Internationaal Rijbewijs Namibië

Namibië

Internationaal Rijbewijs

 

Neem contact met ons op

Internationaal Rijbewijs Namibië

Als u een auto gaat huren in Namibië is er een aantal zaken waar u rekening mee moet houden. Hier leest u alle vereisten ten aanzien van een rijbewijs Namibië.

Is mijn rijbewijs geldig in Namibië?

Voor het huren van een auto in Namibië is een Nederlands rijbewijs geldig. Weliswaar staat het Nederlands rijbewijs ook het Engelse "Driving License" maar het volstaat toch niet in sommige situaties. Zowel autoverhuurbedrijven als lokale politie kunnen soms om een internationaal rijbewijs vragen. Om te voorkomen dat u de huurauto niet meekrijgt of niet over de juiste papieren beschikt bij een aanhouding door de politie, adviseren wij altijd een internationaal rijbewijs mee te nemen.

Heb ik een internationaal rijbewijs nodig in Namibië?

Autoverhuurbedrijven en politie kunnen een internationaal rijbewijs vereisen. Het internationaal rijbewijs, ofwel IRB of International Driving Permit, moet voor Namibië een Engelse vertaling van het Nederlandse rijbewijs zijn. Maar het internationaal rijbewijs kan niet afzonderlijk worden gebruikt. U dient het samen met het Nederlandse rijbewijs te overleggen.

Vraagt u zich af of het internationale rijbewijs wel nodig is? Onze ervaring is dat er niet altijd naar een internationaal rijbewijs wordt gevraagd, maar het kan wel. Om problemen met het autoverhuurbedrijf of de politie te voorkomen, adviseren wij om altijd een internationaal rijbewijs mee te nemen.

Het internationaal rijbewijs is verkrijgbaar bij de ANWB, zowel voor ANWB- leden als niet-leden. Het internationale rijbewijs toont u aan dat u over het juiste rijbewijs beschikt. 

Belangrijk:

  • Check altijd de laatste stand van zaken bij de officiële instanties.
  • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan adviseren wij om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke reisdocumenten noodzakelijk zijn.

Meer reizigersinformatie Namibië

Een greep uit de Populairste Namibië Reizen:

of bekijk Alle Namibië Reizen 

18 dagen
Vanaf € 2.645,- p.p.
Selfdrive NamibiëSelfdrive Namibië
19 dagen
Vanaf € 1.725,- p.p.
Namibië Rondreis in 4x4 met daktentNamibië Rondreis in 4x4 met daktent
19 dagen
Vanaf € 2.395,- p.p.
Rondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan andersRondreis Namibië & Zuid-Afrika maar dan anders

Neem contact met ons op