Internationaal Rijbewijs Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Paspoort en Visum

 

Neem contact met ons op

Internationaal Rijbewijs Zuid-Afrika

Als u een auto gaat huren in Zuid-Afrika moet aan verschillende vereisten worden voldaan. Ga goed voorbereid op reis om onnodige problemen te voorkomen.

Is mijn rijbewijs geldig in Zuid-Afrika?

Voor het huren van een auto in Zuid-Afrika is een Nederlands rijbewijs geldig. Ondanks dat op het Nederlands rijbewijs ook het Engelse "Driving License" staat, volstaat het niet in alle gevallen. Autoverhuurbedrijven en lokale politie vereisen soms een internationaal rijbewijs. Om te voorkomen dat u de huurauto niet meekrijgt of niet over de juiste papieren beschikt bij een aanhouding door de politie, adviseren wij altijd een internationaal rijbewijs mee te nemen.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig in Zuid-Afrika?

Naast een geldig Nederlands rijbewijs, kunnen autoverhuurbedrijven en politie een internationaal rijbewijs vereisen. Het internationaal rijbewijs, ofwel IRB of International Driving Permit, moet voor Zuid-Afrika een Engels vertaling van het Nederlandse rijbewijs zijn.

Het internationaal rijbewijs kan niet afzonderlijk worden gebruikt. Het is uitsluitend geldig in combinatie met het Nederlandse rijbewijs.

Onze ervaring is dat er niet altijd naar een internationaal rijbewijs wordt gevraagd. Toch kan het wel het geval zijn. Om problemen met het autoverhuurbedrijf of politie te voorkomen, adviseren wij om altijd een internationaal rijbewijs mee te nemen.

Het internationaal rijbewijs is verkrijgbaar bij de ANWB, zowel voor ANWB- leden als niet-leden. Het internationale rijbewijs toont u aan dat u over het juiste rijbewijs beschikt. 

Belangrijk:

  • Check altijd de laatste stand van zaken bij de officiële instanties.
  • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan adviseren wij om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke reisdocumenten noodzakelijk zijn.

Meer reizigersinformatie Zuid-Afrika

Een greep uit de Populairste Zuid-Afrika Reizen:

of bekijk Alle Reizen Zuid-Afrika

19 dagen
Vanaf € 2.375,- p.p.
Safari Zuid-AfrikaSafari Zuid-Afrika
19 dagen
Vanaf € 2.395,- p.p.
Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan andersRondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders

Neem contact met ons op