Moremi Game Reserve in Botswana

Moremi Game Reserve is een van de meest bezochte wildreservaten in Botswana. Moremi ligt in het centrale en oostelijke deel van de Okavango Delta. Het wildreservaat omvat Moremi Tongue en Chief's Island. In vrijwel al onze voorbeeldreizen naar Botswana is Moremi Game Reserve opgenomen.

Moremi: landschap en dieren

Moremi staat bekend vanwege de spectaculaire mogelijkheden om wild te spotten. Het landschap is vlak en erg gevarieerd. Waterwegen, kanalen, lagunes, grasvlaktes en mopane bossen wisselen elkaar af. Video van parende leeuwen in Moremi Deze variatie in flora heeft een grote aantrekkingskracht op dieren, van antilopen tot olifanten, van nijlpaarden tot leeuwen. Zowel de witte als zwarte neushoorn zijn geherintroduceerd, waardoor Moremi een Big Five gebied is. Natuurlijk trekt de waterrijke omgeving ook vele vogelsoorten aan. Niet voor niets heeft Moremi Game Reserve al eens de titel behaald van Beste wildreservaat in Afrika!

Moremi: lodges en campsites

Veel lodges in Moremi Game Reserve zijn uitsluitend bereikbaar met een klein vliegtuigje. Een dergelijke fly-in safari kan het hele jaar worden ondernomen. Een aantal lodges is per auto bereikbaar. Net als voor de campsites geldt dat een 4x4 wagen (eventueel met daktenten en kampeeruitrusting) noodzakelijk is. Daarnaast wordt voor een self drive 4x4  rij-ervaring sterk aanbevolen. In het regenseizoen is dit zelfs een must. Maar ook in het droge seizoen is een self drive door Moremi een hele uitdaging door het mulle zand en doordat regelmatig (zijtakken) van rivieren moeten worden overgestoken. In Moremi is een beperkt aantal publieke campsites. Deze moeten ruim van te voren worden geboekt. Daarnaast zijn er zogeheten HATAB-campsites beschikbaar voor mobiele kampeersafari's. Dit kunnen groepsreizen zijn of individuele kampeersafari's, variërend van basic tot luxe.

 

Meer weten?
0570 - 605 735
info@fairmundotravel.nl


 
 Vraag een vrijblijvende offerte aan


REIZEN NAAR
Botswana
Namibië
Zimbabwe
Zuid Afrika


 


Volg Fair Mundo Travel op TwitterVolg ons op Twitter


 
 Like ons op Facebook

©2006-2018 Fair Mundo Travel | Tesschenmacherstraat 43 | 7415CS Deventer | +31(0)570 - 605 735
copyright | disclaimer | privacy | sitemap | contact | print | cookies
Fair Mundo Travel maakt gebruik van cookies. Klik hier voor meer informatie

SGR