Groepsreis Windhoek Victoria Falls

Kleinschalige groepsreis van Windhoek naar Victoria Falls

Met verblijf in accommodaties

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Groepsreis van Windhoek naar Victoria Falls

15 dagen | Vanaf € 3.690,- per persoon
 

Kleine groep en verblijf in accommodaties

Groepsreis van Windhoek naar Victoria Falls volgt een route met vele highlights in Namibië, de Okavango Delta en Chobe National Park in Botswana en eindigt bij de wonderschone Victoria Falls in Zimbabwe.

De groepsreis heeft een maximum aantal deelnemers van slechts 12 personen. En dat terwijl de groep begeleid wordt door 2 Engelssprekende gidsen! U verblijft in comfortabele accommodaties die prachtig zijn gelegen.

Deze afwisselende rondreis heeft tal van activiteiten zoals safari's zowel in een voertuig als per boot, bezoeken van rotstekeningen, beklimmen van de rode duinen van Sossusvlei en het verkennen van de Okavango Delta in een mokoro (traditionele kano) en motorboot.

Reisprogramma Groepsreis van Windhoek naar Victoria Falls:

Vraag Offerte aan

De groepsreis start in Windhoek, de hoofdstad van Namibië. Tijdens de rit naar de Sossusvlei maakt u direct kennis met het uitgestrekte en gevarieerde landschap van dit immense land. Savannes, bergen met prachtige uitzichten en felgekleurd woestijnlandschap wisselen elkaar af.

Wie aan Namibië denkt, denkt aan Sossusvlei en Deadvlei. Knaloranje duinen, witte zoutvlaktes en zwarte, versteende bomen, dat is wat u in Namib Naukluft National Park mag verwachten. Voor de enthousiastelingen is het mogelijk om duinen te beklimmen, bijvoorbeeld Dune 45 of Big Daddy. Wilt u het rustiger aan doen? Geen probleem, want ook zonder een duinbeklimming is het landschap betoverend.

De rondreis gaat verder naar Swakopmund, een kustplaatsje met Duits karakter van waaruit vele activiteiten te ondernemen zijn. Zowel op de oceaan als in de woestijn. Ook vindt u hier goede restaurants en gezellige winkels. Via de eeuwenoude rotstekeningen bij Brandberg reist de groep verder naar Etosha National Park. Dit is hét wildpark van Namibië. De reis staat hier in het teken van safari's.

Via de Caprivi-strook wordt een uitstap gemaakt naar de Okavango Delta in Botswana. In de zogeheten Panhandle verkent u de waterwegen per motoboot of mokoro, een traditionele kano. Terug in Botswana gaat de groepsreis naar Chobe National Park. Een bootsafari over de Chobe rivier is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van de rondreis. De groepsreis wordt afgesloten bij de machtige Victoria Falls in Zimbabwe. Neem plastic beschermtasjes voor foto- en filmapparatuur, want de enorme nevel maakt alles en iedereen nat.

Hoogtepunten Groepsreis van Windhoek naar Victoria Falls:

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

DAG 1-2: SOSSUSVLEI

De groepsreis start om 8.00 uur in Windhoek. Na een kennismaking met de medereizigers geven de gidsen een briefing over de reis. Dan gaat de reis van start. U gaat naar de rode duinen van Sossusvlei. De volgende dag is er volop tijd om het landschap te verkennen en voor liefhebbers de duinen te beklimmen.

Sossusvlei is gelegen in het prachtige Namib-Naukluft National Park. Hier vindt u de iconische rode duinen waar Namibië zo bekend om is. Het landschap is zeer uitgestrekt en biedt eindeloze vergezichten, zeker als u de uitdaging aan gaat om een van de duinen te beklimmen. Naast Sossusvlei zijn er meerdere pannen te bezoeken zoals Hidden Vlei of Deadvlei. De laatste wordt met zijn oeroude versteende camelthorn bomen door sommigen voor interessanter en mooier gehouden dan Sossusvlei. Sesriem Canyon is zeker ook een bezoek waard.

DAG 3: SWAKOPMUND

De groepsreis gaat verder naar Swakopmund, gelegen aan de koele Atlantische Oceaan. Hier zijn vele optionele activiteiten te ondernemen zoals sandboarden, kanovaren op de oceaan, dolfijnen- en zeehonden boottocht, scenic flights in een klein vliegtuigje en veel meer. Swakopmund staat ook bekend om gezellige restaurantjes, markten en winkels.

