Vaccinaties Namibië

Namibië

Vaccinaties en Malaria

 

Neem contact met ons op

Inentingen, Vaccinaties en Malaria Namibië

Goed voorbereid naar Namibië kan tijdens de reis de kans op vervelende gezondheidssituaties aanzienlijk verkleinen. Hier leest u belangrijke tips en adviezen.

Heb ik vaccinaties of inentingen nodig voor Namibië?

Een DTP vaccinatie wordt aanbevolen voor een reis door Namibië. Soms is ook een Hepatitis A vaccinatie raadzaam. Naast deze aanbevolen vaccinaties voor Namibië is een gele koorts vaccinatie verplicht als u uit een gebied komt waar gele koorts voorkomt.

Komt malaria voor in Namibië?

In het noordelijk deel van Namibië, bij de grens met Angola, komt malaria voor. In het zuidelijker gelegen gebied, waaronder Etosha National Park en Bushmanland, komt seizoensgebonden malaria voor.

Moet ik malaria pillen slikken in Namibië?

Reist u door het noorden van Namibië, bij de grens met Angola, zoals de Caprivi- strook, met Bwabwata National Park, Mudumu National Park, Mahango Game Reserve en Popa Falls, dan wordt malariaprofylaxe aanbevolen. Dit geldt ook voor het gebied ten noorden van Etosha National Park en de Kunune regio. In de gebieden met seizoensgebonden malaria is malariaprofylaxe niet het hele jaar nodig. De meeste instanties adviseren malariatabletten te slikken van november tot en met juni.

Malariamuggen steken vooral bij zonsopkomst, 's avonds en 's nachts. De kans op malaria wordt verminderd door het dragen van lange broeken, sokken en lange mouwen. Ook kunnen insectenwerende middelen met DEET enige bescherming bieden. Het is raadzaam om onder een klamboe te slapen.

Tip:

Check voordat u een afspraak maakt voor vaccinaties en malaria profylaxe of, en welke, aanbieders door uw ziektekostenverzekering worden vergoed.

Belangrijk:

  • Check altijd de laatste stand van zaken bij de officiële instanties, zoals Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).
  • Laat u persoonlijk adviseren over maatregelen tegen malaria door bijvoorbeeld GGD of huisarts.
  • Heeft u niet de Nederlandse nationaliteit? Dan adviseren wij om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke reisdocumenten noodzakelijk zijn.

Meer reizigersinformatie Namibië

Een greep uit de Populairste Reizen Namibië:

of bekijk Alle Reizen Namibië

19 dagen
Vanaf € 3.345,- p.p.
Rondreis Namibië BotswanaRondreis Namibië Botswana
15 dagen
Vanaf € 6.795,- p.p.
Rondreis Namibië met privéchauffeur/gidsRondreis Namibië met privéchauffeur/gids
15 dagen
Vanaf € 2.760,- p.p.
Groepsreis Namibië & Victoria FallsGroepsreis Namibië & Victoria Falls

Neem contact met ons op