Zuid Afrika en Botswana; maar dan anders

Een fly drive door het noorden van Zuid Afrika en het zuiden van Botswana. Tijdens deze individuele rondreis staan wilde dieren, cultuur en oude beschaving centraal. U maakt safari's om de Big Five te spotten, leert over een eeuwenoude beschaving en ontmoet lokale kunstenaars.

HOOGTEPUNTEN
Pilanesberg
Waterberg
Mapungubwe National Park
Tuli Game Reserve - Botswana
Soutpansberg
Tzaneen
Timbavati Reserve/Kruger Park
Panoramaroute

DAG 1: JOHANNESBURG 
Op de luchthaven van Johannesburg staat een huurauto voor u klaar. Vervolgens rijdt u naar uw 3-sterren guesthouse in de veilige en luxe wijk Sandton.

DAG 2-3: JOHANNESBURG - PILANESBERG NATIONAL PARK (ca. 180 km)
 U reist naar Pilanesberg National Park dat op de overblijfselen van een oude vulkanische krater ligt. Pilanensberg is zeer geschikt om met eigen huurauto onder meer antilopen, giraffes, nijlpaarden, vele vogelsoorten en de Big Five (leeuw, luipaard, buffel, olifant, neushoorn) te spotten. Een groot voordeel van Pilanesberg is dat er geen malaria voorkomt.

Uw accommodatie ligt net buiten de Bakgatla-gate aan de noordoost-kant van Pilanesberg. U verblijft twee nachten op basis van logies en ontbijt in een comfortabele safaritent, dat is opgezet op een houten deck. Vanaf de veranda kijkt u de bush in.

DAG 4-5: PILANESBERG NATIONAL PARK - WATERBERG (ca. 215 km)
 Vandaag reist u naar Waterberg in de provincie Limpopo. Waterberg is een schitterend natuurgebied met een grote variatie aan landschappen en fauna. Er zijn vele natuurlijke warmwaterbronnen. Uw accommodatie bevindt zich in een malariavrij wildreservaat dat bestaat uit open grasvlakten (savanne), dichtbegroeide struikvelden (bush), bergen en valleien. Omdat er geen grote roofdieren in het reservaat leven, kunt u hier heerlijk wandelen of fietstochten maken met mountainbikes. Ook paardrijden behoort tot de mogelijkheden. Fantastisch om oog in oog te staan met giraffes, zebra's, gnoes en antilopen.

Wilt u op zoek naar de Big Five? Geen probleem, want de accommodatie organiseert ook safaris per open jeep in het aangrenzende Welgevonden reservaat. U verblijft twee nachten in een chalet die in hoog gras is gelegen en omringd is door acaciabomen.

DAG 6-7: WATERBERG - MAPUNGUBWE NATIONAL PARK  (ca. 420 km)
In het noorden van de Limpopo provincie ligt aan de grens met Botswana het Mapungubwe National Park. Het park bestaat uit twee delen: Mapungubwe Cultural Landscape en Mapungubwe World Heritage Site. In dit National Park vindt u prachtige natuur met veel acacia-, mopane- en baobab bomen. Er is veel wildlife te zien, zoals olifant, giraffe, zebra, neushoorn, kudu, impala, gemsbok, wildebeest en waterbok. Als u geluk heeft spot u een leeuw, luipaard, hyena of cheetah!

 In de jaren '30 van de vorige eeuw zijn door de toenmalige blanke eigenaar Van Graan resten gevonden van gouden voorwerpen. Vervolgens zijn door archeologen veel objecten gevonden die een duidelijk beeld geven van hoe deze mensen in de 8e en 9e eeuw geleefd hebben. Het vermoeden bestaat dat dit Afrikaanse koninkrijk door de handel met Oost Afrika en met het toenmalige Perzië, Egypte, India en China rijk is geworden. De opvallendste en tevens belangrijkste vondsten waren een gouden neushoorn, een gouden kom en een gouden scepter. Maak onder begeleiding van een deskundige gids een Heritage Tour en leer over de eeuwenoude beschaving in dit gebied. U verblijft twee nachten in een cottage op basis van logies in het National Park.