Swakopmund, gelegen aan de Atlantische Oceaankust van Namibië, heeft een opvallend klimaat. De temperatuur is zelden lager dan 15 C en de regenval is vrijwel nul terwijl er negen maanden per jaar ochtendmist landinwaarts uitstrekt. Hierdoor kunnen specifieke planten en dieren overleven in de woestijn.Swakopmund is dé uitvalsbasis voor oceaanboottochten, kajakken, in een 4WD over de duinen, een vlucht over de duinen en nog veel meer. Het plaatsje heeft een gezellig centrum met leuke winkels en goede restaurants. Gelegen aan de kust mogen visspecialiteiten natuurlijk niet op de menukaart ontbreken.

DAG 4-5: BRANDBERG

De reis naar Brandberg laat zien hoe gevarieerd het landschap van Namibië is. In Brandberg maakt u een wandeling met lokale gids naar de eeuwenoude rotstekeningen van de San, de oudste bewoners van dit gebied. Ook makt u een 4WD excursie met lokale gids door de Ugab River Valley, op zoek naar woestijnolifanten.

Brandberg is gelegen in Damaraland in het noorden van Namibië. Met een hoogte van 2.573 meter is Brandberg de hoogste plek in Namibië. Dit is leefgebied van woestijnolifanten, zwarte neushoorns en soms ook zelfs leeuwen. Brandberg is vooral bekend vanwege de rotsschilderingen van de San. De eeuwenoude White Lady rotsschildering is erg bijzonder. Het is voor velen onderwerp van discussie: sommigen zien een medicijnman tijdens een rituele dans, terwijl anderen een jager zien. Ook de naam zaait onrust, want als u goed kijkt lijkt de Lady een man te zijn...

DAG 6-7: ETOSHA NATIONAL PARK

Op naar Etosha National Park, hét wildlife gebied van Namibië. Natuurlijk draait het hier allemaal om safari's. U verblijft in het national park zelf, waardoor u 's avonds bij de verlichte waterpoelen wilde dieren kunt zien komen en gaan.

Etosha National Park is het grootste wildpark van Namibië. De naam Etosha is te vertalen als 'plaats van droog water' of 'de grote witte plaats'. Het nationale park dankt zijn naam aan de enorme zoutpan in het hart van het park. Het park biedt niet alleen een enorme variatie aan wild, maar ook een indrukwekkend landschap en bijzondere vegetatie. In Etosha National Park vindt u behalve giraffen, olifanten, zebra’s, neushoorns, impala’s en jakhalzen, ook onder meer gemsbokken, gnoes, luipaarden, cheeta's, hyena's en leeuwen.

DAG 8: GROOTFONTEIN

De hele ochtend maakt u safari's in Etosha National Park. Dan laat u dit immense wildlife gebied achter u voor een overnachting nabij Grootfontein

DAG 9: MAHANGO GAME RESERVE

U reist naar de Caprivi-strook. Dit waterrijke gebied rond de Kavango rivier is ideaal voor het spotten van vele vogelsoorten.

Mahango Game Reserve strekt zich uit van Popa Falls tot de grens met Botswana. Het reservaat kent droge en moerasachtige delen die verschillende wildsoorten aantrekken en garant staan voor afwisselende safari's. Olifanten, buffels, kudu's en impala's worden regelmatig bij de rivierbedding gespot.Verwacht bij Popa Falls geen grote waterval. Het zijn mooie stroomversnellingen in de Kavango rivier, die zich verderop uitwaaiert in het kanalenstelsel van de Okavango Delta in Botswana.

DAG 10-11 OKAVANGO DELTA

Na een safari door Mahango National Park wordt Namibië verruild voor Botswana. U reist naar de Okavango Delta en verblijft in een mooie lodge in de Panhandle. Ontdek de waterwegen per motorboot of zoef geruisloos over het water in een mokoro, een traditionele kano.

De Okavango Delta is de grootste inlandse delta ter wereld. Kristalhelder water verandert de droge Kalahari woestijn in een oase. De Okavango Delta is het leefgebied van nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten. Op de eilanden en vlaktes kan wildlife worden gespot zoals olifanten, leeuwen, luipaarden, cheeta's, buffels, impala's, zebra's en andere antilopensoorten. De meest authientiek manier om de Okavango Delta te verkennen is een mokoro, een traditionele kano.

DAG 12: MUDUMU NATIONAL PARK

Terug in Namibië wordt de reis vervolgd door de Caprivi-strook. Hier maakt u een boottocht over de Kwando rivier op zoek naar nijlpaarden, krokodillen, olifanten en vogels.

