Kampeersafari Essentie van Botswana

Kampeersafari Essentie van Botswana

Moremi, Khwai, Savuti, Chobe, Victoria Falls

Nu boeken

 • Intro
 • Dag-tot-dag
 • Extra informatie
 • Reisdata
 • Prijs
 • Inclusief
 • Exclusief
 • Offerte

Groepsreis Kampeersafari Essentie van Botswana

9 dagen | Vanaf € 1.435,- per persoon
 

Safari in een kleine groep naar Moremi, Khwai, Savuti, Chobe, Victoria Falls

Deze groeps kampeersafari heet niet voor niets de Essentie van Botswana. In negen dagen reist u in een kleine groep door de mooiste wildparken van Botswana.

De groep bestaat uit maximaal 12 personen. De kleinschalige groepsreis is een aaneenschakeling van safari's door Moremi Game Reserve, Khwai Area, Savuti en Chobe National Park. De laatste stop is in Victoria Falls, Zimbabwe waar u de gelijknamige watervallen kunt bezoeken. Dit is een imposante afsluiting van de groepsreis door Botswana.

Reisprogramma Groeps Kampeersafari Essentie van Botswana:

Vraag Offerte aan

Tijdens de kampeersafari verblijft u op campsites in de nationale parken zelf. Er zijn geen vaste voorzieningen. Het camp wordt opgezet en is voorzien van een bucket shower met warm water en een bush toilet. De campsites zijn niet omheind, waardoor er wild door het camp kan lopen. Dit is met recht een avontuurlijke safari!

We bieden ook kampeersafari's aan met grotere tenten, stretchers en eigen sanitair. Bekijk bijvoorbeeld deze Luxe Kampeersafari Botswana.

Hoogtepunten Groeps Kampeersafari Essentie van Botswana:

Review van klanten over Groeps Kampeersafari Essentie van Botswana:

Door Martin de Wilde

Onze reis was prachtig. Botswana was bijzonder groen na inderdaad alle overvloed aan regen die gevallen is. Het Moremi deel was niet bepaald begaanbaar en op de camping in het Khwai gebied konden we niet eens bij de rivier kamperen omdat de kampeerplek helemaal onder water stond...Maar, de reis was prachtig, we hebben (bijna) alle wilde dieren gezien en ook nog eens 2 keer de jacht van leeuwen op een prooi van dichtbij tot het einde toe meegemaakt. De gids was erg goed, hij heeft haviksogen en ziet beesten waar een ander ze niet had gezien...De groep was leuk en alle voorzieningen helemaal prima. Alles was eigenlijk perfect geregeld

Vraag Offerte aan

Bekijk van Dag-tot-Dag

WAT IS EEN MOBIELE KAMPEERSAFARI IN EEN KLEINE GROEP?

De mobiele kampeersafari is een kleinschalige, internationale groepsreis met maximaal 12 personen. U reist in speciaal ontworpen safarivoertuig. De trailer biedt ruimte voor alle bagage en keukenbenodigdheden. Hoewel de wegen soms lastig en bumpy zijn, biedt de 4WD veel comfort. De reis is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert overwegend midden in de bush, meestal op zogeheten HATAB-campsites. Dit garandeert een exclusieve beleving van de parken in Botswana. Er zijn geen andere toeristen in uw directe omgeving. De campsites zijn niet omheind, waardoor wildlife in het camp kan komen. U kampeert in tweepersoons-koepeltenten (210 cm x 210 cm x 175 cm). Het campingmatras is van foam en 5 cm dik. Op veel campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U kunt dan gebruik maken van het bush sanitair van het camp. Dit is een semi-participatie reis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

DAG 1: NABIJ MOREMI GAME RESERVE

De safari begint om 14.00 uur in Maun, Botswana. U wordt naar een campsite aan de rand van Moremi Game Reserve gebracht. Hier ontmoet u de reisgenoten en geeft de gids een uitgebreide briefing over de reis. Afhankelijk van uw aankomsttijd is het mogeljk om een wandeling door het dorp Shorobe te maken dat bekend  staat om de mandenvlechters.

DAG 2-4: MOREMI GAME RESERVE en KHWAI AREA

Vandaag gaat u naar het westelijk deel van Moremi Game Reserve. Hier maakt u ochtend en middag game drives op zoek naar wildlife. De laatste dag wordt het camp verplaatst naar het noordoostelijk deel van Moremi Game Reserve/Khwai Area zodat u in een ander deel van dit prachtige gebied safari's kunt maken.