DAG 8-10: MAPUNGUBWE NATIONAL PARK - TULI GAME RESERVE BOTSWANA  (tot aan grens ca. 30 km)
Vandaag reist u naar het Tuli Game Reserve in Botswana. Bij de grens laat u de huurauto achter op een bewaakte parkeerplaats. Afhankelijk van de waterstand van de Limpoporivier - de natuurlijke grens tussen Zuid Afrika en Botswana - vindt de transfer (ca. 5 km) naar de lodge plaats per 4WD of per kabelbaan over de rivier.

 Tuli Game Reserve maakt deel uit van een strook land in het uiterste oosten van Botswana dat Tuli Block wordt genoemd. Het Tuli landschap verschilt sterk met de rest van Botswana. Hier bevinden zich een aantal zeldzame heuvels in het verder vlakke Botswana. De ruige rotsformaties zorgen voor fraaie vergezichten.

Uw 4-sterren lodge is prachtig gelegen aan de oevers van de Limpopo-rivier. De lodge is een goede uitvalsbasis voor de open jeep safari's die u onder begeleiding van deskundige rangers maakt. De lodge is ook een heerlijk rustpunt. Geniet u van het uitzicht vanaf het panoramisch deck bovenop de zandstenen kopjes, vanuit de hide of uit de zitplaatsen op de oevers van de Limpopo-rivier. Het grote zwembad biedt heerlijke verkoeling op warme dagen. U verblijft drie nachten in een van de acht suites. Maaltijden, koffie en thee en twee game activiteiten per dag zijn inbegrepen.

DAG 11-12: TULI GAME RESERVE - ELIM (vanaf grens ca. 200 km)
Uw transfer per 4WD of kabelbaan brengt u terug naar Zuid Afrika. U haalt uw auto van de parkeerplaats en rijdt vervolgens richting Soutpansberg. Uw lodge ligt nabij het gezellige marktplaatsje Elim. Het is gelegen op de oevers van de Luvhuvhu rivier en is de perfecte plek om de rijke verscheidenheid van diverse Zuidafrikaanse culturen te ontdekken. De eigenaar van de lodge is nauw betrokken bij de Ribolla Tourism Association, een samenwerkingsverband van lokale kunstenaars en ambachtslui die een Art Route hebben uitgewerkt. Onder begeleiding van een deskundige gids bezoekt u lokale kunstenaars, waarvaan een aantal hun talenten hebben laten zien in het Parlement gebouw en het Sandton Convention centrum. U kunt niet alleen hun kunstwerken bewonderen, maar u krijgt ook te zien hoe de werken van houtbewerkers, Venda drum makers, pottenbakkers of papiermakers tot stand komen. Ook is het mogelijke een tweedaagse Afrikaanse kunst workshop te volgen. Klik hier voor meer informatie en videobeelden.

DAG 13-14: ELIM - TZANEEN (ca. 285 km)
U reist vandaag naar Tzaneen. De Magoebaskloof-pas staat bekend als een van de mooiste routes van Zuid Afrika. Deze R71 en George Valley Drive (R528) volgen grotendeels de koers van de Great Letaba River. De weg gaat langs de hellingen van de ruim 2.000 meter hoge Wolkberg en langs schitterende watervallen. In de omgeving van Tzaneen zijn verschillende bezienswaardigheden die u kunt bezoeken. Het Modjadji Cycad Nature Reserve is niet alleen bijzonder vanwege de palmvarens, maar ook vanwege de Rain Queen Modjadji. Deze koningin laat het hier, naar men zegt, door een ceremonie regenen. De baobab boom bij Sunland Nursery is ruim 6.000 jaar oud. De omtrek van de boom is maar liefst 46,8 meter!

