanctuary, is een must voor elke vogelaar. Hier komen ongeveer 370 vogelsoorten voor. Overigens zijn vogels als de great blue turaco, blueheaded bee-eater en greenbreasted pitta een reden voor elke natuurliefhebber om dit gebied te bezoeken.

DAG 5-6: QUEEN ELIZABETH NATIONAL PARK

Vandaag worden game drives gemaakt in Queen Elizabeth National Park. 's Middags spot u tijdens een bootsafari over de Kazinga Channel, wildlife vanaf het water. Prachtige om dieren naar de waterkant te zien komen om te drinken en te baden.
U verblijft in een lodge met mooie cottages met rieten dak.

Queen Elizabeth National Park wordt doorkruist door de evenaar. Het park ligt ingeklemd tussen Lake Edward en Lake George die via het 40 kilometer lange Kazinga Channel met elkaar in verbinding staan.Het park heeft een grote diversiteit aan ecosystemen waardoor er nergens anders in Oeganda zoveel verschillende diersoorten voorkomen als hier! De Ishasha sector staat bekend om leeuwen die, geheel ongebruikelijk voor deze katachtige, in bomen klimmen. Met een beetje geluk kunt u leeuwen zien dommelen in hoge vijgenbomen tijdens een spannende game drive. Kazinga Channel staat bekend om de vele vogelsoorten, nijlpaarden en krokodillen. Met wat geluk zijn kleinere moerasantilopen, zoals de schuwe sitatunga te zien, Een bootsafari mag zeker niet ontbreken tijdens uw bezoek aan dit nationale park.

DAG 7-8: BWINDI IMPENETRABLE NATIONAL PARK

Save the Best for Last. Dit zal voor veel reizigers gelden, want in Bwindi Impenetrable National Park maakt u een gorilla tracking! Onder leiding van een gids gaat u op zoek naar deze gentle giants. De gorilla permit is bij de prijs inbegrepen.
U verblijft in een lodge met ruime, comfortabele kamers.

Bwindi Impenetrable National Park is één van de mooiste en meest diverse bossen in Afrika. Het park bevindt zich tussen de 1.200 en 2.600 meter hoogte, waardoor de dichte regenwouden worden afgewisseld met steile hellingen en diepe, mistige valleien. De voornaamste reden om naar Bwindi Impenetrable National Park af te reizen is de grote kans om berggorilla’s in het wild te spotten. Bwindi is het leefgebied van bijna 50% van de totale wereldwijde populatie van deze bedreigde diersoort! Dé highlight is om tijdens een tracking onder begeleiding van een ervaren gids in het dichte regenwoud op zoek te gaan naar deze intelligente mensapen. Maar Bwindi heeft meer te bieden, zoals een prachtige natuur, honderden vogelsoorten, olifanten, chimpansees en andere apen.

DAG 9: ENTEBBE

Na het ontbijt wordt u naar de luchthaven gebracht om terug te vliegen naar Entebbe.

Vraag Offerte aan

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen.
 • Elke vertrekdatum heeft gegarandeerd vertrek bij 2 personen.
 • De vertrekdata met * zijn data in het hoogseizoen, de overige zijn laagseizoen data

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2023
13 jan 2023 - 21 jan 2023 *
10 feb 2023 - 18 feb 2023 *
10 mrt 2023 - 18 mrt 2023
14 apr 2023 - 22 apr 2023
12 mei 2023 - 20 mei 2023
09 jun 2023 - 17 jun 2023 *
14 jul 2023 - 22 jul 2023 *
11 aug 2023 - 19 aug 2023 *
08 sep 2023 - 16 sep 2023 *
13 okt 2023 - 21 okt 2023 *
10 nov 2023 - 18 nov 2023
08 dec 2023 - 16 dec 2023 *

Prijs 2023

 • laagseizoen: € 4.465,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
 • hoogseizoen: € 4.575,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting

 • De prijs is gebaseerd op minimaal zes deelnemers. Bij minder deelnemers wordt de prijs aangepast. Neemt u contact met ons op om na te gaan hoeveel deelnemers er zijn geboekt en wat de exacte prijs is.
 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 855,- (2023)  in het laagseizoen en € 875,- (2023) in het hoogseizoen. 
 • Er is geen lokale betaling van toepassing.
 • De exacte prijs is afhankelijk van de wisselkoers.
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening.

Vraag Offerte aan

 • transfer van luchthaven
 • 8 nachten met verblijf in comfortabele en luxe accommodaties
 • 9x ontbijt, 8x lunch en 7x diner
 • activiteiten conform dag-tot-dag beschrijving
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • gorilla permit
 • chimpansee permit
 • begeleiding door professionele Engelssprekende gids
 • vlucht van Bwindi naar Entebbe International Airport
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • aankomst- en vertrekvluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • drankjes
 • optionele activiteiten
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien
 • gorilla permit
 • chimpansee permit

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze kleinschalige reis heeft minimaal 2 deelnemers. 

Minimum leeftijd voor de gorilla tracking is 15 jaar.

Gidsen
De groepsreis wordt begeleid door een Engels-sprekende gids/chauffeur.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke reis met verblijf in lodges en guesthouse.

Reizen
U reist in een 4x4 Land Cruiser met grote ramen die open kunnen. Van Bwindi Impenetrable National Park vliegt u naar Entebbe.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 15 kg per persoon. 

Vraag Offerte aan