Vaccinaties Zuid-Afrika

Zuid-Afrika

Paspoort en Visum

 

Neem contact met ons op

Inentingen, Vaccinaties en Malaria Zuid-Afrika

Op reis naar Zuid-Afrika? Een goede voorbereiding kan de kans op vervelende gezondheidssituaties tijdens de reis door Zuid-Afrika aanzienlijk verkleinen.

Heb ik vaccinaties of inentingen nodig voor Zuid-Afrika?

Voor een reis naar Zuid-Afrika wordt een DTP-vaccinatie aanbevolen. In sommige gevallen is een bescherming tegen Hepatitus A raadzaam. Als u uit een gele koorts gebied komt, is een gele koorts vaccinatie verplicht.

Komt malaria voor in Zuid-Afrika?

In sommige delen van Zuid-Afrika komt malaria voor. In het noordoosten en oosten, met name langs de grens met Zimbabwe en Mozambique, komt seizoensgebonden malaria voor. De rest van Zuid-Afrika is malaria-vrij.

Moet ik malaria pillen slikken in Zuid-Afrika?

Of u malaria pillen moet slikken tijdens uw reis door Zuid-Afrika is afhankelijk van de reisperiode en de route. Voor het uiterste noordoosten en oosten, waaronder Kruger National Park, wordt voor de maanden september tot en met mei malariaprofylaxe geadviseerd. Voor de rest van het jaar worden muggenwerende maatregelen, voor dit gebied en het gebied verder westwaarts, aanbevolen.

Malariamuggen steken vooral bij zonsopkomst, 's avonds en 's nachts. De kans op malaria wordt verminderd door het dragen van lange broeken, sokken en lange mouwen. Ook kunnen insectenwerende middelen met DEET enige bescherming bieden. Het is raadzaam om onder een klamboe te slapen.

Tip:

Check voordat u een afspraak maakt voor vaccinaties en malaria profylaxe of, en welke, aanbieders door uw ziektekostenverzekering worden vergoed.

Belangrijk:

  • Check altijd de laatste stand van zaken bij de officiële instanties, zoals Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
  • Laat u persoonlijk adviseren over maatregelen tegen malaria door bijvoorbeeld de GGD of huisarts.
  • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan adviseren wij om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke reisdocumenten noodzakelijk zijn.

Meer reizigersinformatie Zuid-Afrika

Een greep uit de Populairste Zuid-Afrika Reizen:

of bekijk Alle Reizen Zuid-Afrika

19 dagen
Vanaf € 2.375,- p.p.
Safari Zuid-AfrikaSafari Zuid-Afrika
14 dagen
Vanaf € 6.095,- p.p.
Safari reis Zuid-Afrika met chauffeurSafari reis Zuid-Afrika met chauffeur

Neem contact met ons op