U verblijft een nacht in een 3-sterren guesthouse in de buurt van Tzaneen op basis van logies en ontbijt. Het guesthouse heeft een traditioneel koloniale sfeer en ligt in een prachtige Engelse tuin met mooie vergezichten.

DAG 15-16: TZANEEN - TIMBAVATI PRIVATE NATURE RESERVE  (ca. 175 km)
Vandaag reist u naar Timbavati Private Nature Reserve, dat onderdeel uit maakt van het Kruger National Park. U wordt ontvangen in een kleinschalige, authentieke safari lodge. Deze exclusieve lodge biedt onderdak aan maar 16 gasten. U verblijft in een traditionele, met riet bedekte rondavel, waarin u het echte Afrika gevoel zal overkomen.

 U kunt hier volop genieten van de natuur, wildlife en rust in deze prachtige omgeving, maar ook aan verschillende activiteiten die de lodge organiseert, deelnemen (bij de prijs inbegrepen). In de vroege ochtend en/of in de late namiddag kunt u bijvoorbeeld in een open landrover op gamedrive. De safari's worden begeleid door deskundige Shangaan rangers en trackers. De ranger zal zijn voorliefde voor de natuur en wilde dieren graag met u delen. Voorop de jeep zit een tracker, ofwel sporenzoeker, die behoort tot de Shangaan stam. De tracker signaleert de sporen van het wild en probeert u de Big Five van zo nabij mogelijk te laten zien.

DAG 17-18: TIMBAVATI PRIVATE NATURE RESERVE - HAZYVIEW  (ca. 150 km)
U reist naar de provincie Mpumalanga, dat letterlijk betekent: plaats waar de zon opkomt. U verblijft in een 4-sterren guesthouse in Hazyview, maar voordat u daar aankomt, heeft u een werkelijk schitterende route voor de boeg.

De Panoramaroute wordt gekenmerkt door groene bergen en diep ravijnen. Op de groene heuvels worden thee, koffie, tabak en bananen verbouwd. De Blyde River heeft in de loop der tijd een tot 700 meter diepe ravijn uitgeslepen. De canyon is 26 kilometer lang. Bij helder weer kunt u genieten van spectaculaire uitzichten, vooral bij God's Window en de Three Rondavels.

DAG 19: HAZYVIEW - JOHANNESBURG
U rijdt terug naar Johannesburg (ca. 405 km) waar u op de luchthaven de huurauto inlevert.


Wilt u meer weten of onderdelen van deze reis veranderen, vraag dan een vrijblijvende offerte aan.

Wat is de Verantwoorde, Duurzame Reizen Bijdrage?

  

De lodge waarin dag 9-11 verblijft:

 • initieert en participeert actief in community programma’s. Dit kan bestaan uit financiële steun bijv. voor de aanschaf van computers op de lokale school en het bouwen en inrichten van een huis voor een familie die 8 weeskinderen opvangt.  Maar ook d.m.v. het oprichten van een joint venture met 3 lokale dorpen die gezamenlijk eigendom is van een van de bush camps van de lodge. De gemeenschap profiteert direct van het toerisme, werkgelegenheid en inkomen wordt gecreëerd. Personeel krijgt training-on-the-job.
 • personeel heeft een koor opgericht dat regelmatig optreedt voor gasten. De CD wordt in de curioshop verkocht.
 • veel aandacht voor conservation, bijv. in de vorm van onderzoek naar gedrag van wilde dieren

De lodge waarin u dag 16-17 verblijft: 

 • heeft een Youth Leadership programma ontwikkeld. In samenwerking met het Wildlife College kunnen leerlingen het natuurpark bezoeken. Zij krijgen inzicht in milieu en natuur en krijgen voorlichting over mogelijkheden om in het ecotoerisme werkzaam te zijn.
 • heeft een HIV/Aids programma opgezet voor haar personeel. Voorlichting en advies wordt maandelijks gegeven.
 • voorziet het personeel van medische zorg.
 • heeft het keurmerk Fair Trade in Tourism South Africa.
Dit is slechts een aantal reisonderdelen met een Fair Tourism bijdrage. Bij een beschrijving van uw persoonlijke reis op maat worden alle bijdragen beschreven.