Mudumu National Park is een gevarieerd wildgebied met de Kwando rivier als westelijke grens. Aan de overkant van de rivier, in Botswana, ligt het exclusieve Kwando Reserve. Mudumu National Park  is groen en heeft mopanebossen, met riet begroeide oevers en moerassen. In het park kunt u divers wild spotten zoals olifanten, kudu’s, sable antilopen, buffels, krokodillen en nijlpaarden. Ook is dit het leefgebied van vele vogelsoorten.

DAG 13: CHOBE NATIONAL PARK

De groepsreis gaat verder naar een ander deel van Botswana: het noorden van Chobe National Park. Hier stroomt de Chobe rivier, dat een grote aantrekkingskracht heeft op wildlife. U maakt een zonsondergang bootsafari.

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 14: VICTORIA FALLS

Voor het laatste deel van de rondreis verblijft u in Zimbabwe. Met een lokale gids verkent u de Victoria Falls en het omringende regenwoud.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

DAG 15: VICTORIA FALLS

De groepsreis eindigt om circa 8.00 uur.

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen. 
 • De vetgedrukte data zijn gegarandeerde vertrekdata.
 • De overige data hebben een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.
 • De data met * zijn reisdata met een Duits-sprekende gids. 

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2024
27 jan 2024 - 10 feb 2024
17 feb 2024 - 02 mrt 2024 *
23 mrt 2024 - 06 apr 2024
04 mei 2024 - 18 mei 2024
01 jun 2024 - 15 jun 2024
22 jun 2024 - 06 jul 2024 *
06 jul 2024 - 20 jul 2024
27 jul 2024 - 10 aug 2024 *
03 aug 2024 - 17 aug 2024
24 aug 2024 - 07 sep 2024
14 sep 2024 - 28 sep 2024 *
05 okt 2024 - 19 okt 2024
19 okt 2024 - 02 nov 2024
09 nov 2024 - 23 nov 2024
23 nov 2024 - 07 dec 2024
Vertrekdata 2025
25 jan 2025 - 08 feb 2025
15 feb 2025 - 01 mrt 2025 *
22 mrt 2025 - 05 apr 2025
12 apr 2025 - 26 apr 2025
03 mei 2025 - 17 mei 2025
31 mei 2025 - 14 jun 2025 *
21 jun 2025 - 05 jul 2025
05 jul 2025 - 19 jul 2025 *
26 jul 2025 - 09 aug 2025
02 aug 2025 - 16 aug 2025
23 aug 2025 - 06 sep 2025 *
13 sep 2025 - 27 sep 2025
04 okt 2025 - 18 okt 2025 *
18 okt 2025 - 01 nov 2025
08 nov 2025 - 22 nov 2025
22 nov 2025 - 06 dec 2025

Bij de prijs van deze accommodatiereis zijn de transfers inbegrepen. We bieden u hiermee een korting van € 60,- per persoon.
2024: € 3.690,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
2025: € 3.890,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting.

 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 680,- (2024) / € 710,- (2025).
 • Er is geen lokale betaling van toepassing.
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening.

Vraag Offerte aan

 • transfer van luchthaven
 • 14 nachten avontuurlijke safari met verblijf in luxe accommodaties
 • transfer naar luchthaven
 • 14x ontbijt, 5x lunch en 8x diner
 • activiteiten conform dag-tot-dag beschrijving
 • alle entreegelden voor parken, bezienswaardigheden en activiteiten zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door twee professionele Engelssprekende gidsen
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn.
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze kleinschalige reis heeft maximaal 12 deelnemers. De vertrekdata met gegarandeerd vertrek hebben geen minimum aantal deelnemers. Op andere vertrekdata is het minimum aantal deelnemers 4. 

Gidsen
De groepsreis wordt begeleid door 2 Engels-sprekende gidsen/chauffeurs.

Verblijf
Dit is een avontuurlijke reis met verblijf in accommodaties. Alle accommodaties hebben 3+ en 4 sterren en zijn niet alleen gekozen vanwege de service en comfort niveau, maar ook om hun prachtige locatie en lokale wildlife-viewing kansen.

Mate van participatie
Dit is een non-participatie reis. Soms zijn er porters en anders wordt gevraagd zelf uw bagage te dragen. Voor de rest hoeft u zelf niets te doen, alleen maar genieten van de reis.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen safari-wagen. De safari-truck heeft 12 vooruitkijkende zitplaatsen en 2 zitplaatsen voor chauffeur en gids.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan