Entebbe

Entebbe

Oeganda

Bekijk Oeganda Reizen     Neem contact op

Entebbe

Entebbe

Entebbe is een gemoedelijke en aantrekkelijke stad in Oeganda met prachtige botanische tuinen. De ligging aan Lake Victoria garandeert fantastische uitzichten over Afrika’s grootste meer.

Voor de meeste reizigers is Entebbe de eerste kennismaking met Oeganda. De internationale luchthaven van het land ligt namelijk ten westen van de stad ligt.

Entebbe heeft een typisch Afrikaanse sfeer. Het doet gemoedelijker aan dan Kampala waar het behoorlijk chaotisch kan zijn.

Bekijk onze rondreizen met Entebbe:

15 dagen
Vanaf € 5.295,- p.p.
Rondreis Oeganda Safari HoogtepuntenRondreis Oeganda Safari Hoogtepunten

Entebe Botenical Gardens

Entebbe Botanical Gardens is een oase van rust in een drukke, Afrikaanse stad. De botanische tuinen, met honderden exotische of inheemse plantensoorten en hebben gefunctioneerd als decor voor de originele Tarzan film met Johnny Weissmuller in de jaren 1940. Naast de rijke flora komen in de Botenical Gardens bij Entebbe ook vele vogelsoorten en apen voor.

Mamba Swamps ten westen van Entebbe

Entebbe is een goede uitvalsbasis voor vogelsafari’s bijvoorbeeld in de Mabamba Swamps ten westen van de stad. De Mabamba Swamps is een groot moerasgebied dat vooral bekend staat vanwege de grote kans om de bijzonder shoebill te spotten. Naast de shoebill kunnen honderden andere vogelsoorten en vele antilopen, zoals de schuwe sitatoenga, worden gespot. 

Bekijk alle Oeganda Rondreizen