Prijsindicatie
€ 1.900 - € 2.400 per persoon, op basis van een 2-persoonsbezetting.

Al onze reizen worden op maat samengesteld, afgestemd op uw wensen. Hierdoor is iedere reis uniek. Dit geldt ook voor de prijs. De exacte prijs is afhankelijk van onder andere vertrekdag, beschikbaarheid, wisselkoers, categorie van accommodaties en aantal volwassenen en eventueel kinderen. Natuurlijk wilt u de exacte kosten voor uw reis weten. Neemt u daarom contact met ons op, dan rekenen we vrijblijvend de reissom voor u uit. Uiteraard helpen en adviseren we u ook graag met het samenstellen van uw reis.

Inclusief

 • autohuur in categorie 2. Bij de autohuur is inbegrepen onbeperkt aantal kilometers, W.A./B.A verzekering, C.D.W. verzekering, T.P. diefstal verzekering, P.A.I. verzekering, Dekking glas-, banden- en bodemschade, Contract fee, 1e extra bestuurder, luchthaven afleverkosten, lokale belastingen
 • 1 nacht in een 3-sterren guesthouse in Sandton, Johannesburg op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een 3-sterren camp in Pilanesberg. U verblijft in een safaritent op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een 4-sterren lodge in Waterberg. U verblijft in een chalet. Maaltijden, koffie en thee, een game drive per dag en gebruik van mountainbikes zijn inbegrepen
 • 2 nachten in een restcamp in Mapungubwe. U verblijft in een cottage op basis van logies
 • 3 nachten in een 4-sterren lodge in Tuli Block, Botswana. U verblijft in een suite. Maaltijden, koffie en thee, twee game activiteiten per dag en wasservice zijn inbegrepen
 • 2 nachten in 3-sterren lodge nabij Elim. U verblijft in een chalet op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een 3-sterren guesthouse nabij Tzaneen op basis van logies en ontbijt
 • 2 nachten in een 4-sterren lodge in Timbavati. U verblijft in een rondavel. Maaltijden, twee game drives en bush walk zijn inbegrepen
 • 2 nachten in een 4-sterren guesthouse in Hazyview op basis van logies en ontbijt
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden
 • adequate ondersteuning als er zich tijdens uw reis onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreid documentatiepakket met o.a. gedetailleerde routbeschrijvingen, kaarten etc.

Exclusief

 • intercontinentale en regionale vluchten 
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • belasting en toeslagen die uitsluitend lokaal voldaan kunnen worden
 • extra's ten behoeve van de autohuur, zoals een one way
 • excursies tenzij anders vermeld
 • entreegelden voor bezienswaardigheden, nationale parken en game reserves, tenzij anders vermeld
 • overige maaltijden en drankjes
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Opmerkingen
Onder voorbehoud van beschikbaarheid en prijs- en koerswijzigingen

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

 

 

 

 


Informatie over
Zuid  Afrika 

 


 

 

 

 


Mapungubwe
Golden Rhino

   

Bekijk de video 


 

 

 

 


Voorbeeldreizen

bekijk het overzicht


 

 

 

 


 Venda pottenbakken

  

Bekijk de video

 


 

 

 

 

 


Safari in
Timbavati Reserve

Bekijk de video


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Wat betekent verantwoord en duurzaam reizen?

Klik hier voor meer informatie

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 Reis aanpassen?

Vraag een vrijblijvende offerte aan 


 

 

 

 

 

 

 

 


 


 

 

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR