Geld Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Geld en Tijdsverschil

 

Neem contact met ons op

Geld Zuid-Afrika en Tijdsverschil Zuid-Afrika

Gaat u op reis dan Zuid-Afrika? Lees dan alles over geldzaken en tijdsverschil Zuid-Afrika.

Wat is de munteenheid in Zuid-Afrika?

De geldeenheid in Zuid-Afrika is de Zuid-Afrikaanse Rand (ZAR). Een rand bestaat uit 100 centen. Er bestaan op dit moment bankbiljetten van R10, R20, R50, R100 en R200. Munten zijn er in 1c, 2c, 5c, 10c, 50 c, R1, R2 en R5. 

De Namibische Dollar is gekoppeld aan de koers van de Zuid-Afrikaanse Rand. In Namibië kan ook met de Zuid-Afrikaanse Rande worden betaald, maar in Zuid-Afrika wordt de Namibia Dollar niet als betaalmiddel geaccepteerd.

Hoe kan ik betalen in Zuid-Afrika?

In Zuid-Afrika wordt veel met cash betaald. Veel accommodaties, restaurants en supermarkten accepteren ook credit card betalingen. Dit geldt ook voor steeds meer tankstations, alhoewel we adviseren om voor het tanken cash achter de hand te hebben. In afgelegen gebieden zijn credit card betaling niet altijd mogelijk. Houd bovendien rekening met stroomstoringen die pinnen en credit card betalingen onmogelijk maken.

Geld pinnen kan in de grotere plaatsen in Botswana. Het handigst is het pinnen met credit card. Hiervoor zijn de meeste geldautomaten (ATM) geschikt. Geld pinnen met uw bankpas heeft minder mogelijkheden. Belangrijk tip is om voor vertrek uw pinpas op werelddekking te zetten.

Wat is het tijdsverschil met Zuid-Afrika?

Tijdens onze zomertijd is het in Zuid-Afrika dezelfde tijd als in Nederland. Tijdens onze wintertijd is het er 1 uur later.

Neem contact met ons op

Meer reizigersinformatie Zuid-Afrika

Een greep uit de Populaire Zuid-Afrika Reizen

of bekijk Alle Reizen Zuid-Afrika

19 dagen
Vanaf € 2.375,- p.p.
Safari Zuid-AfrikaSafari Zuid-Afrika
16 dagen
Vanaf € 2.680,- p.p.
Groepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & BotswanaGroepsreis Zuid-Afrika, Zimbabwe & Botswana

Neem contact met ons op