Moremi Game Reserve ligt in het oostelijk deel van de Okavango Delta in Botswana. Moremi Game Reserve kent tal van verschillende ecosystemen, van rivierbossen en watergebieden met rietkragen, tot mopanebossen en droge savannebossen. De verschillende ecosystemen trekken een grote hoeveelheid verschillende (roof)dieren aan, zoals leeuw, cheeta, buffel, gnoe, zebra, nijlpaard, jakhals, wilde hond, lechwe, giraf en olifant. Een aantal jaren geleden zijn in Moremi neushoorns geherintroduceerd. Alhoewel de neushoorn hier de laatste tijd vaker wordt gespot, blijft deze moeilijk op te sporen. Door het water van de Okavango Delta komen in Moremi Game Reserve vele vogelsoorten voor. Dit ongerepte wildgebied is een paradijs voor de safariliefhebber.

Khwai Area is een prachtig gebied. Khwai Area ligt zowel binnen als grenzend aan Moremi Game Reserve, een landtong in de Okavango Delta. Khwai behoort volgens kenners tot de top wildlife gebieden van Afrika. De Khwai River stroomt hier het hele jaar door en heeft aantrekkingskracht op een grote hoeveelheid dieren. Olifanten worden er vaak gespot, net als lechwe, buffel, impala en nijlpaarden. Het gebied staat bekend om de luipaarden en wilde honden. Ook maakt u kans op het spotten van bijvoorbeeld giraffe, leeuw, cheeta, zebra, kudu en vele vogelsoorten.

DAG 5: SAVUTI

De reis gaat verder naar het noorden, naar Savuti in Chobe National Park. Ook nu is de reis weer een game drive op zoek naar wildlife.

Savuti ligt in het hart van Chobe National Park. Na droog te zijn gevallen in de tachtiger jaren, stroomt er sinds januari 2010 weer af en toe water in de Savuti Channel en Marsh. Savuti staat bekend om de grote populatie mannelijke olifanten en de leeuwen die er een kunst van hebben gemaakt deze grote 'lonely bulls' neer te halen. In november-december en in februari-april vindt in deze regio een grote zebra migratie plaats. En natuurlijk worden de zebra’s op de voet gevolgd door vele roofdieren.

DAG 6-7: CHOBE NATIONAL PARK

Vandaag trekt u verder naar de Chobe rivier in het uiterste noorden van Chobe National Park. Er worden game drives gemaakt door het nationale park en langs de rivieroever.

Chobe National Park is het op één na grootste park in Botswana en staat vooral bekend om de vele olifanten.Dit is ook het leefgebied van onder andere buffels, giraffen, zebra’s en vele antilopensoorten, veelal op de voet gevolgd door roofdieren zoals leeuwen, luipaarden en hyena’s. De Chobe rivier vormt de noordelijke grens en is het hele jaar door een belangrijke waterbron voor wildlife. Grote kuddes komen naar de oevers om hun dorst te lessen. Olifanten nemen regelmatig een bad of zwemmen naar een eiland in de rivier. Natuurlijk vindt u hier ook nijlpaarden, krokodillen en vele vogelsoorten.

DAG 8: VICTORIA FALLS

Na een korte ochtend game drive in Chobe National Park verruilt u Botswana voor Zimbabwe. U gaat naar Victoria Falls van waaruit u de indrukwekkende Victoria watervallen kunt bekijken. U verblijft in een guesthouse.

Victoria Falls is een plaatsje gelegen in het noorden van Zimbabwe aan de Zambezi-rivier. Deze rivier vormt de grens tussen Zimbabwe en Zambia. Victoria Falls is eveneens de naam van de wereldberoemde watervallen. Het water van de Zambezi-rivier stort zich over een breedte van ongeveer 1.700 meter naar beneden in een 100 meter diepe kloof. De kracht van het water doet veel spray opstuiven. Deze nevelwolken werd door lokale stammen ‘de rook die dondert' genoemd. Vanuit Victoria Falls kunnen vele activiteiten worden ondernomen zoals een bootcruise, kanovaren, helikoptervlucht over de watervallen, bungeejumpen, raften en abseilen.

DAG 9: VICTORIA FALLS

Na het ontbijt eindigt de groepsreis.

Vraag Offerte aan

Deze reis wordt in 2023 niet aangeboden. Een vergelijkbare groepsreis is Groeps kampeersafari Effectief

 • De vertrekdata zijn exclusief vluchtdagen
 • Er is een minimum deelname van 4 personen. Informeer bij ons of er al 4 personen hebben geboekt of dat uw boeking maakt dat er 4 personen boeken en dat daarmee het vertrek inmiddels gegarandeerd is.
 • De vertrekdata met * zijn data in het hoogseizoen, de overige zijn laagseizoen data

Vraag Offerte aan

Vertrekdata 2022
11 feb 2022 - 19 feb 2022
11 mrt 2022 - 19 mrt 2022
25 mrt 2022 - 02 apr 2022
08 apr 2022 - 16 apr 2022
22 apr 2022 - 30 apr 2022
06 mei 2022 - 14 mei 2022
20 mei 2022 - 28 mei 2022
10 jun 2022 - 18 jun 2022
24 jun 2022 - 02 jul 2022
08 jul 2022 - 16 jul 2022 *
22 jul 2022 - 30 jul 2022 *
05 aug 2022 - 13 aug 2022 *
02 sep 2022 - 10 sep 2022 *
16 sep 2022 - 24 sep 2022 *
30 sep 2022 - 08 okt 2022 *
14 okt 2022 - 22 okt 2022 *
28 okt 2022 - 05 nov 2022
11 nov 2022 - 19 nov 2022
25 nov 2022 - 03 dec 2022
16 dec 2022 - 24 dec 2022

Prijs 2022

 • laagseizoen: € 1.435,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting
 • hoogseizoen: € 1.530,- per persoon bij een tweepersoonsbezetting

Deze reis wordt in 2023 niet aangeboden. Een vergelijkbare groepsreis is Groeps kampeersafari Effectief


 • Indien van toepassing: voor een alleenreizende geldt een single toeslag van € 133,- (2022). Als u bereid bent om met een andere alleenreizende van dezelfde sekse een tent/kamer te delen, dan hoeft u geen single toeslag te betalen, ook als blijkt dat er geen andere alleenreizende deelnemer is om de tent/kamer mee te delen
 • Wij brengen geen administratie- of boekingskosten in rekening

Vraag Offerte aan

Review van klanten over Groeps Kampeersafari Essentie van Botswana:

Door Martin de Wilde

Onze reis was prachtig. Botswana was bijzonder groen na inderdaad alle overvloed aan regen die gevallen is. Het Moremi deel was niet bepaald begaanbaar en op de camping in het Khwai gebied konden we niet eens bij de rivier kamperen omdat de kampeerplek helemaal onder water stond...Maar, de reis was prachtig, we hebben (bijna) alle wilde dieren gezien en ook nog eens 2 keer de jacht van leeuwen op een prooi van dichtbij tot het einde toe meegemaakt. De gids was erg goed, hij heeft haviksogen en ziet beesten waar een ander ze niet had gezien...De groep was leuk en alle voorzieningen helemaal prima. Alles was eigenlijk perfect geregeld

 • vervoer, campsites, accommodaties, thee, koffie, activiteiten en excursies conform dagprogramma
 • 8x ontbijt, 7x lunch, 7x diner
 • alle entrance fees voor parken zoals beschreven in het dagprogramma
 • begeleiding door professionele Engelssprekende gids/chauffeur en een camp assistent/kok
 • dekking door Stichting Garantiefonds Reisgelden. Al vanaf onze oprichting zijn wij aangesloten bij SGR. Een prettige gedachte dat uw betalingen verzekerd zijn
 • adequate ondersteuning als er zich onverhoopt problemen voordoen
 • uitgebreide reisbescheiden ter voorbereiding op de reis
 • 100% CO2 compensatie: de CO2 uitstoot van alle reisonderdelen wordt standaard door ons gecompenseerd
 • deze reis ondersteunt lokale projecten 
 • duurzaam reizen vergroot de positieve en verkleint de negatieve gevolgen van toerisme

Vraag Offerte aan

 • vluchten
 • kosten voor reis- en grensdocumenten
 • reis- en/of annuleringskostenverzekering
 • overige maaltijden
 • drankjes (alcohol, frisdrank)
 • slaapzak en kussen (eventueel te huur voor de duur van de reis)
 • optionele vlucht over Okavango Delta
 • entrance fees Victoria Watervallen
 • uitgaven van persoonlijke aard en fooien

Vraag Offerte aan

Aantal reizigers
Deze mobiele kampeersafari heeft 4-12 deelnemers.

Gidsen
De kampeersafari wordt begeleid door een professionele gids en camp assistent

Verblijf
Dit is een avontuurlijke kampeersafari. U kampeert overwegend midden in de bush. Op de bush campsites is geen permanent sanitair aanwezig. U kunt dan gebruik maken van het bush sanitair van het camp.

Mate van participatie
Dit is een semi-participatiereis, hetgeen inhoudt dat u zelf de tent moet opzetten en afbreken en uw eigen bagage moet dragen van en naar het safarivoertuig.

Reizen
U reist in een speciaal ontworpen 4WD safarivoertuig.

Bagage
Voor de reis geldt een bagagelimiet van 1 stuk van maximaal 12 kg per persoon. Harde koffers of tassen met wieltjes en/of frames zijn niet toegestaan.

Vraag Offerte aan